Am și eu profesori în familie. Nu sunt mici salariile având în vedere că lucrează 18 ore pe săptămână, au 3 luni vacanță de vară, o lună iarna, două săptămâni de Paști etc. Cine are vechime ajunge și la 7000 lei .
Ăia care zici că munca lor nu se termină după ore, că se duc și corectează lucrări și pregătesc lecții vorbesc ca să nu adoarmă. Sunt materii la care au nevoie doar de două note pe semestru și majoritarea le dau pe ascultări sau dau teste rapide pe care le corectează în aceeași oră.
Nu văd cum niște salarii mai mari i-ar ajuta să nu fie mediocri, vocația nu poți s-o cumperi și majoritatea nu o au că și-au ales cariera pentru "statut social" (care o mai fi și ălă).
Singurii care ar merita un ajutor sunt ăștia care fac naveta în sate uitate de lume și le cumpără materiale copiilor din banii lor, dar astea-s cazuri izolate.
Cunoștințele mele la 13-14 sunt acasă și freacă menta, au câte 3 apartamente pe nume și-o țin doar în vacanțe. Să mă scutească.
Da, stiu ca te consideri român, de aici si acuzatia mea de "auto-ură" în caz că nu te-ai prins. Și știu sigur ca profii n-ar fi mediocrii daca ar avea salarii mai mari pentru ca stiu sigur ca oamenii astia chiar exista, fie ca profi universitari fie ca practicanti ai profesiei lor. Si cel mai probabil ar fi ales sa se faca profesori de liceu daca ar fi avut salarii mai mari.
Te înșeli și e normal. nu mă cunoști și probabil nu ne vom cunoaște niciodată.
Nu am ură de sine. Mă iubesc, mă respect și mă răsfăț mai mult decăt majoritatea oamenilor pe care-i cunsoc. Mă consider și sunt mai special, sunt mai curajos și sunt primul in luptă.
Căt despre profesori. Și-au ales singuri meseria, au știut cum sunt salarile și-au fost de acord.
In viață nu le poți avea pe toate,
Să fi Profesor cu Statut Social și salariul unui Om necunoscut de afaceri. Un om sănătos la minte trebuie să ȘTIE ASTA
Recunosc și-o spun cu mare măndrie și fără modestie. Ultima mea zi de scoală a fost la jumătatea primului trimestru din clasa-a zece. Sunt un muncitor necalificat pe care probabil nu-l angajează nimeni. Sunt multe lucruri care mă fac inferior in fața oricărui profesor., pănă și faptul că nu pot scrie și exprima atăt de bine. Insă intodeauna am știu ce vreau și-am luptat să obțin fără să aștept NIMIC de la alții. dar TOTUL DE LA MINE.
ps. Dacă măine mergem impreună la ce-a mai mare scoală din Romănia, Iți pot dovedi că salariul meu este mai mare decăt toți profesori la un loc.
Profesorii au facut o facultate, la stat, unde au invatat pana la un anumit nivel o stiinta. Ti se pare putin? Au demonstrat ca stapanesc acea stiinta precum si pregatirea lor pedagogica la un examen de stat, Titularizarea. Au de pregatit fiecare lectie, de facut plan de lectie si altele, de aplicat metode precum Cubul, Strugurele, multe altele, iar metodistul ii verifica. Si nu au concediu toate vacantele, ci mult mai putin.
Nu e adevarat, daca aveai toate gradele la 25 de ani de experienta ajungeai la 8000 lei. Voi plangeti niste prosti care nu sunt in stare sa-si ia examenele. Programul e de 2-3 ore pe zi, ca au 18 ore pe saptamana. Cel putin mama tot ce face dupa cele 2-3 ore are platit separat. Planuri de lectii nu face nici naiba, exista manuale si programa de urmat, iar daca nu predai romana sau matematica nici nu ai multe teste de corectat, alea iti ocupa maxim o saptamana cumulat in tot anul. Vacanta in total are 4 luni pe an, mama 3 luni pe an locuieste in Spania la mare, asa de important e ce fac ei vara la scoala (aka freacat menta).
Mna, mama ta o fi un profesor slab pregătit. Caz în care nu își bate capul și întradevăr nu merita mărire de salariu.
Stai liniștită, cu toate gradele luate si vechime cu ore suplimentare și dirigenție ajung la peste 10000 de lei salariul pe luna.
E greu la inceput pana iti pui toată documentația la punct, cat despre vacante, si cand mergeti la scoala in vacante mai mult de 2-3 ore nu stati la scoala in vacanta pana in iulie