Daca viata mea ar depinde de asta cred ca as alege sa mint Bine, exista si exceptii, depinde care este intrebarea.
Depinde cum te avantajeaza! Daca te avantajeaza sa minti, e bine sa minti, daca nu, e bine sa nu.
Mai ales daca minciuna poate fi descoperita si e mai rau apoi, atunci nu risti.
Minti ca nu exista posibilitatea sa fi descoperit.
Cam asa ceva. Ca noi de-a lungul istoriei am fost mai pasnici, mai mult ne-am bazat pe defensiva, am fost si intr-o lupta mai aprinsa cu turcii si pe cand noi ne dadeam viata pe campul de lupta, ei aveau timp sa evolueze de durea-n...
Noi am avut de dat si tribut, iar ei...
Da, cam asa ceva, faci ce consideri, nimeni nu este perfect
E prea general ce zice domnul Guess, depinde de interes, depinde ce iti aduce in anume situatie daca spui sau nu adevarul.
Daca am gasit 400000 de euro intr-o greanta undeva si as fi intrebat "ai fost pe acolo, ai vazut geanta?", logic ca o sa zic ca nu.
Ca oricum aia vin de la un smecher, si cum are atata mai are inca de 10 ori pe atat, deci nu e mare lucru, dar pe mine ma ajuta banii aia mult, ca daca n-ai, nu iti da nimeni, asa ca de ce sa ma doara pe mine de altul. E doar un exemplu.
De cate ori am fost luat de gasca sau mi s-au inchis usi ca am fost sincer, m-am gandit ca exista situatii in care e chiar esential sa minti, dar ca o regula generala nu este bine sa minti ca poti sa devi o persoana de care nici tie nu o sa iti placa.
Sau e bine sa minti doar cand este absolut necesar pentru a deveni persoana care isi permite sa spuna mereu adevarul
Delocimportant întreabă:
Cipi1212 întreabă: