Ai mai pus întrebarea asta și ți-am răspuns și eu. Încerc să dezvolt, poate te liniștești...
Ceea ce descrii în privința menstruației, stărilor de sănătate și ale stresului este destul de frecvent în adolescență și poate fi influențat de mulți factori, precum hormonii, stilul de viață sau stresul emoțional.Dereglările hormonale în adolescență pot apărea din mai multe motive și se pot manifesta prin modificări ale ciclului menstrual, stări de oboseală, dureri de cap, fluctuații de greutate, schimbări de dispoziție și multe altele. În această perioadă, hormonii tăi sunt în continuă schimbare, iar uneori ciclul menstrual poate fi neregulat sau fluxul poate varia. De asemenea, lipsa de somn, alimentația nesănătoasă și stresul pot amplifica aceste dereglări.
Stresul, mai ales când provine din mai multe surse (probleme emoționale, școală, relații sau chiar pierderea mamei tale), poate afecta foarte mult echilibrul hormonal. Stările de neliniște, anxietate sau presiune pot influența activitatea ovarelor, iar acest lucru poate afecta regularitatea ciclurilor tale menstruale. De asemenea, obiceiurile tale recente, cum ar fi schimbarea orelor de somn, alimentația nesănătoasă, consumul de energizante și fumatul, pot contribui și ele la disfuncțiile hormonale.
Modificările în fluxul menstrual, precum scurgerile maronii și schimbările de consistență, pot fi și ele cauzate de dezechilibre hormonale sau de stres. De asemenea, după un episod de stres sau de schimbări în stilul de viață, corpul poate reacționa diferit la menstruație, inclusiv prin dureri mai mici sau absența.
Trebuie sa ajungi la ginecolog imediat, nu dupa 18 ani, ca atunci este deja tarziu sa mai poti rezolva ceva, daca continui in felul asta.
tatal tau NU te poate da afara daca esti bolnava si mergi laMedic, dimpotriva, te va duce el de mana daca-i spui ca ai probleme de santatate.
Nu mai inventa motive prostesti sa nu mergi la medic, fiindca indolenta si minciuna iti afectaeza santatea, daca ai intr-adevar probleme de sanatate, deci fa-ti rpogramare si mergi imediat la medic.
Mulțumesc de calamitate și înțelegere, și îmi pare rău de repetare însă doamna violeta mereu trebuie să pună răul în față, de fiecare dată când am pus câte o întrebare indiferent de natura ei fie ca vorbeam de școală, probleme de genul sau orice altceva trebuia să vină să trântească ceva grav.
Asa e ea. Doar ignor-o. Eu aia fac. Nu asculta de ea