NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Cum vi s-ar părea, dacă în şcoli, licee, universităţi...materiile precum Istoria, Geografia (şi nu numai) s-ar preda nu de către profesori, ci lecţiile/cursurile ar fi sub forma unor filme 3D, realizate în aşa fel ca să fie cât mai captivante, explicite şi uşor de memorat?
Profesorul ar fi doar pe post de supraveghetor şi ar răspunde la eventualele întrebări. De predat, ar preda cine se pricepe mai bine - tehnologia modernă. Şi în mod sigur nu s-ar mai adormi la ore, iar copiii ar fi mai receptivi şi interesaţi.
Credeţi că există posibilitatea ca acesta să fie învăţământul viitorului? V-ar surâde ideea?

106 răspunsuri:
| AndyIQ a răspuns:

Extraordinar! big grin Mda ar exista aceasta posebilitate in viitor, poate cel apropiat sau departat dar tot acolo ajungem, tehnologia in continua dezvolatre + ca cineva zicea Romania tara tuturor posibilitatilor laughing nu doar bune...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o idee geniala. Mai ales ca elevilor le-ar placea la nebunie, si ar invata mult mai usor. Dar, atat timp cat Romania este ce este, nu cred ca asa ceva se va intampla prea curand.

| foxsilver a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Mergi pe ideea ca cei 7 ani de-acasa conteaza foarte mult(eu merg), si ca isi pun amprenta asupra individului pe toata perioada vietii lui?

| calmopenmind18 a răspuns (pentru NOname):

Ai dreptate. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste aceasta viziune despre scoala din viitor. Pacat ca noi traim acum dar poate copii nostri vor avea parte de tehnologie sau de un sistem de invatamant mai bun.

| deeadeea111 a răspuns:

Ar fi tare interesat, cred ca elevii ar fi mai entuziasmati de scoala

| Fluture a răspuns:

O idee foarte buna. Unele tari au fost mai receptive sper nou si au abordat aceasta idee cum se putea mai bine. Ar fi frumos sa fie asa. Da, ar putea sa fie acesta invatamantul viitorului, dar in alte conditi.

Apache
| Apache a răspuns:

Aceasta este metoda de predat a viitorului.
Invatamantul interactiv, in domenii pe care elevul sa le considere interesante.
Dar din pacate... tine de viitor.
Nu sunt extraordinar de multe state care sa poata implementa asa ceva la scara larga.
Oricum ...acesta e viitoul.
http://cdnimg.visualizeus.com/......68e4_h.jpg

NOname
| NOname explică (pentru Apache):

Da. Şi eu sunt de aceeaşi părere, Apache.

Dar dacă am învesti mai puţini bani în biserici (care şi aşa sunt peste 18.000, pe când şcoli doar vreo 4.000, iar spitale - 400), cred că în timp ne-am putea permite şi noi firescul de a învăţa la standardele secolului XXI.

Apache
| Apache a răspuns (pentru NOname):

Aici nu e vorba numai de Romania.
Vorbeam in general....despre toate statele lumii.
Daca e sa iei pragmatic in lume ar exista doar 5-6 state care cu adevarat ar putea sa implementeze tehnologia avanstata in toate institutiile de invatamant pe care le are.
SI acum imi vine in minte doar Singapore si Japonia...
Ar trebui un boost si din partea economiei si costurilor de productie a tehnologiei din ziua de azi pentru ca toate conceptele astea sa devina realitate.
Cu timpul o sa devina...

Si revenind la Romania :

Mereu o sa fim cu un pas in urma celorlalte state importante...mereu o sa avem o mentalitate jalnica, o sa facem decizii gresite....pentru ca la asta ne pricepem.
Ca sa schimbi ceva, trebuie sa schimbi mentalitate Noname si asta e prea complicat si prea obositor pentru a merita sa fie incercat.

Răspuns utilizator avertizat
| cooldreams a răspuns (pentru NOname):

Ai uitat de manuale! Si alea te plictisesc de moarte. Vreau sa spun ca la stiintele exacte ai nevoie de practica nu de teorie.
La istorie si geografie e mai usor. Exista deja filme si cu documentare cu Troia si al Doilea Razboi Mondial, de exemplu si s-a inventat Google Earth, seamana cu un filmuletz despre China, India etc.
Ma rog, nu asta e ideea, nu?

NOname
| NOname explică (pentru cooldreams):

Ideea e ca să fie un fel de manuale televizate, care respecta programul şcolar, dar nici nu te adorm. Să vii la şcoală cu plăcere, să vrei să înveţi, să abia aştepţi să se termine pauza şi să înceapă ora următoare...

| Paulla a răspuns:

Mi-ar place să spun că da, dar ştii cât de greu e să captezi atenţia unei clase întregi de copii/adolescenţi? Profesorii de cele mai multe ori eşuează. Clasa mea în ora de opţional(biologie) vizionează diferite filme despre corpul uman, dar tot sunt unii care dorm(okay, m-ai prins, ocazional fac şi eu parte din ăia care-şi pun căştile-n urechi şi moţăie). Vizionarea unui material video e asociată cu relaxarea, nu e luată-n serios. Genul ăsta de predare ar merge perfect la o clasă formată strict numai din elevi foarte buni, interesaţi şi preocupaţi foarte mult de şcoală, dar la o clasă slabă, la una mediocră şi chiar la una bună nu cred că ar merge. Cred că cel mai bine ar fi dacă s-ar combina modurile de predare(iar dacă s-ar renunţa la materiile fără rost, precum religia sau logica, poate ar fi şi timp...).

| Dina a răspuns:

Da,cred ca ar fi o idee buna, dar posibilitatile sunt minime, dupa parerea mea.Nu cred ca noi am putea dispune de astfel de conditii.Dar aceasta cale este destul de avantajoasa.

NOname
| NOname explică (pentru Paulla):

Http://youtu.be/pmm_0pMK6kg

...dar nişte oameni pricepuţi (dacă am avea aşa ceva în Ministerul Învăţământului) sunt sigură că ar găsi soluţii.
Probabil va trebui modificat întregul sistem de învăţământ.

| Paulla a răspuns (pentru NOname):

Eu sunt de acord cu modifciarea, sistemul e naşpa, nu-i bine pus la punct. Poate-n viitor vor apărea şi oamenii ăia pricepuţi...

NOname
| NOname explică (pentru Paulla):

Gata, ştiu! Eventual, să apară câte-un pterodactil sau T-Rex zbierător la fiecare 5-10 minute, pe post de alarmă de trezire.

Scuză, Paulla, am rămas blocată la faza ta cu adormitul. Şi eu mă chinuiam cumplit la ore, să nu adorm, mai ales când le aveam de dimineaţă şi plictisitoare. Abia reuşeam să ţin ochii deschişi. Ce-i drept, nu sunt o persoană matinală. Un T-Rex sărind din tufişuri cred că ar putea fi o soluţie...

| claide a răspuns:

Bineinteles! dar in Romania nimic nu prea e posibil

| Dumnezău a răspuns:

Sincer,eu mai degraba as pompa in elevi informatie 30 de minute din ora, iar restul de 20 as prefera sa fie dezbatere ideologica,gen "A fost idiot Napoleon ca s-a grabit cu Waterloo?" sai "Heil Hitler?" sau, dupa lectiile cu razboaiele recente,"Care era mai smecher, Patton sau Montgomery?", pentru ca niste filme, mai degraba ar adanci letargia acestor ore.Doar un profesor foarte empatic poate sa capteze atentia elevilor.Altfel,face ora cu 2-3 elevi, cum se intampla in 85% din cazuri, la absolut orice ora de curs din pre-universitarul romanesc.N-are nevoie sistemul educational rumanesc de tehnologie, videoclipuri, prezentari si metode interactive de predare.Dar ce zic eu...ca oricum dac-as fi profesor,in doua saptamani,orice clasa a mea ar fi cazarma spartana. laughing

Mai bine inainte sa se treaca la asistenta profesor-videoclipuri ar acoperi scolile,ca le ia vantul si ar pune cate o buda decenta in fiecare.

Si totusi, ce sa gaseasca (,) captivant un lache penal care butoneste telefonul toata ora, sa combine, sa faca si sa desfaca, o freaca aiurea 12 clase si vorba cuiva "you're only in school, because your parents make you go, and all you do is play beer pong and hang out with your bros".Iti zic eu, Vanga, s-ar adormi pe rupte.Mai rau ca inainte.Cine are nevoie de cunoastere? Doar suntem elevi,da-ne in lula mea.OK,si profesorii au multa vina,de fapt,intregul sistem e la metastaza, dar fara cineva ca mine, care ar da afara tot intr-o vacanta, iar apoi angaja doar oameni sub 35, cu competente reale, care nu sunt neaparat profesori, nu s-ar intampla nimic.Sunt elevi care ar preda filosofia si istoria mai captivant ca un profesor, sa nu mai zic de unele limbi straine, iar asta ar trebui sa nasca un semn de intrebare si cu privire la profesori.Si nici asta n-ar fi rezolvata de filmulete.

Stii cum vad eu invatamantul viitorului? Fara niciun carnivor - scuza-ma - felator inept care sa se tina de misto-uri pe la ore,fara semizei bolsevici la catedra sau interpusi politic ca directori, fara icoane in clasa, cu profesori competenti si selectie adevarata organizata de fiecare institutie de invatamant in parte.Mi s-ar parea interesant ca directorul scolii sa fie votat de elevi si parinti, dupa o campanie de o luna, inainte de inceperea anului scolar.Mandat de 4 ani, ca-n politica si program de imbunatatire a institutiei.Ne trebuie si mai multa comunicare pe axa parinte-elev-profesor.Sa se rezolve astea mai intai.Si dupa putem trece la lectii interactive, manuale pe iPod si alte glume dintr-astea.

| Andr3y007 a răspuns:

Este o idee buna, dar nu va fi aprobata sad

| DaLittleUK a răspuns:

Ar fi perfect! Mi-ar placea foarte mult! O sa recomand asta la noi la scoala. Nu glumesc. S-a facut o noua "cutiuta" cu pareri jos la secretariat unde ne putem lasa parerile big grin

NOname
| NOname explică (pentru DaLittleUK):

Bună idee! Like!
Ce fain ar fi, dacă am funcţiona asemenea unui şir de Domino...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Asa cum m-am exprimat si intr-o postare anterioara, eu cred ca privesti cam simplist toate urmarile aplicarii prpunerilor tale.Numai politicienii propun si, uneori mai tragic, chiar aplica masuri, fara sa analizeze temeinic urmarile.

| Andr3y007 a răspuns:

Tu crezi ca s-ar aproba asta vreodata?

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Bine, hai să stăm cuminţi şi nimeni să nu propună nimic! Doamne-fereşte să aibă cineva idei!

Discutăm, Valeriu, dezbatem, ne dăm cu părerea, nu modificăm sau impunem legi. De mai mult de atât, de fapt, nici nu am fi în stare. Însă o idee preluată de cine trebuie şi perfecţionată chiar poate schimba multe. Mă ierţi că am dat startul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Perfect de acord cu tine, in exprimare, dar nu cum ai actinat. Iata si dece.In primul meu mesaj, am ridicat niste probleme. Daca intr-adevar te interesa problema respectiva ai fi avut o reactie, asa, nevoind sa te complici ai ignorat.Nu-ti reprosam acest fapt, daca nu spneai "Bine, hai să stăm cuminţi şi nimeni să nu propună nimic! Doamne-fereşte să aibă cineva idei" Gresesc eu cumva in ce-ti imput?

| eusunteusituestitu20 a răspuns:

Foarte fain.Cred ca daca s-ar intampla asa am merge de drag la scoalabig grin.Dar...Cei mari(primarii, parlamentari)sunt interesati doar de furatoh go on, luat bani.Nu si de o institutie de invatamant mai buna, din care ar putea iesi oameni destepti, profesionisti.

NOname
| NOname explică (pentru Andr3y007):

Vreodată? Da.
Cred că e doar problema de timp.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Am făcut un îndemn la a ne exprima părerile. Nu am specificat nicăieri că o să comentez fiecare părere punctual. Fizic nu aş avea cum. Şi nici nu ţin atât de mult să-mi impun punctul de vedere.
Îmi pare rău că ţi-am dezamăgit aşteptările, neintrând într-o polemică cu tine. Dar am ascultat. Mulţumesc.

| Andr3y007 a răspuns (pentru NOname):

Eu nu cred dar in fine fiecare cu parerea lui. Sau poate doar poate in 2140