| 1RealSoul a întrebat:

Care e cea mai importantă lecție de viață pe care ai învățat-o dintr-o greșeală?

Răspuns Câştigător
| KilljoyIdiot a răspuns:

Din păcate, eu am prostul obicei de a ajuta pe toată lumea, chiar dacă asta însemnă că îmi pun propriile probleme pe plan secundar. Acum încerc să mă controlez și să impun niște limite clare, însă în trecut eram mult prea săritoare!

M-am învățat minte când am avut nevoie neapărat de ajutor de la niște colege (pe care mereu le-am ajutat, de altfel). Cum era de așteptat, nu mi-au răspuns decât peste câteva ore, și nici nu au zis cine știe ce. În final a trebuit să mă descurc singură, deși eu mereu am făcut tot posibilul să le ajut când erau în impas, chiar și când eram ocupată.
Dacă stau să mă gândesc, aveam o mentalitate destul de naivă, deoarece presupuneam că toată lumea face la fel și nu poate lăsa pe altcineva "în noroi".

În acea zi, am realizat că nu merită să îmi bat capul și să îmi sacrific din timp pentru ele! Dacă îmi scriu și am timp, le ajut, normal, însă nu mai pun atât suflet. Dacă am ceva de făcut, îmi permit să le las să aștepte și nu mă agit așa de tare pentru nimic. La urma urmei, nici ele nu au fost dispuse să își sacrifice din timp pentru mine!

Mai țin minte că odată o colegă m-a rugat să o ajut la școală... și nici măcar nu a avut bunul simț să mă asculte până la capăt. Oricum de regulă se comportă ca și cum nu exist, așadar nu văd de ce am fost idioată și i-am răspuns!

De atunci m-am învățat minte și nu îi dau decât răspunsuri seci de fiecare dată când mă întreabă chestii legate de română. O enervează, ce-i drept, dar asta-i viața! Poate de acum încolo o să realizeze că nu are niciun drept să se comporte ca și cum lumea se învârte în jurul ei!

13 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Să cred că oamenii mă vor trata la fel, dacă eu sunt bun.

| Mosotti a răspuns:

Ca a manca peste kcaloriile permise te ingrasa, a fost o palma urata de la viata cand aveam 17 ani si 8 luni.
Cea mai urata palma a vietii a fost.

Nu a fost greseala de fapt, ca nu stiam nici unul nici parintii si nici eu.
Eu care eram ca lumea slab, in mai 1995 am dat de dulciuri, si prin octombrie bum, m-am prins ca...m-am umflat, incepusem sa ma umflu treptat dar nu m-am prins.

Pe langa ca a durat sa slabesc, dar a fost si o palma psihica, ca nu pot manca dulciuri asa cum vreau fara a fi o problema.

In rest asa lectii de viata n-am avut.

Si asta a fost baza pentru ce urma mai tarziu, sa ma duc la sala, sa ma apuc de invatat nutritie, despre diabet, etc.
Calculez kcaloriile, carbohidratii si am socoteala la fix. Acuma stiu cum sa mananc dulciuri sa nu mai ingras, dar in 95 nu stiam si nu aveam nici tehnologia.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Fii bun, fii tu insuti, indiferent cum sunt oamenii pe care-i intalnesti.
E important sa scoti persoanele toxice din viata ta. Asta iti permite sa gandesti pozitiv si sa te inconjori de oameni buni.

| StrongHeart a răspuns:

Ca e mai bine sa iti asumi din start ca nu stii prea multe despre viata si esti capabil de a face rau, de a gresi, de a-i rani pe ceilalti si sa nu fii naiv, crezand in ignoranta ta ca esti bun doar pentru ca iti place sa crezi asta despre tine pentru ca viata te va tranti de pamant si te va rupe in bucati daca crezi ca esti bun si ai toate raspunsurile deja.

| StoicAnalysis a răspuns:

O foarte mare perioada din viata mea, am executat comenzi si am fost bun cu toata lumea. O lectie foarte importanta de tinut minte, e ca nu toata lumea merita bunatatea si efortul tau. Unii vor incerca sa profite de resursele tale cat de mult posibil fara sa dea ceva in schimb, sau sa dea prea putin. E datoria ta sa fi capabil sa iti investesti resursele proprii in oamenii care chiar merita efortul.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Adica mai pe scurt: Nu te vinde ieftin.

| siriusblack98 a răspuns:

La mine au fost mai multe lectii importante invatate din greseli.
1. Sa nu am niciodata incredere in oameni la modul general. Cel mai bine este sa pui mereu sub semnul intrebarii intentiile unei persoane chiar daca acestea par bune in prima faza.
2. Sa cred ca oamenii vor fi buni cu mine pentru ca eu am fost bun cu ei.
3. Sa nu investesc timp si nervi in relatiile cu oamenii. Nu merita. E o " afacere " pe care mereu o vei pierde in ziua de azi.
4. Sa nu imi pun speranta in altcineva decat propria persoana.
5. Sa nu cred ca ma vor ajuta chiar si o singura data cand dau de greu chiar daca eu i-am ajutat cand erau la pamant de mai multe ori. Inca continui sa ajut cand pot dar acum am renuntat sa le mai cer ajutorul chiar daca este o situatie grava. Prefer sa ma dau peste cap cu totul dar sa o rezolv singur.

| 1RealSoul explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu de când mă știu, nu pot fi "pozitiv" asta ar însemna pentru mine să trăiesc întro bulă roz cu minciună și să mă mint pe mine însumi " că totul la vi bine" eu consider foarte periculos! treaba cu "pozivitatea"!

Eu sunt om care acceptă doar realitatea și Adevărul din lumea în care trăiesc și văd totul așa cum este..., nu mă pot păcăli minți pe mine însumi când știu ce văd în jurul meu și tot ce întâmplă în lumea asta...

Bine înțeles că îți respect cu Adevărat și apreciez foarte mult ce miai transmis happy mulțumesc frumos din toată inima și sufletul meu LaSteauaCareaRăsarit.happy

| 1RealSoul explică (pentru KilljoyIdiot):

Să nu mai pui la inima ta și sufletul tău "oamenii" dezumanizați! Care își bat joc de bunătatea ta inima ta sufletul tău, așa sănt din foarte foarte păcate uni "oamenii" au răutatea dușmănia prostia până în măduva oaselor lor! Și nu-i poți schimba niciodată în oamenii sau în bine! Stai departe de "oamenii" care îți vor răul!

happy

| 1RealSoul explică (pentru siriusblack98):

E greu cu Adevărat să mai ai încrederea Adevărată în oamenii!, după anumite întâmplări ce mai bine, nu aveau să fie, dar nu noi controlăm decizile faptele ce, vor urma să-le aibă oamenii și asta depine doar de o anumită categorie de "oamenii" de ce au ales să comită răul, și faptele imature, inadecvate vârstei lor, important este că ai reușit să înțelegeți că nu toți oamenii suntem la fel și Dumnezeul va avea grijă de noi dacă ne punem inima și sufletul în mâinile lui nădejdea scutul nostru Hristos să fie Amin.

Ai grija de sufletul tău și inima ta happy.

| 1RealSoul explică (pentru Kufu95):

Dumnezeul ne învață așa! în ciuda faptelor rele și dezumanizate pline de dușmănie și răutate! Noi oamenii tot buni cu inima și sufletul nostru să rămânem!, Bine înțeles că nu toți oamenii vor avea aceași intenție! lăcomia altora este mai presus și importantă decât umanitatea dintre noi oamenii!

| 1RealSoul explică (pentru StrongHeart):

Mulțumesc lui Dumnezeu că n-am ajuns să mă consider " atot știutor" și mai bine am răms la nivelul meu, în care încă îmi caut iertarea păcatelor mele pe lumea asta! frica mea cea mai mare este! de a-mi pune orgoliul, ego-ul furia prostia meu înaintea Adevărului iar Adevărul fiind doar Dumnezeul! Mereu îmi reamintesc că sunt un om și nu-mi depășesc niciodată limita pe care o știu că-mi aparține, nu mă bucur la necazul și nici problema altor oamenii și nici nu suport să mă dau cine nu sunt în realitate!

| 1RealSoul explică (pentru StoicAnalysis):

La mine este totul ori nimic, eu nu dau cu porția sau cu rândul. Este Adevărat tot ce spui îți respect sfatul mulțumesc frumos happy

Este bine StoicAnalysis că țiai dat seama că nu toți oamenii sănt "oamenii" iar acum ți-ai deschis ochii și vezi realitatea și Adevărul ai grijă de inima ta și sufletul tăuhappy

Întrebări similare