Hei.
Am fost în aceeași situație cu tine, să nu crezi că mama ta e cu capul, ea îți vrea binele, ai mei au divorțat când aveam 7 ani, chiar când am intrat în clasa 1, nici mie nu mi-a fost ușor, dar ce să faci, și mă bucur că nu te simți vinovată, asta e bine.
Mai bine stai cu mama ta, are și ea perioadele ei, o să fie bine, nu mai ai decât 2 ani de liceu, după aceea, dacă nu îți convine, cu mama ta, te poți muta cu tatăl tău.
Ai grijă de tine, succes.
Bye, bye.
In general, copii in situatia ta se maturizeaza, dar tu imi pari foarte...you know... opusul persoanelor mature.
Tu crezi ca tie ti-e cel mai greu. Crezi ca esti cea mai napastuita. Crezi ca mai rau nu se poate.
Crezi ca maicata e dusa, desi, tacatu a plecat. De ce nu te-a luat si pe tine?
Terapie prin ras. Eu si cand mi-am rupt mana/piciorul am inceput sa rad.
Nu, nu, draguta. Terapia prin ras e cu totul altceva. Razi CA SA UITI de problema, nu razi DE problema.
Eu nu ma maturizez. Nu vreau. Vreau sa raman un copil mic si prost. Chhh, normal ca vreau sa ma maturizez, dar daca nu se poate, nu se poate...
Nu cred asta. O duc altii si mai rau, dar pe moment nici eu nu sunt foarte bine.
Pai cam e problema lor care si cum o plecat...Si o vrut sa ma ia si pe mine, dar eu am zis ca nu stiu daca e bine si n-am plecat.
Fie. E ceva care la mine functioneaza. Ca rad ca sa uit sau rad de problema...pana la urma tot eu sufar si la un moment dat o sa-mi dau seama ca nu e bine ce fac.
Tu chiar nu intelegi. A fi matur, nu inseamna sa nu te distrezi, sa nu te joci, sa nu te urci in copaci, sa nu te dai cu rolele, and so on.
NU intelegi, si n-am ce sa iti fac.
Nu-ti inteleg mentalitatea, deci nu te pot ajuta.
Neaaah. Stiu ce inseamna a fi matur, doar ca eu asociez lipsa de maturitate cu copilaria, fiindca nu ma obliga nimic sa fiu matur cand sunt copil si pot fi altii in locul meu.
Nimeni n-are ce sa-mi faca. Is eu mai tuta de felul meu. Atat.
Nu-i nevoie sa imi intelegi mentalitatea.Nici eu nu o inteleg.
In primul rand nu trebuie sa o iei ca pe o tragedie. Sfatul meu ar fi sa ramai cu mama ta.Doar aici unde esti acum te simti bine fiindca aici ai crescut.Sunt sigura ca daca ai merge cu tatal tau la un momentdat ti-ar parea rau.Nu trebuie sa te simti prost fata de cel la care nu ramai.Si ei isi doresc ca tu sa fii fericita.Trebuie sa le explici ca ti la amandoi la fel de mult. Sper sa treci peste aceasta incecare.
Nu,categoric ceea ce mi se intampla mie nu este o tragedie. Mi-as dori sa nu am in jurul meu oameni care sufera mai mult ( boli precum leucemia, decesuri sau mai stiu eu ce).
Multumesc >
Din cate am citit pana acum la tine traba nu-i oabla.Ai cantari tu destul de mult dar tot nu stii ce sa fac.Din cate am citit din descrierile despre maicata im-i dau seama ca nu prea te place eu nu stiu ce sa-ti zic. Daca e asa cum spui tu eu as merge pe mana tatalui poate aduce el ceva parasute dar macar stii ca n-ai probleme si ca poti invata linistit.Iar cu locul nou Don`t care te vei acomoda foarte repede si usor caci asa sunt copii se acomodeaza si se imprietensc usor. Inteleg faptul ca ai inca 2 ani de liceu dar totusi eu aia 2 ani i-as rai mai bine in liniste decat o copila de 8 ani cum esti in ochii maicatii.Cred ca sa fiu singurul care te sfatuieste pe partea tatalui tau dar eu zic ca e cea mai buna alegere.Ori cat ai cantarii si ai calcula tot la Taicat-o ai sa ajung credema.Nici varianta cu mama n-ar fi rea doar ca eu in pielea mea aia 2 ani m-ai bine mi-as petrece in liniste.De ce nu vorbesti cu maicata ca iti trebuie libertate si ca nu mai ai 8 ani sa iti fie de fiecare data in cur.Treaba ta mult noroc si Alege Cu Grija! Sper ca team putut ajuta.
Buna eu cred ca ar trebui sa te asculte un pic si sa le spui urmatoarele:ca nu trebuie sa divorteze ca are un copil adica pe tine sau mai multi in fine nu ma intereseaza si trebuie sa le mai spui ca puneti-va in locul meu voi ma puneti sa aleg intre voi dar eu nu pot sa aleg intre voi pentru ca va iubesc in mod egal voi sunteti cei care mati crescut si care mati nascut si ar trebui sa ii asculti si tu pe ei sa vezi ce au in sufletele lor stiu de ce sa ajuns la un divort pentru ca nu mai exista incredere si comunicare iar daca te duci la tatal tau sa stai acolo mama ta se simte prost trebuie sa fii alaturi de amandoi si sa ramai la bunica pana se linistesc apele ma intelegi ok imi pare bine ca am putut sa te ajut
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!