| elenavalentina776 a întrebat:

Bună,am și eu o întrebare, ca și context în ultima vreme mă confrunt cu ceva ce nu îmi dă pace așa ca vreau să vă întreb
ce presupune o dereglare hormonală?
eu am 17 ani și jumătate, menstruatie de pe la vreo 11-12 ani nu mai rețin exact.
Menstruatia mea a fost teoretic normală, primii 2-3 ani a curs exagerat de mult și aveam dureri imense dar după aceea am început să am un flux normal cu dureri dar nu chiar așa imense,în iunie sau iulie am încercat să îmi încep viața sexuală dar asta nu s-a întâmplat teoretic fiindcă nu prea am rezistență la durere, mă rog am fost stresată am tot făcut teste de frică dar bineînțeles ca toate negative, m-am liniștit și pe 1 decembrie am încercat a doua oară, n am reușit, m-am protejat și iubitul meu s-a spălat pe mâini când m-a masturbat si tot așa am încercat tot ce putem să fie totul bine și safe.
Pe 6 decembrie mi-a venit menstruatia normal, a ținut cat trebuie.
Pe 30 Decembrie am observat o scurgere maronie care pe parcursul zilelor a devenit roșiatică ca mai apoi pe 4-5 să devină menstruatie,a fost slab cantitativă,ziua următoare a devenit abundentă să zicem normală cu un cheag două ceea ce nu mi s-a mai întâmplat de mult dar nu am mai prezentat dureri de burtă aproape deloc ceea ce e ciudat la mine ca mai mereu aveam dureri. Dupa acea zi am tot avut scurgeri slabe câteva picături.o zi aproape s-a oprit și după acum am văzut iar o scurgere așa roșie cu textură de gălbenuș de ou dar asta după ce iubitul meu m-a masturbat vaginal.
Voiam să vă întreb dacă se întâmpla asta de la dereglările hormonale sau de la o posibilă prezență a stresului.M am stresat mult.
Aveam stări de amețeală și de vomă în general după ce mergeam cu autobuzul și după ce am luat vitamine mi-a trecut,am luat un complex de vitamine și minerale, vitamina B1, 2, C și tot așa,eu sunt ipohondra și am început să mă stresez zilnic ca vai mor nu știu ce,m-am stresat și pentru starea tatălui meu ca îmi făceam filme urate,pentru starea iubitului meu, mă stresam la școală, mi am schimbat în vacanță programul de somn mult.
Normal dormeam la 22:00-23:00 iar după în vacanță am început să dorm și pe la 03:00-04:00 și mai târziu chiar trezindu mă după pe la 7-8 dimineața,am mâncat nesănătos multe sandvișuri am băut energizante aproape seara de seara timp de o săptămână două am și fumat țigări dupa o pauza de câteva luni bune,posibil ca toate astea sa fie cauzate de viața nesanatosa?
De menționat ca beau foarte mult suc și sifon foarte rar apă plată.
Mă gândeam să adopt un stil de viață normal,să fac exerciții fizice să am grijă de mine să beau mai mult apă plată,am și luat în greutate sunt sigură,nu m-am cântărit dar simt ca am luat în greutate.
Mă gândesc ca și viața nesănătoasă și stresul provoacă toată starea asta, stările de vinovăție dorul, plânsul.
Mama mea este decedată de 6 ani iar eu încă n am trecut peste și încă mă consum pe tema asta mai ales când tatăl meu deschide subiectul
Vreau să merg la doctor când voi fi majoră pentru ca tatăl meu mi-a spus ca dacă cumva ajung pe acolo și află între un fel sau altul mă da afară.In mai fac 18 ani.
Sper să nu faceți misto de mine sau să mă dojeniți cumva, sunt și eu un om ca și voi, nu aștept un răspuns clar sau un diagnostic vreau doar să știu dacă pot lua și asta în calcul nu doar lucruri grave cum ar fi cancer sau chestii..Mama mea a avut cancer pe gol uterin, dar a murit din altă cauză, insuficienta sanguină
nu începeți și voi ca sunt bolnavă și chestii vă implor sunt disperată ..Sunt doar un copil

4 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Ai mai pus întrebarea asta și ți-am răspuns și eu. Încerc să dezvolt, poate te liniștești...
Ceea ce descrii în privința menstruației, stărilor de sănătate și ale stresului este destul de frecvent în adolescență și poate fi influențat de mulți factori, precum hormonii, stilul de viață sau stresul emoțional.Dereglările hormonale în adolescență pot apărea din mai multe motive și se pot manifesta prin modificări ale ciclului menstrual, stări de oboseală, dureri de cap, fluctuații de greutate, schimbări de dispoziție și multe altele. În această perioadă, hormonii tăi sunt în continuă schimbare, iar uneori ciclul menstrual poate fi neregulat sau fluxul poate varia. De asemenea, lipsa de somn, alimentația nesănătoasă și stresul pot amplifica aceste dereglări.
Stresul, mai ales când provine din mai multe surse (probleme emoționale, școală, relații sau chiar pierderea mamei tale), poate afecta foarte mult echilibrul hormonal. Stările de neliniște, anxietate sau presiune pot influența activitatea ovarelor, iar acest lucru poate afecta regularitatea ciclurilor tale menstruale. De asemenea, obiceiurile tale recente, cum ar fi schimbarea orelor de somn, alimentația nesănătoasă, consumul de energizante și fumatul, pot contribui și ele la disfuncțiile hormonale.
Modificările în fluxul menstrual, precum scurgerile maronii și schimbările de consistență, pot fi și ele cauzate de dezechilibre hormonale sau de stres. De asemenea, după un episod de stres sau de schimbări în stilul de viață, corpul poate reacționa diferit la menstruație, inclusiv prin dureri mai mici sau absența.

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sa ajungi la ginecolog imediat, nu dupa 18 ani, ca atunci este deja tarziu sa mai poti rezolva ceva, daca continui in felul asta.
tatal tau NU te poate da afara daca esti bolnava si mergi laMedic, dimpotriva, te va duce el de mana daca-i spui ca ai probleme de santatate.
Nu mai inventa motive prostesti sa nu mergi la medic, fiindca indolenta si minciuna iti afectaeza santatea, daca ai intr-adevar probleme de sanatate, deci fa-ti rpogramare si mergi imediat la medic.

| elenavalentina776 explică (pentru annonimaaaa555):

Mulțumesc de calamitate și înțelegere, și îmi pare rău de repetare însă doamna violeta mereu trebuie să pună răul în față, de fiecare dată când am pus câte o întrebare indiferent de natura ei fie ca vorbeam de școală, probleme de genul sau orice altceva trebuia să vină să trântească ceva grav.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru elenavalentina776):

Asa e ea. Doar ignor-o. Eu aia fac. Nu asculta de eahappy