Sunt plecat de la 12 ani din România si am inceput sa-mi fac aparitia in domeniul internetului(cu toate radacinile lui) cam pe la 13 ani. Ca tot omul, la inceput, nu stiam ce inseamna majoritatea prescurtarilor folosite pe chat-uri si imi era putin mai greu sa citesc dar cu timpul am inceput sa le invat si sa le folosesc. Am trecut de la o exprimare destul de corecta la una chiar foarte proasta. Toate astea pana intr-o zi! O dimineata de sâmbata am intrat pe messenger, abia ma trezisem, si m-am uitat in mare la el...La avatar, bineinteles, tricolorul si stema. La status "Te iubesc România", dar parca felul meu de a scrie in limba materna incepea sa ma deranjeze tot mai mult asa ca mi-am spus ca trebuie sa il schimb si am facut-o. Chiar nu a durat mult si m-am simtit bine cu mine însumi pentru ce-am realizat. Acum nu conteaza cu cine vorbesc sau despre ce este vorba mereu incerc sa ma exprim cat mai corect posibil. Am incercat sa folosesc prescurtari de nenumarate ori dar nu reusesc, automat sterg si scriu corect si ma simt mandru de acest lucru. Va indemn sa incercati, chiar si printr-un ghid ca cel oferit de Bacemi, sa invatati sa va exprimati mai corect. Nu este o jignire sa accepti un ajutor din partea cuiva pentru a progresa intr-un lucru care iti este si iti va fi util mereu. Multumesc Bacemi pentru acest like, nu-l cunosteam si o sa-l consult chiar de multe ori pentru ca este foarte util.
Buna! Multumesc foarte mult pentru acest ghid! Cred ca multi romani au nevoie de acesta in viata de zi cu zi! Sunt adolescenta si ar trebui sa fie ceva obisnuit pentru mine acest limbaj (de cartier, cu prescurtari) dar cand imi aud un coleg care inlocuieste rasul cu un LOL (care mie mi se pare simplu, plat si neinteresant pe langa magia rasului) il rog sa nu il mai spuna. Eu nu inteleg jumatate din aceste prescurtari. Toate prescurtarile pe care le stiu le am aflat intelesul de cateva luni.Nu numai adolescentii nu stiu sa vorbeasca ci si oamenii mari de exemplu cei ce detin puterea tarii.Inca o data multumesc pentru acest ghid si o sa incerc sa il dau mai departe!
anonim_4396 întreabă: