NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Cum vi se pare Sistemul de Învăţământ românesc comparativ cu cel din Finlanda şi alte ţări mai dezvoltate (din acest punct de vedere)? Un reportaj îngrijorător, "Pregătiţi pentru eşec":
http://youtu.be/PzPg3i-7f1A
V-ar plăcea ca Sistemul de Învăţământ din România să fie ceva mai performant, ceva mai asemănător cu cel din ţările care stau bine la acest capitol şi nu scot pe banda rulantă incompetenţi, puşi să tocească nişte lucruri care nu le servesc deloc în viaţă? Oare poate România spera la un Sistem de Învăţământ mai bun şi la şcoli decente, aduse la standardele europene secolului XXI, măcar peste 10-20 de ani sau tot bisericile vor fi prioritatea conducătorilor noştri?

74 răspunsuri:
| AlexClAuDiU a răspuns:

Uneori imi este rusine de tara mea cand am fost in Germania mi-am facut niste prieteni nemti cand au aflat ca sunt roman nici nu mau lasat sa beau apa de la ei este vina romanilor nu a tuturor 70/80% dintre romani sunt ''TARANI'' si nu sensul bun si eu am crescut la tara dar exista tarani buni si prosti am ajuns unde suntem din vina unor Tigani nu toti uni sunt de treaba si a multor romani.

| Ronni a răspuns:

Scoala in Romania te învață sa nu gandesti sa lucrezi si sa respecți ordine. Sistemul de învățământ internațional te învață sa faci rost de informație, sa tragi concluzii si sa aplici ce inveti. In prezent informatia este accesibila si lucruri care sunt relevante astăzi pot fi complet nefolositoare mâine.
In secolul vitezei analfabeti o sa fie considerati cei care nu stiu sa învețe si sa se adapteze la schimbări.

| lovethesky a răspuns:

Exista o mafie in spate care opreste dezvoltarea corecta a Sistemului de Invatamant din aceasta tara. Profesorii spun ca nu prea ai ce face cu elevii din Romania, mai ales cu cei din scolile slabe, fiindca in cea mai mare parte, sunt indiferenti cu scoala. Ei bine, nu este asa fiindca in tarile straine, profesorii le valorifica elevilor talentele si indemanarile lor, ajutandu-i astfel sa-si faca cu acestea un ţel in viata...
In fine, este mult de vorbit la acest capitol foarte nelamurit. Si eu astept o schimbare...
Numai bine!

| NuiBaiBa a răspuns:

E varza nu te orienteaza catre nimic trebuie sa inveti sa memorezi ca papagalu totul fara sa ramii cu nimic nu stiu mi se pare un esec total...

| gigro1998 a răspuns:

Sincer, sistemul de invatamant, in opinia mea nu este bine conceput desi este ceva cam prea avansat (cu materia care se preda fata de alte tari care predau aceeasi materie mai tarziu) in timp ce metoda este foarte invechita si a devenit uzata.