| AndreiPintea a întrebat:

Sunt român și am locuit în România de când m-am născut până la 12 ani, apoi părinții mei m-au adus în Germania. Acum am 22 de ani. Am absolvit școala gimnaziala, am promovat formarea profesioanla în domeniul IT, dar sunt încă singur...

Când întâlnesc fete românce, mă găsesc atrăgător pentru că vin din străinătate, dar nu vor relații la distanță și nu vor să se mute în străinătate, adică în Germania. Nu pot rezona cu tineretul român. Slang-urile și mentalitatea tineretului din Romania. Nu le am in sange fiind crescut în Germania. Femeile germane, pe de altă parte, nu mă văd ca un german. Mă respectă, dar a fi străin chiar e un dezavantaj. Am avut zero cazuri rasiste, dar multe mi-au spus des ca mai târziu în viață vor să întemeieze o familie și copiii ar trebui să învețe în primul rând numai limba germană. Romana nu. Unelor li se pare enervant faptul că am și accentul meu românesc când vorbesc germana, dar ce ar trebui să fac, am crescut cu el.

Germanii mă văd român (ceea ce sunt eu), iar româncele mă văd German.

Apropo, nu am dorinta de a mă întorce în România. Părinții mei au renunțat la tot ce aveau și ce construit în România, astfel încât să pot crește într-o țară cu perspective de viitor.

Am crezut că există doar avantaje în a fi un copil migrant in alta tara, dar nu, există doar dezavantaje.

66 răspunsuri:
| AndreiPintea explică:

Ce sfaturi imi puteti da?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiPintea):

Alege o tara terta in care sa te duci si sa iti cladesti un viitor, preferabil ceva mai deschis cu migrantii. De exemplu Elvetia.

| Catrice a răspuns:

Îți cauți o româncă singura mutata acolo. Simplu.

| wildthing a răspuns:

Da mah, foarte bine! Atunci ce cauti pe site-uri romanesti daca esti asa mandru ca ai crescut in vest!? Stai acolo, in "minunata" societate germana.

| Design2021 a răspuns:

Esti inca tanar, toate vin la randul lor, cand cauti cu disperare un lucru acela nu o sa vina (in cazul tau o prietena).

Nu trebuie sa generalizezi nu toti nemtii si toti romanii sunt la fel.

Concentreaza-te pe o cariera, o sa ai toata viata inainte sa faci familie, o sa vina cand nici nu te astepti.

| gabicoo a răspuns:

Caută-ți o basarabeancă!

| AndreiPintea explică (pentru GabiDumitrescu):

Elvetia de abia ii tolereaza pe nemti. Locuiesc 5km departare de granita si stiu asta

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut, inca nu ai gasit perechea ta, jumatatea ta, ea poate fi Româncă Nemtoaica sau de ce nu din alta țara, tu trebuie sa le cauti si sa le faci sa te iubeasca nu pentru averea care o au parintii tai in Germania ci pentru ce esti tu, nu ai spus mai ai frati? Sau esti singur? Cind ai vizitat ultima data Romania? Mergi in Moldova poate ai succes moldovencele sunt femei mișto sigur i ti va plăcea de ele.Snatate multa si succese.

| AndreiPintea explică (pentru CristiDinBucuresti):

In Moldova? Nu am fost niciodata... Plus eu vreau ca fata din Romania sa vina in Germania. Eu nu vreau sa ma intorc in Romania

| AndreiPintea explică:

Nu trebuia sa imi iei apararea. lichele sunt in orice socieatate. egal de tara

| AndreiPintea explică (pentru gabicoo):

Esti al doilea care imi spune sa imi iau o moldoveanca. De ce?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AndreiPintea):

Convingi o fata din Moldova sa vina cu tine in Germania, dar asta presupune timp bani, ca tu trebuie sa vi des in Romania sa va cunoaste ti bine tu cu ea nu o i ei in Germania mîine, o cunosti azi si timp de 1 an va vedeti va cunoaste ti, si vezi daca va potriviti.

| Ana1687 a răspuns:

Și care este problema dacă m-aș mărită cu un om de culoare?

Cu cate femei din Romania am avut conversatii. Nici una cu care am vorbit nu si-a dorit sa vina in strainatate. Plus de la toate la fel am primit ca raspuns ca o relatie la distanta e neplacuta.

| Ana1687 a răspuns:

Ce vrei sa spui?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AndreiPintea):

Atunci inseamna ca tu ai ceva si nu le place lor, analizeaza te atent si vezi ce anume le deranjeaza, tu vrei numai ca tine sa le duci acolo, trebuie sa cedezi sa faci si cum vor ele ca altfel ramîi singur, fetele nu suportă baietii dificili daca ai tot vorbit cu ele sigur ceva din ce le ai spus le-a deranjat.

Du-te intr-o zona unde se vorbeste altceva. In zona aia in care se vorbeste italiana, de exemplu. happy

Am vorbit cu fetele foarte respectuos. Ele mi-ai vorbit la fel de respectuos inapoi, doar ca e foarte neplacut sa iti vezi partenerul doar de 1x sau 2x pe an. Nimeni nu vrea asta si asta e problema mea. Germanele? De ele nici nu m-ai discut... daca vor familie copilul invata doar germana. romana e interzisa. nu pot sa imi petrec viitorul cu asa o persoana

Nu stiu italiana si am crescut in Germania. Vorbesc germana si aici am liceul si diploma profesioanala dar germanele nu vor roman...
Asta e problema mea

| Ana1687 a răspuns:

Sentimentul este reciproc

Cam multe mofturi. Incearca si tu online, deh. Vrei-nu vrei, tot ar trebui sa vii incoace/in Moldova intr-o vizita-doua. Nu de alta, dar iti dai seama ca daca prinzi una care dupa 2-3 vorbe schimbate online vrea sa vina la tine, nu vine de bine ce ii e acasa si de dorul tau... vine de foame.

| Gligore2000 a răspuns:

Fa-ti vacantele in Romania, si daca o sa-ti gasesti sufletul pereche lucrurile se vor aranja de la sine.

| Furnicuta000 a răspuns:

Dar nu gasesti romance acolo in Germania? Eu cred ca sunt multe. Si poti cauta pe aplicatii de matrimoniale.
Nu trebuie neaparat sa iti faci o iubita romanca. Poate sa fie si de alta nationalitate si sa vorbiti in engleza, sunt multi imigranti in Germania

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cam suferi, observ.

Nu sunt mofturi dar situatia mea e una asa puternic intortochiata...
Pai daca de foame vine atunci e pe interes si nu din dragoste

| AndreiPintea explică (pentru Furnicuta000):

Familiile tinerilor de alta nationalitate in Germania sunt foarte stricti. Am incercat cu o rusoaica. Mama iei mi-a spus in fata. Vrem rus in familie nu roman.
Am o situate extrem de intortochiata prin faptul ca ai mei m-au adus in Germania

Daca stii romana, italiana se invata destul de usor. Mie mi se pare ca esti cam temator de schimbare, desi asta e unul dintre lucrurile pe care personal le apreciez cel mai mult la vestici, si anume adaptabilitatea.

Majoritatea covirsitoare de foame pleaca din Romania/Moldova spre vest si se casatoresc cu cetateni straini. Ca dupa aia ajung sa se inteleaga cu aia si sa le fie partenere de viata ok de multe ori, asta e partea a doua.

| GabiDumitrescu a răspuns:

... si nu ca ar avea nevoie sa o apere cineva, dar tu esti un cretin de proportii monumentale.

| AndreiPintea explică:

Poate imi puteti da un sfat... happy pana la urma...XD