Nu m-as fi asteptat ca tu sa zici asta tu care ai credinta.
Eu sau spun adevarul sau nimic.Se poate si tacea daca vrei sa eviti certuri sau pareri contradictorii.Nu-mi aduc aminte in ultimii 20 de ani sa fi zis altceva decat adevarul.In schimb de tacut am tacut de multe ori.
Eu prefer sa formulez in asa fel incat sa sune bine acel adevar si interlocutorul sa nu se simta jignit
Eh, nu lua în serios, mai am și eu comentarii neserioase.
M-ai prins, am mancat doar ca a trebuit sa mi-i cumpar singur, nici pomana electorala nu mai este ce a fost...
Dar cu banii partidului bănuiesc, care provin tot don buzunarul tău.
Așa circulă economia, ar spune Raluca, Rareș la fel.
Din pacate nu, eu am facut solicitari la toate partidele din Romania si nimic... nici un mic, nici o bere, mor subnutrit in baza lor Cred ca o sa ma votez pe mine la urmatoarele alegeri daca eu mi-am dat micii
Candidează, nu ai văzut la președinție, a candidat cine a vrut, zici c-au fost alegeri la administrația unui bloc.
România, țara tuturor posibilităților.
Este preferabil sa minti in anumite situatii, depinde de situatie si de ceea ce trebuie sa faci. Ideal ar fi sa spui mereu adevarul, dar in practica lucrurile stau altfel.
Hai să nu o luăm creștinește.
- Ia gândește-te, știind că dacă spui numai adevărul faptele rușinoase vor ieși la un moment dat la iveală așa că vei face numai ce este corect și onorabil.
- În schimb, dacă știi că minți atunci crezi că poți face ce vrei atât timp cât poți ascunde faptele rușinoase și ilegale. Eu nu aș respecta un astfel de om, tu?
Alege de care categorie vrei să faci parte.
Sa presupunem ca esti crestin, in antichitate, esti capturat si urmeaza sa fii torturat si ucis daca vei spune ca esti crestin si nu pagan cand vei fi intrebat. Ce ar trebui sa faci? Sa spui adevarul si sa mori sau sa minti si sa supravietuesti? Oare prostia nu este un pacat la fel mare ca si minciuna si daca aceasta iti poate salva viata mai poate fi considerata un pacat?
Din câte știu eu Isus Însuși a fost omorât, Ioan a fost omorât și din apostoli.
Dacă mai ai ceva de spus(pare că ești împotriva credinței mântuirii), spune-o în mesaje(privat), nu la întrebarea omului ca să nu-i apară notificări inutile.
Si dupa ce scrie in biblie, insusi Isus si-a pierdut credinta in timp ce era crucificat... Nu sunt impotriva crestinismului, mi-e indiferent atata timp cat nu incearca sa imi arate cum ca ar fi detinatorii adevarului suprem, cum toti ceilalti gresesc doar ei au dreptate, toti sunt rai si mincinosi doar ei sunt buni si onesti Eu eram omul cu intrebarea deci nu-i problema.
Ok, hai spune-le prietenilor tai cat de mult urasti mediocritatea lor, spune-le parintilor cat de nemultumita esti de actiunile lor, spune-le profesorilor cat de nervoasa esti pe ei pentru ca nu se straduiesc mai mult, spune-i adevarul iubitei/iubitului despre fostele tale si cat de mult ti-ai batut joc de ele, daca tu vrei sa fi atat de sincer/a tu pierzi.
"insusi Isus si-a pierdut credinta in timp ce era crucificat" hai că pe asta n-am mai auzit-o.
Nu spune lucruri ciudate din necunoaștere. Isus se ruga chiar și de pe cruce ca Tatăl să-i ierte. Nu și-a pierdut credința, că El pentru izbăvire a venit. Pe cruce El a absorbit păcatele lumii(s-a dat pe Sine jertfă) iar Dumnezeu l-a părăsit ca pe cineva care are păcat, din cauza aceasta a fost El atât de stresat încât transpira cu sânge pentru că urma să fie despărțit de Tatăl pentru o vreme.
Referitor la oamenii care cred că au ei adevărul și că ceilalți nu... ei bine Biblia scrie despre Adevăr, iar Adevărul este Isus Hristos.
Isus nu te va răsplăti pentru că ai stat în credința altora, iar Dumnezeu te va Judeca pentru asta.
Trebuie să cercetezi tu pentru tine folosindu-ți propria rațiune pentru că vei ajunge în fața Lor singur, nu cu Einstein nici cu Ioan.
Ratiunea mea imi spune ca: "Eli, Eli, Lama Sabachthani" tradus "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce m-ai parasit?" suna a pierderea credintei in Dumnezeu de catre insusi Isus. Interpretarea pe care o vad unii - cum ar fi si cea spusa de tine mie mi se pare penibila. Dar poti sa crezi ce vrei, ma bucur ca ai gasit adevarul suprem intr-o carte in care Dumnezeu afirma ca insectele au 4 picioare
Da,asa e de cateva ori m-ai surprins cu simtul dezvoltat al umorului.
Si asta presupune talent, dar sa zicem ca daca am parerea despre o colega ca e foarte proasta nu e nevoie neaparat sa i-o spun pe fata prefer sa-mi pastrez parerea pentru mine si sa ma bucur ca Dzeu mie mi-a dat mai multa si prin urmare ma descurc mai bine ca ea.Sau daca in trecut am considerat ca o prietena este de vina pentru ca nu traieste in casnicia visata nu i-am zis in fata ce cred am pastrat sub tacere dar am intrebat-o de ce mai suporta atunci si nu divorteaza.
Daca nu te intreaba ce parere ai despre ea nu ii spui, daca te intreaba ocolesti raspunsul
Uneori trebuie sa fii diplomat, dacă un adevăr ranesște foarte tare mai bine nu îl spui. Dar în marea majoritate a cazurilor e bine sa spui adevărul, asa e moral dar și capeți încrederea celorlalți
Delocimportant întreabă:
Cipi1212 întreabă: