| maphiotul a întrebat:

Salut.
De ce sa dau neapărat bacșiș la ospătar?
Dar la frizer?
Ce e cu aceasta obișnuință proastă?
Ce se intamplă așa grav dacă nu dau?

92 răspunsuri:
| Adrian4722 a răspuns:

Salut,vreau sa va lămuresc pe toți in aceasta seara, pentru clienți nu e obligatoriu tipsul, dar pentru Ospatar da, patronul ii impune un procent de 10% Per vânzarea pe care o face ospătarul, adică dacă la o vânzare de 5000 de lei ospătarul trebuie sa facă 500 de lei tips din care se împarte tot pe procente la tot personalul restaurantului adică Bucătărie, vase, barman, iar ospătarul seara rămâne cu 3 sau 4 % din acest procent, dacă procentul nu este atins spre exemplu in loc de 500 de lei sunt 150 de lei restul trebuie acoperită de Ospatar dacă are in momentul acela sau ii oprește din salariu,salariul ospatarului, deci nu, nu este obligat clientul sa lase dar ospătarul este obligat sa facă.Nu vreau sa credeți ca o spun in nume de rău dar eu sunt Ospatar si va zic sincer, pentru mine nu este o problema ca nu îmi lasă clientul tips, eu îmi fac aceeași servire si cu 50-100-500 de lei tips si cu 0 tips, problema este ca patronul îl obliga pe Ospatar sa scoată procentul de 10% din vânzare.Sa aveți o seara frumoasa in continuare, toate bune

| maphiotul explică (pentru Adrian4722):

Tu ai citit ce ai scris?laughing
Nicaieri in lumea asta nu e posibil asa ceva ce spui tu.
Fii serios.