Adevarul e ca nimeni nu poate schimba pe nimeni; schimbarea poate interveni numai din interiorul cuiva. Daca cel ce iubeste vrea sa schimbe ceva la cel iubit, intai trebuie sa-l convinga pe acesta de necesitatea schimbarii.Sigur ca ideal ar fi sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem; de altfel, in mare, asa se si intampla.Insa mici schimbari se pot face si ele chiar se fac,constientizate sau nu, fiindca orice relatie presupune "rodaj",potrivire in sensul micilor renuntari sau acceptari de dragul bunei functionari. Poate e cam tehnica explicatia mea, insa mi se pare cea mai usor de inteles. Daca exista vointa comuna de a face o relatie sa mearga si chiar sa dainuie, fiecare individ implicat va face mici concesii sau chiar mici compromisuri.In ceea ce ma priveste, atata vreme cat nu mi se cere sa renunt la esenta a ceea ce eu insami sunt, pot face mici modificari ce tin de aparenta spre binele amandurora.Numai bine.
Buna.
Este mai bine sa ma accepte asa cum sunt, dar totusi sa-mi si spuna ce il deranjeaza la mine ca sa ma schimb eu.
Acum sincer sa fiu nu pot spune nimic despre iubire findca is distrusa dupa o despartire...si imi cer scuze.
Pa, pa.
Bună,
Cred că a doua variantă ar fi ideală pentru toţi, însă să ştii că uneori, prin această "modelare", reuşeşti să te transformi într-o persoană cu mult mai bună decât erai înainte.
Oamenii nu se schimbă. Eventual mint mai frumos (aşa-zisa "schimbare în bine") sau nu mai pot minţi (aşa-zisa "schimbare în rău").
Oricum, în ambele cazuri înseamnă ipocrizie şi o situaţie per ansamblu indezirabilă.
Pe scurt: Mai bine e să te accepte aşa cum eşti. E mai sănătos pentru amândoi.
Numai bine.
E bine cand persoana iubita te accepta asa cum esti! De aceea s-a indragostit nu? In momentul in care incearca sa te schimbe e ca si cum ar incepe o relatie cu o alta persoana, nu mai esti TU!
Cel mai bine este cd incerci tu sa -ti revii si sa te modelezi singura, sa-ti dai seama singura unde gresesti - asa cred eu ca este cel mai bine
E mai bine când te acceptă așa cum ești.
D.p.m.d.v ași prefera să mă corecteze când greșesc, dar să mă accepte așa cum sunt, imperfect.
Cand doi oameni se iubesc se accepta cum sunt,dar in anumite situatii iti schimbi comportamentul pentru cel pe care-l iubesti daca vrei, poti, macar incerci.Depinde cum ar vrea sa ma schimb, daca si el ar vrea sa se schimbe pentru mine, daca corespunde cu ceea ce vrem fiecare.Mai ales cand locuiesti cu iubitul, iubita fiecare isi schimba obiceiurile. Daca el se urca in pat cu bocancii e normal sa-i explic de ce nu e bine.Nu m-ar deranja sa-mi spuna daca il deranjeaza ceva din comportamentul meu sau sugestii ce ar trebui sa fac daca sunt ca un sfat si in nici un caz ca vrea el sa fiu cumva ca inseamna ca nu ma iubeste. Daca avem caine si il pupa in bot eu as vrea sa nu faca asta, de fapt nici nu as fi cu el, dar mai sti.Si eu iubesc animalele dar nici chiar asa.As accepta sa ma schimb in bine.In general cine ma iubeste sa ma iubeasca cum sunt cine nu sa se uite la el inainte de vorbi.Fiecare sa fie cum doreste atata timp cat nu-i face rau celui de langa el. Unii se baga in viata altora comentand in loc sa se vada pe ei.
Mi-ar placea mult mia mult daca persoana iubita m-ar accepta si cu calitati si cu defecte, cum sunt eu ca persoana fara sa incerce sa ma schimbe, plus si-ar dovedii si iubirea fata de mine
Pa, pa
Să mă accepte așa cum sunt. Nu vreau nimeni să mă schimbe. Asta sunt eu.
Cum aș prefera să fie persoana iubită?! Păi atâta timp cât amândoi suntem sănătoși, e bine. NU vreau să fie într-un anumit fel.
E nu as spune modelare, mai degraba ar fi un sentiment care nu ai simtit niciodata la fel ca inainte si nu ai tinut asa de mult la cineva ca sa poti sai dovedesti ca iubesti aceea persoana.
Daca o persoana care a stat cu multi/multe inainte poate sa simta ceva pentru ei/ele sau sunt altii care nu, insa pana nu gaseste persoana potrivita nu au cum sa stie daca este buna pentru el/ea.
Nu e sa zici ca te schimba doar ca in fiecare zii te vezi mai atras de el/ea, felul cum gandeste, cum vorbeste, cum iti dovedeste ca tine la tine. Cel mai bine este sa fim acceptati asa cum suntem, si daca am gasit acele persoane este bine sa le avem mereu langa noi pentru ca asat inseamna iubire adevarata, iar odata ce ai gasit-o ar fi pacat sa o pierzi, pentru ca sunt multe persoane pe pamant insa numai una dintre ele este facuta pentru noi.
Pai insasi iubirea inseamna sa accepti persoana iubita asa cum este, cu bune si cu rele si sa nu incerci sa o schimbi pentru ca ar fi o lupta continua din care este foarte putin probabil sa castigi. funda?
Eu sincer as prefera ca persoana iubita sa ma accepte asa cum sunt, pentru ca adevarata iubire inseamna sa treci peste defectele celui/celei pe care l-ai ales [ toata lumea are defecte ] si sa il/o iubesti pentru ceea ce este, pentru sufletul si personalitatea sa. Desigur ca daca exista unele defecte cu adevarat duse pana la exagerare se poate ajunge incet-incet la o colaborare intre parteneri, fiecare ajutandu-se reciproc sa treaca peste acel defect.
Multi se casatoresc din dragoste la prima vedere, ceea ce nu pot sa zic ca e un lucru rau, daca chiar asa de puternice au fost sentimentele intre parteneri. Trece 1/2 ani si apoi divorteaza pe motiv ca unul a gasit un defect celuilalt si nu i-l poate suporta. Poate ca de la inceput ar fi trebuit sa se gandeasca la asta, sa discute mai mult cu persoana iubita, pana sa-i cunoasca cel mai mic secret, iar apoi sa ia impreuna marea decizie, bazata bineinteles pe iubirea sincera si reciproca.
Asta e parerea mea si sper ca te-am ajutat cat de cat.
>
Oamenii nu se pot schimba.Caracterul unui om nu poate fi schimbat.
Totul este pentru o scurta durata.
Daca cineva incearca sa te schimbe inseamna ca nu va potriviti.
Fiecare are felul lui de a fi, iar un functie de asta fiecare isi va gasi perechea.sau Nu.
Atunci cand iubesti, te schimbi singur, fara sa fie nevoie sa ti se mai ceara ceva. Devii cea mai buna varianta a ta.
Dar intr-o relatie, e bine sa poti face compromisuri ca sa te poti intelege cu celalalt mult timp. Desigur, daca tu faci compromisuri, si cealalta persoana trebuie sa le faca, nu?
Sa ma accepte asa cum sunt.
Dar pot fii situatii cand te poate schimba in bine.
Pur şi simplu, a doua variantă. Nu aş putea eu să mă îndrăgostesc de o persoană ce vrea să mă modeleze ca pe o păpuşă de plastelină.
Sa ma accepte asa cum sunt fiindca daca nu, inseamna ca nu ma place cu adevarat. Dar daca am unele defecte (timiditatea etc.) sa ma schimbe in bine as accepta! Dar daca te place te place pentru ce esti cu toate calitatile si defectele! Funda?
Depinde ce intelegem prin schimbare, daca vorbim de personalitatea individuala atunci dau veto din prima dar cum nimeni nu e perfect, toti avem defecte/vicii vizibile si ascunse. mari si mici si doar cineva intim ne-ar cunoaste cel mai bine si daca ar sugera o schimbare a unui tabiet nociv ar fi de bine si de rau. Ma amuza cei care spun ar trebui sa-l accepti pe cel iubit cu bune si rele, acestia sunt printre primii care se inghesuie si la divort dupa o casnicie in care au mancat toata mierea pe furis cu polonicul de la supa.
Intr-un fel m-as bucura sa-mi spuna daca fac sau nu ceva bine.Mie imi place sa primesc sfaturi.
Mi se pare o chestie oribila sa incerci sa schimbi pe cineva, inclusiv la chestiile mici : tot timpul auzi "X e perfect, dar nu-mi place ca fumeaza, nu-mi plac prietenii lui, gusturile lui la filme, n-avem aceeasi parere despre multe lucruri".
in momentul ala, deja vrei altceva/ pe altcineva si e cel mai corect lucru sa accepti treaba asta.
Buna Sa ma accepte asa cum sunt. cand iubesti pe cineva il iubesti asa cum e el, nu cum ai vrea tu sa fie. E normal sa-si doreasca poate mici schimbari, insa nu sa ma modeleze dupa preferintele lui
Prefer sa ma accepte asa cum sunt. Nu are rost sa ma schimbe. Daca ma iubeste cu adevarat, ma accepta exact asa cum sunt.