| danaieladaniela a întrebat:

Poti sa iubesti o persoana si sa fi cu alta in acelasi timp?

Răspuns Câştigător
| teajutcumpot a răspuns:

Buna, Daniela,

Din punctul meu de vedere iubirea apare dupa o anumita perioada petrecuta cu o persoana, dupa ce o cunosti intim, ii stii toate dedesubturile; atunci da, putem vorbi de iubire.

Cred ca poti iubi doua persoane diferite DAR, doar in conditia exprimata initial... sa le cunosti pe ambele foarte bine, foarte intim, sa fi impartasit momente speciale si sa fie in viata ta ambele.

Iubirea este de multe feluri si variaza. Pentru una dintre persoane poti avea un anumit tip de iubire pentru ca are o personalitate aparte, pentru alta persoana poti avea un alt tip de iubire pentru ca acea persoana poate are ce nu are persoana initiala.

Cu riscul de a ma repeta, da, cred ca poti iubi 2 persoane dar sansele ca asta sa se intample sunt foarte mici si de multe ori se creeaza confuzie intre iubire fata de o persoana si de indragostire fata de cealalta.

Aici cred ca este diferenta.

Nu uita, in viata nu exista alb si negru cum predica multi "teroristi" pe aici, viata este un melanj de nuante gri pe care tu trebuie sa le distingi.

Cu drag!

62 răspunsuri:
| Rux04 a răspuns:

Nu. Iubești o persoană și în momentul in care iubești nu te duci cu altul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru OrdanKarris):

"Este o diferenta clara intre femeia care "te iubeste" si femeia care este uda dupa tine, diferenta maxima!"
Totul se rezuma la cel care o imprinteaza, adicã ii satisface fanteziile sexuale. O femeie nu cauta in alta parte doar daca barbatul de lângã ea isi sacrifica principiile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nici una nu vrea provider ca e capabila ca se intretina singura. Sunt atrase de barbati care le satisfac sexual.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

De acord cu asta, dar la 30 de ani le ticaie menopauza asa ca se compromit cu un provider

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu pot. Alții vorbesc din teorie.

| danaieladaniela explică (pentru RAY):

Sunt de acord cu tine...dar nu doar femeile sunt pe interes, ipocrite, prefacute, mincinoase, materialiste happy

| danaieladaniela explică (pentru teajutcumpot):

Aprecierile mele happy

| Plato a răspuns (pentru RAY):

Traiesti intr-o lume foarte trista, daca ai ajuns sa nu crezi in iubire.

| teajutcumpot a răspuns (pentru danaieladaniela):

Cu mare drag, oricând! happy

| RAY a răspuns (pentru Plato):

Bun venit in realitate, tu preferi fantezi, ca asa zis filozof nu ar trebui sa ai credinte absolute, asta inseamna filozifie, sa te indoiesti de ceea ce crezi nu sa crezi orbeste, asta spunea plato

| RAY a răspuns (pentru danaieladaniela):

Nu am generalizat, eu numai cred, pot crede in ce vreau

| Plato a răspuns (pentru RAY):

Pai asa ma pot indoi si de faptul ca ar trebui sa ma indoiesc. Apoi sa ma indoiesc de faptul ca ma pot indoi de faptul ca ar trebui sa ma indoiesc si tot asa, ne tot indoim. Trebuie sa avem si o parere, chiar daca se poate modifica atunci cand consideram ca o putem imbunatati.

Sustin ce am zis: lumea ta e foarte trista. Daca ai ajuns sa nu crezi in iubire, esti un om tare nefericit.

"Cea mai mare fericire in viata, este certitudinea ca esti iubit. Iubit pentru cine esti, sau mai bine, in ciuda a cine esti." - Victor Hugo
Tot geniul Hugo mai zicea: "Ce lucru minunat e sa fii iubit! Ce lucru si mai minunat e sa iubesti!"

laughing esti pastila mea de umor in seara asta, tu chiar ma ajuti, imi readuci nivelul dopaminei la un nivel extrem de mare, ma duc sa imbratisez toti oameni de fericire, am descoprit iubirea din nou

Iti dai seama cat de nefericit sunt ca numai cred in ipocrite, imi vine sa ma sinucid in reluare

| GirlOnline81 a răspuns (pentru Plato):

E simplu. Și eu îmi iubesc cel mai bun prieten, dar, deși îl iubesc de mor, nu sunt îndrăgostită de el happy. Asta voiam sa spun prin " când vine vorba de partener".

| Plato a răspuns (pentru GirlOnline81):

Bine, discutam de altfel de iubire acum. Am si spus-o, nu e vorba de familie, animale, copii, deci nici de prieteni.
Mi-a raspuns si Ordan in numele tau, ar fi frumos sa confirmi/infirmi.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu poti iubii 2 persoane in acelasi timp!

Sunt de acord cu OrdanKarris pana la un anumit punct. Intr-adevăr, motivul pentru care începe sa-ți placa de altcineva este ca in relația ta lipsește ceva. Poate fi ceva sexual, mental sau emoțional, dar undeva este un gol care este umplut de către acest altcineva.
In schimb, " când muierea e îndrăgostită..., dorește sa-l îngenuncheze, sa-l vadă supus" este o idee total eronata. Cel puțin pentru mine.

Pai eu altceva vad acolo. El vorbeste de "barbatul pe care-l iubeste" si de "barbatul de care e indragostita". Cand il iubeste, nu exista goluri. Normal ca daca sunt goluri, trebuie sa pleci, dar atunci aia n-a fost niciodata iubire, nu ai cum sa spui ca l-ai iubit vreodata, a fost doar o iluzie ce-a inceput sa dispara.
A mai zis si "iubeste oportunistic", ceea ce e pur si simplu imposibil, sunt doi termeni aflati in opozitie chiar.

| GirlOnline81 a răspuns (pentru Hammurabi):

Cred același lucru, ca deși nu ne place sa recunoaștem asta, iubim diferit.

| Emma30555 a răspuns:

Se poate întâmpla sa iubești o persoana dar datorita anumitor circumstanțe, poate are vicii sau poate ceva nu merge, și atunci alegi sa lași aceasta iubire care ți face oarecum rău să fii cu altcineva

| Drimmero a răspuns:

Orice e posobil in lumea asta bolnava.

| Lizuca1234 a răspuns:

Da. Atunci cand spre ex esti intr-o relatie comoda,veche,in care iti cunosti partenerul si toate dedesubturile acestuia si ceva s-a rupt totusi dar te temi sa incepi altceva, te temi ca acel altceva sa nu fie mai rau decat raul ce il ai acasa. E posibil. Parternerul il iubesti dar "intrusul" nu. E un cerc vicios si mereu esti pus in ipostaza de a face o alegere. Ori, ori. De cele mai multe ori insa, orice schimbare este spre bine sau in cel mai rau caz, ramai cu o invatatura de minte.

Chiar vrei sa auzi răspunsul meu? laughing

Da.

Singura "greseala" a lui OrdanKarris este tendința lui de a generaliza. Altfel, de ce sa negam realitatea?
Exista femei care iubesc oportunistic; sunt acele femei care cauta potentialul la bărbat (unii mai buni decât alții). Nu ma crezi? Doar uita-te la site-ul și gândește-te la câte întrebări (toate sub pretextul ‘iubesc doua persoane in același timp) de genul " Pe care sa-l aleg?" ai răspuns.

Cu asta, am fugit pe alt topic înainte de a veni cineva anume sa ma ardă pe rug. Pentru simplul fapt ca-s femeie laughing.

| Emma30555 a răspuns (pentru GirlOnline81):

Si barbatii nu iubesc oportunistic? Cum adica oportunistic adica pe interes? Pai daca imi place de el asta e interesul... Barbatii se uita intai la fizic o femeie se uita intai la creier la ce scoate pe gura, cine e mai profund? Da e adevarat noua nu ne plac barbatii plictisitori dar cred ca nici lor. Ordank spune ca barbatul e mai profund, nu sunt de acord.

Ai citit ce i-am spus lui?
Tocmai asta, ca nu neg fenomenul, stiu ca unele femei urmaresc bani, interese etc., ÎNSĂ nu se numeste iubire.
Nu poti sa spui "iubesc oportunistic", nu poti sa spui "iubesc doi barbati in acelasi timp", ci corect e ALEG oportunistic si PLAC doi barbati in acelasi timp.

Nu mai folositi si nu mai pociti cuvantul "iubesc".

| Plato a răspuns (pentru Emma30555):

Nu exista sa iubesti oportunistic. Doar alegi oportunistic.
Iubirea e cu totul altceva, nu mai defăimați cuvantul.

| Andreeush a răspuns:

Nu, fiindcă nu vei fi fericită dacă nu ești cu persoana iubită.