Se spun multe despre moldovence,dar eu nu cred nimic.
Intotdeauna am ADORAT moldovencele,in special Basarabencele,pentru ca sunt frumoase,inalte,traditionale,inteligente,nationaliste,cuminti,romantice,iubarete (aşe ca mine),loiale,vânjoase,Nebunatice,iar accentul ala puternic e cea mai buna crema si cireasa de pe tort,de care NU MA MAI SATUR.
Dapoi domniţă dragă,dacă dumnetu ţâ drag ardealu si vorba noastă, apoi eu traba a spune ca mnie ăl mai draji mi-s moldoviencili,ş-apoi a vost grai mni mai drag ca horinca ceteraşului.Îl ADOR cum nu se poate zâce,si cu cât mai apăsat/pronunţat cu atâta mni mai drag.
No,amu eu nu stiu ce ţ-oi mai pute zâce, numa că tare mniar plăce şi te pot auzâ glăsuind si si-ţ zâc ca dumnetali ai fost plăsmuită, hăpt cum imi place si trabă mine, ase că adună-ţi zestri, că te-oi lua acasa la mine.
Aşe ca te astiept cu un email, Facebook si-sau numar de tilifon in email si băsădim cât mai multe :* :*
"Hmm, moldovencile nu sâ lasâ ușor! Zestri, zestri da' cum sa ma iei la tini acasâ? Lasâ tu email-ul în privat șâ te caut eu'."
Ca fac mamaliga buna! Persoanele noi care fac presupuneri pot face presupuneri si despre blonde, si despre brunete, si despre alea cu sinii mari, si despre femei in general. De ce ti-ar pasa de ideile preconcepute de doi lei ale celor din jur? P.S. 99% dintre imbecilii care au impresia ca moldovencele sunt usuratice ar da inapoi in secunda doi daca i-ai baga intr-un colt si le-ai pune mina pe oo sau - varianta mai soft - i-ai invita la tine acasa pentru noaptea care urmeaza.
Oleacă? Da'păi amu' puțîntiel și ari? P.S. Aia care se leaga de accentele din alte zone de cele mai multe ori nu au habar sa se exprime nici in cel al zonei lor macar...
Am mai auzit chestii de genu, întocmai de aia am și întrebat. Așa se zice, că suntem ușuratice. Nu e adevărat! Mai există și din astea, PESTE TOT e așa, dar cum să spună asta despre toate moldovencele? Nu are sens. Și da, se tem de noi, cică suntem rele și sărim la scandal, că noi conducem bărbatul. Na, asta e. Ei rămân cu presupunerile. Mie îmi convine să stea lumea departe!
Oleacă, amu', îndată etc. Astea sunt cuvinte cheie în Moldova.
Cineva zicea ca va place sa faceti curat in casa si gatitul 2a avantaj. Daca esti buna pentru variantele alea putem sta impreuna
Dupa cum ai precizat si tu exista 2 tipuri de moldovence care in mare parte tin de zona. Daca luam centrul Moldovei exista fete destul de ok/frumoasa, atragatoare ce vorbesc frumos etc. Insa daca ne ducem spre laturile Moldovei vom da peste fete ce chiar nu au un bun simt fiind super needucate stiind de relatii sexuale de la 10 ani, injurand si toate cele. Acum dupa parerea mea mereu voi prefera fetele moldovence insa desigur doar pe cele din centrul Moldovei fiind perfecte dupa parerea mea pentru un om. Mersi anticipat.
Aceeasi parere care o am despre Românce si despre orice femeie in general.
https://www.youtube.com/watch?v=C_U8RFJTZpU&feature=share
Prada cea mai valoroasa pentru un vinator e aia periculoasa si greu de prins...
Sa-ti spun ce consider eu: moldovencele au un accent foarte enervant, majoritatea vorbesc pe un ton strident, foarte repede, iar unele prea mult.
Insa asta nu ma face sa am prejudecati in momentul in care cunosc una, dau sansa fiecarui om sa fie deosebit.
Am avut prietena moldoveanca (din republica), era foarte ok, pe langa accent.
Ba da e trist.
Ray minte m-am indragostit de o Moldoveana doar prin simplu fapt ca s-a uitat la mine si m-a atins
O parere proasta. Am colege moldovence la facultate, cred ca din 5 in 5 minute tin sa mentioneze ca ele sunt din Moldova, n-am vazut persoane asa mandre de saracie in viata mea. Mandre si cu o atitudine de superioritate de te scarbesc. Am colegi din zone foarte frumoase ale tarii care nu se dau atata in stamba. Eu stau departe de ele. Dar sunt frumoase cand tac si cand sunt absente.
Mai mie mi se par ca moldovencele sunt fete ce ar trebui sa existe si la oras, harnice, vesele, pline de viata, dornice de pus mana pe orice treaba in gospodarie, sunt de casa. Si nu sunt cu nasul pe sus, asa cum sunt cele de la oras. Dar..nu toate sunt asa, fiecare avem neghinele noastre