| mentholinks a întrebat:

De ce credeti ca viata merita traita si sinuciderea nu e o optiune buna?

Răspuns Câştigător
| TLF92 a răspuns:

Daca te simti singur izolat de lume, parasit de prieteni sa numai zic mai departe ca stii la urma ce as fi vrut sa zic, evident ca viata ta e un **** care nu merita traita, daca e o rutina trezit munca si iar somn si weekend-uri izolat intre 4 pereti evident ca intr-o buna zi vei ceda psihic cel mai probabil! probabil ca mie de mi s-ar intampla asta desi e probabil in viitorul apropiat ca jocurile de noroc sa nu imi mai poate umple golul din suflet si frustrarile vizavi de singuratate sa recurg la o actiune de genul, dar cu siguranta as fi chiar un MARIUS CSAMPAR ca tot mor, daca stii ce zic

107 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Intrebarea asta s-a mai pus.
Merita traita daca esti sanatos, ai o cariera bunicica, ai un trai decent, ai parte si de implinire afectiva, ca sa te bucuri de fiecare zi, adica sa traiesti ca sa te simti bine.
De ce sa-ti iei anii buni din viata?! Ca oricum o sa mori, dar mori dupa ce ai profitat de viata.

Sinuciderea este o optiune buna doar in cazuri extreme si anume boli incurabile care chinuie foarte mult, ca si diabetul e incurabil, dar daca-l tii sub control, te simti okey cat de cat.

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Total gresit, nu va fi nici o pedeapsa, in mod democratic am dreptul sa hotarasc ce vreau sa fac cu viata mea! Am luptat pentru democratie dar acum ce facem? Vrem dictatura? Lasati indoctrinarea religioasa lipsita de logica si sens. Sau daca esti de acord cu dictatura, atunci macar sa stim ca esti comunist, si aia e, iar daca zici ca nuuu esti comunist, atunci te contrazici grav.
Chiar daca cineva ti-a dat viata, democratia zice ca ai dreptul de a alege atat timp cat nu faci rau la nimeni.

Ptr ca daca un om alege sa se duca, e clar ca nu alege sa se duca de bine ce-i este, asa ca daca nu poate rezolva problema, e si normal sa scape de suferinta, cum am zis, boli grave incurabile. Daca s-a dat viata, trebuie sa fie si okey, nu sa ajung sa nu am alta optiune.

Religia a fost contra suicidului din motive politice in trecut, pentru ca aveai de ales trei chestii:
1 - Munceai pentru smecheri pentru o bucata de paine
2 - Nu munceai si erai pe strazi.
3 - Plecai din lumea asta si scapai de sclavie.

Ei au vrut sa-ti ia a treia optiune ca sa te oblige sa alegi varianta 1!

Insa democratic o sa alegem sa traim pentru ca viata e frumoasa si putem avea multe bucurii, de aia trebuie sa alegem asa, evident daca suntem sanatosi.

| Mosotti a răspuns (pentru UnDiavol):

Nu exista fara speranta si raplata!
Iubesti in primul rand ca te simti tu bine sufleteste, de aia sacrifici tot, ca sacrificand tot tu nu suferi, ci din contra, ti-e mai bine decat daca nu sacrifici, deci e tot un egoism mascat.
Nu exista nimic neconditionat! Si sufletescul este un interes, nu doar materialul.
In concluzie sacrifici totul pentru tine sa-ti fie cat mai bine sufleteste!

Cand nu mai iubesti, sacrificiul si altele iti fac mai rau, si deci nu vei alege aceasta varianta, e f simplu.

| UnDiavol a răspuns (pentru Mosotti):

Nu știu cum să mă exprim acum Mosoti nu știu ce să mai spun acum mosoti Mă doare enorm de rău nu pot definii durere care l-am în suflet și în inimă nu știu ce să mai spun ce să mai zic nu pot să mă deschid pur și simplu mă blochezi sunt foarte timid de fel Și știu că n-am făcut nimic cu intenție pur și simplu o iubesc enorm de mult mai mult decât orice pe pământul ăsta decât oricine nu mai știu ce să mai spun acum

| Mosotti a răspuns (pentru Jus7t):

E cuprins de minciuna religie, de aia gandeste asa, dar nu isi da seama, se si contrazice, pe deoparte daca-l intrebi o sa zica ca e anticomunist, antidictatorial convins, sau antinazist (adica unde ti se ordona ce sa faci si nu ai voie sa alegi, iar daca incalci, esti pedepsit), dar pe de alta parte nu am voie sa decid democratic ce fac cu viata mea, deci aici e clar ca undeva e o problema, in gandirea lui.

Un om inteligent nu se lasa manipulat de amenintari aiurea, si gandeste cu mintea lui, si isi da seama ca ce zice el e o minciuna.
Exact cum zici tu, daca cineva are depresie severe si nu mai suporta, nu e el vinovat, e normal sa vrea democratic sa scape de suferinta. Daca se are pretentia sa nu fac asta ca asa a zis sefu`, sefu sa aiba grija sa nu se ajunga in cazurile alea.

Deci e anapoda si in poveste ce zice, nici in poveste n-are logica.
Sau o fi pro dictatura, nu stiu, ca daca e asa, se explica gandirea lui.

Pai ce sa te blochezi, ca eu ti-am explicat sa intelegi ca nu exista ceva neconditionat, ca sacrificul din iubire face bine, nu rau, deci de fapt tu nu suferi cand faci totul pentru iubire, cand am zis tu, am zis la general oricare in aceasta situatie.

F bine ca o iubesti, ideea e sa te iubeasca si ea, oricum iti va trece iubirea asta in timp, toti iubeau la 20-25 ani, si la 40-45 ani o sa-i vezi ca nu mai sunt asa mai nici unu.

Ete na pe tot parcursul vietii..asa au zis 95 % tinerii, si dupa aia chiar au zis ca iubirea aia era o prostie.
De unde stii tu ce vei simti peste 5 ani?! Hai sa fim seriosi.

O iubesc cu adevărat din tot sufletul meu și inima eu iubesc pentru tot restul vieții mele cinci ani 10 ani 20 de ani 80 de ani 100 de ani să treacă și-o viață eu tot am s-o iubesc este prima iubire a mea singură iubirea mea pentru tot restul vieții mele eu întotdeauna o să fii în spatele ei tot restul vieții mele te iubesc din tot sufletul și toată inima mea prima iubire singura iubire adevărată

| mentholinks explică:

Lasa man cati trece indragosteala asta. Asa am plans si eu dupa una din liceu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru UnDiavol):

Ah, ok, nu spune. Nici un bai. Uneori posibil sa te ajute sa vorbesti despre asta. Oricum sintem o adunatura de anonimi de pe net aici...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru mentholinks):

Cumva trece, dar ramane acolo. Si la un moment dat s-ar putea sa iti dea un picior in fata bine de tot. Cum am patit eu. Dar nah, incerc sa navighez in continuare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SilentRain):

Geezus, so tu erai icoana? Care to elaborate? happy

Nu o sa o iubesti toata viata, asa naiv esti?!
Nu ai de unde sti ce simti peste 10 ani! De unde stii tu daca o sa o mai iubesti peste 10 ani?! Logic acum!

Logic și sincer rațional și sincer din suflet și sincer din inimă și sincer pentru tot restul vieții iubesc doar pe singură persoană doar pe o singură ființă doar un singur om doar un singur suflet doar o singură inimă pe ea doar pe ea întotdeauna ia ipentru tot restul vieții mele din tot sufletul meu și inima mea îți spun sincer din tot sufletul meu și inima mea singură iubire adevărată este prima iubire altă iubire nu există Nu existat și nici nu va exista doar una singură pentru tot restul vieții mele Eu am să te port în suflet întotdeauna o să te port în inimă pentru tot restul vieții mele întotdeauna vei fi memoria mea în mintea mea în sufletul meu în viața mea Tot restul vieții mele oriunde o să te afli am să te port în suflet și-n inimă Am să fiu în spatele tot rostul vieții mele te iubesc din tot sufletul meu și inima mea Singura iubire adevărată este prima iubire

Eu nu sunt naiv sunt sincer doar spun adevărul

Esti naiv rau, spui adevarul de acum, dar nu ai cum sa cunosti un adevar care inca nu exista adica ala din viitor, aia vom vedea atunci!

| lpavel a răspuns (pentru Mosotti):

Prin tine a vorbit satana! el asta vrea, sa va ucideti cati mai multi ca sa fiti al lui! Isus si-a dat viata pentru noi! Un exemplu mai bun de atat n-am cum sa-ti dau! El stia ce-l asteapta si a stat, n-a fugit, nu s-a sinucis ba chiar i-a oprit pe apostoli sa-l salveze, cu alte cuvinte si-a dat viata pentru noi, chiar si pentru tine care nu crezi in El. Iti va parea rau dar va fi prea tarziu asta e sigur ca ziua de maine!

| Drimmero a răspuns (pentru UnDiavol):

Asta nu e iubire, e obsesie, sufocare. Ti-am mai explicat de destule ori ca nu e ok ce faci, ti-o zice fratele tau

A stat ca n-a avut incotro, era un om de rand bun care tinea cu saracii, a dat din mufa prea mult si l-au asasinat bogatii, asta se stie, ca asta e adevarul. Era bun dar cam prostut asa, ca un om destept nu se pune cu mafia, regii, imparatii, smecherii, ajuta-i cat puteai asa dar iti tineai gura, nu ziceai "omu sa asculte de dumnezeu, sa fie liber", desi daca asculta de dumnezeu tot nu era liber, adica cuuum, sa nu mai asculte omu de imparat? Si POC!

Nu are nici o logica sa isi fi dat viata pentru cine? Ca si daca ar fi murit sa zicem (hai sa zic ca povestea ar fi reala), tot nu ar fi avut nici un sens, nu se schimba nimic in bine, tot rai ramaneam.
Daca ar fi existat dumnezeu, dadea din degete si ne facea pe toti buni, si cu asta basta, desi iar e anapodeala, ca tocmai el ne-ar fi facut rai genetic, ca asta ajuta la supravietuire, deci adaptare la mediu.
Si cum, tot el se supara ca suntem rai?! Hmm...

| Drimmero a răspuns (pentru UnDiavol):

Esti foarte naiv, te-ai indragostit pe net si pe deasupra tipa nu te vrea, a incercat sa te cunoasca dar a realizat ca nu esti de ea, nu ti-o zic ca sa te pun la pamant ci ca sa-ti deschid ochii, ai adus-o la disperare, fa si altceva, ce zici tu aici nu e dragoste,, e doar o iluzie creata pe net, probabil ca lipsa de experienta isi spune cuvantul, nu o iubesti ci iubesti ideea creata virtual,, e cu totul altceva.

| lpavel a răspuns (pentru Mosotti):

Mama cate prostii vorbesti in nestiinta... laughing Sa-ti explic cateva... El aici pe pamant ne-a lasat libera alegere, sa vada cine il iubeste si cine nu, de aceea nu face poc sa ne faca buni pe toti. El ne-a lasat sa alegem, pe EL sau pe satana, tu ai ales deja, chiar si avatarul arata asta laughing apoi zici ca ne-a facut rai? ai citit vreodata biblia asa ca fapt istoric? nu ti-ar strica inainte sa faci pe inteligentul laughing Deci revin: in biblie spune ca ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa! Apoi mai zice: S-a uitat ce a facut si a vazut ca este bun! Deci totul era bun, nu exista raul nici macar la animale, in afara de sarpe dar asta-i alta poveste. atunci leul pastea cu iedul etc Deci cum am mai zis: citeste!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca sinuciderea e un pacat. Asta e singurul motiv pentru care cred ca nu e o optiune buna

Daaaaa, a dracu libera alegere, eu am mai zis de vreo doua ori cateva:

1 - Nu alegi de cine sa te indragostesti.
2 - Nu alegi ce-ti place sa mananci, alegi dintre chestiile care-ti plac doar.
3 - Nu iti alegi niv de inteligenta, defilezi cu ala care-l ai, doar te folosesti de el ca sa inveti chestii si atat.
4 - Nu iti alegi cum arati.
5 - Nu iti alegi nici macar inclinatia profesionala, aia o constati tu in timp si simti clar ce te atrage, si iti urmezi calea aia, daca nu o urmezi, nu te vei simti bine, deci esti cumva obligat sa faci aia.
Si etc etc.

Am citit mai ales Romani 13 unde te indeamna sa fi sluga la bogatasi, sa le platesti taxele desi nu beneficiai cu nimic de pe urma lor (cum e in Germania acum de dai taxe dar ai strazi, sistem social, etc).
Eu am zis adevarul, nu ma iau dupa ce scrie in biblie, mai gandesc si cu mintea mea, si ti-am zis anapodelile care sunt deja, putine din ele am zis.
Daca scrie in biblie ceva tu crezi? Nu analizezi si tu ce e acolo sa vezi daca e sau nu asa?!
Religia a fost inventata in principal ca sa nu contesti imparatul, sa zica ca e pus de dumnezeu acolo!

Fa si tu analiza istorica, pune cap la cap faptele si trage o concluzie proprie, nu prelua si atata! Ca adevarul asa se scoate. Asa se face si in politica, istorie de fapt.
Daca s-a uitat ce a facut si s-a facut bun, atunci nu mai eram jogodii rele, eram buni de la sine si nici nu puteam fi rai ca nu exista notiunea.

| UnDiavol a răspuns (pentru Drimmero):

Bine Frate

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e pacat sa-ti irosesti ca prostul viata cand poate ai tot viitorul in fata, in timp ce altii in acel moment se zbat intre viata si moarte si si-ar mai dori sa fie sanatosi si sa traiasca dar nu se mai poate face nimic pentru ei, sinucigasii astia sa se gandeasca de 10 ori la treaba asta, poate le-ar veni mintea in cap.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Da,sunt doar niste copii razgaiati sinucigasii astia.Depinde de motiv.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa dupa tine, cam care ar fi motivele? cu argumente frumos as vrea

| OldSoul a răspuns:

Sinuciderea nu e o pastila minune.
Nu va face problemele sa dispara, poate doar le va trimite de la tine, la cei apropiati (Daca exista).

Da, poate ca scapi de problemele de moment, dar totodata pierzi si sansa de a avea parte de mai mult bine.
Gandeste-te, ceea ce te framana acum, poate fi considerat nesemnificativ peste ani.
Poate micile tale suparari de acum sunt factorul declansator ale unor schimbari in bine, schimbari care te vor duce peste ani la un alt nivel, poate vei fi realizat, si admirat de toti, sau poate vei fi un om simplu care se bucura de nimicurile vietii.

Oricum, personal, gandurile astea leagate de sinucidere sunt doar o faza a dezvoltarii persoanale, si eu le-am avut in trecut, dar le-am depasit si am invatat sa iau viata asa cum este ea, cu bune, cu rele.

| Frank51 a răspuns:

Cine ti-a zis ca toti cred asta? Eu cred ca fiecare om poate decide pentru el (daca nu are vreo boala mintala sau este influentat si manipulat masiv), deci te poti sinucide daca asta vrei, desi nu recomand.

| TLF92 a răspuns (pentru OldSoul):

Sincer e cand vezi ca viata ta e fara sens, din contra iti curma suferinta LOL

Întrebări similare