Hai sa vedem ce ai spus:
-la 02.12.ora 1:25" Discutăm, Valeriu, dezbatem, ne dăm cu părerea, nu modificăm sau impunem legi. De mai mult de atât, de fapt, nici nu am fi în stare. "
-la 02.12.ora 21.41 ". Nu am specificat nicăieri că o să comentez fiecare părere punctual. Fizic nu aş avea timp. Şi nici nu ţin atât de mult să-mi impun punctul de vedere"
Te rog sa-ti judeci singura cele doua afirmatii, prin prisa a cum gandesti citindu-le si nu dn ambitia de a avea dreptate.Risti sa te afunzi in derizoriu.Eu nu tin ca neaparat sa-mi dai dreptate.Prefer sa tragi o concluzie pentru tine. Numai ganduri bune.
Valeriu, zău că ţi-ai ales prost momentul...
Mă simt mizerabil azi.
Citeşte-mi şi reciteşte-mi postările, încearcă să le înţelegi corect şi nu mă pune să-ţi desenez. Sau dacă e atât de important pentru tine, îţi dau dreptate, poţi să crezi ce vrei, numai lasă-mă în pace, te rog.
Seară bună.
Cu siguranta ar fi o idee foarte buna de predare si sunt bucuros sa spun ca la mine la liceu se face asa ceva, dar din pacate, cam rar.
Am avut ocazia să gust şi din acest stil de învăţământ, bine nu chiar cu filme 3D, dar cu filmuleţe în timpul orelor. Fiecare carte avea CD-ul ei, nu mă mir de ce erau aşa scumpe, dar meritau. De exemplu la fizică pe CD se găseau experimente în laboratorii sau exerciţii pentru a te ajuta să înţelegi cât mai repede şi mai uşor lecţia. Chiar şi la limbile străine am avut parte de o profesoară care se folosea de CD-ul cărţii să ne predea şi să ne atragă atenţia la oră. Ar fi o idee bună, că tot avansăm cu tehnologia în fiecare zi. Că vrem că nu vrem totul se schimbă cu toate că aşa cum a zis şi @michelia contează extrem de mult persoana care face expozeul. Pe lângă cunoştinţe, ar trebui să valorizăm stilul de predare, vocea, atitudinea, contactul cu cei care audiază, pasiunea pe care o transmite.
Posibilitatea ca acest lucru sa se intample in sistemul romanesc este foarte minima, cui nu i-ar surade aceasta idee dar sa fm realisti aceste metode de predare costa si cineva trebuie sa scoata din buzunar si cum statl 100% nu va contribuii acest lucru ar treuii sa vina de la noi.Probabil ca ar fi mai mult o fita si s-ar intampla doar in facultatile de rang superior care au posiilitati financiare, iar pe tine ca elev te-ar costa destul de mult.Cel mai probabil in unele universitati din marile tari acest lucru se intampla deja dar la noi..., ei bine va trebuii sa mai asteptam o perioada pana sa se intample si la noi.Pana atunci noi ramanem la carte, profesor, creta, tabla, burete si praful de creta de pe maini.
Pai mie sincer mi-ar placea tare mult si ar fi o idee nemaipomenita in scoala noastra aproape de vacanta de vara avem o saptamana care se numeste,, scoala altfel'' unde elevii participa la diverse activitati scolare propuse de noi ati putea practica si voi in saptamana respectiva vizionam filme, elevi care nu au calculator si internet au sansa sa butoneze si ei si sa vizioneze mai vb cu copii din tari diferite facem poze etc. sper ca ti-am fost de folos funa?
Pai mie mi se pare o idee nemaipomenita in scoala mea se face asa ceva in o saptamana numita saptamana altfel unde elevii devin profesori vizionam filme alese de noi etc.mie chiar mi-ar placea sa mai facem acese lucruri sper ca ti-am fost de folos... funda?
Da.Si ar fi SuperMegaTare sa ne dea tablete si cd-uri cu filme (ca sa invatam acasa lectia) si sa avem niste jocuri (care sa fie tema). Desigur jocurile sa aiba legatura cu lectia si sa fixam mai bine alea in cap.
Ar fi o idee foarte minunata, numai noi sa stim s-o ducem pana la sfarsit, cu o minte asa luminata si deschisa cum e a ta, luma ar fi schimbata, acum pe cuvant.
Ar fi interesant daca aceasta metoda ar fi aplicata, dar nu in fiecare ora. In ce ma priveste, as prefera sa avem jumatate din timpul acordat la scoala unei materii cu un profesor care sa ne explice si sa ne predea si cealalta jumatate folosind tehnologia moderna. Orice metoda aplicata in mod repetat devine plictisitoare. Si eu sustin comunicarea dintre profesor si elev, deoarece pentru mine, informatia este mai clara atunci cand mi-o explica cineva.
Recunosc, este o idee foarte interesanta si promoveaza tehnologia intr-un mod pozitiv. Cu toate acestea eu nu as da vrebia din mana pe cioara de pe gard, adica cum sa renunt la dirigintele meu, care este profesorul de istorie? La orele de istorie la mine in clasa nu doarme nimeni, chiar ne distram, suntem o clasa careia ii place foarte mult istoria si mai ales stilul de predare al profesorului. Cat despre geografie, da este cam la fel, profesoara e de treaba si nu face "favoritisme", chiar daca fiica ei este in clasa cu noi.
Ceea ce vreau sa spun e ca ideea ta este inovatoare, o posibilitate a viitorului ce trebuie incurajata. Dar in clasa a 8 elevii sunt incurajati sa invete pentru examenul de capacitate si sa lase calculatorul si televizorul. Nu spun ca filmele pe teme istorice sau geografice le-ar face rau, doar ca ar trebui sa nu uitam de placerea lecturii.
Ideea oricui ii surade dar crezi ca este realizabil asa ceva?(in Romania ma refer)
Cândva, peste câteva zeci de ani, desigur, va fi realizabil şi în România. Chiar şi acum ar fi, dacă banii publici care merg în buzunarele popilor şi în construcţii inutile s-ar redirecţiona către cauze mai nobile, cu adevărat necesare şi utile, cum ar fi copiii şi educaţia acestora la standardele europene secolului XXI, nu Evului Mediu.
P.S. http://www.tpu.ro/......ina-3.html
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: