Abelia este un gen de plante, format din circa 15-30 de specii şi mulţi hibrizi, din familia Caprifoliaceae.
Aceste plante sunt arbuşti de 1-6 m înălţime, nativi Asiei de est (din Himalaya până în Japonia) şi sudului Americii de Nord (Mexic); speciile din climatele calde sunt sempervirescente, iar cele din climatele reci sunt decidue. Frunzele sunt opuse sau în grupuri de trei, ovate, lucioase, de culoare verde-închis, lungi de 1, 5-8 cm, colorate în bronz şi roşu toamna la speciile decidue. Florile sunt grupate în inflorescenţe de până la 8 flori; sunt albe spre roz, în formă de clopot, cu o corolă penta-lobată, lungi de 1-5 cm, de obicei frumos mirositoare. Perioada de înflorire se întinde de la sfârşitul primăverii până toamna.
http://www.ecoterralandscape.com/images/abelia-rc2.jpg
Nu stiu nici eu ce inseamna cuvantul "Abelia" insa cu siguranta vom descoperi cu timpul care este semnificatia acestui cuvant.
Insa cu siguranta cel care a scris textul melodiei l-a introdus intentionat pentru a prinde la public, a fost o decizie pur de marketing.
Abelia este o floare uite: http://cvetq.info/gallery/albums/all_cv/abelia-2000-1.jpg.in piesa Andra spune asta: Kiss me like a sweet Abelia...adica sarutama ca o dulce Abelia...cred ca am tradus bine dar asta este Abelia. o floare:P
Abelia este un gen de plante, format din circa 15-30 de specii şi mulţi hibrizi, din familia Caprifoliaceae.
Aceste plante sunt arbuşti de 1-6 m înălţime, nativi Asiei de est (din Himalaya până în Japonia) şi sudului Americii de Nord (Mexic); speciile din climatele calde sunt sempervirescente, iar cele din climatele reci sunt decidue. Frunzele sunt opuse sau în grupuri de trei, ovate, lucioase, de culoare verde-închis, lungi de 1, 5-8 cm, colorate în bronz şi roşu toamna la speciile decidue. Florile sunt grupate în inflorescenţe de până la 8 flori; sunt albe spre roz, în formă de clopot, cu o corolă penta-lobată, lungi de 1-5 cm, de obicei frumos mirositoare. Perioada de înflorire se întinde de la sfârşitul primăverii până toamna.
Abelia este o speciede plante care cuprinde arbusti.Acesti arbusti infloresc...Florile acestor arbusti au un miros placut, dulce...In sensul asta probabil e folosit cuvantul in melodie.As vrea sa ii intreb pe aia care au zis ca inseamna albina si care au tradus versul"saruta-ma ca o dulce albina", ati sarutat vreodata o albina? sau ati gustat-o?
Mai din cate stiu eu, Abelia este o planta(floare). Iar tu, palaghiuloredana in primul rand scrie corect si dupa poti comenta si aduce unele "complimente " unor oameni care chiar sunt interesati sa stie ce asculta. Daca tu esti o persoana mediocra si doar apreciezi faptul ca melodia suna bine. scuza ne ca nu suntem ca tine. si apropo nimeni nu a contestat faptul ca Andra munceste mult!
Alexsb20 întreabă: