| mentholinks a întrebat:

De ce credeti ca viata merita traita si sinuciderea nu e o optiune buna?

Răspuns Câştigător
| TLF92 a răspuns:

Daca te simti singur izolat de lume, parasit de prieteni sa numai zic mai departe ca stii la urma ce as fi vrut sa zic, evident ca viata ta e un **** care nu merita traita, daca e o rutina trezit munca si iar somn si weekend-uri izolat intre 4 pereti evident ca intr-o buna zi vei ceda psihic cel mai probabil! probabil ca mie de mi s-ar intampla asta desi e probabil in viitorul apropiat ca jocurile de noroc sa nu imi mai poate umple golul din suflet si frustrarile vizavi de singuratate sa recurg la o actiune de genul, dar cu siguranta as fi chiar un MARIUS CSAMPAR ca tot mor, daca stii ce zic

107 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns (pentru TLF92):

Poate ca da.
Dar poate viata ta da sens vietii altora.

| TLF92 a răspuns (pentru OldSoul):

Nu inteleg desfasoaralaughing) eu consider ca nu poti da sens vietii tale daca la randul tau esti privit cu ura si dispret fata de celelalte persoane din anturajul tau etc

Poate fi adevaratlaughing
E o discutie lunga si obiectiva.
Ma gandesc la Stephen Hawking, daca el poate laughing Toti pot.

Nu ca poate chiar asa e, de obicei majoritatea care au succes sunt inconjurati instinctiv de prieteni fara de care nu pot co-exista, de aici si aia cu banii nu aduc fericirea, cum sa ti-o aduca daca sa zicem esti singur fara sa comunici cu nimeni, nu iti ofera nicio satisfactie la finalul zilei ca ai banii

| minrest a răspuns (pentru TLF92):

Si, daca omori niste necajiti, ce mare lucru crezi ca realizezi? Ti-ai gasit modelul, ce sa zic.

Ce treaba are Stephen Hawking ala era imobilizat in scaun cu rotile, bun exemplu bravo

| raMLesS a răspuns:

Pentru ca una singura ai, dupa inca 40-50 de ani te poti intoarce la tacere.
Profita cat o ai.

Pai tu dragule te plangeai ca "eu consider ca nu poti da sens vietii tale daca la randul tau esti privit cu ura si dispret fata de celelalte persoane din anturajul tau etc"
Daca tu ti-ai ales un anturaj de rahat e strict vina ta.
Omul ala, imobilizat in scaun cu rotile, isi continua viata.
Tu, te plangi ca anturajul tau te priveste urat laughing

Acum sa-ti intorc complimentul:
Buna logica, bravo.

Pai acel savant, oricum e mort, dar alta e sa mergi pe strada sa fi fizic sanatos, sa nu ai niciun handicap ( bine decat cel de aspect fizic ) si sa traiesti o viata trista ca un zombie fara niciun sens in viata! ma rog

Viata e suma alegerilor pe care le o faci.
Acel om, nu a ales sa aiba acelasi handicap.
Insa tu alegi sa-ti distrugi viata neincercand sa schimbi ceva.

Exista o vorba.
Daca risti, poti sa pierzi, daca nu risti, ai pierdut deja.

Cam atat am avut de spus.

| lpavel a răspuns (pentru Mosotti):

Iti raspund cu putina intarziere... despre: Dumnezeu a dat libera alegere! Asta intelegi tu prin libera alegere? laughing
1 - Nu alegi de cine sa te indragostesti.
2 - Nu alegi ce-ti place sa mananci, alegi dintre chestiile care-ti plac doar.
3 - Nu iti alegi niv de inteligenta, defilezi cu ala care-l ai, doar te folosesti de el ca sa inveti chestii si atat.
4 - Nu iti alegi cum arati.

Nu are de a face cu nimic din astea! Libera alegere inseamna ca sa auzi de existenta lui Dumnezeu si sa nu crezi in EL/ sa nu-l iubesti, desi El ar putea sa te distruga pentru asta, n-o face, te-a lasat liber sa faci ce vrei, DAR iti va cere socoteala dupa moarte ca atunci ia sfarsit libera alegere! Pentru cultura ta generala: asta inseamna libera alegere intre om si Dumnezeu!
Citesti cate ceva dar nu intelegi nimic! laughing

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Adica sa-mi ceara socoteala ca n-am ales ce vrea el? Ai ma fi serios. Eu libertate de alegere consider si ce am zis, dar si ce zici tu de fapt, dar daca cere socoteala dupa aia, e clar, ca e nazist.
Democratic e ca am dreptul de a nu te iubi sau a te iubi fara nici o consecinta.

Daca vrei sa te iubesc, okey, te iubesc, dar tu e oferi?! Nu poti avea pretentia sa te iubesc moca.
A fi iubit nu e un drept, e un privilegiu, se castiga!

| lpavel a răspuns (pentru Mosotti):

Asa gandeste un om... dar punete putin in locul creatorului: El a facut omul, i-a dat si ii da cu ce sa traiasca etc cu alte cuvinte esti al Lui cu totul, totusi el nu te forteaza sa mergi la el, dar daca nu mergi la el, mergi in alta parte unde e mai rau! Dupa moarte sunt 2 locuri unde poti sa ajungi: Rai- unde este Dumnezeu si Iad unde este satana, tu alegi unde mergi! Dar daca nu-l iubesti si nu crezi in EL nu te astepta sa te primeasca la EL! happy

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Pai dar dar eu stiu ca el nu exista, deci stiu ca nu ajung unde e mai rau. Sa nu ma primeasca, aia e.
Dar luand povestea de reala, ca sa aleg sa ma duc la el, trebuie sa am o motivatie, daca n-am, nu ma duc, daca in viata asta imi demonstrezi ca meriti sa vin la tine, voi veni, dar pentru mine cel putin, n-a demonstrat nimic bun.

Dar nu sa nu ma ajuti deloc cand am probleme si evident cand eu am incercat orice am putut si nu am putut sa rezolv, dar sa ai pretentie sa vin la tine! E absurd.
Nimic nu e gratis, nu stie asta?

Ca sa nu mai zic ca si alalaltu e facut tot de dumnezeu acela, deci e aiureala si asta, nu-s egali, deci ne jucam de fapt, se joaca.

Ca daca eu acum am o mare problema si tu nu ma ajuti, dar vine vecinu si ma ajuta, cum ai tu pretentia sa vin la tine?! Convinge-ma sa vin la tine! Si voi veni.
Negociem, ca nu-s prostu` si sluga nimanui, intr-o afacere amandoi trebuie sa castige.

| AndreeaWTS a răspuns:

Pentru că, după câte îmi aduc aminte, e mult mai bine să fi viu decât mort. laughing

| mentholinks explică (pentru AndreeaWTS):

Eu cred ca e mai bine mort. Cand erai moarta nu era bine?

| Cristian99100 a răspuns:

Viata merita traita, daca te sinucizi e ca si cum ai renunta, gandeste te cate chestii ai de facut in viata asta.

Întrebări similare