Se spune că moldovencele sunt printre cele mai frumoase femei, majoritatea spun asta. Sunt și alte zvonuri mai puțin plăcute, dar nu lua în seamă. Așa e peste tot.
Deci nu este bine sa faci generalizari,nu este bine sa ai prejudecati, sa consideri un om ca este rau sau bun datorita experientelor anterioare cu toti facem asta, probabil ne proteja asta in evolutia noastra, de aici si rasismul, xenofobia, mizantropia, misogismul, misandria si inca cate, am si eu credinte astea, sunt om nu robot
ce parere am?
consider ca educatia conteaza foarte mult, din pacate acele zone au fost mai tot timpul sub saracie astfel au primit o educatie nu prea buna, de aici si comportamentul negativ a unora
Depinde ce zonă a Moldovei. Nu sunt toate sărace și lipsite de educație. Excepții sunt peste tot, nu-i așa? Fiecare zonă are și părțile ei proaste. La fel pot spune și eu despre orice oraș dorești tu din România. Sărăcie și răutate este peste tot.
Dar eu mă refeream strict la femei, când am pus întrebarea.
Moldovenii si moldovencele sunt oameni super ok. Cei de dincolo de Prut as spune ca sunt si mai si. Parca nu si-au pierdut puritatea.
Cei ce spun ca nu sunt ok moldovenii... cum sunt? Cat de aproape de perfectiune? Sau sunt chiar perfecti? adica vorbesc germana si inca cateva limbi perfect, dar nu se exprima coerent in romana? Se pricep la toate, dar exceleaza doar in mediocritate? Sunt experti in mimarea competentei ( prin copy paste)?
Atunci cui ii pasa de ce spun astia? Moldovenii sunt romani ca si cei din Caracal poate mai inteligenti putin.
Ce intrebare buna. Deci, ce sa spun despre noi?
Ca suntem femei minunate, iubitoare si frumoase.
Zvonuri sunt multe, si nu doar legate de moldovence.
Mai, sincer, aici la mine, in ardeal, avem niste zvonuri despre moldovence, insa toate sunt pozitive. Despre moldovence si politiste spunem noi o treaba, dar mna, ce se intampla la Cluj, ramane la Cluj.
Normal ca sunt si alea generale, cu moldovenii betivi, ce-si bat nevasta cu toporul si etc.
Dar si despre noi se spune ca auzim gluma vineri si radem duminica la biserica. Si oltenii cu prazul, cocalarii si sabiile, cred ca toate regiunile au glume despre ele.
Moldova e celebra "datorita" Vasluiului si peripetiilor de pe acolo. Mai un "veol", mai 7 pe 1, mai o batranica, mai un spirt filtrat prin paine, chestii basic.
De acord. Moldovenii nu se iau de alții, dar alții se iau de noi.
Te referi la fetele din Rep. Moldova sau cele care sunt din Iași, Bacău, Vaslui, etc?
Apăi amu' no, musai să-ț' zâc, bistoș. Accentu nu mi-l 'ei auzî, da' batăr așe ni, că no, tulai Domne', 'ei zîce că-s bolund.
Nu te mânie pe mine, că mintenaș îţ' spui, da' mai molcom, nu-i grabă, nu ne fugăre nime'.
Tare fain grăim, da' după o horincă. No, ti-o fo' bugăt? Pus-ai fainoșag, cât o mărs! No, amu' randu tau, barem o vorba.
Nu pot sa vorbesc pentru toti locuitorii din Moldova, dar din cei cativa pe care i-am intalnit si aici ma refer la cei din inima Moldovei, de la Chisinau..sunt niste oameni modesti si foarte muncitori, harnici, ei pleaca din saracie si sunt dispusi sa munceasca mai mult decat altii care a avut o situatie materiala buna.
Plus ca imi place mult accentul lor, e autentic
Am cunoscut 2 pe Facebook una mai grasa dar frumoasa si alta cu forme frumoasa tot blonda dar cu un accent de țãrancă. Daca le intrebi ceva stai 7 zile pana citeste mesajul apoi cu noroc daca zice salut ce faci.
EXACT asta e si parerea mea.Moldoveznii,mai ales cei de la sate, fiind mai omogeni, doar moldoveni si departe de MIZERIILE pe care le-a adus EURSS-ul, sua, nato si toate restul in orase si tara, sunt AI MAI ROMANI (poate doar locul 2 ca nationalism dupa ardeleni,care stiu cat de pretioasa e identitatea,libertatea si suveranitatea,aici ma includ si pe mine),mai apropiati de traditii si identitate, mai simpli si nevinovati, mai purit.
Cei de dincolo de prut, chiar si mai si, pentru ca nu au avut nici acest minim contact cu mizerabila EURSS.
De aia e ABSOLUT IMPERIOS sa iesim prima data din aceste mizerii concepute ca si capuri de pod pentru construirea Internationalei Comuniste/"Noii" "Ordini" Mondiale (care nu e nici noua, si nici pe departe ordine).
Lasand grluma la o parte, ai auzit ca acusi recent, au fost 7 unguri care au veolat o fatuca de 14-15 ani aici inspre vama cu bozgoria (nu mai stiu prin ce judet)?