| Robert160 a întrebat:

De ce sunt românii înapoiați, de ce am rămas în urmă față de alte popoare?

93 răspunsuri:
| Theo94 a răspuns (pentru Sindbad):

Tarile occidentale sunt inaintea Romaniei si a estului Europei de sute de ani poate chiar mai mult, tarile/popoarele din Europa de vest prin sec. XVIII, XIX, erau mai avansate decat Tarile Romane si alte tari din est de atunci ca si acum, iluminismul, renasterea, revolutia industriala a aparut in vest, de ce (?), pentru ca au existat conditi favorabile sa apara acolo asa cum au fost acum mii de ani in Grecia, Egipt, Imperiul Roman, etc.

Noi ca sa nu mai fim asa de inapoiati, trebuie sa ne unim impotriva conducatorilor corupti, sa nu-i mai votam, sa restabilim tara, sa adoptam din valorile occidentale, pana atunci suntem o tara mediocra, in partea mediocra a Europei.

| pagliaci a răspuns:

Pentru că 80% sunt creștini ortodocși.

| pagliaci a răspuns (pentru Sindbad):

Religia e cancerul popoarelor.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ibaal):

Nu ca membrii poporului ar avea astfel de dorinte prea mult. Vezi cit de pline sunt fast foodurile si mallurile... de biserici nu mai zic.

| Sindbad a răspuns (pentru suntserios):

Tu ai definit conditiile inapoierii noastre. Nu eu. Dupa, in decurs de doua postari le-ai redefinit. Cred ca asta are de a a face cu consecventa, mai precis lipsa ei.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sindbad):

Am definit conditiile inapoierii noastre
Pe urma am definit conditiile inapoierii statelor cu care ne asemanam.
Nu vad problema..., in fine, nu ai inteles nimic

| LupusDei1993 a răspuns (pentru sofisis):

Sunt dovezi stiintifice ca urmasii inter-rasiali (mulatri) sunt cu mult mai predispusi la boli decat cei din aceeasi rasa.

| Sindbad a răspuns (pentru Theo94):

Ce spui tu este cat se poate de rezonabil insa sunt trei preconditii:
1) sa fim (sau sa devenim) mai putin corupti decat conducatorii.
2) sa avem capacitatea de a ne uni.
3) sa definim acele valori occidentale care ne-ar ajuta. Din start cand vorbesti de a restabili tara, inseamna patriotism ceea ce deja nu (mai) este o valore occidentala.

| weloveit a răspuns (pentru AC4S4):

Ce bine ar fi daca nu ne am mai uita la capra vecinului. Aici fiecare este liber sa si dea cu parerea, sa si exprime liber gandurile, dar mai sunt si caca**ri ca tine, care din lipsa de activitate il **** capra vecinului.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Ai ezitat de faptul ca anumiti parinti isi mutileaza copiii datorita trendului transexual ce a luat amploare in ultimii 2 ani, de faptul ca Twitter, Facebook, YouTube + altele ce se afla la cativa kilometri distanta in Silicon Valley, SUA cenzureaza tot ce inseamna media alternativa. Fun fact: Suedia in momentul actual este considerata, neoficial (!) tara cu cele mai multe crime si violuri din europa datorita extraterestrilor migranti invadatori de prin Africa si Asia.

| sofisis a răspuns (pentru LupusDei1993):

In primul rand inter-rasial NU inseamna mulatru.
In al doilea rand, te rog arata mi si mie despre ce studii vorbesti( "pentru ca indivizii diferă mai mult în interiorul grupurilor propuse drept rase, decât între grupuri")
In al treilea rand...ce mama ma-si de relevanta are?

| Sindbad a răspuns (pentru sofisis):

Raspunsul meu initial a fost o intrebare daca si prin ce este semn de progres faptul ca in alte parti sunt normale cuplurile gay etc... Pana acum vad ca intrebarea a fost teribil de dificila nimeni nu i-a dat de cap. Si revin cu mai multe intrebari.
Dar oare poligamia/poliandria sunt un progres? Pentru ca daca marinica+vasilica=love, atunci sigur si vasilica cu patru neveste (sau aurica cu patru barbati) reprezinta un progres. Si zoofilia nu este oare un progres? De ce sa fim limitati? Progres spre ce nu zice nimeni in instructiunile de folosire, n-are importanta.

| Sindbad a răspuns (pentru pagliaci):

Felicitari! Zbor placut in Coreea de Nord acolo religia este pusa la index. Pupperino vei calatori in raiul tau, o sa dai la lopata pentru viitorul luminos. Succes si imbratisari idolui tau Kin Jong Il!

| Iuli122122 a răspuns:

Romanii sunt inapoiati din cauza romanilor. Omul si-o face cu mana lui...

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru LupusDei1993):

Părinți duși au existat mereu.

Ești total paralel, băiețelule, sper că n-ai mai mult de 14 ani.

| sofisis a răspuns (pentru Sindbad):

Da nu stiu. Nu e prima data cand homosexualitatea este asociata cu pedofilie/zoofilie etc. Sincer nu vad nimic asemanator intre ele.
Despre poligamie si poliandrie nu prea am o parere. Este o alegere constienta. Nu e ceva instinctiv precum homosexualitatea. Adica Zorica il cunoaste pe Vasilica. Se amorezeaza. Vasilica traieste cu Zambilica. Zorica are ca varianta constienta sa il lase pe Vasilica cu Zambilica lui. Decide sa nu. Este un stil de viata ales constient. La fel si Zambilica accepta sau nu ca Zorica sa i devina sotie sotului ei. Oricum poligamia/poliandria nu sunt recunoscute ca ceva legal. Adica nu sunt casatoriti legal. Traiesc in concubinaj.
Bine, mai sunt diverse culte care accepta si ii casatoresc religios cu cate 2, 3 femei/barbati. Dar tot nu e legal.
Oricum regulile astea nu existau de mult in trecut. Atunci fiecare se ...cu cine voia. Societatea a creat niste reguli morale pe care le-a transformat in legi.
Nu vad nici homosexualitatea, nici poligamia, nici zoofilia ca pe un regres sau progres. Progres e doar faptul ca nu ne mai intereseaza atat de mult de ce face in pat Vasilica sau Aurica. Nu consider ca e treaba mea. Sunt toti cei implicat adulti si cu drept de decizie, nu afecteaza pe nimeni altcineva.

| Sindbad a răspuns (pentru pagliaci):

De ce dragalasule, pentru ca te-a bagat cineva in seama la cei 10 anisori ai tai? hai, papa tot

Nu-mi place să iau mâncarea de la gurita altora.

| Sindbad a răspuns (pentru sofisis):

Ai vreun studiu ca homo ar fi instinctiv? Nu s-a identificat nicio gena in acest sens.

Te asigur ca dorintele poligamice sunt puternic inradacinate in firea omeneasca.

Aici nu vorbeam de legalitate sau nu, nici macar de reguli morale. Ci daca reprezinta un progres considerare ca normale a relatiilor gay. Si uite ca discutia noastra a evoluat: nu le consideri progres/regres, ba le pui pe aceeasi treapta cu poligamia si zoofilia.

Ok, deci raportat la intrebarea de baza "ce ne face inapoiati" avem o pozitie comuna: nu normalizarea relatiilor gay ne trage inapoi

| Hammurabi a răspuns:

Nu românii sunt înapoiați.
Ci sistemul social, economic, politic din România e înapoiat.
Pentru că nu am avut parte de conducători adevărați. Ci mai mult de imbecili puși pe căpătuială.

| Hammurabi a răspuns (pentru pagliaci):

"Pentru că 80% sunt creștini ortodocși.
Religia e cancerul popoarelor."

Cum sunt românii înapoiați din cauza religiei?
Ai descoperit tu că religia e o frână în calea dezvoltării?

| pagliaci a răspuns (pentru Hammurabi):

Da. Sigur trăiești în România?

| pagliaci a răspuns (pentru Hammurabi):

Și pe sistemele alea cine le conduc? Nu românii? Lol?

| Sindbad a răspuns:

Draga supadeceapa: permite-mi in primul rand sa te felicit, tocmai ai demonstrat ca esti scarna anului. Cu acest prilej, fa-ti un bine si da-ti cu ulei capul sa nu-ti rugineasca de la atata ....luata. Ma-ta cand te-o vazut a zis ca esti ultimul cosmar care i se putea intampla. Cand te-a vazut crescand si-a dat seama ca filmul horror continua.
PS Nu te mai afisa cu oul de paduche pe care l-ai gasit in proprii flo... Nu este nimic de lauda in asta.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru Sindbad):

Câtă ură ai în tine, așa vă învață la biserică?

| X3RO a răspuns:

Daca vrei poti lua exemplul Chinei. Aceasta, in istorie ramasese foarte in urma datorita coruptiei. Cam asta este si cazul tarii noastre de azi. Am ramas cu"sechele" din timpul comunismului. Romanii inca nu sunt obisnuiti sa isi spuna punctul de vedere sau sa ia atitudine.

| Superior a răspuns (pentru suntserios):

Tu dai seminte de curte la ursi polari.
Acum serios, ce legatura are raspunsul asta "Comunism, ortodoxie, mentalitate balcanica, influenta ruseasca" cu intrebarea?
Scuze, esti penibil uneori (si asta e chiar un compliment, apropo).

| Superior a răspuns (pentru pagliaci):

"Pentru că 80% sunt creștini ortodocși."
Esti penibil... poate si frustrat...
Invata sa gandesti putin,si nu te judec ca esti ateu (fapt probabil adevarat,dedus din raspunsul tau),ci ca esti atat de frustrat incat daca oaia paste,e vina crestinilor,daca cade un avion, e vina crestinilor, daca te-ai despartit de iubita, e vina crestinilor. Cam la orice e vina lor, nu?
Ma rog... bine ca-s destepti aia care promoveaza LGBT-ul si statul pe telefoane 24/24...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Superior):

Am detaliat mai sus. Faptul ca tu ești credincios nu înseamnă că religia e benefica în dezvoltarea unui stat având în vedere cât de mult trage în jos ortodoxia spre exemplu mentalitatea unui popor. Cat despre comunism și influenta ruseasca chiar nu cred ca e nevoie de prea multe detalii.