NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Un articol care, zic eu, merită citit, un caz impresionant:
http://republica.ro/......a-infernul
Unde e graniţa între disciplinare şi abuz? Cum de sunt atât de mulţi adulţi, care nu ştiu să facă diferenţa între cele două?
Voi aţi fost abuzaţi în copilărie sau mai sunteţi? Aveţi de gând la rândul vostru să vă agresaţi copiii sau veţi alege o abordare non-violentă în procesul educării lor?
De ce în societatea noastră a-ţi plesni nevasta e revoltător, iar a-ţi bate copiii, care sunt şi mai vulnerabili, e destul de normal, acceptabil? Doar pentru că mai toţi am trecut prin aşa ceva? Până când?!

67 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns (pentru ubox7007):

Ai scris mult si nu am inteles nimic!
Userul a propus spre dezmatere un subiect, ce-i rau in asta?
Empatia este (sau ar trebui sa fie) caracterstica tuturor, oricand poti fi de partea ailalta!
Acum imi vine imi minte cazul sotilor Rotariu (el e fotbalit)
Acesti oameni au adoptat o fetita care a fost abuzata (putin spus asta) de bunica lui.A fost batuta, arsa cu tigara, nu ii dadea mancare! Asta pe langa boala pe care o avea!
Acesti OAMENI au salvat acest copil, l-a adoptat, l-a dus prin spitale si a facut multe operatii! Trebuia sa lase acel copil sa moara?
Poftim link
http://stirileprotv.ro/......si-tu.html

| MariaMary122333 a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce? Esti violent, nu te poti controla si cand cineva vine cu adevarul te loveste prea tare?
Esti adult, la inteligenta pe care o ai, sunt copil dar stiu cu ce se mananca totul.

| ubox7007 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Pai asta ii chestia, pe scurt am zis ca sunt satul de persoane care zic ca sunt empatice, dar tot ceea ce fac este sa stea pe internet si sa se dea cine stie ce scula in bascula, tocmai de aia, daca citesti ghiveciul pe care l-am scris vei gasi undeva ceva de voluntariat, sau ca s-ar implica in aceste lucruri nu numai sa le puna pe internet pentru curiozitatea "cum or gandi oamenia acestia" si apoi sa zica "De ce în societatea noastră " gen ce ii societatea asta? de ce se tot generalizeaza. Faptul ca acei oameni au facut o fapta buna, pentru mine, sincer inseamna mult si nu in acelasi timp, m-am nascut oarecum mai fara empatie sau emoti, daca ma urasti ca nu idolatrizez ceea ce au facut alti, asta e, mult noroc tie sa faci ceea ce iti doresti.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru ubox7007):

Gata,bre am inteles inteles(nu trebuie sa-mi desenezI)

EU CRED CA AICI tot un fel de voluntariat se face! Aici ma refer la procentajul ala mic, dar insemna care AJUTA cu adevarat! S-a intampat sa primesc mesaje in care mi s-a multumit pentru ajutor, conteaza mai mult decat funda!
Si mai cred ca adevaratul voluntariat NU se face la TV sa te vada o tara intreaga cum ii ajuti pe cei mai putini norocosi ca tine!
Sper ca ai inteles unde bat!
The end, ca ma bate NOname ca am iesit din tema!

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

hee hee Nu, îţi mulţumeşte că ai răbdare cu toţi...care pricep mai greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru MariaMary122333):

Tocmai ca esti copil...

| ubox7007 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu bati nicaieri, ceea ce zici e asemanator cu "mi-am pus steagul frantei pe poza de la fb, sunt de un real ajutor"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ubox7007):

+1 pentru acest ultim comentariu.

In rest, vrei sa ii furi painea lui NOname. big grin
E ceea ce face ea cel mai bine pe site, conduce revolutii virtuale impotriva BOR si mai stiu eu ce gaseste si o deranjeaza. Pana la urma e dreptul ei sa posteze ce vrea in schimbul de opinii.
Nu pot sa zic ca ma deranjeaza tocmai postarile ei pe langa oceanul de postari monosilabice si mediocre de la pustani care se gasesc pe site 90% in categoria celor conversationale. Uite, asta apreciam daca puteai si tu sa remarci!
De NOname chiar n-are rost sa te iei, iar pe ea oricum n-o strica postarile (ideile lor in speta), ci atitudinea impulsiva si caracterul dusmanos pe care le demonstreaza pe site atat verbal cat si nonverbal prin aparatul ei de marcat voturi. Devine foarte agitata cand o contrazici. Si eu te pup, NOname! kiss

Insa iti zic eu ca e prost cum gandim noi. Din moment ce o majoritate considera normala o prostie, noi picam aia prosti. Daca Mark Zuckerberg considera ca pe Facebook e un real ajutor sa pui un watermark cu steagul Frantei la profil atunci toata lumea va considera la fel. Idem la Colectiv si toate dezastrele sociale care vor mai avea loc. In ziua de azi empatia trebuie arătată altora.

| MariaMary122333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, sunt. Ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt copila lui!
Multumeste-i si tu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta zic si eu! Ar trebui sa ne fie permis sa ne batem nevestele! De ce acceptam sa ia toata lumea bataie cu exceptia femeilor? Ele nu sunt oameni, n-au suflet?

Corectia fizica e uneori binevenita. O palma sau o nuia la fund nu va traumatiza pe nimeni, niciodata. De 2000 de ani umanitatea si-a educat astfel progeniturile, nu inventati voi roata astazi. Iar cretinii care fac abuz de asta si ajung sa-si raneasca proprii copiii trebuie decazuti din drepturi si batuti, la randul lor. In repetate randuri si fara mila. Batuti pana cand ii va durea numai gandul ca ar mai putea lovi vreodata pe cineva.

| CοnstruimCatedrala a răspuns:

Si eu si fatele meu am fost batuti de mici si am ajuns oameni cu frica si respect fata de DUMNEZEU.

NOname
| NOname explică (pentru CοnstruimCatedrala):

Fain avatar http://i.imgur.com/ak46ffW.png :))

| Gizăz a răspuns (pentru anonim_4396):

Las' ca mai ai un an şi scapi. Îţi găseşti o slujbă, temuţi, poate te duci la facultate. Dacă vrei nu trebuie să-i mai vezi vreodată.

| CοnstruimCatedrala a răspuns (pentru NOname):

Stiu. Fiecare cuvintel de acolo e scris de mine sub influenta duhului sfant.

| sofisis a răspuns:

Cum unde e granita?
E una extraordinar de mare. Sa dai o palma la fund e disciplinare, sa arunci cu scaunul sau cu orice alt obiect dupa copil e abuz.
Sa nu il lasi afara o zi sau sa manance desert e disciplinare, sa il inchizi in casa o saptamana e abuz.
Cine nu stie sa faca CLAR diferenta intre disciplinare si abuz...NU are de ce sa faca copii, CLAR!
Nu am fost abuzata dar o vecina de-a mea da. Tin minte ca a pus-o tac-su o data sa doarma afara, in cusca, cu cainele. A aruncat cu o sticla dupa ea o data. Ma rog...cate si mai cate.
Era o fata extrem de retrasa. S-a "maritat" la 15 ani si la 16 sau 17 deja era mama. Nu a terminat scoala dar macar a dat de un baiat cumsecade.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CοnstruimCatedrala):

Dumnezeu nu promova iubirea, iertarea si intelegerea? Iar tu ai la avatar o imagine care promoveaza tortura si vorbesti despre palosuri. Prin ce faci contrazici lucrurile in care sustii ca crezi iar asta te face prea prost pentru crestini. Iar pentru atei esti prea prost prin prisma lucrurilor in care spui ca crezi. Va trebui sa infintezi un cult.

| CοnstruimCatedrala a răspuns (pentru anonim_4396):

Palosul il folosesc ca sa ma lupt cu satana, la fel cum Sfantul Gheorghe avea sulita, eu am palosul. Nu trebuie sa il iubim pe satan care e rau.
Eu sunt CRESTIN ortodox si nu am sa infiintez alt cult. Si mama si bunica si stra stra stra bunica mea au fost crestini si s-au luptat cu dracu.
Eu le fac cinste cu credinta mea crestina lor. Ma voi lupta si eu cu dracu dar trebuie intai sa trec cele trei probe ale initierii.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

N-ai auzit de trolling?hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Am sperat si eu sa fie pe bune, sa am cu cine sa vorbesc sad

| sofisis a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti nevorbit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sofisis):

Nu la modul pe care ti-l imaginezi, tu, nu. Discutia respectiva nu s-ar fi bazat pe politeturi.

| sofisis a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa iti fie rusine ca te gandesti la ce m-am gandit eu! Unde e puritatea aia din tine pe care o apreciaza toata lumea? S-ar zice ca incep sa te corup. tongue

| Fatamuntilor a răspuns:

Abuzul se face si pe plan emotional!
Ce m-a revoltat pe mine astazi?
Cred ca ai auzit de cazul femeii care si-a abuzat sexual copilasi de nici trei ani! Femeia facea vidiochet in care si-a implicat si copilasii! Mintea mea refuza sa inteleaga asa ceva! Mai mult sotul femeii era ingrijorat pentru acea femeie de ce ar putea pati in inchisoare (se stie ca oamenii care fac asfel de lucruri nu au viata usoara in inchisoare),decat pentru acei copilasi!
Sper din tot sufletul ca acei copii sa nu sa se intoarca la parintii lor pentru ca nu ii merita!

Nu doar in societatea e valabil cea ai spus tu in ultima fraza!
Din pacate unii parinti considera ca au drept de viata si de moarte asupra copiilor lor e cunoscuta fraza,, Eu te-am facut, eu te omor''
Trebuie schimbate legi, trebuie schimbate mentalitati, dar e cale lunga pana vom reusi sa facem ceva!

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

Aşa e.

| anonimg a răspuns:

In mod normal o pedeapsa trebuie sa fie aplicata copilului in asa fel incat acesta din urma sa o accepte. In caz contrar, corectia primita este agresiune fata de copil.
Astfel, avand in vedere cele de mai sus, eu as da o lege ca orice copil sa poata pleca de acasa -fara a-i fi frica de parinti- intr-un loc amenajat de stat, intr-un loc unde se simte bine. Iar pe parintii aceia care raman astfel fara copii, sa plateasca statului 20% din venitul lor pentru fiecare copil. Sa traiasca astfel fara copii pentru totdeauna, pana cand vor invata sa iubeasca copii.
Deci ce vreau sa spun este ca intr-o casa, intr-o familie, ori exista dragoste ori nu mai exista copii(adica nu mai exista familie). Caci fara dragoste nici-un om nu poate trai.(Numai cand omul va cunoaste dragostea, atunci si doar atunci el insusi poate spune ca traieste cu adevarat).
Caci mai bine te nasti intr-un grajd ca Domnul Hristos dar cu parinti iubitori ca Maria si Iosif, decat sa te nasti oriunde in alta parte fara dragoste.
Caci asa cum am spus si o mai spun, puii animalelor se bucura de o mai mare afectiune din partea celor care i-au adus la viata, decat se bucura cei mai multi copii din partea acelora care i-au nascut.
Caminul trebuie sa fie un colt de rai. Dar in 90% din caminurile existente in tara si in intreaga lume, acestea sunt iaduri in toata regula, nu colturi de iad.
Ce e de facut? Raspunsul il gasim aici:
"Isus S-a uitat tinta la ei si le-a zis: "La oameni lucrul acesta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta."" (Matei.19:26)
Sa stiti fratii mei, caci daca traim, nu traim pentru ca parintii nostri ne-au adus la viata; ci traim pentru ca Dumnezeu ne-a adus la viata. El a hotarat lucrul acesta pentru noi. Nu este vina Lui ca unii dintre noi ne-am nascut in familii rele. Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie buni.(Oricum, nici un om rau nu va avea parte de viata viitoare, ce-a vesnica, ci va trai doar pentru viata aceasta). Totusi, El este Tatal nostru. Noi nu suntem fara speranta. Exista nadejde pentru fiecare dintre noi. Si Dumnezeu nu ne-a adus la viata din intamplare, ci fiecare dintre noi are un loc in planul Sau. Sa venim la El asa cum suntem; sa ne apropiem de El si vom cunoaste pacea Lui, pace de care avem atat de multa nevoie!

| tudorvolcano a răspuns:

Înainte era la fel de puțin revoltător să-ți plesnești nevasta pe cât să-ți plesnești copilul.
Femeia a câștigat recent un grad mai mare de independență.
Copilul în schimb nu beneficiază de independență totală, fiind în grija părinților în mod legal. Abuzurile se pot întâmpla din această cauză.
Un abuz este când cineva întrece o anumită limită a normalității, dându-i în consecință copilului o proastă educație sau traumatizându-l.
În link-ul pe care l-ai arătat este vorba de o fată în primul rând și în al doilea rând de fratele ei.
Cu fetele trebuie o abordare severă, dar non-violentă. O fată când devine femeie trebuie să fie echilibrată emoțional, pentru că femeile sunt cele care fac conexiunea dintre oameni în prim plan. Această abilitate s-a dezvoltat încă de când bărbații plecau la vânătoare iar femeile rămâneau să aibă grijă de copii. Femeile au dezvoltat în consecință o inteligență emoțională foarte elevată. Dar ce se întâmplă când o femeie este instabilă emoțional? Se rupe cerul în două. Fix din această cauză a început războiul Troian, Constantin cel Mare și-a executat fiul din prima căsătorie din cauza celei de-a doua femei, Soliman I la fel, viața doamnei Mata Hari a avut un impact masiv asupra primului război mondial și multe alte evenimente. Bărbații conduc lumea, iar femeile conduc bărbații.
Cu băieții trebuie o abordare diferită. Când devin bărbați, ei sunt baza societății din vremurile vechi deoarece ei aduceau hrană pentru familie, ei vânau și tot ei își dezvoltau o inteligență mecanică adaptată vânatului, care s-a transformat ulterior într-o vânătoare de resurse materiale în general. Bărbații trebuie să fie duri, educați riguros și sever, violența poate câteodată să fie inclusă, deoarece ei conduc familia și ei o întrețin. Un bărbat slab este mai puțin important în societate de când un bărbat puternic.
În concluzie : trebuie un mod de educație pentru băieți și un altul pentru fete.

NOname
| NOname explică (pentru tudorvolcano):

Adică musai sexistă?

| tudorvolcano a răspuns (pentru NOname):

Nu, doar diferită pentru maximă contribuție asupra societății.
Depinde și de fiecare persoană. Dacă avem cazuri cu totul excepționale, se face excepție de la regulă.
Există multe femei care preferă să ia în grija lor treburile bărbaților, o trăsătură dezvoltată datorită evoluției umane, când în epoca de piatră bărbatul murea și femeia rămânea cu plodul. Totuși femeia văduvă se bazează de asemenea și pe abilitățile sale sociale, obținând cu ușurință ajutor de la un bărbat dacă îl cere, dacă conștientizează că nu este născută să ia rolul bărbatului în întregime. Dar din păcate în multe cazuri se întâmplă ca femeia să devină orgolioasă și să gândească doar emoțional, și foarte puțin logic. Astfel au apărut ca o urmă a evoluției aceste fete „băiețoase", care dezvoltă și o inteligență mecanică cu cea a bărbatului, dar un pic mai puțină inteligență emoțională ca o femeie de rând, consecința fiind un stadiu superior de pragmatism față de alte femei. Inteligența emoțională a femeii „băiețoase" dă un spor de ambiție și determinare pe care bărbații nu-l au.
În schimb niciodată un bărbat nu ar putea prelua rolurile unei femei. Nu ar avea în viața lui destulă empatie încât să o poată înlocui în întregime pe femeie pentru grija copilului. Bărbatul se va baza atunci în principal pe rudele sale feminine pentru creșterea copilului, sau în alte cazuri chiar pe următoarea soție. Bărbații care au un nivel de empatie mai crescut și o inteligență mecanică mai redusă se bazează mai degrabă pe determinare și ambiție pentru succes, dar trebuie să muncească mai mult pentru a ajunge la rezultatele pe care bărbatul de bază le atinge cu mai multă ușurință și mai puțină ambiție. De obicei, un bărbat este împins din spate de o femeie : mama, sora, bunica, soția, sau chiar de toate în același timp, deci nu prea are nevoie de ambiție proprie.