Buna, ar trebui sa discuti cu ea despre asta, intr-o zi cand e in toane bune. Sa ii spui gen: "unde vreti sa mergeti, ce a-ti face, ca o sa vorbiti la telefon sa stie de tine ca esti bine, ca pana acum nu ti-ai petrecut sarbatorile cu el so ti-ai dori tare mult, daca il cunoaste cu atat mai bine, stie ca e un tip cuminte, daca nu mai reaminteste-i" incearca sa ii spui lucruri care sa o linisteasca, sa stie ca vei fi bine, sa aiba o siguranta si fi ascultatoare
In rest nu sunt prea multe de spus, dar si la mine a fost munca de convingere de mult, imi si aduc aminte, dar am reusit si vei reusi si tu! Poate il chemi de craciun pe la voi, cu acordul ei, poate asa va fi mai impacata.
Bafta!
Da, da. Stai sa iti povestesc, cand eram in ''pauza'' cu acest baiat, acum doi ani, am intalnit altul din comuna vecina. A venit baiatul la mine acasa cu maxi si mi-a adus un buchet de flori si o cutie de ciocolata. Si-a dat banii pe ele si cand sa se intoarca nu mai avea bani. Mama cand l-a vazut, a ramas surprinsa, nu de gestul sau ci ca avea. piercing A zis, mama, unde-i gasesti''?
Dar, totusi, baiatul a fost manierat si destul de atent cu mine. Tin minte cand l-a vazut ca intra in curte, a scapat din mana un pahar, ca spala vase nici acum n-am uitat momentul. A incercat sa fie cat mai draguta cu el, l-a pus la masa, am mancat amandoi, dupa (eu stiam ce are de gand) i-a dat 50 de lei la plecare, si imi zice mie, ''ramane sa va mai vedeti in... oras! Adica, acasa la ea, nu mai era posibil.
) Si asa este un mod de ati face mama sa accepte, Vii cu acest gen de baiat acasa de cateva ori si dupa iti spune sa faci orice! dar nu la ea acasa xD - Apropo ghici cine este nr.1 azi pe TPU
Cea mai simpla si eficienta solutie este ca prietenul tau sa vina intr-o seara cu un buchet de flori pentru mama ta si sa ii spuna direct ca ati dori sa petreceti revelionul impreuna si daca este de acord. Garantez ca va fi, e o metoda verificata! Bafta!
Daca e si tatal tau acasa e si mai bine. (Lui nu e nevoie sa ii aduca flori!
Eh lasa ca nu este vorba de barbati si de femei. Si eu tot 24 am, tot fata sunt, tot singura la parinti. Pe la 20 de ani nu imi mai era jena sa ii spun maica-mii ca merg acasa la prietenul meu. Nu mai ma intreba nimic. Tot ce imi spunea era "Distractie placuta si ia aici bani pentru un pachet de prezervative si niste ciocolata. Nu veni acasa cu vreo boala sau cu copil ca pentru astea nu iti mai platesc". De fiecare data ii spuneam ca merg la el. Aceeasi replica. Uneori mai simtea nevoia sa adauge "Daca iei sifilis sau sida, te angajezi si vei lucra in timp ce faci facultatea. Fara nicio scuza, altfel dormi la usa."
Da, stiu, maica-mea are un sens al umorului dubios. Desi nu sunt foarte sigura daca glumea sau nu. Insa nu sunt curioasa sa aflu.
Revenind la intrebare, daca vrei sa aiba mai multa incredere in el, singura solutie este sa il aduci mai des acasa pana se mai obisnuieste cu prezenta lui. Dupa, ai mai multe sanse sa te lase.
Chestia e ca e cam timid. Mi-a zis sa nu isi ia vreun facalet pe spinare.
Pai la tata sa vina cu o sticla de Whisky, nu prea le are cu bauturile ieftine.
Haide mah, ca nu ia niciun facalet...
OK, metoda nr. 2. Ii spui mamei tale ca e timid.
Nr. 3 Ii dai prietenului sa bea ceva sa nu mai fie timid dar nici prea mult ca pleaca cu facaletul intre picioare.
Nr. 4 Sa vina prietenul tau cu un facalet cadou pentru mama ta dar sa se asigure ca e usa deschisa. Cat face pe suta de metri?
Nr. 5 Sa gasesti o prietena tot cu iubit timid si sa mergeti impreuna la Revelion, voi doua si timizii inainte.
etc, etc.
Nu e vorba de asta. Chestia e ca eu, cand eram mai mica, eram mai sensibila, mi-am petrecut si cateva saptamani prin spitale si de aceea, au devenit mai preotectori cu mine. Si le e teama sa nu patesc ceva.
Eu spun sa spui adevarul nu sa le minti, ai o varsta esti matura ai iubit, care e problema? desigur daca ptreci revelul departe de ei le inteleg dar in oras nu vad unde e problema
De obicei, o sun si cand plec in oras sau la cursuri.
Daca nu ti-a spus un NU categoric inseamna ca sunt sanse mari sa o convingi Mai vorbesti cu ea si pana la urma te va lasa.
Este adevarat ca trebuie sa faci ca ei dar asta nu inseamna ca trebuie sa se poarte cu tine ca si cum ai 12 ani. Nu o sa ai parte niciodata de respectul lor asa.
Sincer, cred ca iti bati joc de noi. Daca la 24 de ani mai ai astfel de probleme, nu stiu de ce mai sta ala cu tine...
Dacă a-ți petrecut atât de mult timp cred că ar putea să-ți acorde puțină libertate, în discuția cu ea menționează că la un moment dat vei întâmpina probleme în care ești singură. Decizia de a face acest pas nu te face mai slab/ă ci mai puternică nu poți fi mereu sigur de ceea ce se întâmplă dacă nu încerci, la fel ca viața.
Poti sa il inviti la voi acasa, astfel parintii il vor cunoste mai bine, iar de revelion vor avea incredere sa te lase cu el. Iati iubitul, prezinta-l parintilor!
Asa e. Bine, in acesti ani, am mai avut si cateva ''pauze'', in care fiecare ne-am facut alti parteneri. Insa, tot mai bine ne e impreuna!
El vrea sa plece in armata peste cateva luni si mi-a zis ca pana sa faca asta, ar vrea sa ne vedem sa ma ceara de sotie. I-am spus ca nu se poate deocamdata, deoarece am alte planuri si nu sunt pregatita pentru asta. A spus ca e in regula, ma asteapta cand voi fi eu pregatita.
Nu stiu eu nu vad nimic rau ca tu sa iti petreci revelionul cu iubitul tau mai ales ca va cunoasteti de 6 ani si mama ta e cat de cat de acord. Nu stiu ce sa zic, spune-i si tu sa te lase fiindca esti o fata cuminte si asculti de ei. NU STIU CE SA ZIC
Chiar daca sunt eu cuminte, se gandeste sa nu dau peste cine stie ce ''turmentati'', ca de anul nou, cine nu bea? E iubitul meu cu colegul sau de banca, care la fel e cuminte, dar mai vin si altii si nu poti sa stii.
Sarut mîna Flori! Foarte bine faci ca î ceri părerea mamei tale, indiferent de vârsta care o ave m pentru parinti sunte m tot copii, este bine că mama ta il cunoaste, asa va stii ce fel de băiat este, oricum pină de Revelion m ai este timp, timp in care mama ta se va gîndii si sunt sigur ca dinsa i ti va da voie sa petreci revelionul alături de acest băiat, tu intr e timp m ai intreabă o pe mama ta, dar nu zilnic sa nu o stresezi cu aceeasi intrebare, o poti intreba chiar inainte cu o saptamină de revelion, că sigur nu zice nu, dinsa vrea sa te vadă fericită. O seară frumoasă. Flori!