Pentru ca debutul calendaristic al verii se apropie si-am aflat din oracol ca e anotimpul vostru preferat, vrem sa va facem o bucurie. Dam drumul unui nou concurs alaturi de prietenii de la Librarie.net.
De aceasta data va-ntrebam care-i cel mai important lucru pe care l-ati invatat dintr-o carte. Ce personaj v-a inspirat? Care e povestea care v-a marcat atat de mult incat v-a schimbat stilul de-a gandi?
Pentru cele mai inspirate 3 raspunsuri, oferim 3 vouchere de 100 de lei pentru orice va doriti de pe Librarie.net: carti, jocuri, jucarii, muzica sau filme. Atentie, daca vreti ca un raspuns sa fie validat ca intrare in concurs, nu poate sa aiba doar cateva cuvinte. El trebuie sa va prezinte argumentele, sa ofere mai multe detalii despre carte si sa ne convinga de punctul vostru de vedere.
Concursul se desfasoara in perioada 31 mai - 10 iunie. Mult succes!
Alexandra - TPU
Eu îl iubesc pe Eliade. Am descoperit multe în Romanul Adolescentului Miop, care m-a marcat profund arătându-mi personalitatea adolescentului melancolic, adolescentului cu care mă identific. Apoi, Cireşarii au însemnat pentru mine ceva mult mai bun deoarece am tânjit după un grup de prieteni, iar ei mi-au oferit grupul mult visat în care am iubit, m-am distrat, am plâns şi care mi-a schimbat perspectiva asupra lumii. Pe lângă multe alte cărţi, acestea mi-au îmbogăţit sufletul, vocabularul şi de ce nu: mintea, simţind după fiecare carte citită că am acumulat multe informaţii ce mă fac să am senzaţia că sunt inteligentă. Tot odată, acestea m-au ajutat să scriu un roman. În prezent lucrez la altul şi la un volum de nuvele.
P.S. Am 16 ani şi sunt fată.
În momentul în care simţi că nu mai eşti dependent de nimeni, în fiinţă ţi se instalează o tăcere profundă, o relaxare lipsită de febrilitate şi tensiune. Dar asta nu înseamnă că atunci vei înceta să iubeşti. Din contră, vei cunoaşte pentru prima dată o nouă dimenisune, o nouă calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limitează la cuvinte, şi care se apropie mai degrabă de prietenie pură. - Osho
Unul din personajele care m-au impresionat cu adevarat a fost Robin Hood din cartea cu acelasi nume.
Am invatat de la el ca un erou adevarat poate exista si am mai invatat cum o persoana isi poate face dreptate cu propiile sale maini. El nu si-a abandonat camarazii, a ramas cinstit si nu s-a incumetat niciodata sa raneasca o femeie, chiar daca aceasta putea si sa il omoare (cum s-a intamplat la sfarsitul cartii).
Dupa ce am terminat de citit cartea mi-am spus, cu amar in suflet: "Am avea si noi nevoie de un erou pentru acest secol".
Robin Hood m-a invatat ce inseamna sa fii dedicat trup si suflet unei cauze si cum e sa lupti pentru ceea ce iti doresti. El a avut un scop pe care si l-a faurit singur si batut in cuie cu o asemenea ambitie glorioasa! Chiar il admir, indiferent daca oameni ca el niciodata nu vor mai exista. Asta daca ei vreodata au existat.
In carte, de asemenea, ne-au mai fost prezentate si alte personaje de pe urma carora putem invata lectii importante pe care sa le aplicam in traiul de zi cu zi.
O alta lecture minunata, care m-a facut sa vad altfel lumea din jurul meu atunci cand am dat si ultima pagina sa o savurez, a fost "Martorul" de John McDowell. Cartea a fost o combinatie extraordinara de subiecte religioase si dragoste. Totusi, fiind un roman politist, suspansul nu a putut sa nu isi faca si el loc in pagini, o mare parte din lucruri fiind scris simplu si la obiect.
John McDowell chiar a facut o treaba buna, putand sa invaluie personajele intr-o aura foarte interesanta, fara sa ne plictiseasca sau sa ne ia din entuziasm dupa primele 100 de file.
Cartile chiar sunt printre cele mai puternice arme, daca nu chiar prima.
Care-i cel mai important lucru pe care l-am invatat dintr-o carte?
Sa fi corect si impartial indiferent de situatie, sa iti respecti prietenii, dar si dusmanii, bineinteles, la limitele bunului simt.
"Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există... Să cântărim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilităţi: dacă câştigi, câştigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai şovăi, pariază că El există!"
Cartea care m-a marcat pe mine a fost „In tara luminii", de Cristina Roy.Am invatat ca singurul care te poate ajuta in aceasta viata este Dumnezeu. O alta carte foarte frumoasa este Maria.Din pacate cartea a ramas la bunica mea si nu stiu pe de rost autorul.Am invatat ca orice obstacol iti apare in cale, si cazi te ridici si mergi mai departe fara sa te poticnesti.Este vorba despre o fetita la care ii murise mama si care ramase doar cu tatal ei.Erau foarte saraci si de aceea stateau in gara si cerseau. Tatal ei a aus-o la sora lui si a lasat-o pentru un timp.El moare tragic iar ea ramane in grisa matusii si unchiului ei. Dupa un timp si unchiul ei moare intr-o mina d e carbuni.Matusa nu o mai poate tine si o da la o femie sa munceasca.Aceasta o plateste putin, o bate, si nu ii da sa manance insa ea merge mai departe.La varsta de numai 16 ani se casatoreste si are 4 copii.Din nefericire o fetita moare muscata de un scorpion iar baietelul cel mai mic moare de frig si foame.Sotul ei se imbolnaveste si moare.Maria,cu inima sfasiata continua sa mearga inainte sprijinita de mama raposatului ei sot.Ea se recasatoreste dupa un timp si este din nou fericita dar asta nu dureaza mult timp.Una dintre fetele ei se casatoreste in ciuda avertizarilor mamei ei. Dupa un an se dovedeste a fi adevarat ce spusese mama ei, si se intoarce acasa la paintii ei.Intr-un sfarsit reusesc sa gaseasca fericirea.Acesta era Dumnezeu.
Caretea are un final frumos iar invatatura este foarte importanta.Mie mi s-a parut o poveste uimitoare.
Iarna asta am incercat sa ma sinucid, dar mam oprit in ultimul moment, mi-am amitit de un citat:Mai bine traiesti mizerabil decat sa mori mizerabil.asta m-a tinut in viata pina acum
Buna.Nu trebuie sa iti pese de ce spun ceilalti desp[re tine mergi imi departe si viata se va schimba
Cel mai important lucru pe care l-am învațat dintr-o carte e să nu alergi după bani când e vorba de iubire. În carte pe care am citit-o personajul și dat seama prea târziu că dragoste nu se poate compara cu averea. Cartea se numește Scrisoare de dragoste- Mihail Drumeș
Pai am invat dintr-o carte ca trebuie sa fi bun cu altii si sa nu te bati Sa nu ucizi ca in Parfumul.
Si am mai invatat CA TOATA LUMEA TREBUIE SA CITEASCA MACAR O CARTE IN TOATA VIATA LUI!
Să trecem la lucruri simple, majoritatea au răspuns cu lucrări complexe, cărți greu de înțeles pentru vârsta lor fragedă.
Eu atâta spun, Amintiri Din Copilărie.
Câți dintre cei din ziua de azi au mai citit așa ceva, sau câți au stat și au analizat o astfel de lucrare? Oare câți au luat un exemplu din aceasta. Copii din ziua de azi sunt lipiți de monitor, aceștia numai știu cum este să mergi la furat cireșe, numai știu cum este să mergi la scăldat sau să faci vreo năzbâtâie.
De aceea am ales această carte, și da m-a marcat, eu unul citind acele rânduri, m-am văzut pe mine, mi-am revăzut copilăria.
Am inceput sa citesc de mic, cu mult mai mult decat o faceau cei din jurul meu si in nici un caz nu ma rezumam la oferta scolara. Inveti foarte multe din carti, indiferent de subiectul pe care acestea il trateaza.
Cea mai mare influenta asupra modului meu de gandire a avut-o Isaac Asimov, caruia i-am citit opera aproape in intregime (sf-urile + lucrarile de popularizare stiintifica). Autobiografia sa e de departe printre cele mai bune carti pe care am pus mana vreodata si m-am putut identifica cu scriitorul in multe din momentele cheie ale vietii sale precum si in modul in care aborda anumite subiecte, cum ar fi religia. Citind aceasta carte precum si restul romanelor sale am invatat cum poti avea (sau cel putin incerca) o viata fericita, urmandu-ti pasiunea si depunand multa munca in a-ti atinge scopul.
E uimitor cum povestiri SF scrise in anii 40 sau 50 sunt inca de actualitate si astazi, descriind un viitor plauzibil si o societate umana ale carei defecte dar si puncte forte persista cu trecerea mileniilor.
Nimeni nu se poate declara fan SF daca nu a citit seria Fundatiei sau povestirile cu roboti ale lui Asimov, iar in onoarea sa a fost denumit robotul umanoid ASIMO...
Cel mai important lucru care la-s invata din o carte este darul de a iubi oameni si de a respecta, deoarece nu infatisarea de om te face sa fii om ci comportamentul te face sa fii ceia ce esti.
Aceste lucruri lea-m invata de la Pastorul din opera lui Ion Druta "Toiagul pastoriei" aici se vede exemplul si rasplata omului bun.Acest Pastor care era insultat de toti el sta indiferent deoarece el a invatat a iubi si a erta. Chear daca a avut o moarte ca a orcarui om el mai traeste si astazi in sufletul romanului cinstit si drept/
Nu pot sa aleg doar o carte; am citit vreo 3 biblioteci si ar fi cam greu. Fac un compendiu.
-Am invatat sa merg prin lume cu ochii deschisi;
-Am invatat sa traiesc fiecare clipa ca si cand ar fi ultima;
-Am invatat sa ma bucur de tot ce ma inconjoara si sa gasesc, in orice, partea frumoasa sau, macar amuzanta;
-Am invatat ca dupa ploaie, iese soarele;
-Am invatat ca nu numai eu am probleme, ci si cei din jurul meu si ca, poate, uneori, exagerez gravitatea problemelor mele.
Si am mai invatat ca englezii sunt un monument de conservatorism cu volanele lor pe dreapta, cu sistemele lor de masuri si greutati absolut absconse si cu un sistem monetar care ii baga in ceata si pe bancherii elvetieni.
Am mai invatat o gramada de alte lucruri, dar astea mi se par cele mai importante.
Ordinea e absolut aleatorie.
Cartea :-Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz.
Cel mai important lucru: Sa lupt pentru dreptate! Sa ajut pe cei saraci, slabi, neputinciosi. Sa stiu sa iubesc! sa fiu puternic.
Buna eu am citit candva, curand, Academia Vampirilor si de si titlul nu suna atat de spiritual eu am invatat din aceasta carte ca mai bine infrunti o situatie decat sa ramai nemultumit, sa traiesti clipa si sa lupti pentru ceea ce vrei pentru oameni iubiti si pentru fericirea si lucrurile care ti se cuvin sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare si ca in viata conteaza cu adevarat sa nu fi facut un lucru de mantuiala.
Seria de cartii prezinta poveastea de viata a unei adolescente dhampir care este nevoita prin ceea ce este sa invate sa lupte si sa apere moroi(vampiri ce nu omoara) cum spuneam aceasta tanara lupta pentru ceea ce isi dorea si indura consecintele cu brio. Aceasta tanara era in stare sa faca orice pentru persoanele iubite de ea in special doua anume adica Lisa prietena ei cea mai buna si Dimitri instructorul ei de care se indragosteste.
Imi place foarte mult sa citesc si nu doar pentru faptul ca cititul dezvolta memoria ci si pentru simplu fapt ca, atunci cand citesti te desprinzi de lumea reala si pentru un moment te unesti cu personajele tale favorite pentru a crea minunate opere. Am invatat diverse lucruri, cred ca din fiecare carte am ramas cu ceva invatat.
Un citat dintr-o carte citita recent pentru scoala m-a marcat acesta fiind:"Omul sa fie multumit cu saracia sa, caci, daca e vorba, nu bogatia, ci linistea colibei tale te face fericit." Imi plac mult operele de razboi si politiste, sunt o admiratoare a lui Tolstoi, ce pot sa mai spun sper ca lectura sa ajunga candva la adevarata sa valoare.
Buna eu am citit candva, curand, Academia Vampirilor si de si titlul nu suna atat de spiritual eu am invatat din aceasta carte ca mai bine infrunti o situatie decat sa ramai nemultumit, sa traiesti clipa si sa lupti pentru ceea ce vrei pentru oameni iubiti si pentru fericirea si lucrurile care ti se cuvin sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare si ca in viata conteaza cu adevarat sa nu fi facut un lucru de mantuiala.
Seria de cartii prezinta poveastea de viata a unei adolescente dhampir care este nevoita prin ceea ce este sa invate sa lupte si sa apere moroi(vampiri ce nu omoara) cum spuneam aceasta tanara lupta pentru ceea ce isi dorea si indura consecintele cu brio. Aceasta tanara era in stare sa faca orice pentru persoanele iubite de ea in special doua anume adica Lisa prietena ei cea mai buna si Dimitri instructorul ei de care se indragosteste.
Prieteni mei spun ca citesc prea mult insa daca te gandesti asa la o carte nu prea ai dreptate fiindca tu iti imaginezi totul ca un film ci nu faci totul mecanic.
Cred tocmai de asta ca cititul e mult mai interesant decat orice alta activitate.
Si ca exista oameni care stiu ca exista tineri care vor sa citeasca trebuie doar sa le dai ocazia sa citeasca ceea ce vor pentru mine acei oameni sunt: Stephen King, Rachel Meed, Rachel Caine, Kely Arstromng si Peter Robinson care siau dedicat viata pentru cultura si pentru placerea cititului si a scrisului,
Si ceea ce este important este ca orice carte in special il desvolta imaginatia eu sunt in clasa a VII-a si sunt cea mai buna din clasa la literatura sunt mereu cea mai activa cand vine vorba de discutarea unui text si probabil sunt si cea care citeste cel mai mult dintre prieteni mei, sa nu se intelega ca vreau sa ma laud.
Cred ca cele mai multe lucruri (adica pe termen lung,nu atractii livresti de moment sau "perioade") le-am invatat de la Steinbeck,Hosseini si Marquez.
De la Marquez, cat de important este sa astepti si faptul ca genialitatea si nebunia pot coexista fara nicio problema, ca tragedia si bucuria,la fel, pot coexista si ca pana si in cele mai alambicate lucruri se poate ascunde o simplitate, un pattern care te lasa perplex.
De la Hosseini, ca dragostea fara finalitate erotica este cu mult peste cea cu finalitate erotica,iar prima are si niste valente usor "eroice",prin cat de intensa poate fi,prin felul in care poate trece peste timp si se poate re-materializa intr-o alta generatie.
De la Steinbeck, fix cuvantul acela pe care Lee i-l repeta obsesiv lui Adam Trask, chiar si in ultima propozitie din carte. Timshel,adica - inseamna in ebraica "tu poti". Putinta de a face orice, deschiderea vietii catre orice turnura, cam asta te invata Steinbeck in cartile lui. Si ca nu trebuie sa fugi obsesiv dupa perle, pentru ca cine stie ce ascund ele,in stratul metaforic.
Personajul inspirational perfect pentru mine e, fie Arkadi Dolgoruki, adolescentul lui Dostoievski, fie domnul Jose al lui Saramago sau, un personaj ceva mai obscur, Oleg Kostoglotov din "Pavilionul cancerosilor" de Al.Soljenitin. Arkadi e copia mea fidela, doar ca el isi duce traiul intr-un Petersburg neindurator, iar eu, la fel ca el, ma chinui sa urc cat mai sus,sa ajung si eu,cum vrea el,un fel de Rotschild. Domnul Jose e inspirational din pricina evolutiei; din omul banal, care cauta in draci fisele celebritatilor,ca sa stie despre ele, devine obsedat de o persoana cat se poate de banala,dar care il scoate din letargia de care era cuprins in Arhiva unde lucra.E cel mai bun mod de a expune transformarea totala a unui om prin,aparent,cea mai insignifianta persoana posibila,o femeie anonima. Iar de la Oleg am invatat ca nu trebuie sa cauti paradisuri unde sta agatat semnul de paradis,si ca nu fericirea trebuie noi s-o cautam, ci linistea interioara si ca singurul paradis e de fapt, in noi, in locurile pe care le abandonam fortat. El are si ajutorul sa faca, pe durata a vreo 50 de pagini, tandem cu Alexei Sulubin/Bufnita, inca un personaj fabulos din roman, care intra intr-o simbioza atat de intensa cu el, ca o conversatie de-a lor da nastere celui mai puternic capitol ce l-am citit vreodata,"Idolii pietei", parca al 31-lea capitol din "Pavilionul cancerosilor". Tocmai de-aia e un cornerstone pentru mine Oleg,ca renunta la idoli,innebuneste cand ii vede,iar idolii nu sunt nimic altceva decat micile nimicuri ale vietii care ba te consuma,ba te duc in al saptelea cer.
O poveste care sa ma marcheze cred ca am intalnit in "Splendida cetate a celor o mie de sori". Unde ura viscerala,competitia la fel de viscerala,dintre doua sotii ale unui psihopat afgan batran,libidinos si fundamentalist,se transforma in cea mai puternica dragoste posibila,care,cum am zis,trece peste timp si peste generatii si se materializeaza in dorintele Laylei,unul din personaje,ce ajunge sa aleaga pentru fata sa,inca nenascuta,numele de Mariam,numele concurentei sale initiale,care ii devine apoi,mai ceva ca o mama. E o legatura peste intre personajele pozitive principale in cartile lui Hosseini si apare lucrul asta aici mai intens decat in "Vanatorii de zmeie". Mariam e un model de statornicie,e cum imi imaginez eu ca trebuie sa fie un om ca sa merite tot respectul, mai puternica decat un stalp,desi toata viata ei,niciodata nu a primit ce merita,ci fix invers. Mariam poate sa te scoata din depresie,iar cartea,pe de-a intregul, te baga si te scoate din depresii, simultan. E impresionanta pentru ca o citesti cu un nod in gat aproape pe toata, e atat de frumoasa ca doare, cum zic englezii.
1. Sa nu ma incred in unii prieteni.
2.Mary Lenley din Cartea Razbunatorul de Edgar Wallace
3.Razbunatorul de Edgar Wallace
Am invatat multe lucruri din carti, nu doar dintr-una. Din Ucenicul vraciului am invatat ca este important sa iti invingi fricile oricat de groaznice ar fi si sa mergi pana la capat. Din Eon: Ochiul dragonului se intoarce, am invatat ca este important sa stii cine esti, de unde vii si sa nu minti despre asta. Iar din Jurnalul fericirii de Nicolae Steindhart am invatat ca noi oamenii trebuie sa avem credinta si ca fara Dumnezeu nu putem reusi. Din Shogun am invatat ca este bine sa afli despre cultura altor tari si sa o respecti
Cum sa evadez dintr-o puscarie si sa navighez pana dau de o insula cu negrii si ii conduc
Cel mai important lucru pe care l-am invatat din carti este ca trebuie sa lupti pentru ceea ce iti doresti, indiferent cat de mici ar fi sansele de realizare.Multi dintre noi avem dorinte care ni se par irealizabile si cum sunt toti oamenii, atunci cand dau de greu asteapta un miracol, o minune, insa nu! Daca intr-adevar iti doresti ceva lupta, lupta din toate puterile, pana la ultimul strop de putere in care zambetul iti ramane pe buze si spui : sunt fericit ca macar am incercat.Cum este si o vorba : incercarea moarte n-are, asa este si in viata reala.Lasati orgoliul, lasati aceasta ignoranta de o parte si traiti viata cu bune si cu rele.Viata nu e roz si niciodata nu va fi,insa trebuie sa invatam sa o acceptam,sa ne acceptam si sa invatam din propriile noastre greseli. Poate ca multi ne zic : numai incercati sau totul s-a terminat,insa nu ei decid,ci Dumnezeu. Speranta moare ultima,indiferent care ar fi scopul,iar atunci cand speranta moare,odata cu ea dispare si bucuria sufletului,dispare zambetul larg si adevarat,disparem noi ca oameni si asemeni unui trandafir extraordinar de frumos, care numai este udat, palim, pierindu-ne astfel frumusetea, inocenta, gingasia.Am citit foarte multe carti, numai tin minte exact care a fost cartea care m-a invatat cel mai mult, probabil cartea de filozofie scrisa de Friedrich Nietzsche,insa mesajul ei a fost unul cert si adevarat : credeti in voi,credeti in speranta voastra, caci niciodata nu trebuie sa spui niciodata.De ce trebuie sa fim negativisti si realisti tot timpul,oare numai este loc pentru vise? Pentru iubire? Am mai invatat si ca oricat de mult ai incerca sa iti schimbi inima fata de o anumita persoana,care candva a insemnat ceva, nu poti.Nu poti pentru ca te rascolesc amintirile,te trag la raspundere,iar lacrimile iti sfarama inima de durere, de iubire.In viata fiecare este pe cont propriu,indiferent ce ar zice lumea, nu exista prieteni adevarati.In viata trebuie sa te bazezi doar pe tine insuti si pe familie si mai ales pe Dumnezeu,caci El este singurul care ne iarta cu adevarat,din suflet,alaturi de parinti.Dumnezeu si parintii sunt singurii din aceasta lume care te sfatuiesc cu cea mai mare bucurie,care iti sunt alaturi neconditionat si fara a-ti cere ceva in schimb. Sper ca am putut sintetiza in cateva randuri, mesajul cartii si sper ca intr-un fel vi l-am transmis si voua.
Cel mai important lucru invatat dintr-o carte: am invatat ca nu trebuie sa renunt la vise, poate ca intr-o zi se vor implini!
Personajul care m-a inspirat: a fost Domn Darcy...
Odată cu sosirea în vecinătate a tânărului domn Darcy, un burlac înstărit şi chipeş, viaţa familiei Bennet şi mai cu seamă a uneia dintre fiicele lor, Elisabeth, e complet dată peste cap. Mândria întâlneşte prejudecăţile, dorinţa de ascensiune socială – superbia dispreţuitoare, înţelepciunea – perspicacitatea, iar o neînţelegere şi o judecată pripită duc la suferinţe sufleteşti şi, pe căi ocolite, la o poveste de dragoste cu final pe cât de neaşteptat, pe atât de fericit.
"Mandrie si prejudecata" Roman scris de Jane Austen!
Eu am invatat multe din carti, dar cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca noua tehnologie nu este atat de fantastica aprecum este natura, sa vezi cum din simpla tarana se naste o planta care mai tarziu da roade fructului respectiv, e magic cum dintr-o frunza care cu ajutorul soarelui se hraneste prin fotosinteza si rasare din ea un mar (e doar un exemplu). Concluzia e ca nu noile tehnologi sunt neaparat esentiale pentru omenire ci lucrurile naturale si frumose. Ocrotiti natura!
Eu am gasit in urma cu 2 ani pe un raft cartea "Enzo, sau arta de a pilota pe ploaie". M-a captivat inca de la titlu, iar cand am inceput sa citesc am descoperit ca a fost cea mai buna alegere pe care am facut-o
Era vorba despre un catel al carui vis era sa se reincarneze in om si povestea cum se vede viata noastra prin ochii unui caine si cum el a invatat toata calitatile necesare unui om bun si de succes de la stapanul sau care era pilot de curse. Cainele a gasit o modalitate de a aplica in viata, ceea ce stapanul sau aplica pe pista.
Pe cat de amuzanta, mesajul era destul de clar si m-a facut sa privesc lumea putin diferit. Si intr-adevar, cu mentalitatea potrivita poti schimba multe chestii din viata ta.
Asta m-a marcat cel mai mult din carte, m-a ajutat sa vad totul ca pe o cursa, ca pe o provocare si mi-a dat indiciul despre cum pot depasii orice provocare care imi iese in cale.
Am învăţat să privesc lumea altfel. Fiecare lucru are un alt înţeles pentru fiecare persoană în parte. Am învăţat să iau fiecare întâmplare, să o privesc pe toate părţile şi abia apoi decizia corectă va veni de la sine. Acum ştiu că fiecărei persoane îi este destinat să meargă prin anumite locuri şi să facă anumite lucruri. Nu mai îmi este frică de eşecuri, ştiu că lucrurile care nu mi-au reuşit nu mi-au fost destinate. Cel mai important, am învăţat să mă bucur mai mult de viaţă! Cărţile au o putere magică. Toate aceste lucruri le-am învăţat din cărţile lui Paulo Coelho, "Jurnalul unui mag" şi "Vrăjitoarea din Portobello". Urmează să îi citesc şi celelalte creaţii. E un scriitor genial
Sa fi bun cu persoana care ti-a facut bine dar si cu persoana care ti-a facut rau tot fai bine ca dumnezeu tie iti intoarce binele dar persoanei rele ii intoarce raul inapoi
chiftelutacrocanta întreabă:
Valy9999 întreabă: