NOname
| NOname a întrebat:

Cum e mai bine: cand persoana iubita incearca sa te schimbe, sa te modeleze sau cand te accepta asa cum esti?
Tu cum ai prefera sa fie?

Răspuns Câştigător
| tosevmarcel a răspuns:

Daca e bine pentru amandoi atunci da

217 răspunsuri:
| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Pai insasi iubirea inseamna sa accepti persoana iubita asa cum este, cu bune si cu rele si sa nu incerci sa o schimbi pentru ca ar fi o lupta continua din care este foarte putin probabil sa castigi. funda?

| evy99 a răspuns:

Eu as prefera sa ma accepte asa cum sunt.

| MadutzaB a răspuns:

Cel mai bine este cand te accepta asa cum esti, atunci este iubire, poti fi sigura de asta. Daca persoana respectiva incearca sa te schimbe inseamna ca nu te accepta si implicit isi arata doar interesele.Nu mi-ar placea ca persoana iubita sa imi zica mereu "Nu imi place asta, nu mai face asa" sau "Nu imi place aia termina!".
Cred ca este armonie intr-o relatie cand ambii accepta calitatile si defectele celuilalt asa cum sunt.

| mgtow a răspuns:

Eu prefer sa nu am parte de asa ceva din cauza ca poate insela in orice moment.

| AndreeaIoaana1406675e3 a răspuns:

Buna.big hug
pai. persoana iubita care vrea sa te modeleze e o persoana falsa care vrea ca tu sa nu fii ceea ce iti doresti.
Persoana care te iubeste cu adevarat este acea persoana care te accepta asa cum esti cu defecte mai mici si care nu tii le spune pentru ca iti da seama ca nici el si nici nimeni nu este PERFECT!
aceea persoana isi da seama cat de speciala esti si nu iti reproseaza ceva de genu:
"schimba`ti stilul. mai slabeste si tu. nu mai sta cu prietenii aia. nu-i mai ajuta pe saraci, etc"
acum eu nu stiu ce preferinte ai tu dar ti-am dat un exemplu.
eu as prefera aceea persoana care ma accepta asa cum sunt.big grin
mult succes in continuarebig grin

| Dexter_8386 a răspuns:

Hm, mi-ar palcea sa ma modeleze asa cum ii palce, dar nu sa ma schimbe. De ce as lasa-o sa ma modeleze? Deoarece i-ar placea mai mult de mine. Mi-ar placea sa ma acepte asa cum sunt. Nu stiu. Amandoua dar trebuie sa elimini partea cu schimbatul. Nu prea suna bine

| Claudiu2011 a răspuns:

Eu accept ambele variante.dar cand incepe sa te schimbe sa fie de acord sa se schimbe si ea cum doresti tu.sa fie o completare perfecta intre 2 iubiti ca relatia sa mearga perfect.

| Florinel a răspuns:

Cum au spus si ceilalti este bine sa te accepte asa cum esti daca te iubeste,dar tu ai niste defecte care nu le ai aratat pana in,, prezent" ei, poate sa incerce totusi sa le corecteze.

| Vladex1 a răspuns:

Sa accepte

| Babbe a răspuns:

Eu cred ca e bine sa acceptsi persoana iubita asa cum este ea, mai sunt unele cazuri in care parteneri se schimba reciproc, si tot le este bine acum depinde de comportament. Eu personal am avut parte de schimbarii si sincera sa fiu imi e mai bine asa.

| bybyana21 a răspuns:

Este simplu!
O sa te intreb, la inceput, tu de cine te indragostesti? De o persoana, asa cum e. Atunci de ce sa o schimbi? Nu are logica, asta inseamna ca n-o mai iubesti, in niciun caz ca tu o iubesti dar are niste defecte.
Noi simtim acel sentiment pentru o persoana asa cum e, pentru ca altfel cu totii ne-am indragosti de oricine si am schimba acea persoana dupa bunul plac. Stii poti sa schimbi si un boschetar de pe strada, nu trebuie sa-l iubesti, trebuie sa iubesti persoana schimbata dupa el happy

| Lime a răspuns:

Pai se spune ca daca te iubeste te accepta asa cum esti, dar pe de alta parte un prieten care te atentioneaza cand gresesti este un prieten adevarat. In principiu sa ma accepte asa cum sunt din unele puncte de vedere (chestii pe care nu le pot schimba) dar nu m-as supara sa imi atraga atentia daca fac ceva rau (ce poate fi schimbat) cu conditia sa nu fie badaran...

April
| April a răspuns:

Adevarul e ca nimeni nu poate schimba pe nimeni; schimbarea poate interveni numai din interiorul cuiva. Daca cel ce iubeste vrea sa schimbe ceva la cel iubit, intai trebuie sa-l convinga pe acesta de necesitatea schimbarii.Sigur ca ideal ar fi sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem; de altfel, in mare, asa se si intampla.Insa mici schimbari se pot face si ele chiar se fac,constientizate sau nu, fiindca orice relatie presupune "rodaj",potrivire in sensul micilor renuntari sau acceptari de dragul bunei functionari. Poate e cam tehnica explicatia mea, insa mi se pare cea mai usor de inteles. Daca exista vointa comuna de a face o relatie sa mearga si chiar sa dainuie, fiecare individ implicat va face mici concesii sau chiar mici compromisuri.In ceea ce ma priveste, atata vreme cat nu mi se cere sa renunt la esenta a ceea ce eu insami sunt, pot face mici modificari ce tin de aparenta spre binele amandurora.Numai bine.

| ZeePinkStar a răspuns:

Buna happy Sa ma accepte asa cum sunt. cand iubesti pe cineva il iubesti asa cum e el, nu cum ai vrea tu sa fie. E normal sa-si doreasca poate mici schimbari, insa nu sa ma modeleze dupa preferintele lui happy

Răspuns utilizator avertizat
| DeeDee a răspuns:

Atunci cand iubesti, te schimbi singur, fara sa fie nevoie sa ti se mai ceara ceva. Devii cea mai buna varianta a ta.

Dar intr-o relatie, e bine sa poti face compromisuri ca sa te poti intelege cu celalalt mult timp. Desigur, daca tu faci compromisuri, si cealalta persoana trebuie sa le faca, nu?hee hee

| elleme a răspuns:

Pai parca putin din amandoua... Daca persoana iubita incearca sa te schimbe inseamna ca te iubeste, si iti vrea binele dar o sa aleg a 2-a varianta pentru ca daca mar iubi cu adevarat mar accepta asa cum sunt, cu tot cu defectele mele.
Pa, pa!

| ahlrh a răspuns:

E mai bine când te acceptă așa cum ești.

D.p.m.d.v ași prefera să mă corecteze când greșesc, dar să mă accepte așa cum sunt, imperfect.

| Hibriiiid a răspuns:

Nu merita sa te schimbi pentru nimeni, cine te iubeste te iubeste asa cum esti. Daca nu te accepta asa cum esti inseamna ca nu e persoana potrivita langa care sa iti petreci viata.

| darkhell217 a răspuns:

Sa ma accepte asa cum sunt desigur

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ma accepte asa cum sunt. Daca ma "modeleaza" asa cum vrea el, eu consider ca voi fi exact ca celelalte iubite dinaintea mea.

| marinica a răspuns:

Este bine si sa te mai schimbe,nimeni nu este perfect,si in viata mai faci si concesii,ambitia este si ea buna dar nu mereu, as vrea sa ma schimbe, accept idei noi si mai ales cind te faci iubit...

| berelahalba a răspuns:

Cand te accepta asa cum esti,eu nu m-as schimba pentru nimeni si nimic, faptul ca te accepta cum esti inseamna ca tine la tine, daca vrea sa te schimbe hmmmmmmmmm nu cred ca ai vrea sa fi sclavu standar la mila stapanului.

| Sh a răspuns:

Categoric sa te accepte asa cum esti, daca nu te accepta nu te iubeste incearca sa faca sa fi altcineva ceea ce e mai bine pentru el/ea nu pentru tine.

| IzzyNailart a răspuns:

Cred ca majoriatea persoanelor ti-ar spune ca prefera sa fie acceptate de persoana iubita exact asa cum sunt. Dar este gresit pentru ca de multe ori facem greseli care dauneaza relatiei si de multe ori avem nevoie de infrumare. Deci eu una as spune ca avem nevoie sa fim modelati. Parerea meahappy

| FlOwErPoWeR a răspuns:

Sa ma accepte asa cum sunt...cu bune, cu rele

| punctuletz_8585 a răspuns:

Buna.Pot spune ca sunt intr-o asemenea situatie,parerea mea este ca e bine cand persoana iubita o face [e mai rau daca o face altul care nu te cunoaste]mai ales cand o face pe baza unei argumentari bine puse la punct,insa nu sunt de acord cu schimbarea radicala. Daca ai de castigat in urma "modelarii" e bine e foarte bine,dar nu accepta sa te schimbe doar ca ei nu ii place ceva anume,doar ca s-a trezit rau si nu are ce face.
Faza cu cine ma place, ma place asa cum sunt, mi se pare cea mai mare prostie.Nici o relatie nu e perfecta! nimeni nu-i perfect! asa ca gandeste-te bine, pune in balanta ce iti aduce schimbare, si ce pierzi daca nu te schimbi. sper sa iti fie de folos! happy

| Cineva3 a răspuns:

Eu as vrea sa ma accepte asa cum sunt altfel eu nu m-asi schimba.

| PBS a răspuns:

Un pic din amandoua happy. cred ca trebuie sa iti faci o analiza, sa iti vezi punctele unde trebuie sa te schimbi in bine si la fel sa vezi ce ar trebui sa se schimbe la persoana iubita. sunt in aceeasi situatie. e undeva la mijloc treaba asta, trebuie intelegere din ambele parti...

| Millanteria a răspuns:

Eu as prefera sa ma accepte asa cum sunt. Bine, in unele cazuri(daca fumezi, sau ma rog, din astea) persoana iubita ar trebui sa incerce sa te schimbe deoarece ar fi mai bine pentru tine/sanatatea ta. Dar daca i se pare ca esti prea slaba sau prea grasa, parerea mea e ca, daca te iubeste, nu trebuie sa incerce sa te schimbe. Pentru el esti cea mai frumoasa asa cum esti.
P.S. Asta e parerea mea. Probabil tu ai alte pretentii deoarece esti Expert TPU, si bravo!