Http://youtu.be/R7_fN7LFJZk
La fel e şi în cazul porcilor de crăpciun şi mieilor de paşte (ar paşte ei, dar nu sunt lăsaţi).
Așa este dar animalele care sunt mâncate de animale ce ziceți, asta e legea naturii, si eu sunt foarte milos
Din seria: "Renunţă, dragă! Mereu va exista sclavia, discriminarea, nedreptatea... Supune-te şi alătură-te turmei!"
De ce aş renunţa? Pentru că o lume ideală e imposibilă? Pentru că mereu vor exista oameni care vor gândi diferit? Acesta este un motiv pentru a lăsa garda jos? Lupt pentru ceea ce cred că e corect şi mai ales pentru cei care nu pot lupta pentru ei înşişi.
Resemnarea şi abandonul nu e o opţiune.
Taierea padurilor pentru agricultura reprezinta un dezastru ecologic produs naturi ceea ce nu reprezinta daca manci un animal, defrisarea padurilor a ajuns sa fie atat de dezastroasa incat niciodata planeta nu a mai suferit ca in prezent dar noi continuam sa taiem padurile pana cand probabil vom muri ca numai avem aer, acuma cu animalele vad ca toata lumea le plange pe mine nu ma intereseaza de suferinta lor, si stramosi nostri au suferit milioane de ani din cauza lor, totul e evolutia celui mai bine adaptat daca ele se adaptau mai bine ele ne mancau si unele o si fac, eu as plange pentru copii aia din africa nu pentru niste animale, sufera pai ce noi nu suferim? cine nu sufera? as fi curios sa stiu daca animalele alea ar avea ratiune daca nu ar face ca noi? si da suntem finte ominivoare nu poti nega asta nu suntem ierbivori si nu carnea e problema si zaharul si asta o stim cu toti ca mancarea nesanatoasa sunt patiseria, cofetaria, dulciurile nu carnea
Asta este ciclul vietii, este ceva firesc. Asta este menirea anumitor animale, sa fie sacrificate, fara ele nu ar exista anumite alimente.Acum ar trebui sa facem greva foamei pentru ca iubim animalele si ne este mila de ele? Nu sunt de acord cu braconajul, dar asta e alta mancare de peste!
Pai daca nu ar mai fi ele sacrificate, tu de unde ti-ai mai procura shaorma?
Fa-te vegan.
Iubesc prea mult shaorma, nu as da pe nimic in lume, aici ma refer la mancare! Nu m-as face nici intr-un fel de chip!
Ei nu. Sa gasesti fata sa te puna cu boticul pe labute sa vezi ce mananci la salate si bei limonada.
Multa lume ignora aspectul asta. Dar pana la urma pare ceva... normal. Acum lumea nu se mai gandeste la ce mananca mai deloc. Mai ales cei din mediul urman.
Si cei de la sate. Sau care au animale. Sunt ale lor, le taie, le mananca. Chiar daca poate le e mila de ele. Asa a fost lasat, oarecum.
Nu putem sa devenim toti vegetarieni pentru a nu mai manca... animale.
Tu mananci carne?
Da, nu mănânc nici carne, nici lactate, nici ouă, nici miere, nu folosesc nici pielea animalelor, nici blana, etc şi mă simt mai bine ca niciodată. Simt că m-am regăsit, că, în sfârşit, sunt eu, sunt completă, că am găsit o parte din mine, de care nici nu ştiam, dar lipsa căreia o simţeam. Pentru prima dată în viaţă nici păianjenii nu mă dezgustă. Am realizat că mă scârbea urâciunea mea, faptul că eram învăţată să-i strivesc, să-i rănesc, să-i omor, deşi nu mi-au făcut niciun rău, sunt fiinţe vii la fel ca şi mine. Acum îi iau grijuliu în mână, îi privesc cum se plimbă şi îi eliberez cu drag. E o armonie interioară şi cu tot ce există în exterior incredibilă, înălţătoare. Singurul lucru pe care îl regret e că nu am făcut-o mai devreme, că ai mei şi restul societăţii m-au ţinut în minciuni şi am fost prea slabă şi laşă ca să-mi pun întrebări şi nepregătită să-mi răspund sincer şi să fac ceva, nu doar să accept neputincioasă ceea ce "aşa a fost lăsat, oarecum".
Şi nu văd niciun argument plauzibil de ce ar fi imposibil ca toţi să trăim aşa. Ignoranţa nu e o scuză.
Doresc tuturor să se regăsească cât mai repede şi să simtă toate beneficiile alegerii lor, să se poată privi în oglindă cu o conştiinţă împăcată, plini de viaţă şi sănătate.
Ce ai spus aici este chiar uimitor. Mi-as dori si eu sa pot sa imi rearanjez viata asa. Sa capete un nou sens. Dar societatea asta m-a cam... blocat. In fine.
Paianjenii... mie mereu mi-a placut sa pun micile insecte la locul lor in natura. Fiecare specie este uimitoare.
Insa din pacate, in ochii multor oameni, reprezinta doar animale fara suflet. Chiar si oamenii intre ei se considera asa. Inca nu stiu cum de s-a ajuns la atata "ura" intre oameni. Dar am deviat.
Si la alegere, la ce te-ai referit? Adica unii poate fac multe lucruri urate sa zic asa, poate au un stil de viata nasol dar care pentru ei este perfect. Asta e alegerea lor si poate nu simt nici o remuscare. Daca intelegi.
Si mereu ma intreb daca exista un "tipar" dupa care se poate lua omul pentru a putea spune ca este implinit si ca a reusit sa faca din viata lui ceva extraordinar. Sau poate aceasta "anormalitate" este normalitatea si lumea este limitata la anumite lucruri fara sa realizeze ca mai sunt si alte aspecte ale vietii la fel de frumoase sau poate chiar mai frumoase pe care le-ar putea cunoaste. Sau unii realizeaza asta si nu vor sa o faca.
Ah, acum imi dau seama iar ca am ceva probleme cu aspecte legate de viata
"Adica unii poate fac multe lucruri urate sa zic asa, poate au un stil de viata nasol dar care pentru ei este perfect. Asta e alegerea lor si poate nu simt nici o remuscare."
Cred că toţi, poate în afară de sociopaţi/psihopaţi simţim remuşcări, chiar dacă poate doar la nivel inconştient, pentru că societatea a avut grijă ca să ne programeze să fim amorţiţi, când vine vorba de suferinţa animalelor, care sunt considerate "de consum".
"Ce ai spus aici este chiar uimitor. Mi-as dori si eu sa pot sa imi rearanjez viata asa. Sa capete un nou sens."
Totul e să vrei cu adevărat, atât. Restul o să vină de la sine.
Chiar îţi doresc să reuşeşti.
Nu stiu daca e asa. Nici nu stiu ce trebuie sa fac. Eu sunt pierdut oricum
De asta incerc sa ii ajut pe altii.
Ai putea să începi prin documentare.
De exemplu, găseşti multe link-uri postate de mine la această întrebare, plus cele de la întrebarea precedentă, plus diverse comentarii. Studiază-le cu atenţie! Dacă nu ştii engleză, măcar cele în română. Astfel vei înţelege mai bine ce şi de ce ai de făcut. Succes!
Sunt la facultate cum sa nu stiu engleza. Si m-am documentat si o sa o mai fac.
mersi
Cu drag.
Potrivit http://desprecancer.com/2011/11/09/ne-nastem-si-traim-cu-cancer/, "inca de la nastere avem sadite in corpul nostru semintele unui cancer". Eu cred ca avem mai multe tipuri de aceste 'seminte'. Stilul nostru de viata contribuie la activarea sau nu a acestora. Si carnea este unul din factorii care ajuta la aparitia cancerului.
Eu sunt inca omnivor. Totusi noi nu am fost creati sa mancam carne. Este adevarat ca ne-am obisnuit sa o consumam; iar daca nu o facem dam in alte boli. dar nu aceasta trebuie sa fie alimentul nostru de baza. Noi trebuie putin cate putin(si nu brusc) ca sa reuntam la consumul acesteia.
Eu am incercat sa nu mananc carne si nici lapte, oua sau branza timp de 3 luni de zile. Dar m-am simtit slabit. Si dupa ce am mancat iarasi carne, parca mi s-au luminat ochii dintr-o data.
Carnea, pe langa proteine si vitamina B12(ca atat are) aduce cu sine si multe boli:
-este un aliment care sta intestine pana la 72 de ore. Iar un aliment care sta prea mult in intestine prduce cancer de colon;
-aduce cu sine colesterolul rau(ca exista si colesterol bun care se gaseste in vegetale). Colesterolul rau se depune pe interiorul vaselor de sange si le subtiaza astfel traseul sangelui, ducand la hipertensiune arteriala si apoi la AVC(acident vascular cerebral) -pentru ca la nivelul creierului sunt niste vase de sange subtiri cat varful unui ac, si acestea se sparg cel mai repede;
-aduce cu sine trigliceride (adica ingroasa sangele si face ca acesta sa circule greu, obosind astfel inima);
-consumul carnii duce si la aparitia grasimii viscerale(de pe inima, ficat, rinichi, etc, ingreunand functionarea acestora);
-pe langa cele de mai sus, aduce cu sine si grasimea care se se vede(de pe abdomen, coaste, etc).
Corpul transforma alimentele in energie atat cat are nevoie(depinde de cata energie face); restul se depune. Si chiar daca am fi sportivi in miscare (chiar daca nu se depune) carnea tot sta multe zile in colon.
Consumul de carne pe luna al unui adult, nu trebuie sa depaseasca o bucata de carne de marimea unei palme. Restul vegetale.
Mai sunt si alte substante daunatoare care se gasesc in compozitia adrenalinei atunci cand animalul este taiat.
Este greu de dat un raspuns aici, deoarece vreau sa evit extremitatile pentru ca acestea fac rau in orice circumstante le-am adauga.
Dumnezeu nu condamna taierea animalelor; totusi ea devina condamnabila atunci cand se practica abuzul.
De asemenea, atunci cand Dumnezeu face cunoscuta voia Sa oamenilor cu privire la reducerea totala sau partiala a consumului carnii, atunci si producatorul, si vanzatorul, si consumatorul cad sub condamnare daca nu iau in considerare cunostinta primita. Si noi traim in aceste vremuri cand stim ca nu mai trebuie sa consumam carne.
Cu privire la partea etica, morala, nu stiu cum sa ma exprim. Noi nu trebuie sa fim prea sentimentali; aceasta poate fi o extrema si nu e buna. Spun aceasta deoarece chiar Creatorul animalelor a consumat carne. El este si trebuie sa fie echilibrul nostru emotional, sentimental. A consumat carne pentru ca asa erau vremurile acelea. Noi traim cu totul alte vremuri.
De ce vorbesc de extreme? Este un lucru foarte important aici, si anume: ca este posibil sa ne fie mila de animale, si sa nu ne fie mila de oameni-chiar si de dusmani. Aceasta este o extrema. Omeneste vorbind, este i normal sa fie asa: adica sa-i uram pe cei vinovati si sa-i iubim pe cei nevinovati. Aceasta este umanitatea; si este cat se poate de normal sa fie asa. Dar Dumnezeu doreste mai mult de la noi, si sa ne ridicam mai presus de umanitate. Adica sa fim divini ca si El: sa-i iubim chiar si pe aceia care se poarta rau cu animalele(in cazul nostru). Greu, nu-i asa? Este chiar imposibil. De aceea este si scris ca la "Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta." Prin puterea nostra nu putem sa ne inaltam mai presus de umanitate. Domnul Hristos nu a murit pentru animale, ci pentru noi, dusmanii Lui.
El a creat si a iubit animalele. Cat de rai au fost oamenii inainte de potop, ei nu au consumat carne. El a ingaduit consumul carnii dupa potop deoarece vegetatia a fost distrusa cu totul. ("Tot ce se misca si are viata sa va slujeasca de hrana: toate acestea vi le dau, ca si iarba verde. Numai carne cu viata ei, adica sangele ei, sa nu mancati." Geneza. 9.3, 4)
Ma intreb eu daca pe principiul asta se bazeaza veganii cand adopta o dieta fara carne!
Ma gandesc poate in primul rand pentru sanatatea lor.
Se stie insa ca principale surse de proteine se gasesc in carne/ branza/oua.Atunci de unde sa luam protinele? Din salata?
Chiar ieri ascultam un reportaj la tv ca mai multa energie se consuma intr-o salata decat intr-un cotlet de pilda!
In plus in cadrul unor boli consumul de protine este recomdat.
Se stie ca dieta vegana este destul de scumpa, inacesbila omului de rand. Daca mai are si familie, destabilizeaza bugetul!
Angy, sunt nişte mituri. Tot ce trebuie să faci, e să te documentezi.
Proteinele se găsesc în cantităţi foarte mari în multe alimente vegetale. Iată doar câteva exemple:
http://www.dietetik.ro/......10924.html
http://veganufericit.ro/surse-de-proteine-vegetale
Iar mâncarea vegetariană sau vegană, dacă ştii de unde să te aprovizionezi, iese chiar mai ieftină.
Gândeşte-te, în loc să investeşti în carne, mezeluri, slănină, unt, lapte, iaurt, chefir, smântână, maioneză, brânză, ouă, miere, torturi, îngheţată şi prăjituri care nu sunt "de post", peşte, "fructe de mare", medicamente (după caz), etc (o sumă măricică, nu?), investeşti în produse mult mai sănătoase şi hrănitoare, care în marea sa parte sunt şi mai ieftine. Iar de nuci, alune şi seminţe, care pot fi ceva mai scumpe, nu ai nevoie de cantităţi industriale. Iei câte o pungă de 500g care îţi ajunge şi pentru câteva luni, că se mănâncă câte puţin.
http://gourmandelle.com/......sanatoasa/
http://rawveganjoy.ro/......-de-boala/
http://www.tudortomescu.com/......a-e-scump/
Aşadar, totul e să vrei să renunţi la produse animale, iar banii chiar nu sunt o problemă (doar una imaginară, poate).
De fapt, nu există niciun argument plauzibil, pentru a continua să consumi alte animale, otrăvindu-te, provocând suferinţă şi distrugând planeta. Orice idee care ar putea să semene cu un argument, este doar o scuză (aşa cum şi naziştii îşi găseau scuze mereu).
Merci de linkuri!
Daca ar sa fie dupa dupa mine as trai cu salate si fructe toata vara, dar si aici este o problema, nu sunt sigura de proveninta lor.
De obicei cand merg la piata ma uit foarte bine si la cei care vand, si cand vad cate o mamaita, caut sa iau de la ea pentru ca sunt sigura salata e fara pesticide.Nu caut mere din alea mari si luciase ci le caut pe alea micute, cu gauri de viermi, ca nici ala(virmele nu e atat de prost sa se bage la marul tratat)(mic, mic, dar destept)
In general miercurea si vinerea gatesc fara carne...Dar si asa sor'mea zice,,, La fasolea asta parca ar merge si un ciolan'''
Am vazut la Kaufland pungute cu hribi congelati cu 20 de lei punguta de 300 gr...Sunt curioasa sa vad cine da bani pe ei. Noroc ca sunt si ciuperci champignon ceva mai accesibile.Mai am in congelator cateva pungute de ciupeci ( culese, nu cumparate)
Sunt manastiri in care nu se consuma carne, deci ma gandesc ca se poate!
Ti-am spus ca fac un orez cu legume (si ciuperci) o minunatie
Borsul de hribi,, bate'' orice alt alt bors, iar sarmalele cu ciuperci sunt foarte bune!
Bineînţeles că se poate, totul e să vrem.
Bine faci!
Vorbeam şi sublime zilele astea de ciuperci culese prin copilărie şi gătite ca la bunica acasă. Mmm, o minunăţie! Cele de acum nu sunt aşa de bune.
Dar borşul de hribi chiar n-am mai mâncat. Trebuie să-mi dai reţeta.
Scriu retetea in mesaj privat ca nu suntem la categoria potrivita si ne bate Cristina!
Da, mică, înţeleaptă şi dulce.
Mersi.
Am vazut si eu acum cateva saptamani ceea ce ai postat acum, si nici eu nu consider ca animalele trebuiesc mancate, animalele au si ele o viata si nu merita sa moara, doar ca oamenii sa isi satisfaca niste mofturi, eu sunt vegetarian de 9 luni si sunt bine mersi si fara carne. Daca doresti sa vezi un documentar despre animale si chinurile prin care trec ele ca oamenii sa consume carnea lor, te invit sa vizionezi Earthlings, linkul este acesta https://www.youtube.com/watch?v=UeBGp9PwS6M Eu m-am uitat la acest documentar pana la final si am ramas socat de ce se intampla acolo si nu ma puteam opri din plans.
Te felicit, nu eşti o adunătură de celule insensibilă.
Şi eu am avut o reacţie asemănătoare când am văzut Earthlings pentru prima dată, m-a zguduit cu totul. Dar nu ştiam că există şi o variantă subtitrată. Mă gândesc că poate aşa informaţia va ajunge mai uşor şi la cei care nu ştiu engleză (cine are această scuză). Mulţumesc frumos.
Vezi si tu ca in multe dintre raspunsurile pe care le-ai primit apare ideea cum ca "menirea" animalelor e sa fie folosite si mancate de om. Asta se datoreaza mult si indoctrinarii religioase. Chiar daca ar fi adevarat ca omul nu poate trai fara carne, asta tot n-ar insemna ca animalele exista doar pentru noi. E vechea eroare antropocentrica in care continuam sa cadem. Poate cel mai greu lucru din lume e sa-l faci pe om sa realizeze ca nu se invart toate in jurul lui.
Da, au trăit atât de mult în minciună, încât au adaptat-o ca pe adevăr. Valabil şi pentru religie, şi pentru egoistele şi arogantele idei cum că animalele sunt proprietatea oamenilor şi există pentru ei, şi pentru multe altele...
Da' nu e greu să te trezeşti la realitate, totul e să vrei să deschizi ochii. Să vrei, atât.
Asa-i. Mai greu e sa-i faci si pe altii sa-si doreasca sa deschida ochii. Educatia de calitate e mereu cea mai importanta. Doar odata cu ea vine acea realizare ca in lumea asta mai conteaza si altceva in afara de noi. Poate aflam si ca nu natura a fost modelata pentru noi, ci noi ne-am modelat dupa natura. E extrem de important sa aflam si locul nostru in spatiu si timp. Sa vedem ca lumea nu a inceput odata cu noi, si ca animalele au existat cu mult inaintea noastra. Sa vedem cum si stramosii nostri au fost candva animale. Si nu ar fi rau sa invatam si ca nu suntem buricul universului, ci doar o mica farama nesemnificativa. Ar fi o lectie de umilinta foarte bine venita in situatia in care ne aflam, pentru ca nivelul arogantei e enorm. Iar aroganta nu atinge asemenea cote decat acolo unde si ignoranta e pe masura.
Ai dreptate, dar exista o mica problema, nu e greu sa deschizi ochii cuiva, problema e ca unii chiar nu vor sa deschida ochii, ca daca ar vrea asta, ar fi usor pentru cei ca noi sa ii ajutam sa deschida ochii si sa vada realitatea, dar exista prea multa aroganta in lume si de aceea ni se pare greu, adevarul nu e ca nu ei nu pot, ci ca ei nu vor asta, cum ai spus si tu, nivelul arogantei este enorm, si multi se cred buricul pamantului, ei cred ca totul se invarte in jurul lor, dar nu e deloc asa cum cred ei. Si ce ma eneveaza cel mai tare la unii e ca vin cu scuza : "suntem oameni si suntem in varful lantului trofic, asa ca trebuie sa mancam carne ca sa nu murim", really, suntem in perioade moderne si avem acces la mancare, se gaseste cate un magazin la fiecare colt de strada, nu e ca si cum am trai in padure si trebuie sa ne vanam mancarea ca sa nu murim de foame, dar unii oameni au o gandire mai lenta si nu proceseaza acest lucru, sau ei inca mai cred ca sunt in era in care oamenii vanau si apoi mancau ce au vanat ca sa nu moara de foame. Cred ca te-am plictisit cu acest comentariu lung, dar in concluzie, sunt de acord cu tine, sper ca nu ai interpretat gresit acest comentariu confuz pe care l-am scris, sunt de partea ta, chiar aveam chef de vorba si imi place mult sa dezbat pe acest subiect. Vreau sa fac limea sa-si deschida ochii si sa realizeze ca nu mai suntem in era primitiva si nu trebuie sa vaman animalele ca sa nu murim de foame. Am pus si eu o intrebare asemanatoare mai demult si oamenii mi-au sarit in cap, dar ma bucur ca mai sunt si oameni normali ca tine, care sunt cu picioarele pe pamant si realizeaza in ce lume traieste. Pace
Ţi-am găsit întrebarea.
http://www.tpu.ro/......nimalelor/
Nu ştiu de ce mă mai şochează reacţiile celor mulţi...
Sunt de acord si eu cu ce ai spus. Inca o dovada a arogantei omului e mandria asta ca el e in varful lantului trofic. El crede ca ce grozav e ca a ajuns acolo, si ca poate stapani in voie toata planeta. Dar se inseala. Speciile din varful lantului trofic sunt primele care dispar in orice extinctie cat de cat mai mare, pentru ca ele au nevoie de cele mai multe resurse si conditii. De aceea au disparut dinozaurii, dar sobolanii nu. Asa ca toata aroganta noastra s-ar putea transforma in groaza foarte repede, daca continuam sa fim prosti si sa ignoram natura din jurul nostru, si felul in care ne comportam cu ea.
Animalele respectiva sunt crescute pentru a fi sacrificate, daca urmezi principiul acesta ar trebui sa nu mai mananci nimic. Cum crezi tu ca se simte o planta care este rupta/taiata pentru a deveni hrana?
Ce s-a intamplat cu tine? Ti-a mancat unul pisica si de atunci ai inceput sa devii vegana? Am intalnit pana acum multi vegani si am inceput sa ii asociez din ce in ce mai multi cu doctrina religioasa. Mereu aratati ce vreti voi ca sa ii faceti pe altii sa creada ce vreti voi. Mereu aratati animale care o duc greu sau sunt chinuite inainte de a fi omorate dar cum naiba nu arati si alea care o duc mai bine ca multi oameni care mor de foame? Am vazut de mult niste vaci si gaini cum erau ingrijite. Mancare, apa, etc etc, inainte sa fie omorate erau anesteziate ca sa nu simta durere si altele. Dar cum am zis, va asemanati mult cu religiosi. Pana sa ai proasta impresie ca sunt un ragaitor de mici si bere sa stii ca de cam 4 ani mananc foarte sanatos dar niciodata nu am renuntat la carne. Nici macar doctorul nu recomanda asta dar culmea, tot timpul aia care nu sunt doctori stiu mai bine . E mai bine sa spui ca e unu nesimtit ca vrea o bucata de carne in loc sa spui ca asta e normal ca asa a fost invatat de mii de ani. Daca acum milenii era unu sau una ca tine nu cred ca mai exista specia umana. Stii tu, cand vanam cu batul ascutit si ne imbracam cu blana de pe urs sau lup si locuiam in pesteri. Daca era una cu ° vai, dar sufera animalul ° ( pe atunci nu era anestezie ca acum. clar
) cred ca omenirea nu mai exista in momentul de fata. Ma asteptam la alte raspunsuri din partea lui Sublime ca e baiat inteligent, dar din partea ta nu ma mir ca esti vegana. Daca stau sa ma gandesc la toti veganii care i-am intalnit majoritatea erau fete, si restul de 3 4 baieti dai si aia mai fatalai. Pe scurt, astia mai sensibili sunt vegani. Vad un video in care un animal e taiat si gata mor de durere, nu mai conteaza ca sunt si atatea animale care sunt crescute cum trebuie si omorate fara durere, mai nou trebuie sa ne pese de sentimetele animalelor. Nu cred ca te-ai gandit si la biata salata si bietele rosii cand le-ai mancat
. Persoana rea ce esti! ( desigur, varza si rosiile nu pot tipa, ce convenient ).
Nu ştiu ce ţi se pare atât de ciudat în faptul că sunt împotriva violenţei inutile, în faptul că încerc să o stopez, în faptul că doresc să protejez mediul înconjurător de efectele negative ale acestei industrii: poluare, defrişarea pădurilor, încălzirea globală, consumul uriaş al apei potabile, etc. Iar dacă ştiu că cineva se otrăveşte, de ce să nu-i spun că îşi face rău? Încerc să ajut cum pot, să trezesc lumea înainte să se autodistrugă (cu planeta, cu tot).
Şi nu confunda necesitatea cu un moft! Una e să fii un muritor de foame, să nu ai opţiuni şi să alegi răul necesar (deşi e discutabil şi aici), pentru a, efectiv, supravieţui şi cu totul alta e să chinui şi să omori alte fiinţe vii (animale, nu plante! adică nişte organisme care indiscutabil pot simţi durere) sau să-i plăteşti pe alţii pentru tortură, viol şi crimă, doar pentru o plăcere personală de moment.
Iar încercarea ta de a-i ridiculiza pe cei care se opun acestor abuzuri şi faptul că te mândreşti cu egoismul tău, cu nepăsarea şi aroganţa, mă fac să te compătimesc. Te afli mult mai jos pe scara evoluţiei decât ai impresia şi dacă asta înseamnă "normal", sper să fiu cât mai anormală posibil.
. Violenta inutila e ce se intampla cu tigrii din lume care sunt pe cale de disparitie de ani buni. Faptul ca, crestem si mancam gaini, vaci, porci etc nu e violenta inutila dar ce sa stie una ca tine. Se vede ca nu esti prea inteligenta oricum. Ce faci aici e atat de naiv ca pot jura ca ai undeva la 15 ani. Cica faci o schimbare. Nu faci un rahat. Fii fata inteligenta, fa in asa mod sa devii miliardara si fa camapanii si alte chestii care sa le vada toata lumea nu niste copii aici pe site. Crezi ca ai schimbat lumea daca 2 persoane fac o salata noaptea in loc sa manance o bucata de carne? Te simti mai bine? Dormi mai bine? Cum am zis, esti foarte naiva. Mai nou din narcisist am devenit egoist. E ceva. Scad in nesimtire, sunt pe drumul cel bun se pare. De 10000 de ori mai bine un egoist decat un papa lapte.O stai, tu nu bei nici lapte
.
PS. cum am zis, nu te apropria de cuvantul °evolutie°. Nu este pentru una ca tine. Repet, daca era dupa tine, muream acum cateva milenii bune. Asa ca nu vorbi tu de evolutie, esti ultima persoane care ar avea voie.
Ai scris asta: [quote] Una e să fii un muritor de foame, să nu ai opţiuni şi să alegi răul necesar (deşi e discutabil şi aici), pentru a, efectiv, supravieţui şi cu totul alta e să chinui şi să omori alte fiinţe vii (animale, nu plante! adică nişte organisme care indiscutabil pot simţi durere) [/quote]
Am vazut un experiment intr-un documentar in care se monitoriza o planta prin nu stiu ce fel de senzori. Cand au apropiat o foarfeca de gradinarit de planta cu falsa intentie de a taia o frunza sau o creanga, atunci PLANTA A REACTIONAT, s-au detectat semnale la aparatul acela de monitorizare. Deci sa stii ca si plantele simt durere, chiar daca nu pot sa o exprime prin sunete. Asa ca nu mai consuma nici plante ca si pe ele le doare cand le tai.
Degeaba m-ai citat, tot ţi-a scăpat acel "indiscutabil".
Ştiu că plantele sunt deseori subestimate şi pot avea un potenţial nedescoperit. Le respect, le apreciez http://www.tpu.ro/......-si-liber/ însă acesta nu este un motiv suficient de bun ca să mor de foame.
Sunt unele plante complexe,cum sunt cele carnivore care nu se stie inca bine daca manifesta intr-adevar o inteligenta vegetala, dar sa nu uitam ca oamenii consuma plante simple.Plantele nu au nici macar un centru neuranal(creier) care sa indice faptul ca simt durere.
Am vazut documentare in care arata cum sunt tratate animalele inainte sa fie ucise. Mult macel,ucideri cu sange rece dar,asta nu schimba nimic. Oamenii spun prin comentarii "Vai,ce rau imi pare!",dar maine se servesc cu o delicioasa friptura sau cu alte produse din carne.
Eu nu sunt vegan si nici nu sustin asta. Noi nu suntem cum erau indienii: Ucidem numai cat ne trebuie. Noi suntem stapani pe acest pamant deci putem face ca si chinezii,tot ce misca e mancare. Nu e gresit nimic in asta. Animalele ne ucid pe noi, noi ucidem animalele. How simple is that. Si nu exista ca noi suntem fiinte rationale si ele nu. Intr-un final toti suntem bestii si animale fara minte.
In Africa sunt exploatati oameni, care nu au de mancare, credeti ca daca ar avea cum sa vaneze nu ar vana?
Daca ne luam dupa biblie, noi suntem stapani peste tot pamantul si luam ce vrem, daca ne luam dupa stiinta(sau cum sa-i zic) mananc ca sa traiesc(ce vrau).
Asta e parerea mea. Peace.
Sunt omnivor si mananc echilibrat. nu am avut probleme din cauza asta niciodata, deci de ce mi-as schimba dieta?
Hmm, iti dai seama ca nu poti convinge miliarde de oameni sa nu mai manance carne, nu? Mereu se va manca carne...
Mereul acela este imposibil. Planeta şi aşa abia ne mai susţine. Nu vom putea să o agresăm la nesfârşit.
Iar momentan mă mulţumesc cu orice pas înainte, oricât de mic. Schimbarea de mentalitate necesită timp, nu se produce peste noapte.
Eh, dar cu animalele crescute pentru carne ce vom face?
Dacă nu va mai exista cererea pentru ele, treptat va înceta înmulţirea lor forţată şi îşi vor trăi vieţile liniştite într-un număr mult mai redus undeva prin rezervaţii sau/şi ca animale de companie.
Eh, în fine, doar de asta ar fi singura noastră problemă...
A, uite, ceva gen...
http://www.facebook.com/official.peta/videos/10154198871369586/
Cat swag avea Zeus porcul