Ai noroc pentru ca si eu am avut-o, noua ne-a dat subiecte mai usoare la prima teza era un text trebuia citit cu atentie, sa scriem un diftong, un hiat, un triftong, sa gasim familia lexicala din text a unui ceva sau campul lexical, da identificam la ceva prefixele si sufixele, mai multe intrebari legate de text, definitii si in ultimul rand o compunere.
Buna,eu o sa dau pe 18 la romana, ma poti tine si pe mine la curent cu ceea ce afli"?
Familie lexicala, camp lexical, diftongi-triftongi-hiat, analizat, sinonime-antonime, probabil o compunere, de povestit un text.
Nu o sa fie foarte greu. o sa iti dea sa povestesti, sa analizezi, probabil de compus. daca inveti sigur iei 9 sau 10
Fkt am dat teza acum o saptamana la mate si la romana in aceeasi zi. La romna a adus azi si la mate la fel mama ce fericit sunt. La romana am 9, 94 si la mate am 10, 00. la romana mi-a dat un text despre un greiere necajit care cerseste mancare. Si ne-a dat sa explic relatia dintre realitate si fictiune sa scriu cinci cuvinte cu hiat 5 cu difton si 3 cu trifton sa spun timpul verbelor si sa gasesc vreo 10 cuvinte derivate sa scriu familii lexicale si campuri lexicale atat.
la mate ne-a dat pb cu fractii, 4 pb ne-a dat dintr-o carte,, gazeta matematica'' 2 pb din o revista,, sinus'' si 10 pb de nota 10 si am facut toooooot in doar 40 de min la romana am dus-o ultimu dar macar am luat pe locul 4 la cea mai mare nota din clasa restul au luat 10 la romana dar la mate faaaaaain!