Buna.Pai ai putea sa chemi un prieten la tine si daca te intreaba ii zici ca leati facut separat si apoi ati verificat.Nu stiu.Mai imventeaza si tu.
Poate ea ti le verifica tot timpul sa ai note bune la scoala si ca iti vrea binele mai bine fa-ti-le si e ok!
Draga Daniela,
Scoala, la fel ca intreaga societate in care traim nu face nimic altceva decat sa ne indobitoceasca ca pe niste oi. Unde merge turma, mergem si noi!
Scoale ne indobitoceste, ne transforma in sclavi, nu ne da nimic.
Daca vrei sa reusesti in viata, si o sa reusesti, urmeazati pasiunile, visurile: daca iti place sa canti atunci canta si fi buna la cantat, daca iti place sa pictezi picteaza si fi buna la pictat.
Daca iti face placere sa faci orice lucru fa-l din placere si o sa il faci bine, indiferent care e el.
Daca vrei sa nu mai fi verificata de mama ta, trebuie sa ii castigi ingrederea, in felul acesta o sa creada tot ce spui. Trebuie sa ii demonstrezi ca esti ca ea...matura, responsabila.
La inceput iti faci temele, o asculti, iar dupa o vreme cand are incredere in tine poti face ce vrei tu.
Eu asa am facut.
Inseamna ca poate nu are incredere in tine.Trebuie sa ii demonstrezi ca esti capabila sa te descurci.Ai note mari la scoala? Poti sa te folosesti de ele ca sa ii explici mamei tale ca esti silitoare si ca, chiar nu este nevoie sa te controleze.
Arata-i pur si simplu tema, doar nu e nu stiu ce chin sa-i dai caietul, doar daca nu-ti faci temele si urmeaza un scandal monstru. Ea nu are incredere in tine si iti verifica temele, asta e, ti le faci si atat. Iti vrea binele, te gandesti ca ea iti vrea numai binele si prin verificarea asta te fereste de atata rusine daca afla cineva ca nu ti-ai face temele?
Pai, daca nu este nevoie sa te verifice, inseamna ca tema este perfecta in totalitate, deci nu vad care e problema daca te verifica. Dar, daca ( asa cum spui tu ) tine mortis sa te controleze, lasa-i ei caietul tau si tu du-te in treaba ta, iar cand vei reveni la ea si la teme ea iti va spune daca este ceva neinregula Sper ca te-am ajutat!:** Fundita?
Spune-i ca daca are incredere in tine, te va lasa... si ca ai crescut, daca te lasa cateva zile de proba, fale bine si daca prinde încredere, dupa poti face ce vrei
1.Cati ani ai? 2.In ce clasa esti? 3.Stai linistita ca, cand eram in clasa a4-a si mama imi controla teleme, dar acum nu mi le mai controleaza ca am mai crescut. Tot ce face mama ta e in spre binele tau.
Dar tu iti faci temele? Daca nu, e normal sa se enerveze, asa face si cu mine. Uite ceva folositor, vezi-ti incontinuare de scoala ta si o sa te obisnuiesti. Asa sunt mamele
Pielea mea mai bine ii spui ca nu mai esti mica si nu mai ai nev de ajutorul esti mare si trebuie sa inteleaga
Vorbeste altceva cu ea nu ii mai amintii, nu ii spune ca ai teme spune ca nu ai, eu asa fac mereu...succes
Buna Daniela! Faptul ca mama ta te controleaza la teme, este doar sa vada daca te preocupi de scoala, daca acorzi importanta. Ofera-te tu sa-i arati temele si o sa vada ca te preocupi de scoala si ca te intereseaza si parerea ei in legatura cu temele de acasa. Iti garantez ca o va lasa mai moale si ca esti destul de mare, si ca te gandesti la viitorul tau. Succes :*
Cea mai buna cale ar fi ca de exemplu in timpul tau liber sa spui ca te duci la tine in camera sa lucrezi, dar tu de fapt faci alte lucruri. Dpa o anumita vreme i-si va da seama ca esti de incredere. Pont: atunci cand mama ta va trece prin camera sa vada cum lucrezi atunci te prefaci ca lucraezi ceva la mate, si neaparat saai un caiet si un manual pe masa
Ai putea sa ii spui ca profesorii te controleaza intotdeauna si ca poti sa ii intrebi pe ei oricand ai avea o nelamurire. Daca e ca la mine poti sa incerci sa o aburesti cu "mai tarziu" sau chestii din astea.
Ii spui ca sunteti mari si nu va mai da teme daca nu merge asta schimba subiectul pina uita de asta. funda
Face bine că te verifică, înseamnă că-ți vrea binele. Încearcă să-ți faci temele și o să vezi că în timp n-o să te mai verifice.
Incearca sa-ti faci temele o perioada de timp ca sa aiba incredere in tine (asta daca nu-ti faci temele) sau gaeste-i alta ocupatie in asa fel sa uite de tine...
Eu iti spun sa vorbesti cu ea si sa o faci sa inteleaga ca tu iti faci temele si ca nu ti lie neglijezi, sper ca te.am ajutat. Apropo in ce clasa esti?
Pai ai putea spune mamei tale ca, nu ai teme sau cand intreba de teme sa te prefaci ca nu ai auzit ce ti-a spus.
Înseamnă că nu are încredere în tine, scrie mereu când e pe lângă tine și ascult-o în tot ce zice, pe parcurs va avea și mai multă încredere în tine xD
Explica-i mamei tala ca te deranjeaza, spune-i ca iti pierzi increderea in tine. Explicai ca vrei sa te maturizezi, ca vrei sa fii mai independenta, la inceput poti sa o rogi sa nu iti verifice zilnic, sa verifice de 2-3 ori pe saptamana, cand vrea ea, atunci o sa vada ca totul continui sa le faci si saca ea nu le verifica si pe parcurs o sa aiba incredere in tine
Hmm...pai cred ca e bine ca iti verifica mama ta temele, vei avea o cariera in viata, vei ajunge cineva, doar trebuie s-o lasi sa te ajute, sa te verifice.Si eu am avut aceeasi problema cand eram mai mica, acum insa sunt mai desteapta si cred ca te va ajuta mult acest lucru.
Insa daca nu vrei, poti sa-i spui ca te descurci si singura.Fa-o sa aiba incredere in tine, fa un lucru mare. Daca nu stii ce sa mai faci vorbeste cu mama ta si spune-i ca nu vrei sa te verifice.Cred ca putin se va supara insa oricum, va fi mai bine.Succes! :*
Buna, sa stii ca intr-un fel ar trebui sa te bucuri ca ai o mama care se intereseaza de tine... eu zic ca verificatul temelor te stimuleaza sa iti faci temele si totodata sa inveti
Pai ii poti spune: mama dar tu nu ai incredere in mine? Si atunci poate o sa te lase in pace, dar poate ca are un motiv sa te controleze piate ai facut tu ceva. Dar e bine ca mama ta sa te controleze + ca isi face datoria de mama, nu stiu ce este enervant in asta.
Ii spui si tu:
-Nu im gassesc caietul cred ca l-am uitat la scoala.Sau:Azi nu n-ea dat teme.