Am citit si recitit ce s-a spus pană acum aici. Parerea mea este că pe tine te va ajuta în viată doar o carieră militară. Cand vei putea executa ceva fară sa carteşti,fără să treci totul prin judecata ta. Să nu comentezi "de ce","pentru ce",etc. Fiind copil (sau soldat,să zicem),teoretic,cei mai trăiţi în viata,adică mai bătrani (sau superiorii in rang) au mult mai multe informaţii despre viată (sau armată) decat tine şi văd totul din altă perspectivă decat un singur om. Si pot lua decizii in cunostiintă de cauză.
Bunica ta,traind atatia ani, stie ca dacă nu îţi odihnesti corpul noaptea,a doua zi dai randament mai scazut la orice faci si nu este în avantajul tau. Desigur ca ea stie aceste lucruri prin prisma experienţei de viata pe care o are. Desigur ca sunt si exceptii,dar nu oricine traieşte din exceptii. Este o vorbă,pe care probabil ca tu nu dai doi bani: "Cine nu are batrani sa îi cumpere", sau asa ceva! Prin prisma vietii traite de ei nu esti obligat de viaţă sa faci aceleaşi greşeli pe care le-au facut ei si poţi să-ţi croiesti viata pe un fagaş mai bun prin sfaturile pe care acestia le pot da. Nu trebuie sa mă rănesc la mană ca să constat că flacara arde, dacă am incredere in experienta celor batrani care imi spun să nu bag mana in foc. Fără legatură cu tine (sau pe aproape) este o cugetare :"Desteptul invaţă din greşelile altora, prostul nici din ale lui". Asta presupune sa iei de bune experientele altora.
Ceea e am spus referitor la cele 10 porunci nu are de-a face cu biserica,unde eu calc de Paşti,la nunti sau înmormantări. Nu! De fapt prin aceste porunci a putut fi tinuta omenirea pe un drum cat de cat moral,etic, pe vremea cand legile oamenilor nu existau. Si greselile pedepsite de biserica se regasesc acum şi in cele pedepsite de legea oamenilor.
Ca o primă concluzie a mea,cred,prin prisma experientei pe care mi-a dat-o viata mea,ca un asemenea copil ca tine este calvarul oricarui parinte. Şi iţi doresc,ca daca nu te va invaţa viata altcumva,copii tai sa-ţi semene leit şi sa traieşti şi tu acelaşi coşmar. Poate ca atunci vei întelege. Eu,ca adult, am trecut prin starile pe care le ai tu acum ca adolescent, ştiu ce furtună este intr-un copil de această varstă si stiu sigur ca, nu mai departe de 18 ani, gandirea ta va fi întoarsa cu 180 de grade faţă de ce spui tu acum. Si parinţii si bunicii tăi ştiu şi ei acest lucru. Si,in felul lor,incearca fiecare sa te tina pe linia de plutire pana vei putea sa decizi singura,să ai discernamant. Ca acum n-ai. Nu este vina ta,dar corpul tau,mintea ta,nu s-au dezvoltat ÎNCĂ la valoarile lor maxime. Minte ta este cat o minge de ping-pong. Ai impresia ca cunosti totul pentru ca necunoscutul din jurul ei este mic. Cu cat cresti si acumulezi cunostinte si experienta de viata,mingea de ping-pong se transforma în minge de fotbal si va continua sa crească,dar atunci iti vei da seama ca necunoscutul din jurul ei este din ce in ce mai mare. De aceea se şi zice ca "Cu cat stii mai mult,cu atat îti dai seama că stii mai putin". Sunt absolut convinsa ca la majorat vei fii lasata sa faci ceea ce vei vrea, pentru ca atunci,aşa au constat medicii, eşti în deplinatatea facultaţilor tale mintale. Si vei opta în cunoştiinta de cauza! Dar cu temelia cunostiinţelor acumnulate pană acum!
Cu regret spun ca nu am copii, dar decat cu un astfel de copil...mai bine mă lipsesc!
P.S. Nu am scris niciodată pe TPU un astfel de post lung! Problema ta este gravă şi necesită multă consiliere. Ar fii bine dacă ai alege din ce-ţi spun adulţii, care stiu ce spun.
Cam aşa ceva, dar nu contest valoarea răspunsului. 90% meritau, aşa că nu am vrut să fac diferenţe.
Şi nu înţeleg de ce dai copy-paste, puteai să reformulezi cu cuvintele tale.
Acum sunt grabit fac teme la cei mici ca ei au fost ocupati la D/S si ingrasa porcul in ajun
Am uitat sa scoti piinea din alimentatie si sa faci miscare cit mai multa si scoate vointa din frigiderul plin de calorii. Citeam pe la conversatii ca esti mai draguta ca FucktheSystem, ziceu ca ai arata mai bine cu parul lung.
@Losteyes,sunt la aceeasi varsta ca ea,imi respect bunicii care m-au crescut,insa sa-ti spun o chestie: bunica mea,si pe mine ma pocnit poate de nenumarate ori,insa nu i-am raspuns cu aceeasi moneda,intelegi? inainte sa-i dai un raspuns,nu ar trebui sa o judeci,insa sa fii sincera,daca azi o pocneste pe bunica ei,maine pe mama ei,si eu am Tupeu,dar prea mult strica,intelegi>? nu m-am bagat asa in seama,i-am zis-o pe fata. Apreciez la Jelli foarte mult curajul, si oarecum tupeul, dar prea mult strica.Si pentru curiozitatea ta, daca ma intelegi am citit de 2 ori intrebarea, ar trebui sa gandesti de 2 ori inainte sa scrii, nu cred ca ai tu dreptul sa-mi spui sa nu-mi dau cu parerea
.Eu am gandit de 2 ori inainte sa scriu,si iti spun sincer ca nu stiu daca a ajutat-o raspunsul meu,dar macar sa o trezeasca la realitate, fara sa viseze.Te rog frumos ca alta data, nu stiu experienta ta de viata si prin cate ai trecut la doar 13 ani,dar te rog nu te mai baga asa,unde arunci doar jigniri,si eu am jignit-o,poate, pe Jelli, dar nu am facut-o cu atat rautate cum o faci tu! PS: Jelli, daca te-am jignit cu cv imi cer scuze
Daca nu esti de acord cu ei esti impotriva.Stai la Bucuresti si fa'ti viata,langa ai tai nu prea ai sanse. Bunicata e ca si amanetul,e buna cat iti da ca dupa... daca se impotriveste iese cu batai)))
Poti fi cum vrei, pentru ca asa te'ai nascut, cu temperamentul coleric.Dar sa nu uiti de cei 7ani de acasa care te ajuta in lume.In principal, faci cum esti invatata si te duce bibilica.Si eu's ca si tine,dar cand e vorba de respectat punctul de vedere alor mei, ma execut, pentru ca stiu ca au dreptate
Draga mea.nu stiu exact care este problema ta, in afara de aceea ca te crezi cam superioara. Cum adica sa ii raspunzi BUNICII tale cu aceeasi moneda?! zau asa cine dr*** te crezi tu? Lasand varsta la o parte ar trebui sa ii multumesti ca isi pierde timpul si banii pe o sclifosita. Revenind. stai linistita ca nu o sa mori daca o sa stai si cu mama si fiica sa.
PS: Ce ma enervati astia care daca sunt parintii despariti sau chesti de genul asta va victimizati de parca altii nu ar avea probleme mai mari.
Nu mă victimizam. Tu ai părinţii divorţaţi ca să ştii? Mă cred o tipă care ştie să îşi susţină argumentele şi nu acceptă ceea ce nu pricepe. Şi nu mă cred cam superioară, ci probabil superioară, că nu prea are grad de comparaţie.
Tu ce nu pricepi că sunt foarte slabă, chiar mult prea slabă pentru condiţia mea fizică? Şi am părul mediu, nu chiar lung.
Si daca sunt si ai mei divortati? Sau daca nu am? Ce iti pasa? A stai, sau crezi ca nu inteleg prin ce treci( daca terci prin ceva ). Si parca spuneai ca nu iti place violenta, dar iti susti ''argumentele'' astfel?
Ma jelli tu vad ca sari la mine ca boala pe omul sanatos.Ia uite sta o Danuta de vorba cu jelli
Na necaz pe mine ca tu spuneai ca eu sunt danuta cautata dar vad ca mai sunt danute pe aici. jelli cam incurci borcanelele.
Iar eu vorbeam acum despre masa mea corporală, nu despre identitatea ta .
Nu îmi susţin argumentele astfel. Le explic frumos, calm, cu argumente, dar când ceva nu le convine sau nu au ce să îmi răspundă, EI recurg PRIMII la violenţă, în loc să vorbească şi să îmi dea replică. Eu nu am plesnit niciodată pe nimeni din proprie iniţiativă, m-am lăsat bătută, iar după vreo 6 luni de certuri am dat prima palmă, dar nu te gândi că am călcat-o în picioare sau cine ştie ce, chiar dacă ea m-a dat şi cu capul de uşă, dar asta e altceva. Tu ai înţeles greşit.
Am uitat sa te intreb tu esti ateista(atee) ca am niste nelegiuiti pe la religie care cica se duc la Antipa la pupat icoana lui darwin si la pupat moaste de primate si brontozauri Au botezat Antipa "Catedrala Mintuirii ateilor " nu oi fi si tu printre ei ca am inteles ca esti din Buc din ferentari /rahova?
Eu tot cred ca nu ar fi trebuit sa faci asta. Pune-te si tu in locul bunicii tale. Poate ca te-a batut dar si tu ai zis ca nu iti plac copiii mici fiindca asa e,cateodata sunt enervanti( asa am fost toti) si mie imi vine sa ii plesnesc, desigur mai din joaca, si poate bunica ta chiar a avut motive, nu stiu eu ce ''prostioare'' ai facut, dar mai bine ii explica-i frumos si iti cereai iertare. Sunt sigura ca nu s-ar mai fi complicat atat.
Eu nu am spus sa nu-ti dai cu parerea am zis ca ea are nevoie de raspunsuri serioase, si nu de acela, care a fost chiar stupid. Poti s-o citrsti de 10 ori, degeaba daca nu esti atenta la ce citesti. AI dreptate in aceasta privinta, in a-ti nu lovi parintii/ bunicii. Uita-te la raspunsurile mele la aceasta intrebare, si ai sa-ti dai seam. Poi am bagat jigniri, desigur
Ce eram sa fac, sa tac din gura?! EU cred ca are nevoie de ajutor, si nu de raspunsuri nefoloritoare. Ai dreptate, sunt reaaaaaaa
Not
Sunt de partea dreptatii si adevarului. Daca te deranjeaza adevarul, n-am ce sa-ti fac! Daca nu esti suparata pe mine, bine. Daca nu, iarasi bine
Te pup
Oooooooooo, dar stai. mai e ceva :O ce faci ma', n-ai altcevea sa te " razbuni " pe mine decat sa-mi dai stupid la toate raspunsurile? Hai cu asta ai facut-o lata Kids
Uite ce e simplu si usor zici ca ele si faci ca tine... zici da mama da bunica cum sa nu sigur ca da se poate altfel in felul asta nu le superi nici pe ele si nici tu nu iti incalci "orgoliul" si totusi e maicata discuta cu ea si intreab-o dc se poarta asa urat cu tine oare te-a uitat pentru ca are o alta fica da din astea la sentiment care le merg direct la inima si ork nu stiu daca o sa mai gs si raspuns meu printre atatea rasp. ork sper ca te-am ajutat
Sunt atee şi nu mă închin la nimic, nici măcar la statuile ateilor celebri, deoarece nu divinizez nimic.
Şi da, stau în Bucureşti, şi la vreo oră jumate de Rahova, sectorul 2.
Copile( si eu sunt copil,ca sa nu mai ai ce comenta) mai citeste odata,si inca odata pana observi ultima parte( in care mi-am cerut scuze lui Jelli,daca as deranjat-o raspunsul meu ), nu sunt la aceeasi varsta cu tine, sunt cu 2 ani mai mare si not,nu am sa-ti dau stupiduri,pentru ca nu sunt genul care sa ma razbun,ma supar pe moment,dar nu ma razbun,si nu stii tu cat si cum am evoluat,doar din niste raspunsuri cum nici eu nu am dreptul sa te fac inculta si alte chestii de genul,pentru ca nu te pot caracteriza dupa niste raspunsuri,as prefera sa ne oprim aici, daca esti draguta, sa ramana doar niste discutii contradictorii si sa nu se transforme in cearta.Nu,draga,problema este ca tu ai aruncat cu jigniri cand puteai sa explici frumos tot ceea ce ai scris tu acolo.In fine,m-am abtinut cam mult,ca as avea si eu sa-ti spun, cate mi-ai spus si tu mie, dar nu mai conteaza nu pot sa arunc cu jigniri in tine cum ai facut tu cu mine.Mult succes
Sincer n-am fost niciodată într-o situație de genul dar am încercat să mă transpun, mi-a fost relativ ușor pentru că avem personalități asemănătoare. Din ce am citit și eu aș fi reacționat la fel, nu pot să cred că mulți au zis că ai greșit locindu-ți bunica, mie mi se pare un lucru meritat, nu văd greșeala...
Oricum ce aș face eu nu e deloc cea mai bună soluție, nici cea mai ușoară dar este soluția care pe mine m-ar mulțumi cel mai mult. Eu aș fugi de acasă, nu pot să suport ca cineva să-mi impună să mă schimb dar mai mult nu suport ca cineva să dea în mine, nu aș supraviețui în condițiile descrise de tine. Știu că ce am zis nu e un sfat bun, dar pe mine m-ar face să mă simt bine. Nu știu unde m-aș duce dar în primă instanță aș încerca să o rog pe mama să-mi dea bani să stau la cămin dacă nu aș încerca la prieteni, rude... orice doar să nu stau acolo.
Oricum sunt de părere că doar tu ști ce e bine de făcut așa că fă ce simți nu ce-ți zic alții, dar dacă mai ai nevoie de ajutor, contactează-mă.
Poi uite, eu macar n-am dat raspunsuri stupide. De obicei, caracterizezi utilizatorul/ persoana dupa raspunsurile date. Nu-i normal? Scuza-ma daca iti raspund, dar cu ce ( ma rog eu ) ma vei insulta?
Hai ca sunt curioasa
Ce-am scris? Am scris parerea mea. Si sfatul meu. Nu cred ca sunt draguta. De fapt sunt nervoasa. Tu desigur esti draguta ca te-ai abtinut. Nu trebuie sa te abtii. Da tot afara! ( daca ai ce da, pentru ca nu cred c-am gresit cu nimic )
Si ce jigniri?
Te-am jignit daca te-am caracterizat dupa raspuns?
Mult succes si tie iti doresc in viata
LoStEyEs a răspuns (pentru LoStEyEs):
A da, scuze, uitasem partea cu anii: daca esti de aceeasi varsta cu mine, nu crezi ca ar trebui sa mai evoluezi? sau tu faci si autostopuri, ca e prea greu pentru tine sa evoluezi, evoluezi, matureizezi incontinuu. saraca, cred ca e foarte obosita de la atat " evoluat " : 0
Vad o miorlaiala si nu pricep cine se cearta cu cine, LoStEyEs zbirlita la LoStEyEs cum o fi asta ca nu pricep?
Uite o chestie pentru voi, cum o impartiti ufff nu stiu
"Un pisoi este atat de flexibil incat ai impresia ca este dublu; partea din spate a corpului este echivalenta cu un alt pisoi, cu care partea din fata se joaca. Pisica nu decopera ca are o coada care ii apartine pana cand nu calci pe ea." Henry David Thoreau
"Fericirea este precum pisica, daca incerci sa o ademenesti sau sa o chemi, te va evita cu indarjire; nu va veni niciodata. Dar daca nu ii acorzi nici un pic de atentie si iti vezi de treaba, o veti gasi frecandu-se de picioarele tale si sarindu-ti in poala". William Bennett
"Colidand prin gradina din spatele casei sau lancezind langa foc, pisica ramane, totusi, la doar o mustata distanta de salbaticie". Jean Burden
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil". Jean Cocteau
"Cea mai mica dintre feline este o capodopera". Leonardo Da Vinci
"Pisica: Un leu pigmeu care iubeste soarecii, uraste cainii si patroneaza fiintele umane". Oliver Herford
"Nu exista pisici obisnuite". Colette
"Un pisoi obisnuit isi pune mai multe intrebari decat orice copil de cinci ani". Carl Van Vechten
"Dupa cum orice detinator de pisica stie, nimeni nu poate detine o pisica". Ellen Perry Berkeley
"Dumnezeu a creat pisica pentru ca omul sa poata avea placerea de a ingriji tigrul". Fernand Mery
"Dintre toate creaturile Domnului, exista doar una care nu poate fi facuta sclava a biciului. Aceea este pisica. Daca omul ar putea fi incrucisat cu o pisica, omul ar fi imbunatatit, dar ar deteriora pisica". Mark Twain
"Pisica are prea mult spirit pentru a nu avea inima". Ernest Menaul
"Pentru a face baie unei pisici este nevoie de forta bruta, perseverenta, putere de convingere... si o pisica. Ultimul ingredient este, de obicei, cel mai greu de obtinut". Stephen Baker
"Oamenii pisica sunt diferiti, in sensul ca, in general, sunt foare non conformisti. Cum ar putea sa fie, din moment ce viata lor este condusa de o pisica?" Louis J. Camuti
"Unii oameni spunca pisicile sunt ticaloase, diabolice si crude. Adevarat... si au si alte calitati exceptionale". Missy Dizick
"Pisicile stiu cum sa obtina hrana fara munca, adapost fara limitarea libertatii si dragoste fara pedeapsa". W.L. George
"Pisicile par sa mearga pe principiul ca nu strica niciodata sa ceri ceea ce vrei". Joseph Wood Krutch
"Daca esti demn de afectiunea ei, o pisica iti va fi o buna prietena, dar niciodata o sclava". Theophile Gautier
"Multi dintre noi prefera ca pisicile noastre sa arate un strop de slabiciune. Nu ma voi simti niciodata linistit in compania oricarei pisici care intra in casa mea cu o expresie de sfanta". Beverly Nichols
"Este foarte dificil sa obtii afectiunea unei pisici. Este un animal filozofic... unul care nu isi plaseaza afectiunea oriunde". Theophile Gautier
"O pisica are propria ei opinie despre fiintele umane. Nu spune prea multe, dar iti poti da seama si singur ca nu ai vrea sa auzi tot adevarul". Jerome K. Jerome
"Problema cu pisicile este ca nu au pic de tact". P.G. Wodehouse
"Cine ar putea sa creada ca nu exista suflet in spatele acestor ochi atat de stralucitori". Theophile Gautier
"Un om trebuie sa munceasca toata viata pentru ca personalitatea sa sa ramana in viata. Pentru pisici este mult mai usor, tot ce trebuie sa faca este sa stropeasca putinm iar prezenta sa va ramane acolo ani multi de zile ploioase". Albert Einstein
"Pisica mea nu vorbeste cu mine la fel de respectuos pe cat vorbesc eu cu ea". Colette
"Daca un caine iti sare in poala, este pentru ca te indrageste; dar daca o pisica face acelasi lucru, este pentru ca in poala ta este mai cald". Alfred North Whitehead
"In antichitate, pisicile erau venerate ca si zeii si nu au uitat niciodata acest lucru". Autor necunoscut
"Pisicile sunt mai inteligente decat cainii. Nu poti sa convingi opt pisici sa traga o sanie pe zapada". Jeff Valdez
"Imi plac porcii. Cainii ne privesc de jos. Pisicile de privesc de sus. Porcii ne trateaza ca pe egali". Sir Winston Churchill
Iti inteleg perfect problema.Si eu am trecum prin exact aceeasi situatie.Mama mea a isi pierduse locul de munca si sa hotarat sa se duca in vienna sa munceasca si apoi sa ne mutam acolo(acum traim amandoua fericite de 1 an).Eu a trebuit sa stau la matusa mea care se comporta exact la fel ca bunica ta.Intotdeuna imi zicea numai ce safac, credea ca le stie pe toate isi batea joc de mine.Eu nici maca nu aveam internet si trebuie sa ma culc la 9 mereu si in weekend nu aveam sa ma uit la tv decat 2 ore in rest puteam numai sa citesc sau sa ma uit la pereti.Nu mai suportam imi venea sa ma duc si nu stiu ce sa fac noroc ca am avut suportul mamei si al tatalui meu.Inteleg ca tu nu ai suportul nimanui si dupa cum vad nu ai cum sa scapi.Singura cale este sa incerci sa stai cat mai departe de ea sa faci ce iti zice ( ca sa iti fie mai usor poti intotdeuna sa zici in gand du-te dracului si chestii de genu...)si sa speri ca se va schimba ceva. Daca tu ai 16 ani mai asteapta un an-doi(stiu ca este mult ) si ia-ti un job si inchiriaza un apartament. Oricum incearca sa te gandesti intotdeuna la chestii fericite si incearca sa faci lucruri care te fac fericita.Eu nu am rezistat decat jumatate de an si dupa aceea nu mai puteam si pana la urma m-am dus la bunica mea unde cred ca am petrecut cea mai frumoasa perioada din viata mea.Vezi? Dupa orice lucru rau vine un lucru bun si invers...cine stiuj cand situatia se poate schimba. GAndestete la asta si incearca sa fii optimista.