Eu din cate stiu trebui sa-l tii mai mult de o zi in apa, in jur de o saptaman, si dupa aia sa ai pamant de se pune la flori, tratat cu ingrasamant natural, intr-un ghiveci mai marisor, si sa-l pui la o zona luminata.
Inmultire. La magnolii, inmultirea se poate face prin seminte, butasi sau altoire. Cea mai rapida, sigura si la indemana metoda de inmultire sunt butasii. Acestia asigura pastrarea calitatilor genetice ale diferitelor varietati de magnolie, pe care dorim sa le inmultim. Butasii se recolteaza vara, din crengutele tinere, nelignificate (verzi). Se recolteaza fragmente din aceste crengute, realizand o taietura la maxim 1 cm deasupra frunzei si a doua taietura la aprox 5 cm sub frunza. Portiunea mai lunga a butasului se poate trata cu substante (hormoni) de inradacinare (sub forma de lichid, gel sau praf), iar apoi se plaseaza intr-un ghiveci cu turba fina, care va fi udata constant, pentru a se asigura umiditatea necesara procesului de inradacinare. In acesta conditii, procesul de inradacinare dureaza maxim doua luni.
Atentie! Magnoliei nu ii place sa fie transplantata si nici deranjata,
Daca vrei sa plantezi magnolia poti gasi pe net pasii de plantare a magnoliei.
https://www.scritub.com/......a11784.php
Cel mai bun moment de plantarea a magnoliei este primavara devreme, inainte ca primele frunze sa apara. Locul ales trebuie sa fie destul de mare, un cerc cu diametrul de 3, 6 m.
Magnolia se dezvolta cel mai bine in plin soare, dar infloreste fara nici o problema si daca se afla la umbra partiala data de copacii din jur; totusi, magnoliile care sunt plantate in umbra au ramificatii putine si firave si flori putine. Locul in care urmeaza sa plantati magnolia trebuie sa fie protejat de vant.
Pamantul trebuie sa fie usor drenabil, lutos, dar bogat in materii organice, compost sau ingrasamant de frunze. Plantarea magnoliei se face numai cand arbustul este in stadiul de repaus pentru a reduce riscul de a se ofili. incerca intr-un pahar de apa sa pui zahar si sa lasi 2 zile crenguta, iar apoi sa pui in bob de grau in crenguta ( acolo unde e rupta) sa o plantezi si sa o uzi zilnic. Atentie! Magnolia are nevoie de foarte multa lumina! Ingrijirea magnoliei este realtiv simpla. Odata ce pomul a prins radacini in locul in care a fost plantat, nu mai are nevoie decat de ingrijiri minime. Una din cheile succesului cand vine vorba de magnolie, este sa lasati pomul sa creasca la maxim, chiar daca acest lucru inseamna ca va face multa umbra in jurul lui. Magnoliei nu ii place sa fie transplantata si nici deranjata, de aceea este bine sa lasati o zona de cel mult 6 metri in jurul ei (in cazul speciilor care ating dimensiuni foarte mari). Dupa plantarea magnoliei, acoperiti pamantul de sub ramuri cu talas, bucati maruntite de scoarta de copac, frunze uscate si/sau ace de pin. Stratul trebuie sa fie cam de 8 cm si trebuie inlocuit periodic.
Acest strat protector ajuta la mentinerea umiditatii la suprafata pamantului, zona in care radacinile magnoliei sunt active. De asemenea, nu lasa sa creasca buruieni si, pe masura ce se descompune, elibereaza in sol substante nutritive.
Aveti grija daca udati zona dun jurul magnoliei cu furtunul sau folositi alte unelte de gradinarit, pentru ca puteti rani radacinile.
anonim_4396 întreabă: