IN ARDEAL ASA SE SPUNE EU TE TAU
as zice lumea.
cum zic moldovenii. amu in loc de acum
asa si ei zic eu te tau
nu e numai la roboti.
asa se vorbeste in ardeal
Te tai este corect la RObotzi fac glume nu vorbesc bine ei vor sa fie amuzanti sa stii
Te tai e corect vezi si in DOOM in DEX plus ca la Robotzi gresesc cuvintele intentionat pentru amuzament.
Te tai este corect nimic ce zice la robotzi nu este corecta(in afara de ceea ce zice foca)
Sincer esti foarte prost daca nici macar atat nu stii si ca un serial ca RObotzi te-a facut sa ai confuzii in privinta asta...
Depinde de varsta:daca ai pana in 5 ani merge si te tau dar daca esti nitel mai mare nu mai merge e...rusiniiica.Acolo era doar o gluma.
Te tai este corect gramatical. Te tau nu inseamna nimic robotzii fac haz de necaz.
Draga Nero,corect este te tai,dar in RObotzi au pus ''te tau''fiindca suna mai frumos,ciudat,infricosator si parca rima mai bine, daca chiar vrei sa aflii, trimite-le un mesaj celor de la C.M! pup
Ardelenii zic : eu te tau
Moldovenii zic : ieu ti tai
Oltenii zic : eu te taiashi )) ba ce ma amuza la olteni e ca ei aproape la orice cuvant au sufixe amuzante -ati,-asi,-arati, etc
Corect este te tai. La RObotzi stiu ca a spus "Te tau, te feliez, cu talent de decupez" pentru ca in special era o scena ce se petrecea in iad, din cate ai observat si tu, cel care spunea asta era de fapt un drac. Si eu m-am uitat cu multa admiratie la acest episod (am memorat si replicile), insa nu am mai auzit pana acum pe nimeni sa spuna "tau" in loc de "tai". In orice caz, corect este tai. Sper ca raspunsul meu ti-a fost de folos.
Andrei67y5 întreabă: