Stai linistita, mie mi-a venit la 13 ani jumatate, aproape 14 ...si crede-ma, m-am dezvoltat normal. Intre 10 si 16 ani e normal sa-ti vina menstruatia. Nu trebuie sa te panichezi, pentru ca iti va veni cu siguranta. Daca observi pe lenjeria intima o secretie de culoare deschisa sau transparenta, inseamna ca mai putin si iti va veni menstruatia. Si asa, ca sa stii de la mine, cuvantul "ciclu" e folosit cu sens gresit, cuvantul corect fiind menstruatie pentru ca "ciclu" inseamna perioada de timp dintre 2 menstruatii.
Nu toate femeile sunt la fel. Unora le vine menstruatia mai devreme, altora mai tarziu, Mie mi-a venit la 14 ani si o luna.
Eu sunt una la care doar la 16 ani i-a venit pentru ca, am avut uter infantil si organsimul meu doar la aceea varsta a intrat in "parametrii".
Nu-ti fa griji pentru ca inca nu este cazul. Bucura-te inca de copilarie si vei avea destul timp si pentru "mesajele" trimise de feminitate.
Multa sanatate si incarca-te cu rabdare ca, toate apar la timpul lor.
Menstruatia apare intre 12 si 14 ani, cand este organismul pregatit, dar si intre 8 si 17ani, deci mai este timp.
Mie mi-a venit la 14, fix de ziua mea. ULTIMA din clasa:)). Dar pe mine nu m'a durut nimic, si nici nu ma doare. Cand o sa vvina, sigor o sa fie neregulat in primele luni (daca nu si mai multe luni), dar nu te ingrijora, nu e nimic rau in zilele de menstruatie. Pur si simplu intervine mai mult igiena, iar daca foroseti metode eficiente, fii sigura ca nu te patezi, si o sa ai zile aparent normale;). Singurele chestii rele ar putea fi ca o sa te ingrasi putin, sau o sa te latesti in solduri, dar daca te tii de sport o sa fie bine, dar o sa-ti creasca sanii si popo'u;)) deci stai lnistita. E normal. Alte parti rele ar fi doar daca vei suferi de sindromul pre menstrual. Pt mai multe intra pe www.noifetele.ro. E cel mai tare site in domeniu;;)
Take care:)>-
Stai linistita si eu am 13 ani jum si nu mi-a venit. oricum nu vreau deoarece nu e f placut. dureri de burta etc.
Depinde de organism.:]
Stai mai linistita ca nu e nici o problema daca la varsta ta nu ai cm. pot sa. ti dau un ex : uneia dintre prietenele mele i. a venit pentru prima data ciclu la 15 ani. poti sa. ti pui mai multe semne de intrebare daca ai peste 16 ani, dar acu nu e cazu
Sincer nu ar trebui sa-ti faci griji, caci mai e timp* si in plus ar trebui sa te bucuri caci nu ai dureri de burta si dureri de cap.Depinde mult de organism' :*
Fiecare are organismul si dezvoltarea ei. unora le vine mai devreme, altora mai tarziu.nu e o varsta "batuta in cuie" la care sa iti vina.nu e nici o problema :*
Lasa ca e mai bine asa...:X:X sa vezi ce o sa patesti bucura-te acum cand e momentul!
Poi nu iti face griji si eu am 13 ani si mi-a venit poate iti vine mai tarziu.Am si eu o problema ajutati-ma va rog mie mi-a venit ciclul de la 12 ani in fiecare luna dar in luna iulie de ce nu mi-a venit de fapt mai sunt cateva zile si vine luna august va rog ajutati-ma plizz
am
smileygirl_5357 întreabă: