Foarte bine zis, tocmai i-am raspuns si eu lui Hyperborea pe chestia asta.
Se bate cap in cap, adica sa nu ne uitam la cel ce are, adica de fapt noi putem vrea ce are ala, pai daca vrem ce are ala inseamna ca nu suntem fericiti saraci.
Deci contradictie cu, ca suntem fericiti saraci.
Dar lumea nu gandeste chestiile, le preia fara sa le gandeasca daca are logica sau nu.
A zis sa nu te uiti la ce are altul ca sa nu ta uiti la ei bogatii, sa nu le vrei banii, sa nu le dai in cap, ala era rolul acelei porunci! Ca doar nu luai de la saraci, ca nu aveai ce.
Faci fac de drept ca iti place sa fi jurist in primul rand! Dupa aia mai faci ca sti ca vei fi platit mult mai bine decat ca vanzator.
Dar daca vrei sa faci ceva ce nu-ti place si prost platit, da, poti sa nu te mai chinui cu studii superioare, dar nu o sa-ti placa deloc.
Nu ai prins ideea. Intrebarea era cea clasica pentru oamenii lenesi si materialisti: de ce sa fac studii superioare dacaoricum primesc la fel?
Pai am inteles insa nu se poate primi la fel, ala cu studii va avea mai mult decat celalalt.
Pai cum de ce, un vanzator are aceiasi bani ca un avocat sau arhitect?! Ce naiba.
Programatorii da, aia pot avea acelasi salariu si ala fara si ala cu studii, dar au oricum mai mica prioritate la angajare aia fara.
Dar in rest cam peste tot in lume aia cu studii superioare au sal mai mare.
Dacă întrebi asa ceva, înseamnă că ești prost. Dacă am fi stagnat, ar fi murit zeci de milioane de oameni de foamete sau alte boli.
Da, dar ai zice ca n are rost să-ți risipești anii din viata pentru aceiași bani.
Egalitatea este o utopie. Efectiv nu suntem egali. Și nici nu putem sa fim. Unii sunt mai prosti, alții mai deștepți. Unii sunt mai puternici, alții mai slabi.
Probabil ca nu puteai sa faci propaganda marxista pe TPU
Si ce au de-a face toate astea cu inegalitatea? Suntem diferiti, insa tot oameni suntem toti.
Pai nu iti risipesti pentru aceiasi bani, aici e aici, ci pentru bani mai multi si pasiune eventual.
Nu stiu de ce, dar asa este, eu zic care e realitatea, cei cu studii au sal mai mare peste tot in lume.
Suntem diferiti si avem si capacitati diferite, si de aici inegalitatea.
Partial ai dreptate, insa e cam greu sa nu mei existe inegalitatea.
Pana la urma e corect ca si un inginer si un muncitor munceste in felul lui, si deci ar trebui platiti la fel, nu cam la asta te referi?
N ar avea sens sa stai ani întregi într-o facultate pentru a avea același salariu ca un vânzător.
Nu e in avantajul bogatilor. Ai o gandire pervertită de tot. De fapt porunca e in avantajul celui care e tentat de invidie deoarece invidia iti distruge sufletul.
Si nu se bat deloc cap in cap. Doar mintea ta sucita si pervertita crede asta. Nu a zis niciodata Iisus ca saracul este complet inocent si supraom care niciodata n-are nicio ispita.
Exista oameni saraci rai si oameni bogati buni si viceversa. Dumnezeu nu se uita la bogatia sau saracia ta ci la inima ta, iar inima ta e impietrita de prostie