Întrebare recomandată | catthshshshs a întrebat:

Cum iti poti convinge partenerul cu care locuiesti (sot, logodnic, iubit) sa te ajute la treburile casei?

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

In mod normal ar trebui sa faca singur, de bunavoie si din bun-simt, ca nu si-a luat sluga-n casa. Depinde insa cum a fost educat, daca mama lui nu l-a pus in viata lui sa miste macar un fir de praf si in familia lui a domnit ideea ca barbatul e zeu si exista pentru a fi servit nu prea o sa ai mari sanse sa-l convingi nicicum, din pacate. Probabil o sa faca in mare sila cate ceva la inceputul relatiei dar cu timpul o sa gaseasca modalitati sa nu mai faca nimic. Poti incerca sa discuti cu el si sa stabiliti clar cine ce face de la inceput, el aspira si duce gunoiul si mai stiu eu ce crezi tu, sau la ce se pricepe el, tu faci restul. Succes! happy

| catthshshshs explică (pentru mixxjim):

Inteleg, insa el se simte mai putin barbat daca simte ca ii spun eu ce sa faca!~Si atunci? El nu are nevoie de haine curate, de mancare, de cumparaturi facute? Numai eu? Nu prea cred...

| mixxjim a răspuns (pentru catthshshshs):

De-asta spuneam sa discutati si sa stabiliti impreuna, il poti intreba ce ar prefera sa faca el. Si intrebarile astea ai putea sa i le pui lui. Daca se simte foarte barbat stand degeaba si nefacand nimic atunci nu prea ai cum sa-l convingi, cred ca am spus tot in primul raspuns cu educatia si cu bunul-simt/nesimtirea. Daca mai vin si copii o sa fie si mai "distractiv" pentru tine, ca o sa ajungi sa cazi din picioare de oboseala incercand din rasputeri sa nu cumva sa-l faci sa se simta mai putin barbat.

89 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Al meu apreciaza foarte mult munca mea, atat la serviciu, cat si acasa, asa ca este, de obicei, dornic sa ma ajute. Cand nu e chiar asa, il incurajez, ii spun ca am nevoie de ajutorul lui, ii prezint avanatejele (daca ma ajuti, voi termina mai repede si apoi putem merge impreuna la un film) si intotdeauna am grija sa observ ce face si sa-l laud (asa cum face si el cu mine). Cred ca e foarte important sa ii apreciezi munca, chiar daca nu este perfecta. Majoritatea femeilor is conving usor partenerul la inceput sa le ajute (fiindca e foarte indragostit si dornic sa le protejeze, sa le faca pe plac si sa stea impreuna cu ele - de aceea cred ca e de prefera sa facem impreuna aceeasi treaba si nu sa facem fiecare o treaba complet separata). Dar cele mai multe ii indeparteaza de aceasta obisnuinta fiind cartitoare si nemultumite: in coltul ala nu ai pus aspiratorul, da apa mai incet ca consumi prea multa, cartofii cumparati de tine sunt cei mai prosti din piata). Eu incerc sa nu fac aceasta greseala.

| Bacemi a răspuns:

Ii spui pur si simplu : Crezi ca ai putea sa ma ajuti cu x lucru?
Daca nu face, nu ii reprosezi.
Tactica ar fi sa ii multumesti zilnic pentru lucruri importante pe care le face pentru tine, pentru voi.
Chiar daca tu ai nevoie de altceva din partea lui, asta nu inseamna ca nu face anumite actiuni care demonstreaza setimentele lui fata de tine.
Arata-i ca apreciezi acele lucruri.

NOname
| NOname a răspuns:

O transformi în joacă sau adaugi nişte recompense (deşi un adult matur şi responsabil ar trebuie s-o facă din proprie iniţiativă).

| Zenithf a răspuns (pentru NOname):

Asta este o ideea foarte buna, deoarece noi suntem doar niste baieti mari si o recompensa ne stimuleaza intotdeauna. laughing
Uff, este o intrebare buna, dar greu de raspuns la ea. Ce m-ar inspira pe mine mai mult sa o ajut pe sotie la treburile casnice?
Cred ca tine totul de inceputul relatiei si de desfasurarea ei. Daca de la inceput faci totul singura, de dragul lui, atunci va fi mult mai greu mai tarziu, cand sentimentele sunt deja mai putin intense, sa-l faci sa te ajute cu ceva. Apoi, pe masura ce relatia se desfasoara, si problemele casnice si responsabilitatile se impart si se "aseaza" pe un fagas.
Deci obisnuinta este cel mai convingator lucru.
Apoi, tine de programul zilnic. Daca aveti un serviciu care va ocupa la amandoi aproximativ la fel de mult timp, atunci asta poate fi un motiv obiectiv ca sa apelezi la ajutorul lui. Nu este normal ca, avand in vedere ca si tu te intorci la fel de obosita de la serviciu ca el, sa aveti parte de acelasi program casnic? Poate in timp ce tu faci curat in bucatarie, sa aspire si aeriseasca in camere, sa duca gunoiul. Si la gatit poate sa te ajute, sa faca o maioneza sau sa curete un cartof.
Situatia se schimba insa daca programul tau de lucru este mai lejer ca al lui, atunci ar trebui sa-i ceri mai putine lucruri in privinta gospodariei.

| victorandrei a răspuns (pentru NOname):

Daca adaugi recompense se numeste "dresaj" laughing

| NOname a răspuns (pentru victorandrei):

Cam este, să ştii.

| NOname a răspuns (pentru Zenithf):

Apropo de efort trandformat în joacă şi manipulare pozitivă.
http://bit.ly/Uj3zdW

| Zenithf a răspuns (pentru NOname):

Poate am parut sarcastic, dar sa stii ca nu am fost asa, ci chiar zic ca este o idee buna. Si asta poate fi inca un lucru care mai rupe monotonia si mai condimenteaza relatia.

| NOname a răspuns (pentru Zenithf):

Ştiu că e o idee bună, Zenithf. Cred că ţine de psihologie elementară.
Totul e să ştim cum să o aplicăm. Dacă suntem prea transparenţi, poate da rezultate inverse şi să ducă la conflicte.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îi spun că trebuie s fac ceva și am nevoie de ajutorul lui.
Pa, pa.

| mgtow a răspuns:

Stai de vorba omeneste cu el si ii zici ca treburile se fac mai bine in 2 pentru ca si el locuieste cu tine, e responsabil sa fie curat pentru ceea ce face si o sa inteleaga.

| DakotaRoyse a răspuns:

Parcă era vorba că într-o relaţie se împarte totul, nu? Cu atât mai mult într-o căsătorie. Acu' fuguţa să împărţiţi şi dusul gunoiului, spălatul vaselor şi schimbatul cearceafurilor. Oricât ar comenta, oricât ar da din gură că el munceşte mai mult ca tine şi aduce bani în casă sau oricât e de obosit, tot poate să aibă grijă măcar de dulapul lui sau să cumpere o pâine din când în când.

| Adry05 a răspuns:

Pur şi simplu îi spui că ai nevoie de mai mult ajutor, deoarece nu te descurci singură.

| EmaS a răspuns:

Cu putina diplomatie, folosind dulcegarii cum ar fi ''pretiosule'' hai sa bem o cafea cu multa frisca impreuna si pe urma sa facem cutare lucru. Ma ajuti?!

| mona a răspuns:

Eu sunt casatorita si nu am ajutor la treburile casei si nici nu am pretentii sa o faca, ma descurc de una singura, dar cand apelez la ajutorul lui si nu prea il trage sa ma ajute trec la,, santaj,, ....nu ma ajuti ...nu mai primesti pasarica

| catthshshshs explică (pentru mona):

laughing Insa pana cand? Orice femeie se satura...

| mona a răspuns (pentru catthshshshs):

Te cred...

| Hombre a răspuns (pentru mona):

Ce rau imi pare ca nu sunt casatorit cu tine, numai santaj asteptam. laughing

| The1smartiest a răspuns (pentru mona):

Si daca ai pasarica, crezi ca ai totul?

| mona a răspuns (pentru The1smartiest):

Tu nu comenta raspunsurile altora, raspunde la intrebarea de mai sus daca tot te bagi in seama

| mixxjim a răspuns (pentru mona):

Sper sa nu te superi, spun si eu, nu dau cu parul, ai senzatia ca numai tu ai? laughing Asta poate merge la inceputurile relatiei, si la tinerete, dar la un moment dat ar putea gasi acelasi lucru in alta parte fara sa fie nevoit sa munceasca, fara sa fie santajat si amenintat ca sa poata capata si el ceva laughing

| mona a răspuns (pentru mixxjim):

Era mai mult o gluma chestia cu pasarica si chiar nu inteleg de unde atata rautate....in primul rand am barbat care dupa ce ca lucreaza sa il mai pun si la treburi ale casei? ar trebui sa imi fie rusine, de fapt nu stiu de ce iti dau tie explicatii si inca ceva raspunde la intrebare de mai sus si nu mai comenta raspunsurile altora, asta deja lasa de dorit

| mixxjim a răspuns (pentru mona):

Imi pare rau ca te-ai suparat, nu am zis cu rautate. I-am raspuns fetei la intrebare, si serios, nu cu o gluma. Nu comentez raspunsurile altora, doar tie ti-am raspuns pentru ca nu era foarte clara "gluma" ta, dupa cum ai vazut multi au comentat la raspunsul tau. Dar acum, ca veni vorba, daca numai el munceste si tu stai acasa si faci toate treburile casei si il astepti fericita sa-l servesti sunteti niste norocosi, marea majoritate a femeilor muncesc si ele si cand vin acasa intra la "schimbul doi" cu munca, la treburile casei, in timp ce el se relaxeaza cu o bere la tv, deci nu ar trebui sa le fie deloc rusine sa ceara ajutorul sotului... Si daca sotul tau iese la o bere cu sotul Monei si al tau ii spune ca nu face nimic si ca tu faci totul atunci sotul Monei nu o fi mai prost sa faca ceva in casa, deci Mona degeaba ne cere noua pareri cum sa-l convinga sa faca ceva, nu? Concluzia e ca fiecare se organizeaza cum poate si cum considera, fiecare stie cel mai bine ce are in casa happy

| mona a răspuns (pentru mixxjim):

Care sunt aia multi care au comentat in sensul rau? tu si inca unul, si numai ultima parte a fost mai mult o gluma, in rest am raspuns serios, dar fiecare crede si face cum il duce capul si nu am inteles ce ai vrut sa zici cu sotul meu si sotul Monei[la urma urmei era vorba de o singura persoana]

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru mona):

E un santaj ordinar.

| mona a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Mie imi convine

| Sadicalex a răspuns (pentru mona):

Asta ar fi o crima o;

| The1smartiest a răspuns (pentru mona):

Mai frustrato nu te supara, dar daca nu erau barbatii pasarica aia nu va servea la nimic..intrebarea pusa de domnisoara in cauza era - cum il convingi pe partenerul de viata sa te ajute in anumite situatii..Intrebarea nu era :CUM SA ITI SANTAJEZI PARTENERUL. numai bine va doresc!

| The1smartiest a răspuns (pentru mixxjim):

Mixxjim foarte bine punctat, esti cel mai obiectiv! femeile astea(unele) daca au ceva intre craci cred ca pot rezolva totul. numai bine!

| stpu a răspuns (pentru mona):

Foarte inteligent...
Daca vrea pasarica gaseste si in alta parte, si acolo nu trebuie sa faca nimic ca s-o primeasca.
Ai grija sa nu ramai cu pasarica in mana...

| anonim_4396 a răspuns (pentru mona):

Da nu e normal sa fie asa straight face.
Eventual tu sa faci tot ce tine de "treaba unei femei " (adica mai tot ) si el sa faca ce tine de treaba unui barbat ( sa bata un cui, sa puna o clanta ). Acum sa fim seriosi ca acea clanta nu se strica zi de zi si la fel si cu acel cui, in conditiile astea mai bine e sa fi lesby si sa stii ca ai ajutor, de preferat singura fara a fi o sluga ca pana la urma te saturi de servigi-casa-si pretentii de viata sexuala.

| mona a răspuns (pentru Sadicalex):

Crima pentru voi barbatii poate...

| mona a răspuns (pentru The1smartiest):

Nu servea la nimic....asa o fi cum zici dar ce s-ar face barbatul fara femeie?

| mona a răspuns (pentru stpu):

Al meu nu e asa cum gandesti tu si daca l-ai cunoaste mi-ai da dreptate, nu am crezut ca raspunsul meu face atata valva...

| mona a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe undeva ai dreptate dar pe mine chiar nu ma deranjeaza si nici macar nu imi place sa isi bage nasul in treburile,, gospodaresti,, ma ajuta cand ii cer ajutorul dar asta se intampla rar...chiar nu sunt pretentioasa

| Viorel_Gabriel_1993 a răspuns (pentru mona):

Au mama! rea mai esti

| IMC90 a răspuns (pentru mona):

De ce ai impresia ca-i faci o onoare ca-i dai pasarica?
Stii ce-mi place? Ca voi femeile ati reusit sa ne pacaliti ca sunteti mai putin interesate de sex decat noi, iar noi suntem niste gorile in calduri gata sa faca orice pentru o bucata de pasarica. Ia ghici ce : suntem mamifere! atat barbatii cat si femeile au hormoni...

| mona a răspuns (pentru Viorel_Gabriel_1993):

Asa zici?

| mona a răspuns (pentru IMC90):

Asa e

| stpu a răspuns (pentru mona):

Moni, Moni, fata rea
Vitejia ti-e pasarica
laughing

| Sadicalex a răspuns (pentru mona):

Nah happy

| MihaelaDart a răspuns:

Nu il poti santaja de fiecare data, va prinde "gluma" si nici asa nu vei avea ajutor. Incearca sa discuti cu el, explicandu-i ca poate intr-o zi nu te poti ridica din pat si va trebui sa faca el.

| IMC90 a răspuns:

Ii cumperi un bax de bere.

| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau

Eu nici nu m-as gandii sa ma rog de iubitul meu sa ma ajute la treburi casnice si daca tot continua sa refuze, sa tac si sa fac ca proasta.
Fii impunatoare, intr-o casa exista anumite reguli, de ordinul curateniei, gospodariei, bucatariei.
Nu esti sclava sa ii faci tot ce-i pofteste inima iar el sa stea intins in pat bine mersi.
Succes si O seara placuta! happy

| Ea12345 a răspuns:

Cu asta ma confrunt si eu cu prietenul meu. Dar am gasit 3 variante:
1)stau cu gura pe el si n-are incotro
2)fac eu toata treaba acum, dar nu mai vorbesc cu el, reprosandu-i. El se simte aiurea si dupa face de buna voie.
3)ii promit ceva bun dupa..Pe-al meu il conving si numa cu dulciuri sau o friptura delicioasa pe gustul lui.

Merge, trebuie sa-l iei cu binisorul. Niciunul nu prea e obisnuit sa faca treaba la el acasa, asa ca se asteapta ca obiceiul sa continue si in casnicie.
,, Educa-l" ca pe copilul meu. Toate au un inceput. Intrajutorarea este una dintre cheile unei relatii frumoase si de viitor.

| Dumnezău a răspuns:

Daca asta ti-e greu sa faci, inseamna ca ori te-ai ars cand l-ai ales si te-ai ales cu un sloth, ori chiar n-ai niciun pic de persuasivitate.In ambele cazuri, e cam greu sa mentii relatia ca unsa.Nu e scuzabil ca cineva, fie el barbat/femeie sa n-aiba chef sa nu-si puna carca la treaba.

| eliaclodia a răspuns:

Eu nu am incercat vreodata sa conving pe cineva. Daca face bine, daca nu, nu, dar sa nu-mi dicteze mie ceva, ca s-a terminat. In general ei barbatii fac treburi in casa cand sunt prea incantati sa stea cu tine acasa si sunt cu ochii pe tine tot timpul. Si cand cu oricine ar fi in exterior se simt mai mult singuri. Or mai fi si batuti de parinti sa le faca lor curat in casa si sa fie slugi de mici. Mai sunt si din cei care fac ei tot, tie iti dicteaza unde sa completezi, ca un fel de angajat. Pentru un raspuns mai complex, trebuie sa ma gandesc. In plus, tu intrebi cum sa incerci, sa determini, nu cum sunt ei deja.

| KodrutZ a răspuns:

Daca trebuie' sa il convingi, atunci numai partener nu e ala, e un coleg de camera si atita.

| unknownn a răspuns:

You have the pussy, you make the rules!

| h3r a răspuns:

Îl iei cu frumosul.
Ar trebui să facă şi de bunavoie!

O să te descurci, orice femeie are un as în mânecă!

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Dă-l pe mâna mea.
Pe curând!

| Niiiicu a răspuns:

In general rebuie discutat serios dar cel mai bine este sa faca si el treaba daca nu din proprie initiativa macar de dragul tauhappybafta

| michelia a răspuns:

Din prima clipa el trebuie sa stie /sa fi stiut ca are muuuuulte treburi de facut in casa. Si s-ar fi conformat imediat, indiferent cum a fost obisnuit inainte.
Daca deja a trecut ceva timp, a ajuns sa creada ca asa stau lucrurile in cuplul vostru: tu sa trebaluiesti si el sa mediteze la nemurirea sufletului.
Pur si simplu ii dai cite ceva de facut, ca la copii, fara diplomatie, alinturi si alte tehnici. Totul trebuie sa para firesc ( desi va fi cam greu). Il lauzi sau il certi apoi, dupa caz si nu te lasi.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barbati nor sa vrea niciodata sa faca astalaughing dar incearca sal santajezi cu o partida de sex eu asa as ajuta la treburi caznice

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca trebuie sa vina de la sine, ce relatie e asta in care el nu se implica in treburile casei...

| blueheart a răspuns:

happy Nu prea poti convinge un barbat sa faca ce nu-i place. Dar poti incerca sa faci ca totul sa para un joc sau o provocare de genul : cine face mai repede ordine in lucruri? sau cine face mancarea cea mai buna astazi?
Daca ia totul ca pe o provocare poate o sa-i placa.
Oricum intr-o relatie e corect ca in treburile casei sa se implice amandoua persoanele, sa se ajute reciproc, sa se sustina, sa fie unul alaturi de celalalt happy

| JASMYNA88 a răspuns:

Nu mai faci tu treburi casnice. atunci se va simti cu musca pe caciula. si daca iti spune ca de ce nu ai facut zici ca esti obosita, ca nu ai avut chef sau pur si simplu ca te "doare spatele" si trebuie neaparat sa te ajute si el sa aspiri sau sa..in finelaughing al meu, doamne ajuta, face el mai mult ca mine, dar asta pentru ca i-am spus ca daca el nu face, nu fac nici eu. si atunci sa il vad cum sta in mormane de haine si vase murdare. iti calci putin pe inima, dar merge

Răspuns utilizator avertizat
| The1smartiest a răspuns:

Fara intelegere nu faci nimic, uite de aia trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte sa ti iei un barbat si sa nu il alegi numai dupa carcasa. Si daca e cum zice fata/femeia/bunica de mai jos faza cu pasarica, e cale lunga pana la o intelegere armonioasa! Succes.

Răspuns utilizator avertizat
| IceCrEaMGiRl a răspuns:

Pai,daca e dependent de calculator, scoate-i internetul si spune-i ca il reformatezi cand te va ajuta la treburile casei; Daca e dependent de TV, scoate-i televizorul, si faci acelasi lucru; Cand mai pleci la o plimbare, il pui sa faca curat prin casa(depinde de ce vrei sa faca prin casa)pana vii tu.Modalitati sunt multe, numai ca trebuie sa stii sa le aplici.Si chiar daca nu e dependent de TV si PC, scoatei-le o vreme pana cand te va ajuta. Daca vezi ca te ajuta, i le bagi la loc. Daca nu, stii ce ai de facut!winking Succes!