| DonEduardo a întrebat:

Intrebare pentru baieti. Considerati ca un baiat ar trebui sa se uite in prim plan la calitatile morale ale unei fete sau la cele fizice?

Răspuns Câştigător
| wildthing a răspuns:

Noi barbatii suntem niste creaturi destul de simple si ne ghidam in primul rand dupa aspectul fizic...nu avem ce face, asa suntem noi construiti. Daca femeia respectiva nu ne atrage fizic, poate sa aiba ea toate calitatile morale din lume si tot nu vom fi interesati de ea. Sigur ca ne dorim sa fie si fata buna, dar in primul si in primul rand trebuie sa existe atractie fizica. Stiu ca voua fetelor/femeilor va e greu sa intelegeti, pentru ca voi sunteti perfect capabile sa va implicati in relatii cu barbati de care nu sunteti atrase fizic. Noi nu suntem asa, nu putem!winking

94 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Bine, si filosofia e frumoasa si grea, insa aia nu prea reprezinta mereu realitatea.
Mai simplu e sa intelegem realitatea, culmea.

Se bate apa in piua ca sincer multi nu inteleg cum sta treaba desi s-a explicat de n ori.
Si tot apar intrebari ca si cum nu s-ar fi explicat nimic.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Mosotti):

Si realitatea pleaca de la filozofie, precum si filozofia de la realitate.

Filosofia de la realitate da, insa invers mai putin zic eu.

De aceea nu vreau sa mai discutam: suntem pe pozitii diferite. Eu spun ce am invatat si trait, nu ce cred.

Daca ai tu o alta realitate care contrazice natura umana, e interesant, insa trebuie sa mai si demonstrezi in primul rand tie ca e asa, verificand in real.
Ca adevarul e doar unu! Al tau sau al meu.
Al meu se verifica de oricine.

Cine zice ca fizicul nu e rules, minte, se minte si pe el si pe ceilalti.
Iar daca zice pe bune, o zice ca nu are el sau ea acel fizic, si spera sa nu conteze, si sa fie placut pentru ce au ei.
Insa daca te uiti dupa cine se uita, se uita tot dupa frumos.

Un cetatean suna la Electrica:
- Alo, Electrica? Luna aceasta mi-ati bagat 300 kw de plata la curent.
- Si vi se pare mult?
- Da, ii raspunde cetateanul.
- Totu-i relativ, ii raspunde reprezentantul firmei de electricitate. Dumneavoastravi se pare mult, noua putin.
Parafrazand un cantec as zice: Nu uita ca-n viata totu-i relativ. Inclusiv adevarul.
-

Pai aia cu enelu ai dreptate, normal ca lor care-s giganti bogati li se pare putin, si cetateanului care are un salariu i se pare mult.

Dar la natura umana nu e relativ, si asta pe demonstrate ca la mate.
Nu poti sa zici ca e relativ dat fiind ca adevarul e doar unul aici.
Nu poti zice "unii plac pe urati, altii nu", ca atunci aveai tu dreptate, si ce bine era asa.
Chiar imi placea ca varianta mea sa fie falsa.

Deci care adevar e corect, se demonstreaza cu fapte, e f simplu, pe langa ca iti iese adevarul si cunoscand evolutia omului.

La faza cu enelu nu merge sa demonstrezi, ca adevarurile sunt amandoua corecte, doar depinde din care punct de vedere, e altceva.

De ex pe prietenu meu alfa il placeau cel putin 6 din 10 gagici, si gagici mistocute.
Pe programator nu l-a placut nici una in 25 ani, desi ambii au aceiasi varsta.
Poate una nasoala sa fi vrut cu el, insa aia, ca nu o lua altul mai dragutel, si vroia o familie asa seaca.
Dar pe aia nu o vroia el! Tocmai ca nu il atragea pe el.

Iar aia mai mistocuta il vroia dar pe interes, ca auzea ce job are si tot asa daca nu gasea pe altul dragutel. Si se f tot cu alfa pe ascuns.

Si vezi femei mai dragutele cu unii neatractivi (ca asta va deruteaza pe voi), pentru ca si ele vor familie, si dat fiind ca barbatii cam 30 % arata bine, si ele cam 80 %, 50 % ramase mai misto din ele cu cine se cupleaza?!
Ca ele vor copil in final, familie, si isi urmaresc interesul.
N-au de ales, dar nu au ceva pentru acel om, fac relatii seci.
Si se vede asta simplu, ii cauta de casa, masina, job, cica inteligenta (desi inteligentu le plictiseste insa e bun ca face bani de fapt), etc.

Cei dragutei nu-s cautati de astea, sunt acceptati si doar cu un job mediu, nivel mediu de inteligenta adica banal omu, simplu, si asa mai departe.
O sa zica "merg si cu tramvaiu dar meg cu barbatul pe care-l plac, nu cont ca n-are masina".

Dar la neatractiv zice "aaaa, pai nu e capabil, ce a realizat? Pai ce sa fac cu el?".

| ChrisRo a răspuns (pentru Mosotti):

Atata timp cat structurile lor cognitive pentru. intelegerea relatiilor interumane sunt defecte, pur si simplu nu vor intelege si vor prefera sa inlocuiasca lipsa de intelegere cu ceva care sa sune frumos.

| ChrisRo a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ce este frumusetea din punct de vedere evolutionist? N-oi tine dumneata cont de frumusete, dar sa stii ca la o intalnire cu o femeie, fix la cum arati se uita prima data, si daca nu treci proba asta, iti da cu flit. Asa ca pune mana si fa-te maxim de atractiv in caz ca nu esti. happy

| Mosotti a răspuns (pentru ChrisRo):

Pai asta i-am zis si eu lui codrut, i-am explicat, i-am zis sa verifice si in realitate totul.

Si fi interesant, astia care nu au fizic, zic mereu ca fizicul nu e eliminatoriu, dar si gandesc asa din pacate, pentru ca vor sa se minta ca nu ei au probleme de fapt cu fizicul, ci ca ele sunt tampite, neinteligente, etc, si ca sunt proaste ca se uita doar la figura misto si muschi.

Toti frumuseii si frumuselele nu zic chestia asta, sau chiar daca o zic, gandesc cum am zis eu.

Asa cum aia cu problema sexuale iti zic ca e pacat sexu nu stiu cum, ca prea mult te dilieste, etc, aia sanatosi niciodata nu o sa gandeasca asa.
Ptr ca nu pot ei sa faca, si isi gasesc motive ca si asa nu e bun domne, deci nu conteaza ca nu pot.

Daca un baiat sau fata nu e deloc atractiv sau atractiva, singura solutie e sa se duca la abator sa-si puna alta cap cu alta figura, altfel degeaba, si daca lucreaza corpul la sala, figura daca nu atrage, degeaba.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru ChrisRo):

Se unde ai scos tu si altii ca nu tin cont de frumusete? Daca vreau aventura frumusetea pe primul loc. Dar pentru o relatie, nu.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Frate, eu ti-am mai zis tie cu filosofia asta, nu se aplica in cazul asta! Ce, tu crezi ca toti filosofii au avut neveste/iubite? Nu, multe genii din lumea asta au murit singure! Filosofii spun de frumusete ca e subiectiva pentru ca ei se refera la cea sufleteasca, pentru ca filosofii rar se ocupa de suprafata, ci mai mult de interior! Si filosofia ca filosofia, dar basme ai citit? Basmele alea detin mai mult adevar decat tine! Nu mai stii cand printesa aia frumoasa de nu se mai poate se uita doar dupa Fat-Frumos si pe zmeul urat nu-l suporta? Ba chiar George Calinescu are o carte cu simbolurile din basme si zmeii stii ce simbolizeaza? Niste barbati urati, pe care nu i-a placut nimeni, dar aveau averi si printesele stateau cu ei din interes pana cand venea Fat-Frumos si le salva! Ce spunem noi aici nu e ceva nou, se stia inca din popor, numai ca lumea pe-atunci era mai sincera!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Ba se aplica si nu mai discut cu unu care nu are studiu de specialitate in domeniul filozofiei.

In filosofie nu am studii momentan, recunosc, dar in literatura da! Iar literatura se ocupa cu conditia umana, de-asta atunci cand vine vorba de societatea imediata, literatura iti da mai multe raspunsuri! As putea sa-ti dau exemple atat din literatura clasica cat si cea contemporana exemple care demonstreaza ce zic eu, dar oricum nu cred ca m-ai asculta!

Literatura se ocupa de literatura, nu de conditia umana. Literatura este gandirea unilaterala a unor oameni cu talent in scriere, dar nestiutori de stiinta, a majoritatii lor. Daca taceai, filozof ramaneai.

Literatura prin definitie este oglinda lumii! Esti chiar irecuperabil, n-am ce zice! Dostoievski vrei sa spui ca era nestiutor? Vai de noi happy!

Vai de tine. Litratura oglindeste in mod critic, idilic, foarte putin real lumea. Dar ce are sula cu prefectura. Ce are filozofia frumusetii cu literatura. Filozofia se ocupa cu altceva decat literatura, ca altfel n-am mai studia filozofie, ci doar literatura.
Eu zic sa te opresti ca esti pe langa subiect.

Eu zic sa te opresti tu, ca deja te contrazici singur! Chiar tu ai zis ca literatura oglindeste in mod critic lumea! Pai daca o oglindeste critic, automat o oglindeste si in mod real, ca n-ai cum sa critici ceva ce nu exista! Orice autor vede si analizeaza societatea in care se afla, si isi compune opera spunand ceea ce vede!

Tu ori esti prost, ori esti prost. Asa ca nu-ti mai raspund la idioteniile tale. Nu am vrut sa ti-o spun mai inainte, dar vad ca nu pricepi ce-ti spun.

Gata, nu mai zic nimic! Se vede clar frustrarea cum clocoteste din tine, ceea ce inseamna ca am dreptate, iar tu esti un plangacios mic care nu vrea sa accepte realitatea! O zi frumoasa iti doresc!

Pentru aventura tii cont de frumusete, iar pentru relatie tii cont de frumusete dar si de personalitate. Asa trebuie sa sune un enunt adevarat.

Sunt de acord, cu o simpla precizare: personalitatea trebuie sa fie pe primul loc si frumusetea pe al doilea, imbinate armonios.

Pe tine te cred, insa daca ar fi spus treaba asta o femeie, n-as di crezut-o. Si n-as fi crezut-o pentru ca exista o discrepanta evidenta intre ceea ce fac femeile si ceea ce afirma.

Da, mai ales ca in prezent pe primul loc pentru majoritatea femeilor este materialitatea: ce avere si ce venit are barbatul.

Si tot ai zis. laughing

Se inflacareaza si ele cand sunt atrase fizic de cineva, insa ele nu sunt ca noi; noi facem clar diferenta intre atractia sexuala si sufletul femeii. Noi zicem, "da, imi place ce fund are si vreau sa i-o trag". Pe cand la ele in cap e o totala confuzie. Ele sunt atrase vizual de un mascul si incep sa proiecteze tot felul de calitati asupra ăluia; ba ca e carismatic, ba ca e enigmatic, ba ca are nu stiu ce magnetism misterios, ba ca pi-el-em. La ele, atractia sexuala e ca un fel de drog care le rupe de realitate si le face sa viseze cai verzi pe pereti. Si faza naspa e ca vor sa ne bage in cap si noua aburelile alea sinistre. Dar na, noi ne uitam la fapte, nu la vorbe.

Ai dreptate, dar mai este ceva: concurenta intre fete. Care-l are mai frumos, care o duce in local mai luxos, care o poarta in masina mai luxuasa. Ca sa nu mai vorbesc despre disperarea de a avea un handralau langa ele, chiar daca-i prost ca bâta, muschi sa aiba.

N-ai ce le face... daca atat le duce dovleacul. Toata smecheria e ca barbatii de buna credinta sa nu puna botul la ce afirma femeile. Chiar daca acestea sunt bine intentionate, degeaba, nu te poti increde in spusele lor pentru ca nici ele nu stiu ce zic. De pilda, ar putea sa vina una pe aici si sa ne spuna ca trebuie sa fim educati ca sa ne placa femeile ( ha ha, ce revelatie!), cu toate ca la viata ei s-a incurcat cu tot felul de terchea berchea. Dar ea fie ascunde lucrul asta, fie nu-l constientizeaza!

Sunt trei tipuri de femei: 1. Pe cele pe care le poti tine cu bani. 2. Pe cele pe care le poti tine cu barbatia. 3. Pe cele pe care nu le poti tine nici cu bani nici cu barbatia.

Da. De fapt problema asta, aspect fizic vs psihic, a fost falsificata in primul rand de declaratiile mincinoase ale femeilor, si in al doilea rand de barbatii care "cumpara" femei. Cat conteaza aspectul fizic? Conteaza 100% si nu conteaza deloc. Cum asa?

Pai, daca te nasti sanatos fizic, se vor gasi destule persoane de sex opus sa te placa. Cat conteaza psihicul? Trasaturile psihice favorizeaza atractia dar nu o cauzeaza. Daca esti perceput complet neatractiv dpdv fizic, psihicul nu poate compensa acest handicap.
Acuma, ca tot esti tu cu filozofia; daca un golan da in cap la cineva si ii ia banii si îi duce iubitei lui, iar iubita lui exclama, "wow, ce baiat de caracter mi-am luat!" Cum e de fapt golanul, om de caracter sau un criminal ordinal? Căci femeile ne spun ca sunt atrase de caracterul barbatilor, dar iata, treaba asta e cu dus si intors. De aceea spuneam ca nu trebuie sa luam prea in serios declaratiile femeilor.
Acum, sa dezbatem nitel estetica asta frumosului... La oameni treaba e nitel mai complicata. Frumusetea inseamna de fapt sanatate, simetrie corporala. Orice asimetrie, cat de mica, este sesizata de catre ochiul uman si e catalogata drept uratenie. Uratenia este de fapt o boala, iar in termeni medicali se cheama dismorfie. Majoritatea sindroamelor ce aduc retard intelectual vin la pachet cu dismorfie (uratenie). De exemplu, sindromul down, sindromul williams, sindromul prader willy, pe langa retardul intelectual aduc cu sine si dismorfie.

Ce e interesant este faptul ca nu exista frumosi/sanatosi fizic cu retard psihic, doar in cazul "uratilor", gasindu-se indivizi cu deficiente de intelect. Uratenia/dismorfia poate veni la pachet cu un IQ mediu sau chiar de geniu sau, dimpotriva, poate veni impreuna cu grave probleme ce tin de inteligenta. De aceea natura a pus in noi instinctul de a simti repulsie fata de urati. Totusi, dismorfia simpla (fara retard), este rara, cam un caz la o mie de indivizi.

In rest, daca te nasti sanatos fizic si psihic, nu ar trebui sa ai astfel de dileme de genul, ce conteaza mai mult, fizicul sau psihicul, sau despicarea firului in 14 in ceea ce priveste relatiile intersexe.

Pe de alta parte, daca ne gandim ca 45% din romani sunt analfabeti, ca 49% din romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, ca majoritatea romanilor asculta manele, sau ca aproximativ 20% din romani au studii superioare, atunci, da, putem afirma, statistic vorbind, ca psihicul conteaza mult mai putin decat aspectul fizic. happy