Platesc taxe la greu ca tine de aia pleaca multi in europa sa simta ca isi traiesc viata
Sa inteleg ca firmele de IT sunt scutite de impozitul pe profit?
Păi dacă oricum plătesc de ce să nu plătească și pe venit că nu e mare lucru și să fim toți egali
zicea Băsescu că nu trebuie impozitați că e deficit mare de it-iști în Europa și pleacă imediat. Și de doctori e deficit, ei de ce să plătească impozit?
Motivele sunt urmatoarele :
1.Industria e foarte profitabila, iar unii cred ca Statul ar trebui sa o impulsioneze, ca sa devina si mai profitabila.
2.Multi IT-isti parasesc Romania, pentru ca sunt atrasi de salariile mai ridicate din Occident, de aceea Statul ar trebui sa ii convinga sa munceasca in tara.
3.Statul trebuie sa stimuleze elevii sa se indrepte spre acest domeniu de activitate, pentru ca e PROFITABIL.
Cica, cei care sustin acordarea acestor facilitati fiscale, se considera pragmatici. Policile fiscale trebuie sa fie pragmatice, nu principiale, ca policitienii iau decizii dupa cum bate vantul, dupa cum e Trend-ul, da-le drecu' de principii si valori.
Eu nu sunt de acord cu aceste POMENI.
Baliverne inventate de basescu, oricine plateste taxe & impozite la noi sau oriunde in lumea asta.
Cei care isi doresc egalitate nu sunt vocali "ca la romani".
Firmele de IT e cea mai profitabila industrie din Romania, niciun Guvern nu si-ar permite sa ii "atinga" cu vreun impozit.
Auzi mereu " IT e singurul lucru ce merge in tara asta domle, sa ne laudam si noi cu ceva ".
Da, normal ar trebui. Nimeni nu e mai cu mot ca altcineva, impozitele sunt pentru toata lumea.
Salut initiativa lui Ludovic Orban, in sfarsit avem oameni competenti in politica.
Pai au impozit si ei
nu au impozit pe venit, in rest platesc impozit
Se vorbește de egalitate, dar adevărul e că egalitatea e atrăgătoare până când o ducem toți egal de rău. Ar fi bine să nu se schimbe nimic din punctul ăsta de vedere până nu se studiază și se descoperă că pe termen lung o schimbare chiar ar fi benefică. Hai să nu distrugem ceva bun!
Facilitati se pot da si altfel. Dar si ei au nevoie de medici, trebuie sa plateasca pentru scoala care au facut-o sau copiii lor ar putea-o face, de drumuri, pompierie, sa mearga linistiti pe drum si fara frica... etc.
deci da. daca vrei sa beneficiezi de ceea ce statul iti ofera atunci mi se pare normal sa platesti.
Aici nici macar nu e vorba de ce credem.
IT-istii TREBUIE sa plateasca impozite si punct.
La mine un pilot face carte pana il ia dracul, un medic, la fel, (cred ca si in Romania)...iar maimutoii din IT accepta pomeni, chiar daca au salariile destul de groase, dar din moment ce studenteii accepta si ei sa bata tara-n lung si-n lat gratis, cu trenurile lui Dragnea, nu ma mai mira nimic.
La punctul 2 uiti un amanunt, ce-i drept, foarte putin cunoscut...
Theinspired wrote:
2."Multi IT-isti parasesc Romania, pentru ca sunt atrasi de salariile mai ridicate din Occident",
...si anume ca, oricand, si cu impozite si fara impozite in RO, IT-istii pleaca in State, insa numai cei alesi.
Repet: Si cu impozite si fara, daca ar putea, toti IT-istii ar ateriza aici, pentru ca internetul este Made in USA.
Aici se intampla tot ce conteaza in IT, restul Occidentului e vax.
Va taiem cablurile de sub Atlantic, (care ajung undeva in zona Frankfurt intr-un "hub") de unde isi ia toata Europa net (deci si tu, sau ma rog, firma romaneasca "de net" pe care tu o platesti), ...si IT-istii din UE raman cu un deget in gura, si unul in DOS, ca sa fiu in ton cu tema intrebarii.
Asta ca sa nu se mai impauneze IT-istii din RO ca sunt ei vreun... miez.
Astia care sunt in Ro NU au fost ALESI de SUA, altfel ar fi plecat cu limba scoasa, macar la niste specializari de un an, doi, (sa vina si ei cu o hartie pe care scrie Oracle, Amazon sau Microsoft) indiferent ca le luati voi impozite sau nu, deci: luati-le banii.
Domnule ai fi tu în SUA, dar ești mai român ca mine. Numai un român poate crede cretinismul ăsta cu tăiatul cablului... Firmele n-au mamă, n-au tată, n-au patrie, oamenii merg acolo fiindcă sunt salarile mai mari nu de alta, lor le-ar plăcea ca să muncească IT-iștii noștri pentru ei de aici la salarile de aici --poveste adevărată, i-a propus o firmă din Germania unei rude de-ale mele ceva de genul, a refuzat.
Și cam așa cu firmele de aici, sunt aici că e mai bine cu taxele ca altundeva, de asta e și o idee proastă să se schimbe: pierdem locuri de muncă.
P.S. Primul, un fel de, internet e made in URSS, caută pe net. Nu le-a ieșit cu politicienii, dar ei au avut primii idea.
NU cred nimic, cred ca absolut toti cei care muncesc trebuie sa plateasca taxe, asa este normal, logic zii cum doresti tu.Singurii care nu platesc taxe sunt,ori ar trebuie sa fie companiile nonprofit, in rest orice om trebuie sa plateasca taxe, daca lucreaza undeva.
Povestile ce le spui tu, alea is basme, aia e deja ceva dictatura sa pui la taxe doara anumite categorii de oameni, in ce baza?
Ce idei mai aveti.Nui de mirare ca uite asa unia ca si tine ajung sa conduca RO si dupa se intampla ce s-a intamplat mereu cu tara asta.
Firmele mentionate de tine au filiale in Romania.
Ele sunt numite "Giganti", si, da, e o mandrie sa lucrezi in astfel de companii.
Din cate stiu, Microsoft selecteaza 10-11 absolventi de la cea mai apropiata facultate de informatica de langa resedinta mea.
In ceea ce priveste Statele Unite ale Americii, sunt de acord cu tine, chiar daca nu sunt informat despre acele cabluri (poate va ganditi serios la ele, in contextul scandalului SUA-Germania. Glumesc. Romania ar avea de pierdut, pentru, dupa cum bine stii, poporul nostru si-a ales CALEA -VREM UE! ).
Ii inteleg pe americani (cetatenii SUA). Nu e simplu sa te mentii pe pozitia de putere mondiala.
It-istii din Romania, CHIAR se impauneaza (marea majoritate ). Din cate am citit, contributia lor la Produsul Intern Brut e cea mai semnificativa -o spun ei cu mandrie.
Munca lor mi se pare epuizanta. Concentrarea intensa in fata monitorului necesita un consum enorm de energie, iar riscurile sunt pe masura.
Ok
și de ce, ca să-i tinem aici, discriminăm restul populației?
eu am altă idee: după ce o să avem avocat al poporului, curând, să i se ceară să ridice o excepție pe chestia asta la ccr. ar fi super
Normal! 46% din angajati au salariu minim pe economie si copiii acasa. IT-isti fac mii de euro pe luna si au de unde sa dea doar ca lacomia e mare. Daca nu, sa schimbe legile impozitarii sa plateasca toata lumea mai putin.
Nu asa se rezolva problemele in Romania.
Trebui sa se organizeze proteste sub emblema #impoziteazaIT-istul.
Lasă că are usr-ul o idee fără impozit pe salariu minim
deci ne pregătim să devenim raiul evaziunii fiscale
Pai poate că statul are mai mult de câștigat dacă ia mai puțin de la mai mulți decât mai mult de la mai puțini-- după cum am mai zis treaba ar trebui analizată economic și să se vadă care e cea mai bună acțiune. Cum ar fi dacă Elveția și-ar schimba politica cu privire la bănci, le-ar face mai transparente pentru că așa li se pare corect? Ar pierde o grămadă de bani. Așa e în economie, câteodată trebuie făcut și ce nu e corect, dar e mai avantajos. Eu zic că dacă s-ar pierde o grămadă de bani și locuri de muncă dacă s-ar face schimbarea asta.
Sa inteleg ca propui diminuarea impozitului pe venit si impozitatea tuturor categoriilor socio-profesionale.
Ok, statul nu e o firmă și funcționează după niște principii aplicabile tuturor cetățenilor. Asta e o formă de discriminare. Atât contează.
Nu, ce propun e să nu ne pripim cu niște schimbări făcute fiindcă ni se pare nouă într-un fel sau altul. Sunt sătul de politicieni care iau decizi economice bazate pe cine știe ce tâmpeni, hai măcar acum să analizăm situația înainte de schimba ceva: care sunt beneficile? Care sunt avantajele? Chiar o să fie mai bine dacă schimbăm într-un fel sau altul?
anonim_4396 întreabă:
LinaLina35 întreabă: