| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, care e treaba cu regulile astea până la urmă?!
De ce există Universal dar nu se aplică pentru toți Universal?

Un exemplu concret. La noi la școală, școala este nou renovată, făcută prin proiect și deci înca nu s-a finalizat proiectul, nu știu ce, iar din cauza asta noi în școală, nu avem voie să dăm găuri și să lipim pe pereți. Ne-a spus nouă d director. Doar administratorul prin primirea ordinului de la director, a dat găuri doar pe ușa pentru a pune etichetele cu clasele și pentru cuiere în clase. În rest nimic.

Acum însă, cu febra Crăciunului și a amenajatului claselor, am observat că tot mai mulți colegi de-ai mei au lipit direct pe perete, beculețe, beteală, ornamente. Mai cringe e că unele sunt lipite chiar la mine la clasă și deci dacă va veni d director și mă va certa pe mine, de ce să dau eu răspundere pentru o faptă pe care nu am comis-o.

Dar întrebarea. De ce unii se conformează și alții nu?! Deci de ce regulile nu le aplică toți? Și încă ceva, într-o instituție, unde unii sunt începători sau mai mici de ce sunt certați mai aprig decât alții, deși poate ăștia mai începători respectă mai mult regulile decât ăia mai avansați în funcție?! Adică o văd ok, să fiu certată pentru ceea ce stric sau nu fac ok, dar când eu respect sau mă lupt să respect toate regulile și alții nu, de ce să fiu tot eu aia mai mult certată sau trasă la răspundere?! Unde mai este corectitudinea?!

Și încă o întrebare, ceva ce am observat eu și aș vrea să-mi răspundeți sincer. Chiar dau fundă dacă-mi răspundeți sincer sau chiar știți vreo teorie în spate la asta. Sau să-mi spuneți dacă nu e nimic și e doar ceva subiectiv ce mi se pare mie.

Am observat de-a lungul timpului că fix oamenii ăștia care nu respectă cu strictețe regulile, care zic că "merge și așa" și care chiar dacă sunt trași la răspundere par indiferenți, sunt mai calmi și în timp dezvoltă mai greu probleme psihice, pe când la polul opus, tocmai oamenii care vor să facă totul legal, să respecte regulile chiar să-i mulțumească pe toți și regulile, dar și oamenii și să simtă și că e liniște, tocmai că nu e nici liniște la el în suflet și în viață și în timp dezvoltă multe probleme emoționale, pare stresat de orice și iritat de orice. De ce?!

Dacă nu m-am făcut înțeleasă rectific. Am observat că bru*ele umane, genul ăsta de maimuțele pe 2 picioare, care nu țin cont de reguli, de norme și trăiesc așa tribal, parcă uneori, o duc mai bine psihic, decât noi oamenii civilizați, care încercăm să facem totul corect și bine și care chiar ținem la bunele maniere.

6 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Cred că îmi amintesc de tine, cineva care umplea TPU de întrebări kilometrice... Îmi mențin părerile pe care ți le-am spus.

| MountainRiver explică (pentru J0B0MAT):

Adios!
Caut răspunsuri iluminatoare la niște întrebări deep.
N-am timp de prostiile tale.

| Holiday a răspuns:

Explicatia e simpla: intotdeauna, cei mai fraieri trag ponoasele.
Restul povestii, cu eu sunt cea mai cea, iar ceilalti niste brute nesimtite, e doar vrajeala.

| mastadont a răspuns:

Încălcarea regulilor e o activitate distractivă, unii o fac doar pentru adrenalină și endorfine. E un fel aparte de high, poate ar trebui să încerci. Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, viața e prea frumoasă și plină de mister pentru a fi constrânsă de niște simple reguli.
Toate aceste întrebări ale tale au la rădăcină un singur lucru, faptul că nu te accepți așa cum ești, visezi mereu la curtea vecinului gândindu-te că e mai frumos acolo, te subapreciezi mereu și te compari cu niște standarde pe care tot tu le setezi mult prea sus. Lasă viața să curgă, nu mai încerca să înoți împotriva curentului. Acceptă lucrurile așa cum sunt nu așa cum ai vrea tu să fie.

| J0B0MAT a răspuns (pentru MountainRiver):

Pff, da, foarte deep întrebări.Nu mă pricep la nivelul ăsta de deep.
Pa.Merry Xmas!

| MistarGoGu a răspuns:

Pupincurism romanesc! Învățământul romanesc fiind ultra politizat *( oameni pusi pe PILE, $pagi ) ling cu convingere posteriorul " sponsorului " care i-a lipit de scaun și nu au teama de sancțiuni cât timp pupa mai convins posteriorul ' boss-ului '!
Aceeași chestie în administrația centrala sau locala? Nu te-ai convins încă de aroganta unor funcționari care habar nu au DE CE ocupa un scaun iar dacă le faci observație îți rad în nas ca SEFU ii protejează?