anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi daca ati putea deveni presedinte pentru un an, ce ati schimba la tara asta?

Eu as incerca sa o fac una din cele mai faine tari.

Cam asta as schimba:

-As interzice ca manelele sa fie ascultate in public;
-As interzice cersitul, oricine cerseste va fi amendat;
-As interzice fumatul persoanelor sub 18 ani;
-As interzice consumul alcoolului persoanelor sub 18 ani;
-As construi scoli si spitale mai bune;
-As da lege ca toti banii pe care ii primesc bisericile sa se duca spre scoli si spitale;
-As repara toate drumurile din tara;
-As creste salariile cu pana la 50% mai mult decat sunt in momentul actual;
-Orice persoana care si-a terminat studiile fiind superioare sau nu, si in termen de 1 an, maxim 2 nu si-a gasit absolut nimic de munca, va fi expulzat din tara;
-As incerca sa inbunatatesc economia tarii;
-As incerca sa amenajez orasele si toate locurile publice sa arate cat mai frumos;
-As incerca sa fac turismul sa evolueze mai mult;
-As amenda sever pe oricine arunca mizerii pe jos, existand cosuri de gunoi, dar nefiind folosite.
-As incuraja folosirea tehnologiei de cat mai multe persoane;
-As construi blocuri noi, mult mai frumoase si mai curate decat cele actuale;
-As adopta un sistem de invatamant de la tarile mai dezvoltate si as adauga cluburi (spre exemplu club de stiinta, club de limbi straine, club de sport, etc.) in scoli, ca dupa ore elevii sa poata sa interactioneze mai mult unii cu altii si sa invete lucruri noi;
-As elimina orele nefolositoare si as introduce ore folositoare si care sa nu extenueze mental copiii;
-As incerca sa elimin discriminarea de orice fel;
-As face aliante cu alte tari mai dezvoltate cum ar fi USA si Japonia;
-As incerca sa folosesc mai cu cap resursele tarii, nu cum sunt folosite in momentul actual;
-As incerca sa introduc inca din clasele primare ore de invatare a codului bunelor maniere;
-As interzice injuratul sau vorbitul urat in public;

In general as incerca sa fac tara sa arate mai bine, si sa aiba oameni mai educati. Sunt mult mai multe lucruri pe care le-as schimba, dar un an nu este de ajuns, asa ca as incepe cu cele enumerate mai sus.
Voi ce ati schimba daca ati deveni presedinte pentru un an?

85 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| OnePiece a răspuns:

In teorie avem potential turistic imens pana ne vad aia infrastructura demna de Congo.

| Desireღ a răspuns:

Pfui, hai să interzicem atunci și anime-urile, manga și hentai-ul, pentru că da de ce nu?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Desireღ):

Nu e nevoie sa le interzicem pe alea. Daca as fi presedinte le-as promova. Macar de ar ajunge tara asta ca si Japonia, dar nu o sa se intample asta niciodata, suntem cu sute de ani un urma ei.

| RaduMihaiRadu a răspuns:

Cum sa expulzezi din tara o persoana care nu si-a gosit de munca? Eu i-as taia ajutorul social si as pune-o la munca comunitara. Maturat strazi, curatat parcuri, etc etc

| HarukoMariusDaniel a răspuns:

Presedintele nu e puterea absoluta... chiar daca asa ar trebui. Ce spui tu ca vrei sa faci acolo e mai mult dictatura laughing
Sa cresti salariile daca nu ai de unde?
Nu prea poti realiza multe lucruri singur... ai avea nevoie de oameni capabili care sa te sustina. Sa nu mai spun de coruptie si mafie, crezi ca te vor lasa sa faci ce ti-ai propus? De ar fi asa usor, ce frumos ar fi big grin
Totusi, ideile sunt bune... poate in urmatorii 500 de ani ne vom destepta. Cine stie.

| Sociopatul a răspuns:

Cum schimbi o populatie care oricum nu vrea sa se schimbe?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Sociopatul):

Prin regului si lege, daca nu le convine, afara cu ei din tara. Stiu ca suna a tiranie, dar Romania poate fi schimbata cu forta daca nu merge cu vorba buna.

| Sociopatul a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu o sa o schimbi nici cu lege, crede-ma! Nu era deja pus in lege ca nu ai voie sa fumezi daca esti sub 18 ani? Si totusi toti fumeaza. de ce? Pentru ca fiecare isi face legea, si multi nu sunt suficienti de civilizati sa accepte legea.

| Nyya a răspuns:

Ce as putea schimba la tara asta? The best answer possible:EVERYTHING laughing

| Emmy125 a răspuns:

Cum sa expulzezi oamenii care nu isi gasesc de munca? Daca as fi presedinte as oferi locuri de munca! Când cineva termina liceul si nu vrea sa continue studiile: la munca! Când termina licenta: la munca! Sa se asigure locuri de munca pentru fiecare absolvent. Nu sa-si caute, sa nu-si găsească si gata, afară din tara.
Eu as interzice si rock-ul in spatiile publice.
Si as da legi mai severe pentru cei care tortureaza animalele.
Si as face mai multe adăposturi modernizate pentru animale. Si as încuraja adoptia de animale nu cumpararea lor.

| Nefarius a răspuns:

Visuri, visuri, visuri...

| CodyObrain a răspuns:

Majoritatea oamenilor ar dori sa schimbe ceva in tara, dar cu o cultura slab dezvoltata ca si in cazul tau, majoritatea ramane la stadiul de visat.In prezent exista 2 mari categorii de tari in Europa(dezvoltate si in curs de dezvoltare). Romania se afla in a doua categorie, majoritatea resurselor ei merg in infrastructurainfrastructura(90%), si doar 10% in educatie.In tarile dezvoltate aproximativ 50-60% din resurse merg in educatie si in forta de munca.Romania nu poate trece la pragul de mai tara "dezvoltata" cu o populatie atat de prost informata, pana si asa zisa "elita" a tarii este inca la stadiul de primata.Pur si simplu ceea ce aia ai scris tu este extrem de copilaros, oricine poate veni cu o lista de dorinte si sa scrie ceea ce il doar. Apropo daca expulzezi forta de munca din tara nu o sa fii prea bine privit de celelalte tari(din lista ta cu dorinte rezulta ca vrei sa fii apreciat de ceilalti). Oricum o lista de dorinte mare, mult scris, informatie de gradinita, asa nu se aduc schimbari).

| Mackenzie250 a răspuns:

Eu cred ca as interzice agresivitatea pentru ca multi copii sa confrunta cu ea in pauze si nu e ok eu stiu cum e sa fii dat cu capul de pereti de cei mari sau incuiat in baie sau sa ti se rupa ochelarii si sa se arunce cu cioburile acelea in tine. As vrea sa schimb mai intai asta pentru ca cei mici nu ar trebui sa fie bataia de joc a celor mari