| leluc a întrebat:

Cum ti-ai petrece ultima zi alaturi de iubitul tau, daca ai sti ca urmeaza sa plece in strainatate pentru trei ani?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...

519 răspunsuri:
| yoanayd a răspuns:

M-as ascunde in valiza lui!laughing

| aleczuu a răspuns:

Eu cred ca as merge intr-un loc special pentru amandoi, in care de exemplu s`a intamplat ceva special pentru noi, apoi i`as face un cadou pe care sa nu-l uite, o petrecere surpriza cu toti cei care tin la el, si o cina romantica, undeva la lumina lunii si a lumanarilor, in care ne-am spune tot ce mi-ar lipsi, adica el.Si restul cred ca as mai improviza si as face un fel de "comedie"happy

| Crazy_9368 a răspuns:

M-as bucura din plin de ultimele clipe petrecute alaturi de el, as organiza o excursie surpriza la mare, unde sa avem o seara speciala, numai pentru noi doi, sa ramana cu o amintire frumoasa si de neuitat. As pregati o cina romantica, ne-am aminti de momentele fericite pe care le-am petrecut impreuna, de faptul ca dragostea adevarata poate depasi orice obstacol si ne-am plimba pe malul marii si am sta acolo imbratisati, uitandu-ne unul la altul pentru un timp fara sa ne spunem nimic, amandoi simtind ca lumea este a noastra. Si bineinteles fara sa ii dau drumul din brate, i-as repeta la nesfarsit ca il iubesc si as sta asa pana dimineata, pana cand soarele va anunta o noua zi, un nou inceput, o dragoste ce va ramane amintire.

| zoolander a răspuns:

Am merge la munte si am face dragoste

| mi4ai a răspuns:

Incearca sa-i faci de neuitat ultimele zile si pe urma fa tot posibilul sa mergi si tu acolo doar asa veti putea fii impreuna. eu cand am plecat in strainatate dupa o luna mi-am adus si prietena, cum zboara timpul au trecut deja 10 ani si avem un baiat de 6 ani daca nu ar fi venit cu siguranta altfel stateau lucrurile. oricum e alegerea voastra, BAFTA!

| tita_5552 a răspuns:

... Daca iubirea dintre noi ar fi mare si reciproca, evident ca o sa fie greu pentru amandoi.bine, el daca pleaca acolo, pentru viitorul lui, inainte de plecare, el in sinea lui isi face planuri, etc. pentru mine ar fi mai greu, ca raman pe loc, suferind dupa el. de dorul lui... daca si el este foarte indragostit de mine, sufera la fel de mult ca mine... si atunci, vom cauta sa ne facem ziua cat mai placuta, sa profitam de timpul ramas, sa ne plimbam cu bicicletele. sa facem dragoste... sa-i spun cat de dor o sa-mi fie de el... evident. as face tot posibilul sa-i demonstrez ca iubirea mea e sincera, ca o sa-l astept... ramanand ca pe viitor, timpul sa decida pentru noi, pentru dragostea noastra...

| roxanna a răspuns:

L-as trezi dimineata la 6 pentru ca timpul trece prea repede. la acea ora i-as fi pregatit deja cafea exact cum ii place lui si as punde pe pc piesa lui preferata. apoi in timp ce el isi bea cafeaua as pregati micul dejun probabail o omleta cu sunca si cascaval cu o salata de rosii si castraveti proaspeti. Apoi am merge la gara si am lua primul tren spre orasul nostru preferat. Acolo am merge in restaurantul nostru preferat si am manca mancarea noastra preferata eu as manca pizza hawai si el ar manca ciorba de burta si cartofi prajiti cu pui la cuptor. apoi am merge sa ne dam pe leagane in parc si ne-am cumpara inghetata de pe strada si vata de zahar. ne-am intoarce seara si am trage perdele de la compartimentul nostru in tren ca sa nu ne deranjeze nimenibig grin... ajunsi acasa ...nu am face decat sa povestim pana adormim imbratisati

| lumi a răspuns:

Nu as considera,, o ultima zi'', ci ar fi o pregatire, un nou inceput, o incercare de fidelitate in dragoste
Nu as putea sa accept sa nu-l vizitez(mai ales ca-mi place sa calatoresc!)si ar fi ceva exotic in dragoste sa ne intalnim in afara habitatului
L-as dadaci, i-as face bagajele, l-as duce la aeroprt si exista comunicare pe net, telefon...
Si... poate in cei 3 ani ne si casatorim...in strainatate

| AndreeaprintesaluSorin a răspuns:

Si eu am trecut prin asa ceva cand trebuia sa plec in Italia si a fost si mai rau...Eu nu am stat mult maxim o luna am stat si ne-am despartit pentru ca el nu a putut sta fara o fata alaturi de el. Daca va iubiti si aveti sentimente puternice unul pentru altul, ultima zi ar trebui sa fie o zi in care sa uitati de toti si de toate...sa va bucurati de ultimele momente impreuna...Eu cu iubitul meu in ziua aceea am uitat de tot ce era rau si am stat impreuna...m-am certat cu toata lumea in ziua aia doar ca sa stau cu el... Oricum sunt slabe sanse sa reziste aceasta relatie a voastra de la distanta... Eu iti zic ca sa stii...Eu zic ca in ziua aia sa stati impreuna, .sa va bucurati de momente... dar sa vorbiti despre ce se va intampla cu voi...si sa luati o decizie... dar in primul rand sa uitati de toate problemele in momentele acelea...ai grija de tine. pup:*:**:*::**:*:*:*:Xwinking

| mikiella a răspuns:

Înca o zi, o singura zi de fericire cu aroma de ciocolata calda, între doua metrouri. Si apoi sunetul ploii, nebunia orasului, nimic nu ma mai poate atinge. Tu dragul meu vei fi departe, am inceput deja sa numar departarea de tine.
Astazi insa o seara cu vin si muzici ciudate si prieteni, cu toxinfectii alimentare subite care trec repede, cu bomboane Raffaello si pisici. Si înca o cana cu vin, acasa, patul moale si primitor... Urmeaza dragul meu dupa aceasta noapte -ultima noastra noapte...
O dimineata lunga gat 3 ani, când stau si scriu fara sa numar secundele, fara sa simt ca pierd vremea… doar cu cafea tare, sandvisuri calde si banane, si dorinta de a fi iar aici cu mine. Dar azi dragul meu esti inca aici, asa ca...
Înca putin, sa mai trag de dimineata asta, s-o conving sa stea… poate o fotografie m-ar ajuta sa ma conving c-ai fost real. Mi-as surprinde surprinsa luminitele din privireatunci cand ma iubeai si erai aici cu si langa mine, Unele zile sunt atât de frumoase…

Fericirea are gust de savarina, într-o cofetarie mica; ti se strecoara în piele o data cu caldura din aburii unui expresso, îti mângâie mâinile înghetate proaspat scoase din manusi… fericirea arata asa, lumina simpla din spatele unor ochi prea obositi, ce mai conteaza de când n-am dormit… fericirea se insinueaza la primele ceasuri ale diminetii prin camere de hotel cu perdele albastre, îti zâmbeste suav si înselator, se amesteca cu asteptari si muzici si glasuri de prieteni, cu miros de proaspat… fericirea cauta pasii facuti intentionat în zig-zag pe neaua moale… si nu te lasa sa scapi… fericirea se serveste în portii mici, la amiaza, în aceeasi cofetarie uitata dintr-un orasel mic si nins… cu clinchetul cristalin al lingurii mici, când o lovesti de farfurioara mica din cofetaria mica… toate par atât de mici în amintire, mai putin proportiile dezastrului. Peste o zi pleci -locul tau va fi cuprins de gol de rece de singuratate.- Cel mai frumos pe care l-as fi putut trai vreodata, cu ochii translucizi de oboseala a fost ultima noastra zi petrecuta impreuna, ziua in care ne-am contopit unul in altul sa ne ajunga amintirea pentru lunga despartire. te iubesc dragul meu, acum te iubesc mult, mult de tot.
De undeva de departe in minte aud un citat celebru,, ochii care nu se vad se uita. (poate la altii).
Dar nu este cazul meu, eu dragul meu am sa incerc sa traiesc acesti 3 ani, din amintirile iubirii noastre.

| symona_7500 a răspuns:

MIAR FF GREU DACA AR PLECA LOGODNICU MEU MAI ALES 3 ANI NOI NU NE VEDEM CAT LUCREAZA EL SI APOI CAND VINE ACASA ZICEM AMANDOI CA NE FOST DOR UNU DE ALTU APOI 3 ANI NUUU LAS LASA SA PLECE

| gabriela_5870 a răspuns:

Eu mas purta normal, cu dragoste ca de obicei.omul nu pleaca la razboi vine doar inapoi.sa fiti iubiti.noroc.

| didi220499 a răspuns:

M-as trezi dis de dimineata pentru ca timpul ar fi mult prea pretios si clipele frumoase mult prea scurte; mi-as lega iubitul la ochi cu o basma obtuza, si l-as duce in locul unde ne-am cunoscut, l-as saruta patimas, m-as lipi de pieptul lui ca o meduza si nu as conteni sa-i spun cat de mult il iubesc. As trai intens fiecare clipa petrecuta alaturi de el, i-as asculta bataile inimii, as savura fiecare cuvant, fiecare privire, fiecare zambet, l-as privi staruitor in ochi si i-as promite ca nu-i voi uita niciodata. Pe urma as fugi din capitala, as lua primul tren si as merge la munte, la un picnic la iarba verde, la aer curat, as face multe poze si ne-am filma reciproc in timp ce ne facem declaratii de dragoste si promisiuni nestramutate.As face toate lucrurile comune care ne aduc bucurie, spre exemplu as merge la un club de echitatie si am calari impreuna, as comanda mancarea noastra preferata, i-as pune in portofel o poza draga lui (cu mine, evident), as bea o bere si m-as imbata de dragoste...

Seara, as privi stelele, i-as cere iubitului sa-mi fredoneze melodia mea preferata si as adormi in bratele lui. Iar a doua zi, l-as conduce la aeroport, m-as agata de el ca o maimutica si l-as implora sa ma ia cu el(sa fiu bagajul lui de mana)...

Iar daca va refuza, ii voi lasa toata dragostea mea si ii voi promite ca-l voi vizita cat mai curand posibil
starstarstarstar

| 2dream4 a răspuns:

Eu cred ca as incerca sa ma mint singura ca nu se va schimba nimic, ca va fi plecat cateva zile cum se intampla cand pleaca la vreo noua deschidere. as incerca sa-i fac ziua frumoasa, dar nu prea frumoasa sa nu regrete decizia pe care a luat-o ca banuiesc ca nu a luat decizia respectiva singur...pentru ca daca doar te-a informat de acest lucru atunci mai bine:move on! si as incerca sa nu ma simt singura decat cand o sa simt patul gol sau nevoia de el este de natura sinucigasa :-s. oricum cred ca numai o femeie foarte puternica ar putea sa stea 3 ani fara barbatul pe care il iubeste! iar optimismul ...ar trebui sa fie cel mai bun prieten al ei.

| adrianadriana a răspuns:

M-as intreba de ce nu a facut tot posibilul sa il pot insoti.
apoi l-as cere de barbat...

| iuli72an a răspuns:

Pentru mine este destul de dificila intrebarea, pentru ca nu mi-ar trece niciodata prin cap ca sotia sa plece in strainatate, deoarece abia a nascut si nu avem motive (slava Domnului) sa plece unul dintre noi in strainatate.

In orice caz... daca ar fi... cred ca ar trebui intai sa ma gandesc cum sa fac sa fie totul in asa fel ca ea sa fie placut impresionata si in acelasi timp linistita si calma, pentru toata perioada in care v-a pleca. Daca stau mai bine si ma gandesc, trei ani este enorm de mult, indiferent ce relatie ar fi. Legat de "ce" anume sa facem, cred ca am stabili imreuna de comun acord fara nici o jena. Simplu.

Trebuie tinut cont si pentru ce anume ar pleca in strainatate 3 (trei) ani deoarece de aici s-ar cam complica lucrurile sau s-ar simplifica (de la caz la caz).

big grin

| viviana a răspuns:

Pai... s-o luam logic, 3 ani unul fara celalat e prea mult si-n plus "ochii care nu se vad se uita". Da bine, in prima faza va sunati des, va spune-ti dulcegarii la telefon...insa in a doua faza, totul e mai transparent. Tu incepi sa iesi mai mult cu prietenii sa te distrezi...si-ti dai seama ca iti place si e bine si fara el... dar insa tot te mai gandesti la ce-o face cu cine e. Si-ti zic eu ca singur nu va sta atata timp. In a treia faza si cea determinatorie vei afla ca esti inselata...si aici u decizi.
Asa ca petrece-ti acea zi cu el ca si cum ar fi ultima big grin, fa ceva ce nu ai mai facut ca sa-ti aduci aminte cu placere. Exemple: drumetie pe marginea unui lac in spate padurea pe lac lebede si voi jucand prinsa goi... timpu va permite. Deci petrece-o facand lucruri neobisnuite, pentru tine! Bafta!

| viviana a răspuns:

Să fim sinceri oricît vei incerca să-i faci pe plac in acea zi gîndul și durerea sufletească va fi prea mare. Parcă văd că vei bufni in plîns de fiecare dată cînd il vezi(asta știind ca mai e un pic și pleacă). Și apropo, de ce numai o zi sa ți-o petreci cu el ca și cum ar fi ultima?( doar nu cred că in ultima zi vei afla asta). Cred că nici somnul nu te-ar mai lua știind că el pleacă...imi imaginez că el ar dormi liniștit iar tu il vei privi necontenit plîngînd și sfiorîndu-i parul așa incet să nu-l trezești. Iar cînd dimineața ar veni, pe tine tot plîngînd te va găsi.Nu cred că vei avea chef tu chef de multe așa că lasă-l pe el sa te surprindă in acea ultimă zi. Nu zic că tu nu ar trebui să-l faci să te iubească și mai mult. Pregatește-i micul dejun așa din abundența sa poa' să-ți faca fața acelei zi...Ieșiți in oraș dar plimbă-l prin fața magazinelor cu bijuterii și convinge-l să-ți i-a un inel de logodnă si tot odata să te si ceara de soție... așa vei fi mai sigură că are un compromis fața de tine mai mare. Merge-ți și la părinți și dați-le vestea să fie totul formal și așa cum trebuie...
Prin concluzie, eu cred că e o zi bună pentru a te cere de soție și făcut planuri de nuntă așa că petrece-o prin magazine căudîndu-vă locația nunții, verighetele, rochia, etc. Baftă!

| vianora100 a răspuns:

Draga Ioana, am sa incerc sa-ti raspund la aceasta intrebare, care nu este deloc usoara.
Acum sapte ani, am trecut si eu printr-o situatie oarecum asemanatoare si de aceea mi-am lasat toate treburile balta pentru a-ti scrie cateva randuri.Cred ca urasti ziua in care iubitul tau va fi nevoit sa se desparta de tine(fizic) pentru trei ani si de aceea trebuie sa transformi aceasta zi intr-una cat se poate de placuta.Nu cred ca trebuie sa-ti faci multe planuri pentru ziua respectiva pentru ca lucrurile vor veni de la sine.Cu ce-ai putea totusi sa-l surprinzi, ar fi sa faci o rezervare la un hotel cat se poate pe placul vostru(ar fi de preferat cu spa), sa iesiti la un restaurant unde sa se cante muzica romantica, iar dupa ce serviti masa si ciocniti un pahar de sampanie impreuna, mergeti la hotel unde nu va deranjeaza nimeni si petreceti restul zilei prin a va ruga pentru dragostea si reusita voastra.
Un alt lucru foarte important pe care trebuie sa-l faci, este sa-i cumperi iubitului tau un cadou mic, dar foarte insemnat, pe care sa-l poarte la pieptul sau zi si noape si care sa-i aline dorul de tine.Nu stiu sigur ce ar putea fi, dar poate un medalion cu chipul tau si de ce nu si un mesaj de dragoste inscriptionat pe el.

| onny_5721 a răspuns:

M-as casatori. acum depinde de timpul ramas pentru a alege. civil sau nunta efectiv. happy

| dedy a răspuns:

Daca.iti iubesti iubitul asa de mult...ai putea sa stai cu el toata ziua sa iesiti in oras...sa vedeti un film impreuna...sa fiti unul langa altul macar pentru o zi...:X:X:X...eu asta as face...:X:X:X

| mymica a răspuns:

Primele si ultimile zile le-as prefera sa stau numai cu el si as depana ultimile amintiri si ultimile clipe pe care le-am petrecut impreuna.Nu dispera asta e viata. Oricum exista mijloace de a lua contact cu el.:-

| roxanyk a răspuns:

L-as invita la o plimbare in parc pentru a vorbi despre noi 2 cum va ramane cu dragostea noastra, ce vom face in continuare pentru ca imi e teama sa nu il astept 3 ani iar el sa intalneasca pe altcineva acolo, as vorbi deschis cu el despre asta pentru ca intr-o relatie conteaza foarte mult comunicarea si sinceritate. i-as spune ca imi voi termina liceul si voi pleca dupa el pentru a continua studiile, imi voi cauta un loc de munca, voi face orice pentru ca noi doi sa fim din noua impreuna si voi ramane alaturi de el orice ari fii, a bine si la rau o sa ii fiu aproape cu sufletul si il voi incuraja ca totul o sa fie bine. ii voi spune sa ma astepte pentru ca timpul trece repede si voi aproape de el.

| rosew a răspuns:

As trai ziua care mi-a mai ramas sa fiu alaturi de el, din plin adica am face lucruri romantice, si la sfarsit ne-am lua la revedere in lacrimi sad

| didi_5122 a răspuns:

As muri daca ar pleca persoana iubita de langa mine...mai ales 3 ani... Eu as zice sa iti petreci ultima zi cu el acasa si sa faceti tot ce vreti, sa va aduceti aminte de clipele frumoase petrecute impreuna,

| lilica a răspuns:

As incerca sa uit de toate problemele cotidiene, sa uit ca va pleca pentru o perioada atat de lunga iar apoi sa ma bucur de fiecare clipa alaturi de el. Cu siguranta o plimbare prin padure, urmata de o baie in doi, o cina romantica si o noapte de neuitat. Iar viitorul? Ramane de vazut...

| bruneczika a răspuns:

A-s stea cu el toata zioa si noptea non-stop....si ma gandesc cum a-s ptea sa fac sa merg dupa o vreme la el in vizito.happy

| campionul a răspuns:

Eu cred ca mi-as petrece ziua cu persoana iubita, in cel mai romantic mod posibil si as fii cat mai explicit in ceea ce priveste sentimentele mele fata de iubita mea.
Trei ani trec repede, iubirea adevarata niciodata.
Este un test dur dar daca il treceti va doresc casa de piatra si o viata indelungata ca in ziua cea mai frumoasa a existentzei voastre.

| kaylana a răspuns:

M-as intrista ingrozitor dar el m-ar imbarbata si m-ar asigura ca nimic nu se va schimba (sunt visatoare). Si cu siguranta ca as petrece-o stand cu el, in pat si privindu-ne in ochii inrositi de la atat plans.

| danok a răspuns:

Am citit si ce au scris altii chiar daca aveam raspunsul deja pregatit.Nu am sa comentez ce s-a spus pana acum.Parerea mea e ca este o situatie foarte dificila, presupunand ca il si iubesti foarte mult si ca simti ca sentimentul este reciproc.Trei ani este o perioada lunga dar nu este o eternitate. Poate iei in calcul si optiunea de a-l urma acolo unde merge.Chiar daca ramai acasa, daca e sa fie al tau va fi, chiar daca va despart 5 ani.Cat despre acesta ultima zi, depinde si ce fel de fire este el. Dar poate ca o zi doar in doi, impusa de tine, l-ar face sa se simta obligat la o continuare a relatiei chiar daca el nu simte acesta nevoie. mai bine organizezi o petrecere cu mai multi prieteni, in care sa se simta bine, sa constientizeze inca odata tot ce lasa in urma.La ce bun o noapte de dragoste pasionala dupa care va spuneti Adio? lasa timpul sa decida ce va fi chiar daca e putin mai greu.Asa ca petrece acesta zi simtitndu-te bine alaturi de el, dar nu numai de el happy. Nici nu fii prea vesela ca pleaca pentru a nu lasa sa se inteleaga ca te bucuri ca scapi de el, nici nu face pe botoasa ca sa simta sa incerci sa ii ingradesti libertatea! Nu-l bate tu la cap sa-ti scrie sau sa te sune; lasa-l sa faca ce simte ca sa stii ce ai si tu de facut.