Hei.
Am fost în aceeași situație cu tine, să nu crezi că mama ta e cu capul, ea îți vrea binele, ai mei au divorțat când aveam 7 ani, chiar când am intrat în clasa 1, nici mie nu mi-a fost ușor, dar ce să faci, și mă bucur că nu te simți vinovată, asta e bine.
Mai bine stai cu mama ta, are și ea perioadele ei, o să fie bine, nu mai ai decât 2 ani de liceu, după aceea, dacă nu îți convine, cu mama ta, te poți muta cu tatăl tău.
Ai grijă de tine, succes.
Bye, bye.
Teoretic este mai bine cu mama, pentru ca ea a stat cel mai mult cu tine, te cunoaste cel mai bine, stie mai bine cum sa cresca si sa aiba grija de un copil.Ai spus ca tatal tau locuieste departe..ai putea, intr-un weekend sa te duci la el oricand.
P.S.Cea mai bun alegere o poti face doar tu, nimeni de pe internet nu trebuie sa te influenteze.
Da,ar fi bine sa ramai unde te simti bine,dificila situatia ta... daca parintii mei ar divorta a-si pleca de acasa, nu-ti recomand asta, cu mama sau cu tata, cred ca amandoi te iubesc la fel de mult, ramai unde vrei tu sa-ti continui viata.
Sentimentul de vinovatie v-a dispare in timp.In astfel de momente ar trebui sa ramai cu prietenii tai.Fii alaturi de mama ta si las-o sa fie alaturi de tine, iar la tatal tau poti merge in vizita de cate ori iti lipseste.Succes in tot ce vei decide!
Nu ne poti intreba pe noi unde ar fi bine sa stai, unde iti place mai mult acolo stai, si mai faci din cand in cand o vizita la tatal sa mama ta(depinde unde ai ales sa stai). Bafta
Oh,dar o perioada de tim si eu am crezut ca mama imi vrea doar binele si ca ea chiar nu e dusa cu craca pe canal, dar daca stai sa iei la bani marunti toate rahaturile pe care mi le-a facu si mi le va mai face nu o sa mai crezi asta.
Incerc sa nu dau vina pe ea pentru toate esecurile mele, dar la unele nu functioneaza nici daca ma dau cu capu de toti peretii
Adevarul e ca mi-ar fi mult mai usot daca n-as ramane la niciunul pentru ca mi se pare cea mai tampita chestie sa aleg dintre parinti...
Probabil ca o sa raman cu mama avand in vedere ca trebuie sa se mute fiindca proprietaru ne da afara din casa peste 3 luni...
Multumesc de parere/sfat
Uneori e mult mai simplu cand auzi alte pareri si ti se pare mai usor sa iei o decizie...
Nu ma simt vinovata. Asta e cea mai mare problema
Mama nu mi-a fost alaturi niciodata, iar tata... tata a stat pe tusa ca sa nu provoace scandaluri si tocmai de asta divorteaza ai mei acum.
Prietenii mei se cam duc de rapa si prevad ca o sa raman cu mamica mea adoptiva (care-i mai mare cu 3 ani ca mine doar )
Multumesc, de asemenea pentru raspuns
Hmmm... poate par dusa eu cu pluta, dar iti spun ca maica-mea nu s-a comportat pana acum ca o mama cu mine si poate din cauza asta sunt atat de indecisa in ce priveste divortul asta.
Mbon. Eu d'aci din Prahova nu pot sa ajung prea des la mama naibii in Moldova... e destul de greu + ca de cand a plecat tata maica-mea nu m-a lasat sa ma duc niciodata la el...
Stiu ca intr-un final o sa fac tot ce cred eu ca e mai bine, dar de obicei cer parerile altora ca sa ma conving ca trebuie sa-mi pun in miscare rotitelesi sa gandesc, nu sa astept sa imi pice moca hotararea si eu sa stau doar cu bratele in san si sa o accept.
Multumesc >
De felul meu eu sunt foarte indecisa si foarte slaba de inger. In situatii din astea cedez si nu gandesc logic...Nu rezist bine la stres si de cele mai multe ori aleg sa mai intrbe si pe altii ce ar face daca ar fi in locul meu
Eu as prefera sa n-am legatura cu niciunul din ei, dar asta nu se poate fiindca nu sunt majora inca
Heheeeee,dar parca se zicea sa-ti asculti inima, dar sa nu uiti sa-ti iei si creierul cu tine
Hai sa facem misto! Normal ca trebuie sa stai cu mama si eu trebuia sa aleg cu cina sa stau si am ales cu mama caci ea te ocroteste mai mult!
Eu cam fac haz de necaz, dar aia e...zic ca poate asa imi trece si mie...
Probabil ca tot cu mama o sa stau si eu avand in vedere ca peste doi ani oricum plec de acasa. Am stat 16-17 ani aici, mai pot sta inca 2...
Si totusi...se pune intrebarea daca mama mai rezista doi ani
Stii ca mama are problemele ei, dar stii ca le are tocmai pentru ca isi da interesul ca tie sa-ti fie bine, si sa te educe cum poate mai bine. Este stresata foarte tare, ai putea s-o ajuti sa treaca peste.Nu zic s-o alegi pe ea, sper doar ca o intelegi si pe ea, nu-i e usor.
Lucrurile sunt destul de simple, care din ei doi a gresit? Care te poate invata mai multe, care te poate educa mai bine? Pe care iubesti mai mult? E decizia ta.
Atunci cand erai mica, te intrebau altii, pe cine iubesti mai mult, pe mami sau pe tati...iti aduci aminte? Si spuneai ca pe amandoi.
Situatia ta e urata de tot, dar daca alegi pe unul, explica-i celuilalt motivele, calculele dupa care ai ales, sa nu se simta parasit.
La cat de "copil problema" ma considera ea...clar nu o sa mai reziste doi ani
In fine...life is short. Duca-se naibii de divort si toate rahaturile astea ca vine Pastele si am dreptu sa imi bag picioru in problemele lor care din intamplare ma afecteaza mai mult pe mine decat pe ei
Văd că mulţi de aici îţi recomandă să stai cu mama.Nu suntem în măsură să îţi dăm sfaturi, tu ştii ce e mai bine. Dar din câte am citit, eu zic că ar fi mai bine să stai cu tatăl, dacă te înţelegi bine cu el. Nu te gândi că te muţi, o să te obişnuieşti, dar dacă rămâi cu mama, cum ai zis tu, e posibil să nu te mai lase să pleci la tatăl tău. Tu ştii ce e mai bine pentru tine. O zi frumoasă!
Yeah...
Faza draguta e ca eu cand eram mica ziceam ca eu o iubesc pe Cristina ( mamica mea adoptiva), bineinteles ca in gluma, dar acum zau ca o spun serios.
In fine... dupa ce termin liceul o sa ma mut la mamica mea adoptiva, dar pana atunci raman atarnata in copac la unul din tembelii astia doi pe care cica ii iubesc si ma iubesc ca deh, d'aia divorteaza ei acum.
Haha foarte tare, eu as fi furat portofelu si o luna nu dadeam pe acasa))
Dude,pe mine m-o cautat politia fiindca am fugit de'acasa cu un etaj mai jos
Ughhh am zis ca faza e draguta (asta in caz ca ai inteles gresit)
Asta fac de cand ma stiu
Radem,glumim...dar nu e bine asa,daca parinti tai nu-si mai pot continua viata impreuna e problema lor,ramai cu cine crezi tu ca ti-e bine, pana la urma o sa-i vezi pe amandoi, am multi prieteni ai caror parinti sunt despartiti si duc vieti absolut normale, se inteleg cu ambii parinti, asta trebuie sa faci si tu.parerea mea.
Mai,nu zic ca n-oi fi facut si eu unele boacane, dar mama mai si inventeaza unele :-s
Stii, curios e ca s-a scandalizat ca am ajuns cu o ora jumate mai tarziu acasa, dar nu mi-o zis nimic ca m-am apucat de fumat...