NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Http://www.profit.ro/opinii/xanax-14467937
...şi de cei, care spun că iubesc animalele, dar le mănâncă, chiar şi după ce află prin ce chinuri trec ele.
http://www.tpu.ro/......na-10.html
Vouă?

634 răspunsuri:
| Helpmeforfree a răspuns:

Acum citesc, eu as vrea sa devin vegetariana, deoarece mie mi-e mila de ele

| Pis16 a răspuns:

Pt.ca sunt niste oameni fara suflet.

NOname
| NOname explică (pentru Helpmeforfree):

Foarte bine şi te felicit pentru idee, însă e mai bine să devii direct vegană, căci nici pentru animalele care sunt exploatate pentru lapte, ouă, piele, blană, divertisment, etc., viaţa nu e roz.

Găseşti mai multe link-uri cu documentare şi interviuri printre comentariile de aici, ca să-ţi faci o idee:
http://www.tpu.ro/......es-filmul/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abia ce-am terminat de mancat o friptura de iepure si am dat de intrebarea ta.
Acum chiar imi pare rau de bietele animale care sunt mancate.
Dar n-am terminat de citit si intrebarea, asa ca merg sa-mi iau un pahar cu lapte pana atunci.

| OhGodWhy a răspuns:

Asta ii cursul natural, mananci sau esti mancat.Nu toata lumea isi permite luxul de a fi vegetarian, specia umana este o specie omnivora dar si carnivora.Ne sta in sange.Si in plus este necesar dezvoltarii.

NOname
| NOname explică (pentru OhGodWhy):

Documentează-te! Eşti în eroare.

| Drimmero a răspuns:

Asta este ciclul vietii, este ceva firesc. Asta este menirea anumitor animale, sa fie sacrificate, fara ele nu ar exista anumite alimente.Acum ar trebui sa facem greva foamei pentru ca iubim animalele si ne este mila de ele? Nu sunt de acord cu braconajul, dar asta e alta mancare de peste!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gata cu convertitul la X religie? acum lumea se axează pe convertitul la vegetarianism?

| Daniellllll1 a răspuns (pentru OhGodWhy):

"specia umana este omnivora, dar si carnivora" rolling on the floor

| alexei86 a răspuns:

Atata timp cat nu chinui si nu omor animale nu am nimic impotriva in a consuma carne. Eu mananc foarte multa carne dar nu am taiat nimic pentru consumatie si nici nu am chinuit nimic. Fara carne nu putem trai. Suntem in fruntea lantului trofic si trebuie sa profitam de asta. Concluzia: mancati dar nu faceti rau de placere si nu faceti risipa.

| alexei86 a răspuns (pentru OhGodWhy):

Cum sa fie omul si omnivor si carnivor? Tu stii ce inseamna omnivor?laughing)))) la ce iti mai dai cu parerea daca nu stii ce inseamna anumite cuvinte?

| Dismally a răspuns:

Animalele respectiva sunt crescute pentru a fi sacrificate, daca urmezi principiul acesta ar trebui sa nu mai mananci nimic. Cum crezi tu ca se simte o planta care este rupta/taiata pentru a deveni hrana?

| ubox7007 a răspuns:

Dupa alfabetul sexist, acuma revolutia vegana?

| ShaOfHatred a răspuns:

Am vazut documentare in care arata cum sunt tratate animalele inainte sa fie ucise. Mult macel,ucideri cu sange rece dar,asta nu schimba nimic. Oamenii spun prin comentarii "Vai,ce rau imi pare!",dar maine se servesc cu o delicioasa friptura sau cu alte produse din carne.
Eu nu sunt vegan si nici nu sustin asta. Noi nu suntem cum erau indienii: Ucidem numai cat ne trebuie. Noi suntem stapani pe acest pamant deci putem face ca si chinezii,tot ce misca e mancare. Nu e gresit nimic in asta. Animalele ne ucid pe noi, noi ucidem animalele. How simple is that. Si nu exista ca noi suntem fiinte rationale si ele nu. Intr-un final toti suntem bestii si animale fara minte.
In Africa sunt exploatati oameni, care nu au de mancare, credeti ca daca ar avea cum sa vaneze nu ar vana?
Daca ne luam dupa biblie, noi suntem stapani peste tot pamantul si luam ce vrem, daca ne luam dupa stiinta(sau cum sa-i zic) mananc ca sa traiesc(ce vrau).
Asta e parerea mea. Peace.

| RAY a răspuns:

Taierea padurilor pentru agricultura reprezinta un dezastru ecologic produs naturi ceea ce nu reprezinta daca manci un animal, defrisarea padurilor a ajuns sa fie atat de dezastroasa incat niciodata planeta nu a mai suferit ca in prezent dar noi continuam sa taiem padurile pana cand probabil vom muri ca numai avem aer, acuma cu animalele vad ca toata lumea le plange pe mine nu ma intereseaza de suferinta lor, si stramosi nostri au suferit milioane de ani din cauza lor, totul e evolutia celui mai bine adaptat daca ele se adaptau mai bine ele ne mancau si unele o si fac, eu as plange pentru copii aia din africa nu pentru niste animale, sufera pai ce noi nu suferim? cine nu sufera? as fi curios sa stiu daca animalele alea ar avea ratiune daca nu ar face ca noi? si da suntem finte ominivoare nu poti nega asta nu suntem ierbivori si nu carnea e problema si zaharul si asta o stim cu toti ca mancarea nesanatoasa sunt patiseria, cofetaria, dulciurile nu carnea

NOname
| NOname explică:

Nu doar dezinformaţi şi înceţi la minte, dar şi răuvoitori şi plini de aroganţă. O combinaţie letală...
Iar încep să-mi pierd speranţa în umanitate...

| alexandrualind a răspuns:

Pentru ca nu le prea pasa la oamenii de animale.

| Florentina9210 a răspuns (pentru Drimmero):

Pai daca nu ar mai fi ele sacrificate, tu de unde ti-ai mai procura shaorma?
Fa-te vegan.

| LEEMINHO1998 a răspuns:

Nu sunt vegetariana.Da, mii jale de animale, niciodata nu pot sa privesc cum taie mama gaina din ocol si nici ea nu face acest lucru cu mare dragoste, dar ce sa faci s-o lasi si sa piara in ocol si apoi s-o arunci la gunoi.Asta este o risipa.Citi vitei se nasc in fiecare an tu te gindesti ca oamenii nu-i pot tine pe toti, ce sa le faca sa-i dea in libertate si apoi tot prin gradini sa alerge si sa distruga tot asa macar mai fac un ban si apoi oamenii mai maninca un salm.Sau cum sa tina boii ca ei sunt agresivi si nu aduc nici un folos, numai coste iti pot ditruge si chiar sfarama in bucati un om si sanatatea lui pentru toata viata.Te-ai gindit de ce in unele perioade se permite vinatul, deoarece prea tare creste numarul unei specii de animale de ex iepurii tu stii ce se intimpla cind sunt prea multi? Ei nu am ce minca si se muta in gradinele oamenilor si ce fac? rod tot ce gasesc sau livezele cu puieti tineri, dar bietii oameni ce sa mai manince ca viata de la sat nu-i asa de usoara.Cu porcii salbatici este aceeasi poveste.Sateanul sadeste, paraseste, uda si apoi vin ror si calca tot in piciore pai da bietele animale nu? Si cum sa mai fii vegitarian cind toata vierdiata ti-a distrus-o.Noi oamenii facem un echilibru, da braconiajul distruge fauna si dauneaza si aici trebuie luate masuri mai drastice.Nu te gindi ca nu am inima dar asta este viata daca am lasa toate animalele sa se imulteasca si sa traiasca in voia lor ar fi un haos sa invadeze toate culturile agricole ai vedea tu cum ai minca numa legume si verdeata daca ar fi sfaramate.Asta este parerea mea nu toti oamenii pot sa fie vegetarieni, mereu trebuie sa existe un echilibru.Da organismul uman duce un mod de viata mai sanatos consumind alimente vegatale insa consider ca si carnea are unele proprietati benefice si nu trebuie exlusa cu totul din alimentatie.E bine de consumat dar in cantitati mici ca este omincare grea si nu usor digerata.Omenii de la inceput au fost mai mult carnivori pina a se schimba clima si a se descoperia agricultura. Dumnezeu le-a dat pentru ca noi sa suptavetuim.

| syd a răspuns:

Sunt omnivor si mananc echilibrat. nu am avut probleme din cauza asta niciodata, deci de ce mi-as schimba dieta?

| untu a răspuns (pentru alexei86):

Iti recomand sa nu mananci prea multa carne, doar de 2 zile pe saptamana! Prea multa carne risti sa-ti faci GUTA la mana sau la picior!( Guta inseamna inflamarea mainilor sau degetelor sau a picioarelor!)

| sublime89 a răspuns:

Vezi si tu ca in multe dintre raspunsurile pe care le-ai primit apare ideea cum ca "menirea" animalelor e sa fie folosite si mancate de om. Asta se datoreaza mult si indoctrinarii religioase. Chiar daca ar fi adevarat ca omul nu poate trai fara carne, asta tot n-ar insemna ca animalele exista doar pentru noi. E vechea eroare antropocentrica in care continuam sa cadem. Poate cel mai greu lucru din lume e sa-l faci pe om sa realizeze ca nu se invart toate in jurul lui.

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Da, au trăit atât de mult în minciună, încât au adaptat-o ca pe adevăr. Valabil şi pentru religie, şi pentru egoistele şi arogantele idei cum că animalele sunt proprietatea oamenilor şi există pentru ei, şi pentru multe altele...
Da' nu e greu să te trezeşti la realitate, totul e să vrei să deschizi ochii. Să vrei, atât.

| Mayhem666 a răspuns:

Am vazut si eu acum cateva saptamani ceea ce ai postat acum, si nici eu nu consider ca animalele trebuiesc mancate, animalele au si ele o viata si nu merita sa moara, doar ca oamenii sa isi satisfaca niste mofturi, eu sunt vegetarian de 9 luni si sunt bine mersi si fara carne. Daca doresti sa vezi un documentar despre animale si chinurile prin care trec ele ca oamenii sa consume carnea lor, te invit sa vizionezi Earthlings, linkul este acesta https://www.youtube.com/watch?v=UeBGp9PwS6M Eu m-am uitat la acest documentar pana la final si am ramas socat de ce se intampla acolo si nu ma puteam opri din plans.

NOname
| NOname explică (pentru Mayhem666):

Te felicit, nu eşti o adunătură de celule insensibilă.

Şi eu am avut o reacţie asemănătoare când am văzut Earthlings pentru prima dată, m-a zguduit cu totul. Dar nu ştiam că există şi o variantă subtitrată. Mă gândesc că poate aşa informaţia va ajunge mai uşor şi la cei care nu ştiu engleză (cine are această scuză). Mulţumesc frumos.

| sublime89 a răspuns (pentru NOname):

Asa-i. Mai greu e sa-i faci si pe altii sa-si doreasca sa deschida ochii. Educatia de calitate e mereu cea mai importanta. Doar odata cu ea vine acea realizare ca in lumea asta mai conteaza si altceva in afara de noi. Poate aflam si ca nu natura a fost modelata pentru noi, ci noi ne-am modelat dupa natura. E extrem de important sa aflam si locul nostru in spatiu si timp. Sa vedem ca lumea nu a inceput odata cu noi, si ca animalele au existat cu mult inaintea noastra. Sa vedem cum si stramosii nostri au fost candva animale. Si nu ar fi rau sa invatam si ca nu suntem buricul universului, ci doar o mica farama nesemnificativa. Ar fi o lectie de umilinta foarte bine venita in situatia in care ne aflam, pentru ca nivelul arogantei e enorm. Iar aroganta nu atinge asemenea cote decat acolo unde si ignoranta e pe masura.

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Într-adevăr! Bună remarcă!

| Mayhem666 a răspuns (pentru sublime89):

Ai dreptate, dar exista o mica problema, nu e greu sa deschizi ochii cuiva, problema e ca unii chiar nu vor sa deschida ochii, ca daca ar vrea asta, ar fi usor pentru cei ca noi sa ii ajutam sa deschida ochii si sa vada realitatea, dar exista prea multa aroganta in lume si de aceea ni se pare greu, adevarul nu e ca nu ei nu pot, ci ca ei nu vor asta, cum ai spus si tu, nivelul arogantei este enorm, si multi se cred buricul pamantului, ei cred ca totul se invarte in jurul lor, dar nu e deloc asa cum cred ei. Si ce ma eneveaza cel mai tare la unii e ca vin cu scuza : "suntem oameni si suntem in varful lantului trofic, asa ca trebuie sa mancam carne ca sa nu murim", really, suntem in perioade moderne si avem acces la mancare, se gaseste cate un magazin la fiecare colt de strada, nu e ca si cum am trai in padure si trebuie sa ne vanam mancarea ca sa nu murim de foame, dar unii oameni au o gandire mai lenta si nu proceseaza acest lucru, sau ei inca mai cred ca sunt in era in care oamenii vanau si apoi mancau ce au vanat ca sa nu moara de foame. Cred ca te-am plictisit cu acest comentariu lung, dar in concluzie, sunt de acord cu tine, sper ca nu ai interpretat gresit acest comentariu confuz pe care l-am scris, sunt de partea ta, chiar aveam chef de vorba si imi place mult sa dezbat pe acest subiect. Vreau sa fac limea sa-si deschida ochii si sa realizeze ca nu mai suntem in era primitiva si nu trebuie sa vaman animalele ca sa nu murim de foame. Am pus si eu o intrebare asemanatoare mai demult si oamenii mi-au sarit in cap, dar ma bucur ca mai sunt si oameni normali ca tine, care sunt cu picioarele pe pamant si realizeaza in ce lume traieste. Pace