Buna! asa este toti parinti la tine bucurate ca nu te corecteaza amundoi parinti ca sa ma corecteaza si pe mine. uite eu asa am procedat doar 2 saptamani uite caum faci. ii zici ca nu ai de scris tu totosi scrii si p caietul de clasa unde apare tema trebuie sa stergi sau zici ca ti-ai pierdut caietul astea este sfaturile mele. la revedere :*
Ii spui foarte clar ca nu am teme si scapi, daca nu te crede te prefaci ca le scrii dar tu asculti muzica, iesi pe afara, te simti bine si te distrezi :*
Prpunei un pariu. Gen mama daca am temele facute nu ma mai verifici si mergem si mancam o inghetata... sau ceva de genul asta... oricum si eu am avut problema asta si pana la urma in timp am scapat de ea vazand ca mi le fac.
Buna! Pai tu ar trebui sa ii arati ca te poti descurca fara ea, pentru ca ca esti o fata descurcareata, iti faci temele, inveti, iar poate apoi va realiza ca esti responsabila...Eu asa am facut cu mama: i-am spus mama nu imi mai verifica temele pentru ca eu ma cred destul de responsabila ca sa imi fac temele si ma inteles asa ca nu mai reprezinta o problema! Sper ca ti-am fost de ajutor! FUNDITA?
Salut, cand mama vrea sa imi verifice tema ii arat o tema din urma o scriu iar pe prima pagina iar mama nu s-a prins de loc. Sau exercitiile pe care le faci in clasa le scrii pe un alt caiet adica pe cel de tema cu titlul Tema si il arati mamei tale
E bine sa te indrume mama ta, dar daca nu doresti si crezi ca esti destul de responsabila, spune-i asta in fata! Incearca sa comunici cu ea.
Spune-i ca poate avea incredere in tine ca iti faci temele ca de fiecare data si ca nu mai esti un copil mic dar poate are motivele ei pentru care iti verifica temele oricum multa bafta. Funda?
In loc sa schimbi subiectul cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este acela in care ar trebui sa inveti 1-2 saptamani, sa iei note bune si dupa ai sa vezi ca se rezolva problema..Eu asa am facut ! Succes! :*
fundita?
Buna! Cand mama ta vreau sa iti vada temele arata-i si tu o tema din urma ca ea oricum nu isi da seama! La mine asa functioneaza! Bafta!
Acum ii spui fete-i sa nu isi mai scrie temele.Josnic
Super)))
Daca ai putea lasa cartile si caietele pentru scoala la un verisor sau o verisoara, sau cel putin in camera ta. Incearca te rog si discuta cu mama ta. Si nu uita:verificatul temelor iti va aduce doar bine, niciodata rau! Baga mintile la cap! Viitorul nu se cladeste pe inchipuiri!
Poate mama ta a observat ceva ciudat la tine sau la teme.Nu stiu, acum, depinde, poate ar trebui sa faci un lucru matur ca sa iti convingi mama ca este cazul sa renunte la verificatul temelor. Sper ca te-am ajutat!
Ia caietul de la ea si baga-l in ghiozdan si daca nu functioneza lasa-o dar asta te enerveaza asa ca spune mamei tale ca nu mai trebuie sa-ti verifice tema pentru ca esti mare si esti sigura pe tine.
Pur şi simplu biruiei încrederea! Fă ceva încît mama să înţăleagă că în fiica ei poate avea încredere şi ca verificarea temelor nu are sens!
Un copil care merge la scoala si e atent la ore+isi face temele o sa ia sigur cel putin nota 7 la bac. Mama ta vrea sa stie ca tu o sa reusesti la scoala sa iei note bune, sa treci bacul, sa intrii la o facultate. Poate ea nu-si facea temele si vrea sa stie ca tu o sa ti le faci. Facandu-ti tema intelegi mai bine.
Spune-i mamei tale ca scoala nu te ajuta la nimic, mai degraba te impotmoleste iti da invataturi care sunt false, fa in viata doar ceea ce-ti place si pune accent mai putin pe ce nu-ti place. Trateaza totul cu bunatate si vei primi inapoi inzecit. Ofera doar ceea ce vrei sa primesti!
Acum depinde si in ce clasa esti, pentru ca daca esti inca in clasa a V este normal sa te mai controleze... insa daca esti in clase mai mari incearca totusi sa vorbesti cu ea si pana la urma sa ajungeti la un acord comun ceva gen: se poate uita in caietul tau in fiecare sfarsit de saptana sa se uite in carnetul tau de note odata la 2 saptamani daca vei lua vreun 3-4 atunci pentru o luna de zile iti vei face cu ea temele, asa mama ta va prinde incredere in tine.
Incearca sa faci temele inainte si i le arati poate iti va fi mai usor, vara mea uneori ii zice mamei sale ca nu prea are sau ca nu face ora respectiva incearca!
Pai ai putea sa inveti si nu te-ar mai cicali daca ar avea incredere in tine.
Nu te enerva, ea vrea doar sa se asigure.
Si explica-i ca nu vrei sa mai faca asta pe un ton destul de calm, asa poate o sa itieleaga, cum imi spui tu asta, ea nu prea are incredere in tine.
te sfatuiesc sa vorbesti cu ea
In primul rand. Fa-ti-le iar in aldoilea rand, cand te va verifica la teme va vedea ca le-ai facut, o sa o tina asa putin timp ( doar cu conditia ca ti le faci mereu ) iar dupa ea o sa creada ca ti le faci mereu, iar ea nu se va mai uita. Cel putin asa e mama mea Funda?
I arati un caiet mai vechi cu teme si uite asa nu o sa se uite la temele tale
Nu consideri ca este ceva normal faptul ca vrea sa te ajute verificand temele? E mama ta si îți vrea binele indiferent de starile ei.Fii mai întelegatoare cu ea
Uite poti sa faci ceva sa i zici ca vrei sa zici ca trebuie sa mergi in oras cu prietenele sau prietenii in oras si ca intarzii ia sa verifici ca o sa mearga.
Depinde si ce fel de persoana este mamica ta! Poate fii o femeie care nu face ce zici tu si face ce crede ca este bine, ori o femeie care zice ''bine''. Stiu ca asta ti-ai dorii sa zica mami tau si mi-e mi s-a intamplat sa ma controleze la teme.dar cu timpul nu..ma intreba doar daca mi-am scris. Ceea ce trebuie sa faci este sa-ti faci bine temele. Nu se stie cand ii vine pata si te controleaza. Nu trebuie sa te enerveze...la o anumita varsta pe care o ai e normal :* Cu placeree! :X
Pai fa temele seara si dimineata trezeste-te tarziu, ascunde caietul cu tema undeva unde nu il gaseste
poti sa te duci la mama ta cu caietul de temesa ii arati TU ca iti faci temele, iar dupa cateva zile spune-i ca iti faci temele, ea nu te va mai controla
stai mai atasata de ea spunantu-i mereu ca o iubesti ia-o in brate ajut-o iar ea va incepe sa aiba incredere in tine
poti de asemenea sa ii zici ca te deranjeaza treaba asta
fundita? :**
Poti sa ii spui mamei tale ca nu ai teme si nu te mai verivica.Te inteleg foarte bine.La mine a mers o data! Incearca si tu! Dar sa nu ii spui tot timpul ca nu ai teme ca se va prinde de sitoatie.Dar cred ca e cel mai bine sa te verifice!
Asa arata ca ii pasa de tine! mie mama nu ma controlat niciodata la temepentru ca nu prea se interesa de mine!
Poi sigur are un motiv anume, dar tu poti sa ii arati ca iti faci temele correct si data viitoare daca te mai verifica sau intreaba ceva de teme nu o baga in seama si comenteaza-i la mine functioneaza. Bafta!
Probabil mama ta tine asa mult sa-ti verifice temele deoarece vrea sa ajungi cineva in viata. Ca orice parinte, normal. Si pe mine ma verifica. Dar doar pana in clasa a5a. Demonstreaza-i ca nu mai esti un copil
Buna!
Este posibil ca mama ta sa fie obișnuita cu tine nefăcându-ți temele. Adică, hai sa fim serioși... Nu cred ca te-ar deranja sa iți verifice temele dacă tu știi ca le-ai făcut corect sau dacă le-ai făcut măcar.
Un sfat iți dau, fa-ți temele o perioada, las-o sa ți le verifice, o sa vadă ca te descurci și nu o sa mai simtă nevoia sa te verifice. E nevoie doar de putina psihologie.