| Flavianadx a întrebat:

Adultilor mai tineti minte zilele de vineri pe cand erati elevi? Religie, sport, desen, dirigentie n-aveai nicio gara. Plecai cu colegii la o bere, sa dai o bila, cu colegele in parc...
Pai cine v-a pus sa va maturizati? Copii, soacra, nevasta, credite, sef. Asa va trebuie laughing

69 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai era nasol ca daca de ex voiam sa plec cu o ora mai devreme pentru ca aveam o treaba sau ceva, nu ma lasa

| Mosotti a răspuns (pentru MihaelaDart):

Mie nu mi se pare copilarie asa fericita cand trebuie sa inveti la n materii, ca te asculta ala, ca te asculta celalalt si asa mai departe, dupa ce ca aveai 6-7 ore la scoala, mai invatai si acasa n ore, daca faceai carte cum trebuie, nu prea aveai copilarie.

| Mosotti a răspuns (pentru Furnicuta000):

Aaa, pai in mod normal nu trebuia sa ai o treaba in timpul orelor, sau daca te duceai si cu 2 ore dupa aia, nu era problema, nu trebuia sa te duci neaparat cu o ora inainte, eu o singura data am avut o treaba dimineata si am lipsit primele doua ore.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dariaa90):

Grizonat mental - de-ala care face numai lucruri din "datorie" si nu isi mai rezerva nici un moment/resursa pentru propria persoana?

| Dariaa90 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Grizonant ( nu grizonat ), din din ala care din contra, nu face nimic din datorie happy este destul de cerebral ca sa știe cum sa se bucure din toate lucrurile, grizonant - cel care știe sa și păstreze psihicul intact fără a se mai agita pentru oamenii care nu merita, grizonant - cel care uitându-se in spate se simte util și împlinit. Ceea ce zici tu înseamnă imaturitate nu grizonant.

| Flavianadx explică (pentru GabiDumitrescu):

Varfurile sunt mai degraba folositi de profesori, asa cum angajatii buni sunt folositi de sefi. Interesul profului e sa dea bine in fata directorului pregatind olimpici. Ridica liceul cica. Dar nivelul liceului mai degraba e dat de nivelul majoritatii elevilor (si profilor).

| Flavianadx explică (pentru VoidEternal):

Ce scrii tu nu e vreo intelegere a vietii. Vorbesti ca unul care n-are si crede ca atunci ca o sa aiba o sa-i fie bine.
Eu am ce-mi trebuie si o sa am, cu o minima administrare. Am vazut destui care tot cauta sa acumuleze si ajung la batranete cu mult timp liber si sanatatea praf ca doar Romania nu e europa.

| Flavianadx explică (pentru Drimmero):

Interesant. Nu stiu la care 'atunci' te referi, ca din cate stiu eu in ro nu s-a facut educatie in stilul european. Poate inainte de comunism tataie? laughing si atunci plecau tinerii sa invete la facultati in vest.

| Flavianadx explică (pentru Mosotti):

Dap asta cu invatatul ore in sir la scoala si acasa e partea horror. O mare shaorma cu de toate. In final ajunge un angajat incompetent care trebuie sa invete din nou ca sa produca ceva mediocru ca doar aici nu-i platit ca sa faca performanta.

| VoidEternal a răspuns (pentru Flavianadx):

Mai vorbim când o să ajungi la o alta vârstă decât cea pe care o ai acum, când te vei întreba oare de ce ești deprimat/deprimata/whatever și când o să realizezi ca stilul tau de viață de acum e o glumă ieftina, goala pe dinăuntru ca un buștean mucegăit.

Sau poate pretind o înțelegere prea profundă de la tine, când de fapt scopul tau în viața e pus sub semnul mediocrității și al superficialității.

Daca din răspunsul meu tu ai rămas cu ideea că bani trebuie să acumulam in decursul vieții, nici nu mai are rost sa continuam discuția.

Sănătate.

Nu stiu de unde ai scos termenul, ca eu am gasit doar cu referinte catre culoarea parului... https://dexonline.ro/definitie/grizonant
P.S. Sint destui care se simt utili si impliniti dar traiesc doar din inertie...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Flavianadx):

Exact. Ideea e ca angajatii buni sunt lasati si stimulati sa se dezvolte. Olimpicii si nu neaparat olimpicii cit copiii mai rasariti NU AU CE sa mai acumuleze la invatamintul de stat...

| Mosotti a răspuns (pentru Flavianadx):

Pai de aia si iti baga n materii, sa nu fi ultrabun in ceva, ca sa fi usor de prostit dupa aia.

Dacă cauți grizonanti mental, sunt sigura ca găsești referiri la figurat. Plus a fost specificat. Iar in legătura cu Inerția, poate fi valabilă la orice vârsta. Doar nu ma apuc sa caut in DEX Inerția sau să-ți dau definiția la propriu nu la figurat cum ai utilizat-o tu. Dacă concluzia ta, sa fii matur este ceva de groaza, atunci nu ți rămâne decât sa fii adolescent și la 40. Fiecare își asuma propriile deciziihappy

Hai sa definim un pic atunci maturitatea. Nu de alta, dar de exemplu unii asimileaza maturitatea cu o moarte interioara care duce la zero iesiri in oras, zero pasiuni, conformism cit cuprinde si eventual imbracat ca mortul in majoritatea situatiilor. Ce intelegi prin maturitate? Eu inteleg sa poti sa fii si parinte responsabil, dar si sa iti pastrezi niste prieteni cu care sa mai bei, sa iesi pe munte, sa faci fix ceea ce iti place TIE cu adevarat sa faci, nu ceea ce considera societatea ca acceptabil. De exemplu eu mor cand vad cum ii paleste pe multi bisericeala odata ce inainteaza in varsta. Plus atitudinea unora care in functie de job asteapta sa fie respectati si ridicati in slavi de aia din jur, fara nici un alt motiv.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Drimmero):

Ete nah, invatai pe naiba. Si acum se fac destule la scoala, doar ca din ce am vazut la fiica-mea prin manuale, scoala e doar un fel de tirg de vindut manuale si auxiliare, multe dintre ele de o calitate infecta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MrAM):

Absolut gresit. Sintem in 2021. E foarte simplu sa iti faci un loc de munca AL TAU si atita tot. Lucrezi pe PF ceva de acasa. Internet sa fie. Nu neaparat OnlyFans. happy Problemele apar ca foarte multi inca sunt blocati pe ideea "loc de munca" in loc sa vada ocaziile extraordinare pe care le au acum in fata.

Maturitatea nu are leg cu zero pasiuni și lipsa activități extra. Acolo am vrut sa ajung. Maturitatea nu doar prin CNP, îți aduce responsabilitatea echilibrata, capacitatea de acordare timp propriei persoane fără ai afecta pe cei dragi. Devii mai selectiv, ai niște priorități bine definite. Iar cei care sunt " inerți", păcat de ei, și mai ales de vârsta lor.

Uita-te in jur. Majoritatea romanilor sunt inerti, unii chiar de la virste de sub 30 de ani...

Absolut

| Drimmero a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu unul am prins profi misto in generatia mea cat timp am fost elev, te invatau multe, aveau un stil de predare care te prindea indiferent daca iti placea materia sau nu, acum mult volum inutil de informatii si teme doar ca sa isi faca ei targetul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Drimmero):

Am prins si eu profi foarte ok, dar aia de obicei predau si in afara programei. Daca nu ca materie, cel putin ca stil. Acum mai mult ii intereseaza sa se ingroape toti in note si statistici, rezultate la teste si alte timpenii sterile, nu sa produca oameni care sa aiba habar de o chestie in viata. De exemplu daca iei absolventii de liceu, cel putin 80% habar nu au cum sa calculeze niste dobinde la o rata sau cum sa prioritizeze niste cheltuieli.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Mosotti):

Sincer si eu am trecut prin asa ceva si pot sa spun ca am avut o copilarie fericita. De mentionat eram si la un colegiu vocational si aveam peste cele 7 ore de studiu. Nu mi-a afectat in rau studiind si iesind si afara cu cei din cartier. Asta nu este o scuza.

Daca tie ti-a placut sa inveti, normal ca ai avut copilarie fericita.

Răspuns utilizator avertizat
| MihaelaDart a răspuns (pentru Mosotti):

Exista si optiunea de a renunta la scoala, asta daca nu iti place.

| mgtow a răspuns:

Ce vrei sa zici cu bila la colege? Pt mine scoala a fost cea mai oribila experienta in viata, nu mi-a placut sa merg, la liceu eram ca robocop automatizat focusat sa termin si sa scap de bac. Cand am inceput sa explorez lumea in lung si-n larg traind in 2 tari straine (am ramas in GB) am serviciul perfect, salariu` de director, viata de vis. E mai bine asa, in copilarie bani limitati, mai o bataie cu un idiot, o cearta cu o panarama si asa mai departe. Acum toata lumea ma respecta.

| RAY a răspuns:

Țin minte doar zilele de vacanta, când eram la scoală nu eram eu, era Einstein, napolean dar sigur eu nu eram, ma maturizat
-romani
-moartea cuiva drag

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Tu tot spui baietilor sa stea jos ce fantezi ai omule

Pai daca faci asta sa renunti, ce viata ai dupa? Asa te duci la scoala, inveti de un 5-6 si treci, mai copiezi, una alta, ca iti cere diploma desi de multe ori e inutila.
Ce faci, stai la sapa pana la 65 ani? Doar ca nu ai o diploma? Desi tu te pricepi in domeniu, dar nu te ia ca n-ai diploma.