Pentru ca debutul calendaristic al verii se apropie si-am aflat din oracol ca e anotimpul vostru preferat, vrem sa va facem o bucurie. Dam drumul unui nou concurs alaturi de prietenii de la Librarie.net.
De aceasta data va-ntrebam care-i cel mai important lucru pe care l-ati invatat dintr-o carte. Ce personaj v-a inspirat? Care e povestea care v-a marcat atat de mult incat v-a schimbat stilul de-a gandi?
Pentru cele mai inspirate 3 raspunsuri, oferim 3 vouchere de 100 de lei pentru orice va doriti de pe Librarie.net: carti, jocuri, jucarii, muzica sau filme. Atentie, daca vreti ca un raspuns sa fie validat ca intrare in concurs, nu poate sa aiba doar cateva cuvinte. El trebuie sa va prezinte argumentele, sa ofere mai multe detalii despre carte si sa ne convinga de punctul vostru de vedere.
Concursul se desfasoara in perioada 31 mai - 10 iunie. Mult succes!
Alexandra - TPU
Cel mai important lucru a fost ca personajul a inspirat o lectie de viata, si m-a marcat schimbandu-mi modul de a gandi in general.
Eu nu le am cu cartile dar am vazut filme care au fost facute dupa carti si am invatat chesti foarte utile
Cum sa fii om in societate, cum sa evoluezi atat pe plan spiritual cat si intelectual.Sa nu ma incred in toata lumea.
Cartile sunt niste comori, mai ales atunci cand cel care le-a scris a facut-o pentru a transmite un mesaj.
Dintre toate cartile pe care le-am citit, insa, este una care mi-a ramas in suflet datorita profunzimii sale.Este vorba de Micul Print, de Antoine de Saint Exupery.
Cand doamna profesoara de limba romana ne-a spus sa o citim, nu am fost prea incantata, deoarece am crezut ca Micul Print, datorita titlului este o carte pentru copii de 8-9 ani.M-am inselat. Micul Print este de fapt o carte pentru toate varstele si pe care daca o citesti fiind atent la fiecare detaliu, iti dai seama ca este o carte minunata.Acesta a fost unul din lucrurile pe care Micul Print mi le-a amintit:sa nu judec dupa aparente.
Mi-am dat seama ca sunt pe cale sa citesc o poveste frumoasa si speciala inca de la prima pagina deoarece acolo autorul scrie o dedicatie catre prietenul lui cel mai bun, iar eu daca as scrie o carte nu as dedica-o prietenei mele decat daca ar fi ceva special.In plus, dedicatia ne da indemnul de a ne aminti de prieteni.
Din cuprinsul cartii am invatat ca trebuie sa purtam mereu inocenta copilariei in suflet, ca trebuie sa vedem lucrurile in profunzime pentru a le intelege mai bine.Am invatat ca majoritatea oamenilor se uita doar la aparente, la frumusetea sau bogatia altora, dar ca oamenii adevarati sunt cei care stiu ca nu ele sunt cele mai importate lucruri in viata.Am invatat ca trebuie sa avem grija de sufletul nostru si de fiecare data cand un sentiment de ura sau invidie apare, sa renuntam la el, sa "ne curatam" sufletul, pentru ca pana la urma aceste sentimente ne fac rau noua.Am invatat ce inseamna responsabilitatea, ca noi suntem responsabili de lucrurile noastre, de persoanele pe care le iubim si de caracterul nostru, de personalitatea noastra, deoarece noi suntem responsabili de ce suntem.Am invatat ca nu avem nevoie doar ne hrana pentru trup, ci si pentru suflet.Am invatat ca ochii sunt orbi si ca trebuie sa caut cu inima.Am invatat ca nu lucrul pe care l-am castigat este special, ci drumul pentru a-l obtine il face asa.
Finalul cartii este emotionant si ilustreaza calatoria sufletului care paraseste trupul pentru a se intoarce "acasa".Se sugereaza totusi ca moartea trupului nu inseamna si moartea sufletului si ca chiar daca e dureros pentru persoana care a ramas in viata faptul ca cineva drag a murit, durerea va trece si vor ramane doar amintirile placute.Acest lucru,de altfel,l-am invatat si eu pe pielea mea, acum ceva timp, dar tocmai acest lucru m-a facut sa inteleg mai bine acest mesaj al autorului.
Voi iubi intotdeauna aceasta carte datorita invatamintelor sale si datorita faptului ca, citind-o, am simtit o caldura in suflet si am realizat ca am devenit mai bogata.
Pe mine m-a inspirat cel mai mult Mihai Eminescu. A scris o gramada de opere pe placul tuturor... Am zeci de carti cu Mihai Eminescu. Imi place foarte mult ce a scris, pacat ca s-a „stins"
"Sa nu accepti niciodata critici si parereri de la oamenii din jurul tau. Trebuie sa fi asa cum vrei tu sa fii, indiferent de ce lumea spune. " Steve Jobs
Pe mine m-a inspirat cel mai mult sherlock holmes.Mi-am dat seama ca nu trebuie sa modifici faptele pe. a se potrivi teoriei, ci sa modifici teoria pentru. a se potrivi faptelor. Logica e foarte importanta, si unele fapte sunt asa de simple daca ne uitam atent!
Am citit cartea "The Blue Lagoon" de Henry De Vere Stacpoole (1863–1951),este vorba de o mamă,Sarah,mama fetei Lili şi un baiat,pe nume Richard,care nu este fiul Sarei mama,Sarah. dincolo de aparenţe,este civilizaţie,ei bine,mama ei,Sarah încearcă să îi educe,chiar dacă sunt rupţi din civilizaţie, mama după un timp moare, le cere copiilor să o îngroape, m-s întristat mult această parte, când mama lor a murit.Cartea am citit-o când eram mică, de vreo 10 ani, mama mi-a spus că oriunde ai fi să te comporţi civilizat şi mi-a recomandat cartea, dar asta nu este singurul lucru adevărat. Când Lili devine adevărată femeie şi Richard, se îndrăgostesc şi se căsătoresc în faţa mornântului mamei lor. După un timp soseşte o navă cu un căpitan, camarazii lui şi fiica lui.Fiica lui se-ndrăgosteşte de Richard şi încearcă să il ia.Un camarad observă perla pe care o avea şi fuge după ea să i-o fure,dar în final Richard îl duce în lagună,că "camaradul" vrea să îl omoare,Richard înoată de la o stîncă la alta şi deodată apare un rechin şi îl omoară pe "camarad". După când trebuiau să plece în civilizaţie,Lili îi spune că are un copil în burta şi că nu vrea să trăiască în lumea minciunilor şi a răului şi că vor să trăiască pe insulă,eu am învăţat că mai bine îţi trăieşti viaţa decât aici,unde este mult rău.
Tata a citit o carte numită "Lupii mărilor" de Jack London şi el a devenit marinar,din "cauza" ei, toata adrenalina, frumuseţiile valurilor şi se poate spune că după ce a trecut prin toate cărţile a învăţat să citească mai mult, de fapt a fost prima carte pe care a cit-o, deci a învăţat că cartea este un lucru din care poţi să te inspirezi pentru carieră şi viaţă.
Caracterul unui om nu se poate schimba. E o poveste de copii, dar cu mult adevar. O data ce cineva ti-a facut rau cu ceva in mod intentionat, iti poate face rau in continuare daca il ierti si il crezi fara anumite dovezi ca s-a schimbat.
"Lupul isi schimba blana dar naravul ba"
Pai am citit destule carti. Dar cel mai mult mi-a placut,, Povestea unui om necajit'' stiu ca nu este o carte dar m-a impresionat mult.Am uitat pentru o clipa de viata mea decenta si m-am gandit cum ar fi daca eu as trece prin atatea intamplari nefericite. Si acest baietel m-a invatat ca trebuie sa te multumesti cu ce ai pentru ca nu poti sa stii niciodata ce se va intampla si pe cine vei pierde.
Cred ca e cel mai frumos raspuns. Felicitari pentru ca citesti! Imi place foarte mult raspunsul tau. Bravo! >
Ma bucur ca si tu vezi asta. E chiar foarte adevarat ce ai scris.
Dar macar crezi? De ce sa pariezi pe ceva in care nu crezi?
Oricum, iti zic eu adevarul: Dumnezeu exista! El te-a creat.
Bun raspuns, Azure. Asa este, copii au uitat sa traiasca, stiu numai sa minta, sa vorbeasca urat, sa barfeasca, sa stea numai in fata calculatorului. Au uitat ce este copilaria, au uitat ca sunt copii si ca trebuie sa-si traiasca viata. Unii nu stiu sa citeasca sau sa scrie si merg la liceu. Rusine pentru ei! [si aici ma refer la cei care au posibilitati sa invete, sa citeasca, sa devina mai buni si nu o fac.] Oricum, felicitari pentru cei care citesc si pentru cei care au speranta ca totul se poate transforma in ceva mai bun; si nu il ultimul rand: Felicitari pentru raspunsul tau! Bravo!
Ma bucur ca si tu crezi ca Dumnezeu chiar exista si ca El si familia sunt cei care te ajuta, fara sa-ti ceara ceva in schimb. E minunat, mai ales cand Dumnezeu iti da vointa sa speri, El te face mai bun, prin El devii un om mai bun. Asa e si cand citesti. Iti imaginezi, intri in pielea personajului traiesti aventuri, momente de prietenie, de dragoste, de tradare, de melancolie, depresie, momente de bucurie, de emotie etc., si citind cu emotie si nerabdare, parca intri intr-o lume noua. O lume noua care te face sa speri, s a visezi. Asta fac cartile, iti da lectii in viata - te fac mai bun, te fac sa speri, sa lupti pentru visele tale, pentru persoanele care le iubesti, sa iubesti pe oricine [si pe cel sarac si pe cel bogat], sa ierti, sa-ti accepti viata asa cum e ea, si sa-ti traiesti viata. Foarte frumos raspunsul tau. Felicitari!
Nu încă. Am luat legătura cu o editură dar am fost nevoită să anulez procedura. Acum rămâne să mă sfătuiesc şi cu nişte profesori pentru mai multe amănunte şi pentru un eventual ajutor sau o bursă pe care s-o folosesc doar îna publica, deoarece lucrez la un al doilea roman şi la un volum de nuvele. De asemenea, am de gând să public foarte multe şi să scriu. Nu aş putea da un răspuns în privirea denumirii romanului pentru că titlul nu cred că e unul stabil şi în funcţie de sfaturile pe care am să le primesc, s-ar putea să-l modific.
O zi bună!
Sa fim buni cu cei lalti, sa nu fim gelosi pe cei lalti, sa nu fim rautaciossi, sa ii ajutam pe cei din jurul nostru.
Poate, dintr-o carte invat multe taine, dar mai nimeni nu le i-a in considerare. Am incercat sa vad ce si cum s-ar pune in "miscare" aceste povate. Dar, un lucru l-am invatat, carte fara povata nu exista. Iar prin acele povete eu mi-am largrgit orizonturile din fiecare carte citita.
chiftelutacrocanta întreabă:
Valy9999 întreabă: