| Robert160 a întrebat:

De ce sunt românii înapoiați, de ce am rămas în urmă față de alte popoare?

93 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sindbad):

Pe scurt tu imi zici cat de inapoiati suntem dar ai reformulat ce am zis eu. Doar ca nu esti de accord ca religia e parte din saracia estului.

| Sindbad a răspuns (pentru suntserios):

In continuare nu ai definit termenii:
- subdezvoltare (cehii/slovenii la ora actuala au o calitate a vietii mai buna decat francezii/englezii)
- mentalitate balcanica (eu nu am vazut nicaieri asa ceva, doar mentalitate romaneasca)
- influenta ruseasca
Sigur nu este nicio legatura intre ortodoxism si prostia romaneasca, dupa cum sigur este o legatura cauzala intre comunism si imbecilizare. De altfel, orice ideologie neancorata in adevar duce la tampenie.
Dar cum noi reusim sa fim mai frustrati decat alti fosti tovarasi (comunisti) inseamna ca doar ne-a ajutat sa fim mai idioti, dar cauza este independenta de comunism.
Si ajungem la adevarat problema: mentalitate romaneasca a complexatului si calicului, care se trag si din stima scazuta de sine. Lipsa autoaprecierii. Or mentalitatea defectuoasa se afla in relatie indirecta cu comunismul, insa nu are nicio legatura cu " ortodoxie, mentalitate balcanica, influenta ruseasca".
Daca tu vrei sa vezi ca totul este o reformulare a ceea ce ai zis tu, este dreptul tau.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru suntserios):

Depinde cu ce tari ne comparam. Si ce masura luam. Din start nu este corect sa te compari cu o tara capitalista de sute de ani. Pe langa India sau Nigeria eu zic ca stam bine, nu stiu unde suntem asa inapoiati. Chiar daca astea doua din urma n-au fost niciodata comuniste.