NOname
| NOname a întrebat:

EMOTICOANELE (adica - big grin ) pe TPU. Sunteti PRO sau CONTRA folosirii lor? Va plac sau sunteti deranjati atunci, cand le vedeti, sau poate sunteti indiferenti (si asta e un raspuns)? Va ajuta sau va incurca?
Este doar un sondaj de opinie. Vreau doar sa aflu parerea majoritatii de pe acest site, asa ca, va rog frumos, sa nu evitati sa dati un raspuns. Voi fi impartiala. Multumesc anticipat! kiss

Răspuns Câştigător
| User a răspuns:

Pro, da nici 2 cuvinte si 7 emoticoane. asa NU. Daca se folosesc cu moderatie, is ok.

92 răspunsuri:
| Sigmund a răspuns:

Nu ma deranjeaza si nici nu ma incurca, din contra imi plac.Nu le folosesc pe TPU, insa atunci cand comunic pe mess, le folosesc din plin.

| RoxiutzaRux a răspuns:

Pro

Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu ma deranjeaza daca este unul la sfarsit de fraza! Dar cand le vad insirate mai multe si de diferite expresii... nu-mi place!

| brosu a răspuns:

Sunt pentru folosirea lor, cred că se pot exprima mai bine anumite stari folosindu-le.

| adina_6125 a răspuns:

Pro...ma ajuta sa ma exprim

| kukubau a răspuns:

Absolut deloc, pro cu toata inima! big grin

| ATB a răspuns:

Pro si contra. Pro pentru ca se numesc emoticons adica simboluri prin care iti exprimi un sentiment o traire, dar contra pentru ca unii sunt anumiti indivizi care isi exprima sentimentele majoritar prin emoticons. Deci in concluzie tot ce e mult strica dar e bine sa fie putin folosit hmm asa ca un condiment emotional. 2-3. bye

| kiss1 a răspuns:

Buna!
Ma bucur foarte mult, ca ai adus in discutie acest subiect, iar eu sunt incantata sa iti raspund.
Sunt de acord, ca folosirea inteligenta a acestor bilute galbene, poate transforma radical o conversatie online. Se zice, ca nu e ok sa folosesti multe emoticoane intr-o conversatie online. Unii spun, ca folosirea de multe emoticoane ar fi semn de nesiguranta in conversatie si lasi o impresie proasta. Parerea mea proprie si personala e ca sunt extrem de utile in exprimarea unor emotii.
Fara prea multe cuvinte as putea sa-i arat persoanei dragi, ca o iubesc foarte mult, folosind la sfarsitul propozitiei aceasta emoticoana - love struck, iar ca sa arat ca un text este scris cu o doza de tristete, apelez la - sad, iar ca sa subliniez, de exemplu, cat de dor imi este de cineva, folosesc aceasta emoticoana - >big grin

| Yugeen a răspuns:

...eu ma intreb cum ar fi sa discut cu o persoana care nu are nicio expresivitate happy... trist sad, cred!

Acum, cum ar fi sa discut cu o persoana care ori zambeste, ori se stramba, ori este imburojata, ori imi scoate limba, ori este putin plina de sine... ori se preface ca ploua whistling, ori, ori, ori!

Daca sunt folosite in exces, sunt CONTRA! Ce-i mult strica, creeaza dependenta happy!

Daca sunt folosite cu bun simt si fara exagerari, repetitii si alte cele, sunt PRO!
Pana la acest moment, desi nu am "search-uit" prea mult pe TPU, nu am intalnit vreun mesaj care sa ma deranjeze!
:*

NOname
| NOname explică:

Multumesc tuturor celor, care si-au exprimat parerea pana acum! Apreciez ideile si impresiile fiecaruia.
Iar ca sa-i ajut pe cei, care au specificat, ca si-ar dori sa foloseasca emoticoanele, dar nu stiu cum sa faca rost de ele, mai exact @claudiea79 si @saiukarra (poate mai sunt si altii), o sa las niste link-uri cu emoticoanele, care pot fi folosite pe TPU, desi cateva (foarte putine) din aceasta lista nu functioneaza: http://www.fetesibaieti.ro/yahoo.html si inca un site asemanator http://www.ymlover.com/lista-cu-emoticoane/. Sa fiti atenti, sa lasati un spatiu inainte si dupa fiecare emoticoana. In caz contrar nu va va iesi ceea, la ce v-ati asteptat.
Emoticoanele sunt formate din semne, iar aici, pe TPU raportul intre minuscule si semne + cifre + majuscule este limitat. In concluzie, daca veti dori sa folositi mai multe emoticoane intr-o postare scurta, nu veti fi lasati sa faceti acest lucru - robotelul modereaza totul automat.
Inca o remarca importanta - emoticoanele nu functioneaza (raman ca semne), daca sunt folosite in aceeasi postare cu un link. Ca dovada - :D, 8-> (apar asa, pentru ca am folosit link-urile in aceasta postare).
Cam asta e tot, ce ar trebui sa stiti, inainte de a folosi emoticoanele. Succes!

| cioco1tweety a răspuns:

PRO si eu, cu conditia sa fie folosite limitat, fara a se ajunge la stadiul in care nu poti citii un raspuns din cauza exceselor de emoticoane.

mariana
| mariana a răspuns:

Pe mine nu ma afecteaza folosirea emticoanelor pe TPU, mai ales daca sunt de bun gust si daca raspunsul dat, este de natura hazlie.
Daca in schimb este vorba de un raspuns serios, atunci nu prea vad ce ar cauta aceste semne, pe considerentul ca, raspunsul tau trebuie sa fie explicit, prin modul in care este formulat, pentru ca cel care-l citeste, sa-si dea seama ca, tu chiar ai dorit sa-l ajuti si nu consideri raspunsul tau ca pe ceva ce ar putea deveni interpretabil, prin "mimica" emoticoanelor.
Totul depinde de stilul personal si mai cred ca, cele mai multe emoticoane sunt postate de tineri si acum aceasta este moda pe mess.
Pe mess si eu folosesc cateva emoticoane, prin care fac cunoscut ca o sa mai vorbim curand sau ca o forma de salut, la incheierea convorbirii. De asemenea, cand transmiti un pupic pe mess, sugestiv este sa folosesti o exprimare "figurativa" de transmiterea unui pupic.
Eu nu folosesc pe TPU emoticoane, o singura data, din greseala a aparut un emoticon cand am facut ceva modificare a unei greseli si cand am recitit raspunsul postat, am consatata ca a aparut un emoticon, dar se vede clar ca este o greseala si nu ca s-ar fi pus intentionat o exprimare prin "semnele conventionale" folosite pe mess.
Oricum, nu trebuie sa fim prea severi cu cei ce le folosesc pentru ca, sunt oameni care nu-si prea gasesc cuvintele si atunci folosesc "expresiile" faciale ale emoticoanelor.
Ganduri bune tuturor si multa sanatate.

| micurutza2005 a răspuns:

Da sunt haioase animeaza de multe ori persoana mai ales daca e mai deprimata si exprima mai bine ce ai vrut sa spui daca a fost o gluma sau ceva serios sau orice altceva exprima mai bine ce vrei sa spui, mie imi plac happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt Pro. big grin Ne ajuta sa ne intelegem mai bine, sa ne exprimam mai colorat, sa ne aratam sentimentele adevarate. Le consider a fi foarte utile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am intrat in criza? Nu mai spune! crying
Am intrat in criza? Nu mai spune! thinking
Am intrat in criza? Nu mai spune! oh go on
Am intrat in criza? Nu mai spune! waiting
Am intrat in criza? Nu mai spune! whistling
Am intrat in criza? Nu mai spune! at wits' end
Am intrat in criza? Nu mai spune! surprise
Am intrat in criza? Nu mai spune!winking
Am intrat in criza? Nu mai spune! nail biting
Am intrat in criza? Nu mai spune! angry
Am intrat in criza? Nu mai spune! straight face
Am intrat in criza? Nu mai spune! worried
Am intrat in criza? Nu mai spune! no talking
Am intrat in criza? Nu mai spune! rolling eyes
Am intrat in criza? Nu mai spune! :-

| TheDevilIsHere a răspuns:

Pro, clar, le ador:X tu?

| katala a răspuns:

Mie chiar pot sa spun ca imi plac, ma binedispun!

| Loly a răspuns:

PRO! mi se pare ca atunci cand scrii ceva cu emoticoane totul e mai colorat.Parerea mea. love struck

| Monika18 a răspuns:

Mie imi este indiferent nu ma deranjeaza dar nici nu le folosesc foarte des big grin

| JustLikeMe a răspuns:

PRO normal

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îmi sunt indiferente!
Pa, pa.

| lollopop a răspuns:

Pro.
Sunt chiar amuzante si ne ajuta foarte mult sa ne exprimamwinking

| gabriela007 a răspuns:

Pro

| yoppzz11 a răspuns:

Nu cred ca incurca pe nimeni insa atunci cand spui ceva de genu`:
salut. ce faceti? multi pwpici :X:X:X:X:X:X:X:X
devine enervant:l

| Serendipity17 a răspuns:

PRO, mie imi plac. si imi plac si multe... ma ajuta sa ma exprim mai usor

| Mary Marry a răspuns:

Eu sunt Pro happy
Adica fac mesajul sa para mai dragut. big grin

| MissMadCokiee a răspuns:

Pro

| ZaNyKaa a răspuns:

Imi plac:Xlove struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca scriu de exemplu: "Azi mi-a venit s-o omor pe soacra mea. Apropo, care mai e tariful ucigasilor platiti?". Cum, daca nu cu ajutorul unei emoticoane, as putea sa fac, ca sa nu fiu considerat de UNII un sadic, un nebun, un criminal, un om care nu-i respecta pe cei in varsta? laughing
Normal ca sunt PRO! big grin

| Marcelino a răspuns:

Ma simt mai bine cand folosesc emoticoane si se pot transmite mai bine starile sufletesti. day dreaming