Presupun ca atunci cand cineva face un gest nobil il face din inima. Eu de exemplu i-am dat unui prieten 500 Euro. In urma cu 2 ani a intrat la puscarie saracul (accident pe trecerea de pietoni, fara victime, dar totusi a facut 1. 5 ani), Cand a iesit i-am dat 500 Euro pentru a putea incepe cat de cat noul drum. I-am spus ca nu ii vreau inapoi, dar sa imi promita ca candva, undeva va face si el acelasi gest pentru altcineva.
Sunt multe cauze nobile ce trebuie facute, insa dintre acestea una este speciala : donatia pentru oamenii ce au nevoie de ceva ce nu isi permit. Asa se ajunge la o criza de donatii la unii oameni ( PS : nu dati donatii la oamenii in care nu aveti incredere, deoarece donatiile voastre pot ajunge in magazin schimbate pe niste tigari
Eu am facut gesturi nobile: De Craciun, anul trecut, au venit la noi sa colinde 2 copii cu mama lor din Saveni.un baiat si o fata.erau mai mici decat mine.Le-am dat jucarii cu care nu ma mai jucam, le-am dat haine.iar fetei i-am dat o rochita si au zis ca o sa ne mai viziteze la vara cand o sa o poarte, si asa a si fost.si a doua: Am dat cel mai bun ghiozdan pe care-l aveam, unui copil de la camin.si le-am facut cu adevarat din inima, o si am facut mai multe dar vreau sa fiu modesta.
Am facut odata un gest nobil. Eram cu un prieten al meu intr-un parc. Am intilnit un tinar pe care prietenul meu il stia din vedere. A intrat in vorba cu noi, si a inceput sa se plinga. L-am crezut. Prietenul meu l-a ajutat cu niste bani ca sa ajunga intr-o anumita localitate sa isi rezolve niste chestii cu actele, eu cu o intreaga tinuta, pantaloni, camasa si pantofi de care zicea ca are nevoie la lucru pentru a fi angajat. Tragedia e ca in urmatoarele saptamini l-am mai vazut prin oras pe strada facind aproximativ acelasi lucru si cu altii... Cu asta se ocupa - cersea. Si mintea frumos, incit era crezut.
Am mai facut si alta data un gest nobil. Cistigam f bine pe atunci, mai bine ca oricind in viata mea. Avind munca de teren impreuna cu alti doi colegi, eram adesea pe strada, si circulam cel mai adesea intr-o anumita zona. L aun moment dat, o babuta a venit la noi, ne-a aratat o poseta rupta si s-a plins ca nu e din zona, ci dintr-un oras dintr-un alt colt al tarii, si ca nu are bani nici sa se intoarca acasa. Fiind in virsta, am crezut-o, si i-am dat cred ca jumatate din pretul biletului de tren, care era destul de scump pina in acea localitate. Toate bune si frumoase, dupa citeva zile am plecat in concediu la mare, dupa o saptamana ma intorc, si un coleg, mai sugubat el, ma ia la rost de gestul pe care l-am facut. Nu am inteles de ce pina ce nu mi-au explicat ambii colegi ce se intimplase: in acele zile cind fusesem plecat, ei o mai vazusera inca o data pe babuta facind cu altii acelasi lucru.
Bunica mea, o femeie extrem de buna si de credincioasa, nu a mai ajutat pe nimeni de cind a primit o femeie in casa peste noapte a cazat-o intr-o camera cu intrare separata, i-a dat seara sa manince, i-a dat tot seara si bani de drum pentru a doua zi a ajunga acasa, iar a doua zi dimineata s-a trezit cu toate usile deschise si cu dulapurile golite de haine si lucruri.
Orice gest nobil, l-am facut din inima, chiar si cele descrise aici, si nu imi pare rau nici in ziua de azi de cele intimplate, insa am inteles ca trebuie sa deschid ochii bine inainte de a face un gest nobil, caci sunt destui profitori care vor incerca sa profite de pe urma bunatatii mele.
In opinia mea cand esti tu personal fericit ai sentimentul acela de a dori sa-i faci si pe altii fericiti
Am facut gesturi nobile.dar nu le enumar ca nu sunt prea multe gesturi nobile dar sunt lungi. vreau sa fiu cinstit si sa zic ca am facut 10 gesturi nobile.promit!
Sincer sa fiu nici nu stiu ce gesturi nobile am facut, dar sigur am facut macar 2 gesturi nobile din inima.
Buna, am facut fapte nobile destul de multe. doua dintre ele sunt: am donat jucarii la scoala tatuli meu, fiindca saracii nu aveau absolut nimica, si am mai facut desene pentru bani pentru japonezi... am un link de la adevarul :http://www.adevarul.ro/......55286.html desenele sunt ale mele, barcile ale colegei mele de banca;)
Si da, le-am facut din suflet... cum altcumva trebuie s-a te bucuri cand faci un gest dragut, stiind ca ai ajutat pe cineva
Da am facut si voi face mereu, pe viitor planul meu ar fi sa fac o casa pentru copilasii care nu au parintii sau sunt maltratati. stiu ca este greu dar daca ai ambitie reusesti.
Cand faci un gest nobil il faci din inima, Eu sincer tot ce am facut am facut din inima si nu conteaza ce am facut sau cate am facut. Conteaza ca am facut. Nu regret nimic chiar daca nici un multumesc nu am primit. Asa se intampla cateodata cand vrei sa ajuti. Am avut prieteni care nici macar nu le pasa cand faceam ceva pentru ei, chiar am avut prietene carola le faceam toate poftele, chiar daca era din buzunarul meu nu a contat. Tot ce am facut am facut din inima
Am donat 10 euro la un fetita cu sindromul dawn si 20 de euro la un baietel bolnav la inima si chiar am facut-o cu suflet.Voi dona bani in continuare celor ce au nevoie.
Orice gest nobil il faci cu inima ...si daca respecti pe cineva te respecti si pe tine
Da,am facut dar nu sunt sigura daca astea sunt chiar gesturi nobile, pai le-am ajutat pe doamnele de servici la scoala si am donat bani pentru un spital marie...
Pai am dat jucariile de cand eram mica bine inteles cele mai intacte unei case de copii agandonati si am donat si haine. cam atat
Este interesanta aceasta intrebare presupun ca foarte multi dintre noi am facut cel putin un gest din suflet insa nu trebuie noi sa ne laudam stim ca lauda o sa vina la momentul ei, oricum e foarte bine ca mai exista oameni cu suflet in lumea asta nebuna in care traim! Din pacate aceasta criza a facut`o si pe mama mea sa nu mai poata da prea multe lucruri insa eu incerc sa fac tot posibilul sa mai dau ce nu am nevoie
Cred ca daca faci gesturi nobile pentru cineva le faci din inima si din dragostea pentru cei din jur, nu din obligatii. oricum nu vad rostul obligatiilor pentru asemenea gesturi. si da am facut cateva gesturi nobile pentru oamenii care m`au impresionat cu povestea sa mai mult decat altii si cred ca este necesar sa ajutam si noi pe alti oameni oricum banii tot se duc, macar sa se duca cu rost
succes. si apropo tu ai facut gesturi nobile?
Da.am gasit un portofel in statia de autobuz si inauntru avea si un buletin si am intrebat pe toata lumea de el pana l-am gasit si am inapoiat portofelu, am dat toate jucariile mele si hainele de cand eram mica unor copii saraci, am adunat bani si le-am luat cateiilor de pe strada mancare si etc
De fiecare data cand ma intorc de la scoala si gasesc vreun cersetor, mereu ii dau bani si cornul pe care ni-l da la scoala.
Odata au venit la mine la usa o femeie cu un copil si le-am dat bani si copilului i-am dat niste haine de-ale mele pe care nu le mai purtam. Oricum eu am o groaza de haine si nu mai am ce face cu ele, de ce sa nu-i ajut pe ceilalti daca am cu ce?
Da.Normal ca din inima.FFF multe.Stiu si eu cum e sa ai nevoie de sprijinul altora.Si eu am avut nevoie de o operatie si m-au ajutat multi din pritenii apropiati si vecini.Asa ca am facut si eu multe gesturi la fel de inimoasa, pentru. ca am fost si eu in situatia a atatia oameni.Gesturile facute din inima schimba oamenii din rau in bine, te ajuta sa devii mai inimos, doar trebuie sa ai vointa.
Da foarte multe,nu stiu numarul, daca le-asi numara ar fi ipocrizie.
Consider orice zi in care nu reusesc sa fac gesturi nobile, in care nu reusesc sa daruiesc ceva fara sa astept recompense, o consider o zi pierduta, o zi traita doar pentru a respira, traita in egoism
Balboa întreabă:
BackInTime întreabă:
MrBlueEnergy întreabă: