anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna frate "abelia"? canta andra in melodia cu acelasi nume "kiss me like a sweet abelia"...si melodia este in portugheza da` nu exista cuvantu' asta in portugheza thinking

94 răspunsuri:
| ikram a răspuns:

Abelia este un gen de plante, format din circa 15-30 de specii şi mulţi hibrizi, din familia Caprifoliaceae.

Aceste plante sunt arbuşti de 1-6 m înălţime, nativi Asiei de est (din Himalaya până în Japonia) şi sudului Americii de Nord (Mexic); speciile din climatele calde sunt sempervirescente, iar cele din climatele reci sunt decidue. Frunzele sunt opuse sau în grupuri de trei, ovate, lucioase, de culoare verde-închis, lungi de 1, 5-8 cm, colorate în bronz şi roşu toamna la speciile decidue. Florile sunt grupate în inflorescenţe de până la 8 flori; sunt albe spre roz, în formă de clopot, cu o corolă penta-lobată, lungi de 1-5 cm, de obicei frumos mirositoare. Perioada de înflorire se întinde de la sfârşitul primăverii până toamna.

http://www.ecoterralandscape.com/images/abelia-rc2.jpg

| antonia09 a răspuns:

Nu stiu nici eu ce inseamna cuvantul "Abelia" insa cu siguranta vom descoperi cu timpul care este semnificatia acestui cuvant.
Insa cu siguranta cel care a scris textul melodiei l-a introdus intentionat pentru a prinde la public, a fost o decizie pur de marketing.

| Satisfaction a răspuns:

Poate este un nume

| chupachups1234 a răspuns:

Tu ai idee ce inseamna "sens peiorativ"?

| Andra_3307 a răspuns:

Abelia este o floare uite: http://cvetq.info/gallery/albums/all_cv/abelia-2000-1.jpg.in piesa Andra spune asta: Kiss me like a sweet Abelia...adica sarutama ca o dulce Abelia...cred ca am tradus bine dar asta este Abelia. o floare:P

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum e melodia in portugheza daca tu ne-ai dat un vers in engleza?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci melodia se cheama Andra-Abelia, am zis ca piesa are acelasi nume :-p si strofele sunt in portugheza, doar refrenu are partea asta de engleza...si deocamdata nu sunt versuri la melodie si d-aia v-am intrebat p voi.capish?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O fraza nu se-ncepe cu 'deci'.
Te-ai gandit ca e un cuvant aruncat la nimereala in piesa? Oricum comercialul e zero la capitolul logica versurilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiu ca nu se incepe cu "deci" dar aici cuvantu "deci" era folosit cu sens peiorativ...si nu poate fi un cuvant la nimereala pentru ca e cuvantul de baza al melodiei.Si nu inteleg de ce va bagati daca nu aveti raspuns la intrebare.Doar asa...sa va aflati in treaba?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia e cum se pronunta. Corect se scrie "abelha" - albina. saruta-ma ca o dulce albina. Ar fi trebuit sa se informeze mai bine inainte sa cante o melodie intr-o limba pe care nu o cunoaste. a aruncat cateva cuvinte in spaniola, altele in portugheza... S=

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia inseamna un nume de fata.In melodie vorbeste despre o fata pe nume Abelia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia inseamna abela :d nume d fata cred tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hellooo e asa greu? Nu stiti franceza? Cuvantul "abeille" va zice ceva? ALBINA! Doar ca in portugheza se scrie abelha si se citeste "abelia". Ca sa nu citeasca tampitii cu h, melodia se numeste abelia, scris fonetic. Ce bine e sa stii limbi straine...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia este un gen de plante, format din circa 15-30 de specii şi mulţi hibrizi, din familia Caprifoliaceae.
Aceste plante sunt arbuşti de 1-6 m înălţime, nativi Asiei de est (din Himalaya până în Japonia) şi sudului Americii de Nord (Mexic); speciile din climatele calde sunt sempervirescente, iar cele din climatele reci sunt decidue. Frunzele sunt opuse sau în grupuri de trei, ovate, lucioase, de culoare verde-închis, lungi de 1, 5-8 cm, colorate în bronz şi roşu toamna la speciile decidue. Florile sunt grupate în inflorescenţe de până la 8 flori; sunt albe spre roz, în formă de clopot, cu o corolă penta-lobată, lungi de 1-5 cm, de obicei frumos mirositoare. Perioada de înflorire se întinde de la sfârşitul primăverii până toamna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia este si o planta nu stiu de prin ce colt al lumii, dar in spaniola abelia inseamna albina...deci refrenu ar veni saruta'ma ca o albina dulce

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia este o speciede plante care cuprinde arbusti.Acesti arbusti infloresc...batting eyelashesFlorile acestor arbusti au un miros placut, dulce...In sensul asta probabil e folosit cuvantul in melodie.As vrea sa ii intreb pe aia care au zis ca inseamna albina si care au tradus versul"saruta-ma ca o dulce albina", ati sarutat vreodata o albina? sau ati gustat-o?laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia inseamna floare

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca un nume de fată... ce altceva sa fie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai din cate stiu eu, Abelia este o planta(floare). Iar tu, palaghiuloredana in primul rand scrie corect si dupa poti comenta si aduce unele "complimente " unor oameni care chiar sunt interesati sa stie ce asculta. Daca tu esti o persoana mediocra si doar apreciezi faptul ca melodia suna bine. scuza ne ca nu suntem ca tinelaughing. si apropo nimeni nu a contestat faptul ca Andra munceste mult!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca ii in portugheza albina, numai ca in portugheza se scrie abelha.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia inseamna albina...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bai, dar poate fi si de la bella si i-a mai pus un a?
nu stiu cel mai posibil e cum ati zis voi albina
v-am pupat bye

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia inseamna albina in portugheza

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca vorbeste despre o fata cu nemele Abelia si zice ceva de genu sa o sarute dulce...nu stiu exact

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pacat ca nu se intereseaza de traducere inainte de a iesi piesa, pentru ca in contextul in care are versuri in portugheza "abelha" inseamna albina sa nu ma contraziceti caci, am trait patru ani in Portugal.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma daca vroiati intr-adevar sa stiti scriati pe google abelia si va aparea acolo abelia-wikipedia, acolo zice ca ar fi o planta, si pentru cei cu portugheza daca era scria abelha nu abelia, deci voi stiti mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abelia este un nume de floare rara...Ati inteles?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E un nume de floare rara... A spun Andra cu gura ei intr-o zi la o emisiune...:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

''abelia'' este un fel de joc cu o esarfa, ( iti pui esarfa la gat, pe urma o pui la altcineva si il saruti, cel ce a primit esarfa trebuie sa o puna la altcineva si sa-l sarut...etc...) de asta zice ''kiss me like a sweet abelia'' :p