anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

SalutY! Ati facut vrodata gesturi nobile? Daca da, le-ati facut din inima si cate?

Răspuns Câştigător
| dof21 a răspuns:

Presupun ca atunci cand cineva face un gest nobil il face din inima. Eu de exemplu i-am dat unui prieten 500 Euro. In urma cu 2 ani a intrat la puscarie saracul (accident pe trecerea de pietoni, fara victime, dar totusi a facut 1. 5 ani), Cand a iesit i-am dat 500 Euro pentru a putea incepe cat de cat noul drum. I-am spus ca nu ii vreau inapoi, dar sa imi promita ca candva, undeva va face si el acelasi gest pentru altcineva.

158 răspunsuri:
| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

Da am ajutat cit am putut dar nu m-am laudat niciodata ca am facut un gest nobil deoarece nu este bine, daca poti face un gest nobil sa ajuti pe cineva la nevoie nu trebuie sa te si lauzi cu acea fapta, deoarece in momentul cind ne laudam nu mai este din inima este de lauda, chiar daca nu m-a vazut nimeni pentru acest gest al meu a vazut dumnezeu si este de ajuns sau in concluzie nu trebuie sa stie mina stinga ce face mina dreapta.in momentul cind ajut pe cineva sint constienta ca mi-am salvat viata deoarece o fapta buna ne va lungi viata. daca imi permiti am sa iti spun si o fapta reala care s-a intamplat cu mii de ani in urma.doi tineri urmau sa se casatoreasca dupa casatorie cel care ia casatorit a inceput sa plinga iar altcineva l-a intrebat de ce plinge iar acel om a raspuns ca stie ca miine dimineata cei doi casatoriti voi fii muscati de un sarpe ce era ascuns sub patul lor. cei doi casatoriti au mers acasa nestiind de ce li se vor intimpla si sau asezat la masa sa manince dar au auzit la usa un ciocanit, femeia a mers si a deschis usa unde astepta un batrinel care a rugat-o sa ii de-a ceva de mincare, cei doi casatoriti aveau pe masa doar un castronas cu mincare care la dat acelui batrinel. dimineata cel care a spus ca cei doi vor muri muscati de sarpe a ramas uimit ca acesti erau in viata, dar dumnezeu vazind ca acesti sau lasat pe iei nemincati si au dat mincarea celui batrin nu le-a curmat viata.deci in concluzie facind o fapta buna iti vei lungi si firul vieti tale dar fara lauda.

| adyth a răspuns:

Nu cred ca are rost sa enumeram de cate ori am facut gesturi nobile. Gest nobil poate fi considerat si faptul ca nu razi de un copil care a cazut si ceilalti fac haz de necazul lui.
Da, am facut si gesturi nobile, dintr'alea la care te referi tu... dar cum, unde, si cate, nu e problema nimanui. Au fost, si'atat.
E bine sa faci, doar daca simti tu nevoia, nu ca sa le arati celorlalti ca "ai inima mare, sau bani".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, din inima.Nu mai stiu exact cate...

| M.G.R a răspuns:

Nu prea...Nici cersetorilor nu le prea dau banii, majoritatea pot muncii... asa ca de ce sa le dau?

| kamikaze a răspuns:

Sincer... am facut doar una nu pra am avut timp cfa nu pra ies din casa ata ete.

| MladinA a răspuns:

Sa fiu sincer DA! Si cu toate ca mai intrebat am sati povestesc si cum!
Era o zi de sambat si iesisem afar cu prieteni, o vecina de a unui prieten ne-a strigat.Baieti mi-au zis sa nu ma duc, dar m-am dus, femeia m-a intrebat daca merg pana la magazin sa-i iau o paine, ei bine m-am dus, toti prieteni mi-au reprosat ''Vezi ce prost esti nu trebuia sa mergi.'', in schimbul acestui efort depus de mine ea mi-a dat o punga cu covrigei, pe care nu i-am mancat eu.
In acceasi zii aveam niste bani la mine si am plecat putin prin oras (cu tot cu punga cu covrigei), si am vazut doi cersetori, mi s-a mila! Cand ne-am intors, i-am dat punga de covrigei unuia si bani mei (respectiv 5 lei) celuilalt, m-am simtit mult mai bine in aceea zi, acest lucru e fapt minor, dar eu totusi o consider o ''cauza nobila''!

| khrys a răspuns:

Am facut Ps:Asta nu e un motiv de lauda.Cred ca sunt vreo mii (hai ca am glumit)chiar nu stiu

| sasa_9207 a răspuns:

Anu acesta aproape 55 de gesturi nobile putin din inima dar le-am facut

| Dan_Tm a răspuns:

Daca faptul ca am iertat pe cineva odata pentru un lucru ce mi-a destabilizat la un moment dat destul de grav viata ar fi unul, da, dar nu as mai repeta asta.

| Biutzuca a răspuns:

Am facut cu suflet si am facut

| Aerosmith a răspuns:

Da. Sunt multe lucruri pe care le faci sa ii ajuti pe cei cu o situatie finaciara mai scazuta sau in alte probleme. Eu am facut gesturi nobile, le-am facut din inima si nu regret.

| Symona a răspuns:

Ajut toti prietenii din clasa mea sa aiba note mai bune laughinglaughinglaughing

| AndY_8355 a răspuns:

Da am facut dar nu se lauda cu asta asa ca nu mai spun nimic

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Andy~~Black~~Underground~~Mafia a răspuns:

N-am facut niciodata un gest nobil

| вяυηєтнα a răspuns:

Da am facut...si cu siguranta din inima daca nu ce rost avea sa le fac?

| Gosh. a răspuns:

Nu chiar...

| nestlebaby a răspuns:

Gesturi nobile? Normal, ca-s om si ma doare sufletul sa-mi vad semenii in suferinta.am dat de mancare, mai ales la copii si batrani ca astia-s adevaratii suferinzi care nu pot munci.acum cate au fost la numar...nu stiu.adica habar n-am...au fost cateva oricum si ori de cate ori imi bate cineva la usa (sarac)nu pleaca cu mana goala, iar daca se intampla sa nu am nimic atunci, ii zic sa revina a doua zi, dar de multe ori nu se mai intorc si asta ma intristeaza pentru ca chiar aveam ceva de oferit sa-i tina de foame sau de frig.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite serios nu vreau sa crezi ca ma laud asa ca iti spun aproape un sfert 44279 de fapte bune viata mea am facut asta pentru ca nu pot cand imi cere un om un creion macar sa nu-i dau

| khrys a răspuns:

Am facut multe si am facut cu ajutorul mintii al intelepciunii si al sufletului(zici cas eminescu)

| Cryssbest a răspuns:

Intrebarea in sine este stupida. Nu exista nimic mai rau pentru caracterul omului decat sa inceapa sa se laude cu faptele sale bune!
@andalu - jos palaria!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce insemna pentru tine a face un gest nobil

| LightBlue a răspuns:

Consider fiecare raspuns la intrebarile dupa TPU gest nobil, deoarece unele sau majoritatea ajuta oamenii si noi ce vrem de fapt?

si normal ca sunt din inima love struck...

| nonameih0000 a răspuns:

Am facut. normal ca din inima ca daca nu era din inbima nici nu mai faceam. de mai multe ori...

| doc a răspuns:

Toate gesturile nobile sunt facute din inima si toata lumea a facut asa ceva mai mult sau mai putin dar asta nu inseamna ca trebuie sa te lauzi ca atunci nu l-ai mai facut din inima ci doar sa te vada lumea din jur si sa te admire probabil. Deci daca ati ajutat pe cineva tine pentru tine ca nu esti singuru

| OanaG a răspuns:

Da, putine dar am pus suflet

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

SalutY! am facut multe gesturi nobile. dar am facut gesturi cu mana. nu cu inima. cate nu se zice ca nu e frumoswinking

| zalisa a răspuns:

Ei doneaza pentru Haiti dar săracii din România mor de foame...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gesturile nobile pleaca doar din inima!

Întrebări similare