anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine conduce mai bine masina, femeia sau barbatul?

Asta e o intrebare capcana, de fapt vreau sa vad care useri sunt barbati si care sunt femei. laughing
Pentru ca ma indoiesc sa existe vreun barbat pe planeta asta care sa nu spuna ca "barbatii conduc mai bine". Dar daca exista cu adevarat acel barbat, tot respectul pentru el si pentru sinceritatea lui.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Femeile conduc mai bine decat barbatii.

Barbatii doar se c*ca pe ei, dar in realitate 95% din accidente ei le produc, nu femeile.
Deci iti jur ca am intalnit pana acum o gramada de barbati care habar nu au sa conduca, sa parcheze, sa schimbe vitezele. Vai de ei saracii.
Am un unchi care e politist si e examinator pentru traseul auto. Si imi povestea acum cateva saptamani ca barbatii sunt speriati de bombe la traseu, frate zici ca ii mananca cineva. Femeile sunt mult atente si stiu regulile de circulatie mult mai bine. Femeile nu fac atatea greseli ca barbatii. Mi-a spus unchiul meu ca a dat permisul din prima multor femei.
Barbatilor le moare motorul, schimba viteza aiurea, incurca stanga cu dreapta, nu acorda prioritate, nu stiu sa parcheze... tot tacamul. Si vorbesc de barbatii in toata firea, nu de baietii de 18-19 ani in caz ca va intrebati.
Efectiv barbati de 30-40 de ani care au nevoie de enspe mii de incercari ca sa ia un permis.

88 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Toata lumea are defectele lor.
In mentalitatea de masa inca exista notiunea de "sex tare", notiune care cred c-a existat de cand notiunea de lider, deci nu-i de mirare de ce mentalitatea a inclinat spre barbat, cel care are mai multa forta musculara, presupun.
Acum... abilitatea de a fi lider nu stiu in ce masura este innascuta sau dobandita, insa cert este ca procentul liderilor care chiar pot fi numiti lideri este destul de foarte mic, cam de asta atatia incompetenti care-i pun in lumina pe cei mai... competenti. Deci, in cazul asta, nici barbatul, nici femeia nu pot fi clasati drept bun sau rau lider, caci marea majoritate a compozitiei liderilor de ambele sexe strica calculele.

| Sofer a răspuns:

Depinde ce sa conducă ca nu ai menționat? Casa sau mașina sa conduca? O las sa conducă cu plăcere mașina eu stând relaxat până la destinație.
Referitor ca cine conduce mai bine : depinde de fiecare om în parte. Sunt femei care conduc mai bine ca un bărbat, femei care lucrează pe un camion și fac meseria asta de transporturi pe tir.

| OFQuestions a răspuns (pentru Sofer):

Masina. Am modificat acum.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Salutare,

Probabil o sa te surprinda raspunsul insa... femeile sunt, potrivit statisticilor si a unei cautari scurte pe Google :-?
https://www.google.com/......n-1.985365

Plus ca aici: https://www.google.com/......ly/5892233

zice ca barbatii sunt responsabili pentru 59% dintre accidente, iar femeile pentru 38%.

Sa fie asta din cauza ca sunt mai multi soferi barbati? Posibil.

Parerea mea este ca sunt si femei mai bune la volan decat barbatii si invers. Nu am un raspuns exact, care sa prezinte o extrema. Pana la urma, totul depinde de ceva.

Tu ce crezi? :)

| Yuoia a răspuns:

De fiecare parte exista persoane care conduc si bine si prost. Numai ca... nu toti recunosc. Sau nici nu-si dau seama cat de prosti soferi sunt.

| badpanda a răspuns:

Cand vad in trafic o masina care se misca haotic imi spun trebuie sa fie vorba despre o femeie si in 99% din cazuri asa este.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Barbatii.

| OFQuestions a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti barbat, nu?

| OFQuestions a răspuns (pentru badpanda):

Si tu esti barbat, pun pariu. Numai un barbat as putea abera asa ceva.

De cate ori vad eu o masina care se misca haotic sau vreun accident in trafic, imi spun ca la volan nu poate fi altceva decat un barbat.
Si in 100% din cazuri asa si e.

kiss

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OFQuestions):

Nu

Ma mir.

| Adrian5575 a răspuns:

Toata lumea stie ca femeile conduc mai bine.

| Holiday a răspuns:

Raspunsul e simplu. Ia vezi cate femei si cati barbati sunt piloti in competitiile auto si moto? Oare de ce?
Mai mult, cate femei au avut vreodata succes in astfel de competitii? In afara de Jutta Kleinschmidt, eu nu cunosc vreuna.
Diferentele se pastreaza si pe strada.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu prea cred ca exista așa ceva. Eu nu imi pot imagina un "stil feminin de a conduce" și un "stil masculin de a conduce". Am vazut diferite stiluri in ambele categorii incât nu am o imagine clara. Totusi sunt constient ca exista stereotipuri de genul. Barbatul: conduce mai bine la viteza mare, mai agresiv, se bagă pe linia de tramvai, fenteaza coada, trece pe roșu. Femeia: merge mai incet, sta dupa pietoni, se opreste prost(de exemplu opreste pe trecerea de pietoni sau parcheaza in câș). DAR astea sunt doar ce am auzit ca crede lumea. Eu am vazut exemple si exceptii din ambele parti, nu cred ca este o categorisire corecte. Totusi, daca ne luam dupa stereotipuri, linia de baza ar fi ca femeile tind sa conduca mai regulamentar, dar mai neindemanatic ("sa incurce traficul"), iar barbatii tind sa conduca mai neregulamentar, dar fiindca toti fac asta, merg in pas cu lumea si nu le reproșeaza nimeni. Daca treaba asta ar fi adevarata si general valabila as zice ca femeile conduc mai bine. In sensul in care siguranța si respectul primeaza smecheriei si condusului cu o mâna(sau un deget). Dar nu este chiar asa... ambele sexe pot conduce atat perfect regulamentar si frumos cât si agresiv si nesimțit. In viața reala este egală treaba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

59+38 da 97 confused 3% sunt intre? Sau masini fara șofer(inteligente)?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca ai intrebat happy

In linkul dat de mine, se mentiona asta: "In the remaining 3% of cases, the no sex was identified for the responsible party."

Dar ai fost perspicace big grin

| badpanda a răspuns (pentru Adrian5575):

Bine este relativ.
Nu provoaca prea multe accidente pentru ca barbatii reusesc sa le evite.

Ma dezamageste faptul ca desi suntem aproape in 2021, inca nu am evoluat suficient incat sa scapam de stereotipul asta de 2 bani.
Si mi se pare absurd ca barbatii mai indraznesc sa ciripeasca ceva negativ despre cum conduc femeile, in conditiile in care aproape toate accidentele rutiere sunt din vina barbatilor.
Nici nu ma mai obosesc sa le raspund.

Femeile nu provoaca accidente pentru ca spre deosebire de barbati, ele nu isi obtin permisul contra-cost, nu se urca baute la volan, stiu care sunt regulile de circulatie, respecta regulile de circulatie, nu depasesc viteza legala s-a.m.d.

| OFQuestions a răspuns (pentru Adrian5575):

Adevarat. Numai ca barbatii nu vor sa recunoasca asta. Ii doare adevarul laughing

| OFQuestions a răspuns (pentru Holiday):

Beryl Swain, Patsy Quick, Michelle Duff, Katja Poensgen, Laia Sanz, Maria Costello, María Herrera Muñoz, Jenny Tinmouth, Jane Daniel, Ana Carrasco... sa iti mai zic?

| badpanda a răspuns (pentru OFQuestions):

"43% dintre femeile din Marea Britanie care au participat la sondaj au spus că obişnuiesc să se machieze când se află în trafic, chiar dacă sunt conştiente că fac un lucru periculos, în timp ce 46 % recurg doar la mici retuşuri, cel mai adesea când se află la semafoare sau la cozi, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

"Potrivit estimărilor făcute de asiguratori, 450.000 de accidente sunt cauzate în fiecare an in Marea Britanie de femeile care sunt distrase la volan de aplicarea machiajului.

| UniData a răspuns:

Femeia conduce si pe autostrada nu doar prin oras cu 25 de km, de asta nu face mai nici una accident.

| Drimmero a răspuns:

Barbatul in general, e mai 'facut' pentru condus, e mai stapan. Dar am intalnit si femei care conduc bine, ele sunt mai prudente, nu merg cu viteza, dar iti lovesc masina in parcare )))) a patit-o un prieten. Accidentele rutiere sunt facute 90% de barbati, sunt mai tampiti, teribilisti, merg cu viteza, urca beti, drogati la volan, ce bine ar fi ca atunci cand dai in trafic de un d-asta sa te fereasca, dar din pacate in multe cazuri mor multi nevinovati, familii distruse si astia abia daca au o zgarietura.

Si ce zic estimarilea alea de barbati?
Daca 450.000 sunt facute de femei, inseamna ca barbatii fac cel putin dublu. Si ei nu se machiaza, dar in schimb beau alcool inainte sa se urce la volan.

| badpanda a răspuns (pentru OFQuestions):

Barbatii fac de 1000 de ori mai multi km. Curierii sunt barbati, soferii de Tir barbati, soferii care fac aprovizionare cu dube tot barbati, taximetristii barbati.
O femeie face intr-o viata km pe care ii face un curier intr-o luna.

| Holiday a răspuns (pentru OFQuestions):

Poti sa mai spui. Deocamdata nu ai ajuns nici la numarul de piloti barbati din Campionatul de Raliuri al Romaniei, de exemplu. De asemenea specifica si ce "mari" rezultate au avut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru badpanda):

"O femeie face intr-o viata km pe care ii face un curier intr-o luna."

Exagerezi. Bine ca nu ai zis ca o femeie face intr-o viata km pe care ii face un curier in 3 secunde.

Si motivul pentru care tiristii si curierii de la Glovo sunt in mare parte barbati, este acela ca femeile pot mai mult de atat. Femeile nu lucreaza pe post de sofer. Femeile lucreaza ca medici, avocati, lucreaza in afaceri etc.