Sustin casatoria intre persoane de acelasi sex fiindca fiecare are dreptul si poate sa aleaga pe cine vrea sa iubeasca .
Asa cum Dumnezeu ne-a creat, El ne-a dat dreptul sa alegem intre bine si rau si sa alegem pe cine sa iubim .
Nu trebuie sa facem discriminari fiindca nu ne ajuta cu nimic .
Eu sunt pro. Ieri am fost la mars. E necesar sa inteleaga oamenii o chestie, fiindca vad ca multi resping ideea din necunostinta. Persoanele gay vor parteneriat civil, casatorie civila. Nu au cerut casatorie religioasa in BOR, asa ca nu vad pentru ce se agita biserica. 'Daca le dam civil, or sa vrea si religios'. Nu, dintr-un motiv simplu. Biserica e biserica, statul e stat. In unele state cu nevroze de identificare, se mai confunda, dar asta nu e normal. Ceea ce se intampla la noi e in neregula, fiindca si persoanele gay platesc taxe si au statut de cetatean al romaniei, asa ca ar trebui ca, civil, sa aiba ACELEASI drepturi ca persoanele straight. Pentru mine e o mare uimire ca un asemenea caz de discriminae poate avea loc si toata lumea sa inchida ochii. Din fericire, sper ca nu se va mai intampla asta prea mult. Ok. Parteneriat civil NU EGAL casatorie religioasa. Acum, ca am eliminat biserica din discutie, sa vedem posibile motive pentru care persoanele gay ar vrea acest parteneriat. Pai, sa presupunem ca stau cu o persoana 10 ani, investesc intr-un apartament, se despart, apare problema partajului. Fara casatorie, 'divortul' devine greu de gestionat legal. Una moare, are copil minor, iar partenerul persoanei, cu care a stat nu stiu cat timp, nu poate primi custodia, fiindca e ruda. Asa ca respectivul copil ajunge la orfelinat sau la rude indepartate, mai degraba decat la o persoana pe care a avut-o aproape poate de cand se stie. Si sunt multe astfel de situatii. Motivele legale (nu doar emotionale) pentru care si persoanele heterosexuale se casatoresc. Si, pe langa asta, nevoia de a-ti imparti viata cu cineva, de a avea o casnicie. Multe persoane gay s-au adaptat si locuiesc impreuna, au relatii de durata si fara 'bucata de hartie' care sa spuna ca sunt casatoriti. Insa este problema incalcarii unui drept fundamental, garantat de lege oricarui cetatean. Cat despre 'copiii nevinovati' care ar fi adoptati de persoane gay si ar fi traumatizati pe veci, vorbiti prostii. Daca nu stiti nimic despre psihologia copilului, despre traumele unui orfelinat si despre senzatia de dezradacinare, despre lipsa unei familii, mai bine nu comentati. Copiii heterosexuali nu vor ajunge gay doar pentru ca au parinti 2 barbati. Dupa cum oamenii gay nu vin din parinti gay neaparat. Pentru cine crede ca un orfelinat e de preferat unei familii (care sa implineasca cerintele de confort material si psihic ce se cer in cazul unei adoptii), indiferent ce orientare sexuala au parintii, nu stie ce vorbeste.
Sincer nu sint de acord, dar fiecare este liber sa decida ceea ce vrea in viata, deci fiecare este liber sa aleaga, sa aiba o viata normala alaturi de o femeie, sau alaturi de un barbat.Nu este bine sa judecam pe nimeni, fiecare este responsabil de ceea ce face si de modul cum judeca.
Aoozi, eu nu as vrea k,,, copii mei sa vada homosexuali c s ling ostentativ p strada"...serios,.
Intr-un final or sa e aprobe, atat cat nu ma afecteaza personal nu am nimic impotriva. gay sunt mai multi decat credem noi, intrati pe pagina gay de curiozitate si o sa vedeti.
Ce aveti cu saracii oameni? Cu ce va influenteaza pe voi relatia lor? E problema lor.In schimb nu as fi de acord cu adoptarea unui copil de catre un cuplu gay.Ma gandesc ca poate fi extem de naspa ca pe maicata sa o cheme Vasile
Nu sunt de acord cu oficializarea casatoriilor gay si nici cu aceste relatii, pentru ca este impotriva a ceea ce a oranduit Dumnezeu pe pamant. De ce a creat-o pe Eva si nu pe Ion, care sa fie cu Adam? Stia El ce stia.
De acord.
Fiecare face cu viata lui ce vrea si atata timp cat acea persoana se simte bine asa, pai ce treaba sa am eu?
Ca daca e pana acolo si daca nu se legalizeaza, tot vor exista, numai ca putine persoane se gandesc si la asta
Homosexuali vor exista indiferent daca acceptati sau nu casatoriile. daca te opui legalizarii, ei nu vor disparea.
fiecare persoana are dreptul la libertate, dar suntem prea primitivi sa intelegem asta, stim doar sa judecam oamenii.
Acum incepeti sa dati vina pe Dumnezeu ca "El i-a facut pe unii gay". Va pun o intrebare: Dumnezeu a creat ucigasi? Sau mincinosi?
asta imi aduce aminte de ceva ce a zis Einstein: nu exista intuneric. Intunericul este lipsa luminii. nu exista rautate. Rautatea este lipsa lui Dumnezeu in inima ta.
Sa revenim la gay. Eu cred ca homosexualitatea este o urmare a pacatului.
ca om, nu urasc homosexualii, ci homosexualitatea.
Dar nu critic homosexualitatea mai rau cum critic sexul premarital. Sunt una si aceeasi chestie.
Nu e treaba mea ce fac altii, dar nu as vrea ca peste ani copiii mei sa-i vada cum se... dragalasesc pe strada.
Eu nu sunt de acord cu oficializarea casatoriilor dintre persoanele de acelasi sex, dupa aceia ce ar urma sa adopte si copii. Ce exemplu vor fi ei pentru acei copii nevinovati. In schimb nu am nimic impotriva relatiilor sexuale daca sunt majori, sa o fac cat mai cu perdea. Sa o luam si pe cale biblica, daca Dumnezeu a lasat femeia si barbatul asa sa ramana, cum vor ei sa apara in fata preotului sustinand ca cred in Dumnezeu dar procedeaza contrar credintei. Fara suparare fata de cei care sunt sau care sustin aceasta cauza. Nu am respins din rautate ci din ingrijorare fata de copii.Hai sa punem problema si din alt punct de vedere, sa ne gandim ca suntem tata sau mama si avem un copil, am gandi la fel ca si in cazul in care nu am avea?
CONCLUZIA MEA : Pe zi ce trece sunt tot mai multe persoane care care aproba aceasta, acum sunt in minoritate, logic nu? Ca in astfel de caz era oficializata in momentul acesta. In viitor minoritatea are tot posibilul sa devina majoritatea. Indiferent de parerea mea care am postat-o mai sus sau voastra timpul va stabili cum va fi corect.
Nu ne putem opune homosexualitatii.acest fenomen este intalnit si la animale, si la pasari.este ceva normal, numai ca noi il vedem ca imoral.este problema fiecaruia ce doreste sa faca cu viata lui, atata timp cat nu sunt eu afectat.
@clau7878-si daca nu esti de acord, ei tot se f+t.asa ca, sincer, chiar nu ai nimerit-o de data asta. crezi ca daca ai avea un copil, iar el ar fi pe invers, ai putea schimba ceva? nimic.numai sa dam din gura stim, insa si pentru asta ne trebuiesc cativa neuroni.
@clau7878-ceea ce tastezi aici, este acelasi lucru pe care il gandesti si in viata de zi cu azi.asa ca nu incerca sa traduci gresit anumite remarci ca nu tine. iar referitor la faptul ca daca ai avea un copil in acea situatie, iti spun eu ca nu ai face nimic.este numai gura de tine, crede-ma.cunosc destule persoane care au copii pe invers, si unde mai pui ca unii sunt si singuri la parinti, si chiar nu se pot pune contra lor, cu toate ca in sinea lor le este rusine si sa mai dea ochii cu lumea.
Fryekid:stii, uni ar zice ca esti ateu, dar eu te intreb:ce intelegi tu prin cuvantul d-zeu?
Nu pot sa spun nici ca sunt de acord, nici ca nu sunt. Toata chestia asta este cu 2 taisuri. Nu multi oameni sunt de acord cu legalizarea casatoriilor gay, dar asta pentru ca nu sunt in locul lor si tocmai de aceea nu pot intelege ca le este si lor greu si vor intr-un fel sau altul sa nu mai fie aratati cu degetul (haideti sa fim realisti, cati dintre noi nu se uita insistent cand vad doi/doua tipi/tipe saruntandu-se?), pe de alta parte. intervine putin si religia, intr-adevar Dumnezeu ne-a creat cu bune si rele, dar cu siguranta nu ne-a facut gay! S-au facut zeci, sute de studii si nu s-a descoperit nimic "anormal" la un gay. Aici mai mult e o problema psihologica. Cunosc destul de multi oameni gay si credeti-ma, fiecare dintre ei au trecut printr-o experienta traumatizanta care i-au facut sa-si dea seama ca sunt gay. Nu am nimic impotriva lor, dar nici nu-i sustin.
Mi se pare o mare prostie...
daca dumnezeu vroia ca femeile sa se casatoreasca intre ele...atunci ce rost mai au barbatii...sau invers.
sh pana la urma nu inteleg cum poti sa te indragostesti de o persoana de acelasi sex cu tine...inteleg k se simte o atractie... dar totusi pana casatorie mai e mult.
Sunt de acord. Dumnezeu ne-a creat asa cum suntem. Persoanele gay nu aleg asta pentru ca asa vor ei sa pacatuiasca sau mai stiu eu ce tampenii ci pentru ca simt pentru persoanele de acelasi sex exact ce simtim noi pentru cele de sex opus. Ce ati face voi daca vi s-ar cere sa nu mai iubiti cum iubiti... ci altfel? Ca nu aveti voie sa va casatoriti ca nu convine nu stiu cui... ca sunt niste oameni rautaciosi care cred ca daca nu sunteti ca ei nu meritati sa fiti fericiti... Mai lasati uraciunea asta sufleteasca si luminati-va mintile, dumnezeu daca voia sa fie altfel facea lumea altfel. gay au existat mereu
Nobody cum se pustieste planeta? E deja suprapopulata si oamenii s-au inmultit ca niste mici paraziti care o sufoca si o polueaza zi de zi... Mai zic de chinezi care-s cat frunza si iarba? Daca sunt gay nu inseamna ca-s imorali, ipocriti, sunt oameni simpli, oameni ca noi, pot fi culti/inculti ca noi, inteligenti/prosti ca noi, buni/rai ca noi...
O singura viata avem.De ce sa ne prefacem ca suntem cineva cand de fapt suntem o persoana cu total diferita.
Nu sunt impotriva lor.Nu poti sa impui cuiva sa fie intr-un fel numai ca u esti impotriva ...desi pana va ajunge toata populatia sa inteleaga chestia asta...mai e drum lung.
Cine suntem noi sa ne dam cu parerea? sunt multi care simt ca s-au nascut intr-un corp nepotrivit doar din cauza cromozomilor, au si ei bucurii dar si suferinte pentru ca nu pot sa fie asa cum isi doresc, ce rost are sa venim si sa-i huiduim din moment ce nu-i putem intelege, nu am nimic cu nimeni, nici cu homosexualii nici cu lesbienele, nici cu travestitii, am ce am cu violatorii, criminalii si pedofilii, pe astia as putea sa-i chinui putin cate putin.
Cred ca nu-i treaba nimanui sa-si de'a cu parerea la deciziile altora, fiecare-si traieste fericirea dupa cum o simte, nici eu nu-s homosexual dar sustin egalitatea si libertatea oamenilor, as avea o parere la adresa bagaciosilor, dar este o parere pe care-mi place s-o expun verbal, fata-n fata, caci scrisa nu are aceeasi intensitate.
AndreiMM0002 întreabă:
misauratcuviata întreabă: